Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αιγαίο, Ελληνισμός, Γη και Ύδωρ δεν δίνουμε!

 Θεοφάνης Μαλκίδης

Αιγαίο, Ελληνισμός,Γη και Ύδωρ δεν δίνουμε!


Για τον πειρατή γείτονα  που πιστεύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα παραδοθούν, η απάντηση  έρχεται από την  Ιστορία μας: 

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, οι Σπέτσες,   το  Αιγαίο του Ελληνισμού, δείχνουν το δρόμο της Αντίστασης, δείχνουν πως ένας αποφασισμένος άνθρωπος και η  Ελληνικότητα,  μπορούν  τη σκλαβιά και τη δουλεία, να την  κάνουν Ελευθερία!


Γη και Ύδωρ δεν δίνουμε!


Η συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.


Μνήμη του Τζόρτζ και της Νάνσυ Χόρτον

Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μνήμη του Τζόρτζ και της Νάνσυ Χόρτον 

Η πρόσφατη απώλεια της Νάνσυ Χόρτον, της κόρης του Τζόρτζ Χόρτον, του προξένου των ΗΠΑ στην Σμύρνη, επανέφερε στη μνήμη την προσφορά της οικογένειας Χόρτον στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και ειδικότερα σε ό,τι έχει σχέση με την ανάδειξη της Γενοκτονίας.

DSCF1157DSCF1160

Τον Τζόρτζ Χόρτον τον “γνώρισα” μέσα από τα βιβλία του που αποτελούν ισχυρές μαρτυρίες για την τέλεση του εγκλήματος, το οποίο τελέστηκε εναντίον του Ελληνισμού.


Το Ολοκαύτωμα στο Φουλατζικ της Μικράς Ασίας

 


Το ολοκαύτωμα του Φούλατζίκ(23 Ιουνίου 1920)


Η Μάχη της Δοϊράνης (Α’ μάχη 23-6-1913)


Ένοπλη σύγκρουση μεταξύ ελληνικού και βουλγαρικού στρατού στις 23 Ιουνίου 1913, κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Αποτελεί συνέχεια της μάχης του Κιλκίς-Λαχανά και έληξε με περιφανή ελληνική νίκη.

«Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία – Οι Έλληνες βάζουν στρατό»

 

Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Toιχογραφία στο Βύρωνα


Δυναμικά κινείται ο Δήμος Βύρωνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης με αφορμή τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του 1922

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ο Άγιος Ευγένιος της Ρωμανίας και η Ρωμανία του Αγίου ΕυγενίουΘεοφάνης Μαλκίδης 

Ο Άγιος Ευγένιος της Ρωμανίας και η Ρωμανία του Αγίου 

Ευγενίου

Ο Άγιος Ευγένιος στην Τραπεζούντα ως πολιούχος της αλλά και σε ολόκληρο τον Πόντο, τιμούνταν δύο φορές κάθε έτος. Η πρώτη ήταν η 21η Ιανουαρίου, η ημέρα δηλαδή που μαρτύρησε, μαζί με τους συναθλητές του Ουαλλεριανό, Κάνδιδο και Ακύλα. Η δεύτερη ήταν στις 24 Ιουνίου, όταν τιμούνταν η ημέρα γέννησής του, όταν συγκεντρωνόταν στην πρωτεύουσα του Πόντου, Έλληνες και Ελληνίδες αλλά και πολλοί άλλοι λαοί από όλην την περιοχή. Ο ελληνικός πολιτισμός, η Ορθοδοξία, ο Πόντος, η Ρωμανία της φιλοκαλίας, πανηγύριζε τον Άγιο Ευγένιο.


agios evgenios1
Ο πολιτισμός όμως και η Ορθοδοξία συνάντησαν τη βαρβαρότητα και η φιλοκαλία την καταστροφή, η ζωή την ιδεολογία του θανάτου και ο Άγιος Ευγένιος, έμεινε μόνος του στην Τραπεζούντα της Ρωμανίας…..
Αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο Άγιος Ευγένιος ξαναέγινε σύμβολο στον τόπο που κατέφυγαν πολλοί διασωθέντες της βαρβαρότητας και ειδικότερα στη Θράκη και την νέα πόλη, τη Ρωμανία.

Στην εορτή του Αγίου Ευγενίου, το καλοκαίρι του 1995 βρεθήκαμε σε μία ιστορική στιγμή όταν εδώ δίπλα στην αρχαία Μαρώνεια, θεμελιώθηκε η εκκλησία του Αγίου Ευγενίου και ξεκίνησε η υλοποίηση της ιδέας του Μιχ. Χαραλαμπίδη για την οικοδόμηση της Ρωμανίας. Μετά ήρθε η σημαντική πρωτοβουλία, ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί, των 204 τότε μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπέγραψαν την πρόταση νόμου για τη δημιουργία του οργανισμού για την υλοποίηση του εγχειρήματος, εγχείρημα όμως το οποίο υπονομεύτηκε από τους γνωστούς μηχανισμούς που οδήγησαν τον Ελληνισμό στην πνευματική και οικονομική χρεοκοπία.

Σήμερα με τη βοήθεια του Αγίου Ευγενίου βρισκόμαστε μπροστά σε μία σχεδόν ολοκληρωμένη εκκλησία, όχι όμως και σε μία πόλη -πρότυπο για την πατρίδα μας, η οποία έχει καταστραφεί από το μπετόν και τώρα ξανακαστρέφεται από την κρίση, τον πνευματικό μαρασμό και την πτώχευση. Η ολοκλήρωση του ναού και η έναρξη εργασιών της Ρωμανίας, θα πρέπει να είναι η υπόσχεσή μας στον άγιο Ευγένιο, στις ψυχές των ανθρώπων μας που χάθηκαν στη Γενοκτονία, που χαίρονται όμως γιατί τους θυμόμαστε, στους Έλληνες και στις Ελληνίδες, που θέλουν να ξανανιώσουν την Ελληνικότητα, ως ευγενική έκφραση βίου και όχι ως ζούγκλα και βαρβαρότητα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη Ρωμανία και τον Άγιο Ευγένιο και πολλοί άλλοι που έχουμε τη σκέψη τους μαζί μας, είναι αυτοί που συνεχίζουν τη ιστορική και διαρκή σχέση εκκλησίας και λαού, λαού και εκκλησίας. Αυτοί που αγωνίζονται για τη Ρωμανία και τον πολιούχο της Άγιο Ευγένιο, για να ξανακάνουν την Ελλάδα, Ελλάδα. Να παρακαλέσουμε τον Άγιο Ευγένιο, παραφράζοντας τα λόγια του ιερέα από το Σοχούμι, την αρχαία Διοσκούρια, όταν πρόσφυγας αντίκρυσε το 1919 τις ελληνικές ακτές- το αναφέρει ο Καζαντζάκης στο “ταξίδι τον Καύκασο”: «Άγιε Ευγένιε βοήθησέ μας να κάνουμε τις πέτρες και τα ξύλα, εκκλησιές και σχολειά».Η ομιλία στον Άγιο Ευγένιο Ρωμανίας

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις που εξιδανικεύουν την οθωμανοκρατία…

 


Πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις για την Μικρά 

Ασία 

αποπνέουν μια κλισέ παραπλανητική νοσταλγία, που 

απολιτικοποιεί το παρελθόν και εξιδανικεύει την 

αποικιοκρατική 

οθωμανοκρατία ως περίοδο δήθεν “αρμονικής 

συμβίωσης” που 

διαταράχθηκε γιατί “έτσι ήθελαν οι μεγάλοι”. Très banal


Υπάρχει τουρκική απειλή ; Κι αν υπάρχει, κάνουμε κάτι;

 


Εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να 

υποβαθμιστεί το ζήτημα του τουρκικού 

επεκτατισμού και των διεκδικήσεων που 

προωθεί σε βάρος γειτονικών του χωρών, 

και πιο συγκεκριμένα της Ελλάδας. 


"Στις Βρυξέλλες στοχοποίησε την Τουρκία"…

 


Η Τουρκία προφανώς περιμένει να αμφισβητεί 

την κυριαρχία της Ελλάδας κι εκείνη να μην μιλά… 

Έτσι στο παρακάτω βίντεο του φιλοερντογανικού 

καναλιού HABER GLOBAL ακούμε τους 

δημοσιογράφους να λένε μεταξύ άλλων και τα εξής :


Άνθρωπος

 


Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η μαρτυρική θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου (18 Ιουνίου 1919)

 

Οι Πρόσκοποι Αϊδινίου

Το Αϊδίνιο είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Μικράς Ασίας, στη νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας, ανάμεσα στις επαρχίες Σμύρνης και Μούγλων. Κατελήφθη από τον ελληνικό στρατό στις 14 Μαΐου 1919. Την περίοδο εκείνη η πόλη αριθμούσε 35.000 κατοίκους από τους οποίους οι 8.000 ήταν Έλληνες. Η ελληνική κοινότητα της πόλεως ήλεγχε το εμπόριο και διέθετε σχολεία, νοσοκομεία καθώς και τον περίφημο φιλολογικό σύλλογο «Μέλισσα» που διατηρούσε βιβλιοθήκη και φιλαρμονική εταιρεία.

Στην Ανατολή το Ιράν, στη Δύση ο Έλληνας

 


Στο φύλλο της εφημερίδας Τούρκιγε, διαβάζουμε τα εξής :

Μεγάλος τίτλος : ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ


Ινδία – Ελλάδα: συγκρίσεις από την αγορά πολεμικών αεροσκαφών από τις δύο χώρες

 
Το “Atmanirbhar Bharat”, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως “αυτοδύναμη Ινδία”, είναι ένα σχέδιο που προωθείται από την 

ινδική κυβέρνηση και τον επικεφαλής της πρωθυπουργό

 κ. Narendra Modi σχετικά με το οικονομικό όραμα και την ανάπτυξη της χώρας. 


Προσωπικότητες του 1821 – Νικηταράς: Ο ήρωας θύμα της αγαθότητάς του

 


Ο Νικήτας ο Τουρκοφάγος, ή Νικηταράς, απεβίωσε σε εσχάτη ένδεια και τυφλός, γιατί πέραν της ντομπροσύνης και της αποδεδειγμένης γενναιότητάς, καλοσύνης και ανιδιοτέλειάς του είχε και μιαν απλοϊκότητα, που τον οδήγησε σε επιζήμιες, για τον ίδιο και για την οικογένειά του, ενέργειες.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Όταν το θράσος του δολοφόνου,του εισβολέα, του πειρατή, του εγκληματία περισσεύει!

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


  Όταν το θράσος του δολοφόνου,του εισβολέα, του πειρατή,  του εγκληματία περισσεύει!


Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστραλία έστειλε επιστολή στους βουλευτές του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της χώρας που τον φιλοξενεί, για να μην αναγνωριστεί η Γενοκτονία ενός εκατομμυρίου Ελληνίδων και Ελλήνων! 


Την πρωτοβουλία για το ψήφισμα αναγνώρισης την είχε ο ομογενής βουλευτής Τομ Κουτσαντώνης τον οποίον μπορούμε να τον στηρίξουμε με σχετικές επιστολές, όπως μπορούμε και να στείλουμε τα <<σέβη>> μας στον πρέσβη και στο αφεντικό του που προσεβλήθη για τον Χίτλερ Κεμάλ και θίχτηκε για τον αγώνα αναγνώρισης της,  <<αποκαλούμενης>> όπως  γράφει, Γενοκτονίας.


Οι απαραίτητες πληροφορίες στη συνέχεια.  


Οι Ναζί ΤσάμηδεςΤο καλοκαίρι του 1943, η Παραμυθιά και τα χωριά του κάμπου της 

βίωναν μια σκληρή κατοχή.  Η περιοχή ζούσε την κορύφωση του 

δράματος που είχε αρχίσει την άνοιξη του 1941, με την 

επικράτηση των «δυνάμεων του άξονα» στην Ελλάδα. 


Γελά ο Τούρκος απόστρατος για τον θάνατο του Νικόλαου Σιαλμά….Εκπομπή στο HABERTURK…

Ο απόστρατος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς σχολιάζοντας 

το περιστατικό με τον θάνατο του Σιαλμά λέει :

(χρονικό σημείο 1:16)


Φωτογραφίζονται εμπρός στο σύμβολο της επιθετικής βαρβαρότητας των νεο - Οθωμανών!!Τι άθλιος συμβολισμός υποχωρητικότητας! 


Τέσσερις Έλληνες βουλευτές φωτογραφίζονται 
εμπρός στα Bayraktar που αλωνίζουν στο Αιγαίο 
παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα;

«Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του» (Θουκυδίδης)

 

Περί αμυντικής θωράκισης της χώρας μας ο λόγος και δύο σύντομα παραδείγματα από την ελληνική ιστορία:

Αποκαλυπτήρια προτομής Αγνοούμενου Συνταγματάρχη Γρηγορίου Ραχωβίτσα. Κύπρος 1974

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Κηδεύτηκε ο αγνοούμενος Ανδρέας ΠολυκάρπουΈγινε πριν από λίγο στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην Κοινότητα Αγίας Μαρίνας Πόλης Χρυσοχούς, η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Αστυνομικού, Ανδρέα Πολυκάρπου, τα οστά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA.

Στων Ψαρρών την ολόμαυρη ράχη

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


Τέτοιες ώρες  του 1824 στα Ψαρρά και αφού οι Τούρκοι έχουν υποστεί μεγάλες ήττες από τους Επαναστάτες προγόνους μας στο Αιγαίο, προέβησαν σε μία ακόμη σφαγή αμάχων . 


Από τους 7.000 Ψαρριανούς δολοφονήθηκαν οι  4.000, ενώ από τους 25.000 πρόσφυγες, κυρίως  διασωθέντες από το Ολοκαύτωμα της Χίου που είχαν βρει καταφύγιο στα Ψαρρά,  εκτελέστηκαν  πάνω από 15.000.  


Οι εισβολείς ενοχλούνται από την παρουσία του Λάζαρου Μαύρου στην εθνοφυλακή !

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλκαντέρ προειδοποιεί : ¨Η Τουρκία δεν είναι ασφαλές μέρος¨….