Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αλβανικός εθνικισμός με χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων

  


 Του Θεοφάνη Μαλκίδη* -

Η είδηση ότι το Υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων  χρηματοδότησε βιβλίο για την αλβανική καταγωγή των Θεών του Ολύμπου και για τους Αρβανίτες- Αλβανούς οι οποίοι είναι θεμελιωτές της σύγχρονης Ελλάδας είναι εντυπωσιακή για τους προφανείς λόγους……


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ινστιτούτο, Μουσείο, για τη Γενοκτονία και τους πρόσφυγες του 1922«Η εφαρμογή μιας ελληνικής πολιτικής για τη Θράκη, δεν πρέπει να εξαρτάται από μια ξένη δύναμη η οποία  αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία»

«Ανάγκη δημιουργίας ενός μουσείου για τους πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922»

Συνέντευξη στο Θανάση Πολυμένη. Εφημερίδα  «Πρωινός Τύπος Δράμας» 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γιορτάζοντας την καταστροφή της Σμύρνης και τη Γενοκτονία !


Αποτέλεσμα εικόνας για σμύρνη

Θ. Μαλκίδης

Γιορτάζοντας την καταστροφή της Σμύρνης και τη  Γενοκτονία!

1.Οι θύτες εορτάζουν το έγκλημα

Στην Τουρκία η  αποκαλούμενη "Εορτή της Νίκης", στις 30 Αυγούστου, είναι από τις πιο επίσημες ημέρες για το κράτος, αφού αφορά τη νίκη του τουρκικού στρατού επί του ελληνικού, στις 30 Αυγούστου του 1922. Στις 26 Αυγούστου ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοπροσώπως είχε ηγηθεί των στρατευμάτων στο Αφιόν Καραχισάρ με το  παράγγελμα «Στόχος μας είναι η Μεσόγειος! Εφοδος». Στις 30 ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε στο Ντουμλούπιναρ και η υποχώρησή του συνεχίστηκε ως τις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της άλωσης της Σμύρνης από τους Τούρκους. 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Αλλαγή προσώπων , ίδια πολιτικήΘεοφάνης Μαλκίδης 

Αλλάζουν τα πρόσωπα στην Τουρκία και η πολιτική παραμένει ίδια! 

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά


Η σφαγή στη Βιάννου Κρήτης και τα ηρωικά αδέλφια Βερβελάκη

 

"14/9, εορτήν της Ανυψώσεως του Τιμίου Σταυρού, επέπρωτο να συντελεσθή μία από τας φοβερωτέρας καταστροφάς που είδεν η Κρήτη καθ’ όλην την περίοδον της κατοχής. Οι Γερμανοί εισέβαλον εις τα χωρία της Βιάννου, Αμιράς, Βαχός, Κεφαλοβρύσι, Κρεββατάς, Αγ. Βασίλειος, Πεύκος, Κάτω Σύμη, Γδόχια, Μύρτος, Μουρνιές, Ρίζα, Μάλλες κ.τλ. φονεύοντες μεμονωμένως μεν όσους συνήντων καθ’ οδόν -άνδρας, γυναίκας και παιδιά- εντός δε των χωρίων συγκεντρούντες τους άνδρας όλους και εκτελούντες αυτούς ομαδικώς''.

"Τρία παιδιά σκοτώσανε εις το Κεφαλοβρύσι,

η απονιά των Γερμανών είναι παρά τη φύση,

πως δεν εμαρτυρούσανε πού είναι ο μπαμπάς τους

τις σάρκες τους εκόβανε γουλιές με τα σπαθιά τους.

Οι αιμοβόροι Γερμανοί που δεν τα λυπήθηκαν,

κομμάτια κόβαν τα παιδιά, ώσπου νεκρά τ’ σφήκαν..."


¨Είμαστε σε κατάσταση ενσωμάτωσης με την μεγάλη και ισχυρή Τουρκική Δημοκρατία¨…

 


Tο φερέφωνο της Τουρκίας ο  Ερσιν Τατάρ δεν το κρύβει. 

“Εμείς είμαστε σε κατάσταση ενσωμάτωσης με την Τουρκία”.

Όταν αυτός δηλώνει έτσι τι νόημα έχουν οι συζητήσεις για την Κύπρο ; 

Προσέξτε επίσης πως λέει ότι μετά το 1974 ήρθαν άνθρωποι από όλα τα μέρη 

της Τουρκίας στην Κύπρο

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Για τη Μνήμη των Προγόνων μας και για την Αλήθεια της Ιστορίας

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Σήμερα, επέτειος της πυρπόλησης της Σμύρνης από τους Τούρκους και λίγους μήνες πριν  συμπληρωθούν εκατό χρόνια από τον επίλογο της Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία, η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται τα εγκλήματά της και Ελληνική Δημοκρατία συνεχίζει να  καταθέτει στεφάνια στο δάσκαλο του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ, να μοιράζει βιβλία με συνωστισμούς και να χορεύει ζεϊμπέκικα με τους δολοφόνους.


Αφού λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ από την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση της Γενοκτονίας, εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση! 

Για την Αλήθεια και για τη Μνήμη των προγόνων μας! 


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 

Ἡ Σμύρνη στὶς φλόγες

 

Τὸ χρονικὸ
Τὸ ἀπόγευμα τῆς 26ης Αὐγούστου 1922 (8 Σεπτεμβρίου ν.η.) οἱ Τοῦρκοι μπαίνουν στὸν Μπουρνόβα, ἕνα μαγευτικὸ προάστιο τῆς Σμύρνης, γιὰ νὰ ἀρχίσουν τὸ ἀπάνθρωπο ἔργο τους. Ὁρμοῦν, σφάζουν, βιάζουν καὶ λεηλατοῦν χωρὶς οἶκτο.

O ἅγιος Χρυσόστομος Μητροπολίτης Σμύρνης ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος

 Κορυφαῖος μάρτυρας τῆς Μικρασιατικῆς Καταστροφῆς ὑπῆρξε ὁ ἅγιος Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Σμύρνης. Στὴν ἀπροστάτευτη Σμύρνη, ποὺ ὅλοι οἱ στρατιωτικοὶ καὶ πολιτικοὶ παράγοντες τὴν ἐγκαταλείπουν προστρέχει νὰ βρεῖ καταφύγιο ὁ ἄμαχος πληθυσμὸς τῆς Μ. Ἀσίας. 

Ὁ μόνος ποὺ δὲν τὴν ἐγκαταλείπει εἶναι ὁ Χρυσόστομος. 

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Γενοκτονία - Γυναικοκτονία - Παιδοκτονία

 


Θ. Μαλκίδης 
Από την ομιλία στην Κόρινθο για τη Μικρά Ασία 

Η ιστορία των Ελλήνων που ζούσε στον Πόντο,  στην Ιωνία, τη Θράκη, την Καππαδοκία, ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν. Μία ιστορία με μεγάλη προσφορά, που διακόπηκε από τη Γενοκτονία: Μαζική βία, συλλήψεις γυναικών και παιδιών, βίαιοι εξισλαμισμοί, πορείες θανάτου, δολοφονίες, διώξεις, εκτοπίσεις, εγκλήματα, προσφυγιά. Σχεδόν 1.000.000 Έλληνες από ένα πληθυσμό πάνω από 2.800.000 εξαφανίσθηκαν, εξόντωση η οποία αποτελεί γενοκτονία, στον τύπο της σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή της γενοκτονίας και στην ουσία της έννοιας της γενοκτονίας.

Η τελευταία μάχη της Επανάστασης

 


Η μάχη της Πέτρας


Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε η τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821. 

Η Υπακοή δεν αρκεί…

 


1984-by-opallynn-d4lnuoh

Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμή του πάνω σ’ έναν άλλον;

Η υπακοή δεν αρκεί…

maxresdefault

«Ελέγχουμε την ύλη, γιατί ελέγχουμε το μυαλό. Η πραγματικότητα βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο».


Τζόρτζ Όργουελ, 1984


Orwell-c-c