Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

«Ουρές» χιλιομέτρων από Έλληνες στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία !Θ. Μαλκίδης 

«Ουρές» χιλιομέτρων  από Έλληνες  στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία !

Την περίοδο που ο Έβρος έχει χάσει το 50% του πληθυσμού του, οι νέοι και μεγαλύτεροι μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία για να βρουν εργασία και όσοι μένουν στον Έβρο αμείβονται με μισθούς πείνας, καθώς η Τουρκία απειλεί την εθνική μας ακεραιότητα, υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες του νομού Έβρου που στήνονται στις «Ουρές»   στα τελωνεία του Έβρου για να ψωνίσουν στην Τουρκία ! Αφαιρώντας κάθε πιθανότητα ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων και χρηματοδοτώντας το πιο φασιστικό -στρατοκρατούμενο κράτος στον κόσμο ! 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία,ποιος θα υπερασπιστεί την Ελλάδα;

Θ. Μαλκίδης 

Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία,

ποιος θα υπερασπιστεί την Ελλάδα; 


Πριν από λίγο, στο πλαίσιο προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την Κλοπή, γράφτηκε ότι την  14η Ιανουαρίου 2019 θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων η <<Συμφωνία>> με την οποία παραδίδεται το αποκλειστικό Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας και με ό,τι συνοδεύεται (ιστορία, αρχαιολογία, εμπορικά σήματα και πολλά άλλα) . Γεννάται επομένως το ερώτημα  <<Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία, ποιος θα υπερασπιστεί την Ελλάδα;>>

Είναι αυτοί, εντός και εκτός Βουλής, μαζί με τους υποβολείς τους από εξωτερικό, οι οποίοι για  εννέα χρόνια   μας λένε «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ; 

Έφεραν τα Μνημόνια, δηλαδή την κατεδάφιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και την  τεράστια αύξηση της ανεργίας, τη φυγή των νέων, τις αυτοκτονίες, την πώληση του εθνικού πλούτου, τη δημογραφική κατάρρευση, την έλλειψη πρόνοιας και υγείας, την επίθεση ακόμη και στους πολύτεκνους, την κατρακύλα της παιδείας, την εισβολή  της Τουρκίας για τη Θράκη και το Αιγαίο,  και τώρα και την παράδοση της Μακεδονίας.

«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την δώσουμε τόσο φτηνά  στον πρώτο τυχόντα», έλεγε ο Δημήτριος Υψηλάντης για τα «δάνεια της υποτέλειας» του 1824-1825, αρνούμενος να υπογράψει την επικυριαρχία  των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επαναστατημένη Ελλάδα. 

Είναι βέβαιο  ότι αυτοί που είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας, έναντι της αντιστασιακής παράδοσης του λαού μας, έναντι του Παύλου Μελά και του Διστόμου, του Καπετάν Άγρα και των Καλαβρύτων, του Αιμιλιανού  Λαζαρίδη, του Γερμανού Καραβαγγέλη και των χιλιάδων μαρτύρων της αντίστασης στο φασισμό και στην κλοπή του πολιτισμού μας, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη Μακεδονία, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται και την Ελλάδα- Μακεδονία να παραδίδεται τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα, δεν πρέπει να αντιδράσουν ; 

Μνήμη Γεωργίου Ανδρεάδη τρία χρόνια μετά - Yorgo Andreadis yaşamını yitirdi-KEMENÇEYLE ÖLÜME GİDENLERİN YOLDAŞI YORGO ANDREADİSΘ. Μαλκίδης :Μνήμη Γεωργίου Ανδρεάδη τρια χρόνια μετά 

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν πολλά χρόνια σε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν για το ζήτημα της Γενοκτονίας. Ήταν το 1994 στην Αναγέννηση Σερρών και μαζί μας είχαμε πολλούς φίλους, συμπατριώτες μας από την Κύπρο,  καθώς και Κούρδους και Αρμένιους.  

Με τον Γιώργο, είχαμε για παραπάνω από δύο δεκαετίες μία έντιμη και σοβαρή συνομιλία   για τον Πόντο, την Ιστορία, την Καλαμαριά, την "Ταμάμα", την "Τολίκα", τον "Θόδωρον", τη Γενοκτονία, τους Ποντιόφωνους και  για πολλά άλλα. Μιλούσε και έπραττε έχοντας οδηγό τη κληρονομιά  του Πόντου, των προγόνων του, της οικογένειάς του και ειδικότερα  της σημαντικής προσωπικότητας του πατέρα του. Έγραφε λες και ήταν μπροστά στα γεγονότα, λες  ήταν μέρος  της ιστορίας.  Η "Ταμάμα" και εκατοντάδες  άλλες στιγμές    "βρήκαν" αυτόν για να τις καταγράψει,  γιατί  η ιστορία γνώριζε και γνωρίζει σε ποιον να απευθυνθεί. 

Γιώργο,  νιώθω υπερήφανος που συνεργάστηκα  μαζί σου,  που συνδεθήκαμε με δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης, αλήθειας και συνοδοιπορίας, που βαδίσαμε μαζί σε κοινούς αγώνες, που μου μίλησες για τις χαρές και τις λύπες σου, για τις σκέψεις σου, για την πορεία του Ποντιακού ζητήματος.
Αναφέρω, μεταξύ των πολλών,  δύο κοινές προσπάθειες μας για υπόθεση ανάδειξης της Γενοκτονίας. 
Η πρώτη ήταν στη Ρωσία, όταν βρεθήκαμε ανάμεσα στους αδελφούς μας, σε μία μεγάλη εκδήλωση. Εκεί  η υπόθεση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, έγινε γνωστή και αποτέλεσε απαρχή και συνέχεια, πολλών και  σημαντικών.... Η δεύτερη ήταν στη Γερμανία, στη Στουτγάρδη, όταν μιλήσαμε στην πλατεία του Δημαρχείου της πόλης στην πρώτη ανοικτή εκδήλωση για το ζήτημα της Γενοκτονίας. Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης και ο κοινός και εξαιρετικός φίλος μας Δημήτρης Οξυζίδης,   μιλήσαμε, μαζί με τη Τέσα Χόφμαν, στη Γερμανική, Τουρκική, Αγγλική, Ελληνική γλώσσα, αλλά και στην Ποντιακή διάλεκτο. Από εκείνη την εκδήλωση προέκυψαν μία σειρά από πολλές και σπουδαίες πρωτοβουλίες, για την ιερή και μεγάλη υπόθεση της Γενοκτονίας.

Γιώργο είμαι ευτυχής που γνώρισα έναν άνθρωπο, ένα  συγγραφέα, ένα πολιτικό ον, έναν Πόντιο, έναν Έλληνα, όπως εσύ. 
Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να σε αναπαύσει και να δώσει στην οικογένεια σου και σε όλους μας,  παρηγοριά αλλά και ελπίδα, για να σε  μνημονεύουμε πάντα, εμπνεόμενοι από τα γραπτά σου και από την πράξη σου,  από το πέρασμά  σου από αυτή τη ζωή. 

Γιώργο ένα από τα  κείμενα που γράφτηκαν για σένα είναι  του συγγραφέα Tamer Çilingir και αυτό το οποίο το υπογράφει ο  Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, το οποίο το παραθέτω στη συνέχεια. Ο Γιάννης έκανε "πορεία" μέσα στο κελί του στη μνήμη σου. Για αυτόν ήσουν ο πατέρας των ορφανών του Πόντου. 

Γιώργο σε θυμόμαστε, δε σε ξεχάσαμε, δε σε ξεχνούμε, η οικογένεια σου, οι συνοδοιπόροι σου, οι πρόγονοί σου, οι αμέτρητοι συμπατριώτες μας σε όλη την Τουρκία. 

Καλό Παράδεισο,  Καλή Αντάμωση και Καλή Ανάσταση.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

΄΄.....θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα.....΄΄
Θ. Μαλκίδης 

<<.....θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα......>>

Δηλαδή σε λίγες μέρες θα υπάρξουν βουλευτές, οι οποίοι θα κυρώσουν τη <<Συμφωνία>> και θα στηρίξουν  με τη ψήφο τους,μεταξύ των άλλων, τα <<αποτελεσματικά μέτρα>>, για όσους μιλούν και πράττουν για τη Μακεδονία; 

Δείτε τι αναφέρει το  άρθρο 6 της <<Συμφωνίας>>, η οποία προβλέπεται να έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή των Ελλήνων.


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Τὸν προαιώνιον Λόγον.....
Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, 
ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν ἀποῤῥήτως. 
Χόρευε ἡ οἰκουμένη ἀκουτισθεῖσα, 
δόξασον μετὰ Ἀγγέλων καὶ τῶν Ποιμένων, 
βουληθέντα ἐποφθῆναι, 
παιδίον νέον, τὸν πρὸ αἰώνων Θεόν.


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Μακεδονία και "Χρόνους Πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή...."


Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονία και "Χρόνους Πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή...."

Αφού 

παρέδωσαν τη μισή Κύπρο και ετοιμάζονται να παραδώσουν την άλλη μισή και αδιαφόρησαν για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου,  Τενέδου, για τη Θράκη και το Αιγαίο νομιμοποιώντας τον Τουρκικό φασισμό, 

σιώπησαν για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία στον Πόντο, στη Θράκη, στην Μικρά Ασία και κατέθεσαν στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ τον Κεμάλ, 

ολιγώρησαν για τη Βόρειο Ήπειρο επιβραβεύοντας τον Αλβανικό εθνικισμό, αφήνοντας ατιμώρητους τους δολοφόνους του Κωνσταντίνου Κατσίφα

σκλάβωσαν δια των καταστροφικών μνημονίων το μέλλον μας, δυναμιτίζοντας τη συνέχεια και την ύπαρξή μας, 

 τώρα οι μηχανισμοί εντός και εκτός Βουλής που αποκαλούνται κόμματα και πρόσωπα που παριστάνουν τους πολιτικούς και τους ειδικούς, ετοιμάζονται να δώσουν τη Μακεδονία και την Ελληνική αντιστασιακή ιστορία. 

Παρουσιάζοντας μάλιστα ως ευκαιρία τη σύνθετη ονομασία, δηλαδή την νομιμοποίηση της αδικίας, του εθνικισμού, της κλοπής, της ολοκληρωτικής ιδεολογίας. 

Όπως γράφει ο Ελύτης "Χρόνους Πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή...." και συμπληρώνει ο Σεφέρης