Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Mνήμες από τον αιματηρό ξεριζωμό των ΕλλήνωνΟμιλία του Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοφάνη Μαλκίδη στον Ζυγό Καβάλας σε εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή-Το πρόγραμμα της εκδήλωσης


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

TurkAegean ή Γη και ύδωρ δεν δίνουμε;TurkAegean ή  Γη και Ύδωρ δεν δίνουμε;

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ*

 

Η πρόσφατη παραχάραξη της ιστορίας του Αιγαίου, η κλοπή, η ιδιοποίηση, η πειρατεία, η λεηλασία και το πλιάτσικο με το TurkAegean , ως συνέχεια  της αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στο Πέλαγός μας , φέρνουν στο προσκήνιο πάλι το βασικό ερώτημα για τον Ελληνισμό:


Έκκληση στον Ταγίπ σχετικά με τα νησιά : ¨Κάνε ότι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο¨….

 


Πρόκειται για ξεχωριστή ανάρτηση που έκανε ο 

Κιλιτσντάρογλου εγκαλώντας τον Ταγίπ πως 

λέει μόνο λόγια ενάντια στην Ελλάδα…


Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα – Η πρώτη Ελληνίδα υποναύαρχοςΗ Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα είναι η πρώτη Ελληνίδα Υποναύαρχος. Ο βαθμός της απονεμήθηκε μετά θάνατον. Οι Ρώσοι της απένειμαν τον τίτλο της «Ναυάρχου». Είναι η μοναδική φορά στην ιστορία τους, που απονεμήθηκε σε γυναίκα αυτός ο βαθμός.

«Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός»

 

“Με κόπους περισσότερο, με κτυπήματα υπερβολικά, με φυλακίσεις περισσότερο, με κινδύνους θανάτου πολλές φορές.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΑμοργόςΞαναδιαβάζω την  Αμοργό 

και δεν ξέρω για  ποιο λόγο


αισθάνομαι την ανάγκη, 

τη βαθιά ανάγκη,

Turkaegean: Αργήσαμε, για ακόμη μια φορά


 Ποιος ευθύνεται για το brand name που κατοχύρωσε η Τουρκία στην Ε.Ε.;

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής. Oι τρεις πειρασμοί

 

Α’
Πολλά, αμέτρητα, είναι όσα γραφήκανε για τον 
Παπισμό, αλλά λίγα είναι σαν αυτά που έγραψε 
για το αινιγματικό τούτο σύστημα ο πλέον 
βαθυστόχαστος κι’ αποκαλυπτικός Ρώσος 
συγγραφέας Θεόδωρος Ντοστογέφσκη. 

Προς Ερντογάν : ¨Ξέρουμε το πως παίζουν με τα εκατομμύρια δολάρια τα παιδιά σου…

 


Σε ομιλία που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής

αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, αναφέρθηκε στον 

Ερντογάν και είπε τα εξής :


Συχώρα με πάτερ που ασπάστηκα το Ισλάμ

 

 

«Οι κρυπτοχριστιανοί στη σύγχρονη Τουρκία»

Συχώρα με πάτερ που ασπάστηκα το Ισλάμ


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

TurkAegean;

 


Δηλαδή η κατοχύρωση της πειρατείας, της ιδιοποίησης, της υφαρπαγής Ελληνικού Αέρα, Γης και Θάλασσας, θα κλείσει με μια ΕΔΕ;


Ο άγνωστος Ιάπωνας πλοίαρχος που έσωσε τους προγόνους μας στη Σμύρνη το 1922

 Θεοφάνης  Μαλκίδης

 

Ο άγνωστος Ιάπωνας πλοίαρχος που έσωσε τους προγόνους μας από τη Γενοκτονία (Σμύρνη  1922)

 

Mε τη Σμύρνη στις φλόγες και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αναζητούν  τη σωτηρία από τη Γενοκτονία, ένας Ιάπωνας καπετάνιος εμπορικού πλοίου και το πλήρωμά του, συγκλονισμένοι από την εικόνα της τραγωδίας  παίρνουν μια γενναία απόφαση και μεταφέρουν στο κατάστρωμα όλο το φορτίο από μετάξι και δαντέλα που ήταν αποθηκευμένο στα αμπάρια και χωρίς δισταγμό τα πετάνε στη θάλασσα!

Για τον Ιάπωνα καπετάνιο το όνομα του οποίου παραμένει  έως σήμερα άγνωστο  υπέρτερο όλων είναι η διάσωση των ανθρώπινων ψυχών. Γι' αυτό δίνει διαταγή να πλευρίσει το πλοίο στην προκυμαία και να επιβιβαστούν σε αυτό Έλληνες , προκειμένου να μεταφερθούν ασφαλείς στα ελληνικά λιμάνια. Τη σπουδαία πρωτοβουλία του Ιάπωνα πλοιάρχου την είχα αναδείξει το 2009 όταν σε μία υψηλού επιπέδου εκδήλωση όπου είχαμε οργανώσει με το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, όπου μίλησα μαζί με την κόρη του προξένου των ΗΠΑ στη Σμύρνη Τζόρτζ Χόρτον, αείμνηστη πλέον Νάνσυ Χόρτον, και τον Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα.

 

Συνεχίζει την παράνοια ο σύμβουλος του Ερντογάν! Δεν θέλουμε να πλήξουμε τις ΗΠΑ αλλά εαν μας επιτεθεί η Ελλάδα θα το κάνουμε


Συνεχίζει την παράνοια ο σύμβουλος του Ερντογάν! Δεν θέλουμε να πλήξουμε τις ΗΠΑ αλλά εαν μας επιτεθεί η Ελλάδα θα το κάνουμε

Στο μυστηριώδες, όπως το χαρακτηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ, μήνυμα του Πούτιν προς τους ρώσους τουρίστες αναφέρθηκε ο τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα βρεθούν στο στόχαστρο σε ενδεχόμενη ελληνική επίθεση κατά της Τουρκίας.


Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: “Να μη γίνετε παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος”

 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: “Να μη γίνετε παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος”


Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Ο συγγραφέας που μας προειδοποίησε ενάντια στην τυφλή εμπιστοσύνη προς την «Επιστήμη»


Το πόνημα του Thomas Kuhn το 1962 «Η δομή των Επιστημονικών Καινοτομιών» αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο εμείς δεν θα πρέπει να συγχέουμε τους επιστήμονες με την επιστήμη.


Αλβανία και Κόσοβο συγχρηματοδοτούν το κοινό έργο της «Αλβανικής Εγκυκλοπαίδειας»
Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων σήμερα στην Πρίστινα μίλησε για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου για τη συγχρηματοδότηση του μεγάλου έργου στην το πεδίο της Αλβανολογίας: «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια».


Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΓΗ , ΑΕΡΑ και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε ποτέ !

 


Θ. Μαλκίδης

ΓΗ , ΑΕΡΑ και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε ποτέ !

Στους πειρατές της Άγκυρας και στην προπαγάνδα των Γκέμπελς της Αθήνας για  υποταγή στον Τουρκικό εθνικισμό και επεκτατισμό, στην προτροπή για την άνευ όρων παράδοση της γης, θάλασσας και αέρα του Ελληνισμού, εμείς, λέμε  ΟΧΙ !


Απέναντι στην  καθημερινή εισβολή από την Τουρκία, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου γης θα πρέπει να ξέρουν η αντίστασή μας συνεχίζεται.


ΓΗ, ΑΕΡΑ  και ΎΔΩΡ και δε θα δώσουμε ποτέ !


Νουμάν Κουρτουλμούς : ¨Η Τουρκία κάνει υπομονή (με την Ελλάδα) εκατό χρόνια¨…Σε δηλώσεις που έκανε στην εφ, Μιλλιέτ ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :


Γιατί τιμούμε τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή (24 Ιουνίου 1798)

 

Χιλιάδες Έλληνες και πολλοί Φιλέλληνες σκοτώθηκαν, έχυσαν το αίμα τους για την πολυπόθητη λευτεριά της Ελλάδος. Του Ρήγα όμως τον μαρτυρικό θάνατο γιορτάζουμε κάθε Ιούνιο, και ο τόπος του μαρτυρίου του, ο Πύργος Νεμπόϊζα στο Βελιγράδι, έχει ανακηρυχθεί μνημείο.


Το θρυλικό έπος των Μανιατισσών τον Ιούνιο του 1826!

 

Οταν οι γυναίκες  «γεγόνασι άνδρες» και ρεζίλεψαν τον Ιμπραήμ το 1826, στη μάχη της Βέργας, και στη νίκη του Διρού.
 
Τούτες τις μέρες, έρχεται στη μνήμη των Μανιατών οι αφηγήσεις των παλαιοτέρων που μιλούσαν για το κατόρθωμα  πριν από 190 χρόνια, ακριβώς σαν σήμερα 26-6-1826, των θρυλικών ηρωίδων  δρεπανηφόρων γιαγιάδων τους, που ταπείνωσαν το ασκέρι του Ιμπραήμ όταν επιτέθηκε να τις καθυποτάξει. 

Οι Τσάμηδες και η Ιστορική Αλήθεια. Οι Εξελίξεις Σήμερα

 


Οι Τσάμηδες και η Ιστορική Αλήθεια.  Οι Εξελίξεις Σήμερα

Το θέμα των Τσάμηδων, κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Αλβανική πολιτική σκηνή, λόγω της πίεσης που ασκεί το κόμμα αλλά και οι λεγόμενες Τσάμικες οργανώσεις, δημιουργώντας αλυτρωτικές αντιλήψεις στην Αλβανική κοινωνία, αλλά και μια αναθεωρητική διάθεση της Αλβανίας, με την στήριξη και υποστήριξη, ποιανού άλλου, μα της Τουρκίας φυσικά, που υποδαυλίζει και υποστηρίζει (παντοιοτρόπως) τέτοιες αντιλήψεις και ενέργειες κατά της Ελλάδος. Έτσι ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το εν λόγω θέμα και να δούμε τις μεγάλες αλήθειες που αποκρύπτονται και τα μεγάλα ψέματα που αναδύονται.