Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρμενίας για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των ΕλλήνωνΤο ερευνητικό κέντρο γενοκτονίας  των Ασσυρίων (Seyfo), που εδρεύει  στη Σουηδία, έστειλε επιστολή στον  Serzh Α. Sargsyan, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, για να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Ασσυρίων, η οποία εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την  γενοκτονία των Αρμενίων. Οι Ασσύριοι, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες ήταν όλα τα θύματα της γενοκτονίας μεταξύ 1914 και 1923, μια εκστρατεία που είχε στόχο την εκκαθάριση  από την οθωμανική αυτοκρατορία,  των   χριστιανικών  πληθυσμών. Σχεδόν τρία εκατομμύρια Ασσύριοι, Αρμένιοι, Έλληνες  σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Η επιστολή υπογράφεται από 36 οργανώσεις και 22 μελετητές της Γενοκτονίας. Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

Εξ ονόματος του κέντρου Seyfo και των κέντρων  του παγκοσμίως, στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μας σε σας και στους σεβάσμιους Αρμένιους. Θα επιθυμούσα επίσης να εκμεταλλευθώ αυτήν την ευκαιρία να εκφράσω τη θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην εξοχότητά σας στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων  που διαπράχθηκε από την πρώην οθωμανική αυτοκρατορία μεταξύ των ετών 1914 ως 1923. Αυτή η βάρβαρη και υπολογισμένη γενοκτονία ήταν ένα από τα πιο μισητά εγκλήματα που διαπράχτηκαν στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας.

Είμαι ο διευθυντής του κέντρου Seyfo ( γνωστού ως ερευνητικό κέντρο γενοκτονίας των Ασσυρίων). Αυτή η οργάνωση συγκεντρώνει τα ενεργά στελέχη και τους μελετητές, Ασσύριους και μη,  τα οποία μοιράζονται ένα κοινό πάθος και έναν προσδιορισμό προς την εργασία για την αναγνώριση της γενοκτονίας που υλοποιήθηκε ενάντια στους Ασσυρίους κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου την οποία άνω του ενάμιση εκατομμύριο  Αρμένιοι χάθηκαν. Το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο  του Seyfo περιλαμβάνει διάφορους διακεκριμένους και διεθνώς διάσημους μελετητές και ακαδημαϊκούς της γενοκτονίας.

Σαν θέμα μεγάλης σπουδαιότητας, θα επιθυμούσαμε να φέρουμε στην προσοχή σας την εκστρατεία για την αναγνώριση της γενοκτονίας που υλοποιήθηκε  από το 1914  έως 1918 από τους αποκαλούμενους  «Νεότουρκους» ενάντια στους Ασσύριους της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ενώ η παγκόσμια κοινότητα γνωρίζει σήμερα πλήρως την γενοκτονία των Αρμενίων, η γνώση των «ταυτόχρονων γενοκτονιών» που υλοποιήθηκαν  ενάντια σε άλλες μειονότητες, όπως οι Ασσύριοι  και οι Έλληνες είναι ελάχιστα γνωστή. Προτού να υλοποιηθεί  η γενοκτονία, οι Ασσύριοι είχαν κατοικήσει στην Ανατολία παράλληλα με τους Αρμένιους και  τους Έλληνες συμπατριώτες τους για περισσότερο από δύο χιλιετίες.

Κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας οι εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι Ασσύριοι  θανατώθηκαν στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων και των κούρδων συμμάχων τους. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι τα τρία τέταρτα του έθνους των Ασσυρίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας. Η στοχοθέτηση των  Αρμενίων,  των Ασσυρίων,  και των Ελλήνων, ήταν μία συνέπεια της χριστιανικής πίστης που δηλώθηκε φανερά και από τις τρεις ομάδες. Πράγματι οι αρχιτέκτονες και οι δράστες της γενοκτονίας, οι Οθωμανοί Τούρκοι και οι Κούρδοι, δεν έκαναν καμία διάκριση μεταξύ της διαφορετικής εθνικής προέλευσης των Χριστιανών της αυτοκρατορίας, που υποστηρίζουν ότι «ένα κρεμμύδι είναι κρεμμύδι, είτε άσπρο είτε κόκκινο, όλα πρέπει να τεμαχιστούν».

Δεδομένου ότι είστε αναμφισβήτητα ενήμερος, ένα εκτενές σώμα της ακαδημαϊκής έρευνας και του αρχειακού υλικού υπάρχει τεκμηριώνοντας πέρα από τη σκιά μιας αμφιβολίας ότι η γενοκτονία διαπράχτηκε ενάντια σε ολόκληρο χριστιανικό πληθυσμό της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια και μετά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Η τότε νέα τουρκική κυβέρνηση εκτέλεσε συστηματικά την πολιτική της εξολόθρευσης ενάντια στους χριστιανούς πολίτες της που έλαβε τη μορφή των σφαγών, πορειών θανάτου και αναγκαστικές εκτοπίσεις. Κατά συνέπεια, αυτές οι βάναυσες πολιτικές οδήγησαν στο θάνατο, την εκτόπιση και τη μετατόπιση των εκατομμυρίων Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.

Εκτός από τα αρχειακά υλικά, τα αμέτρητα βιβλία, τις μελέτες,  διδακτορικές διατριβές και τα άρθρα,  βεβαιώνουν το αδιάψευστο γεγονός ότι αυτή η γενοκτονία, μια από τις πρώτες γενοκτονίες του 20ού αιώνα, πράγματι πραγματοποιήθηκε. Το Δεκέμβριο του  2007, η διεθνής ένωση των μελετητών γενοκτονίας (IAGS), η παγκόσμια  ομάδα μελετητών γενοκτονίας αναγνώρισε τυπικά και τη γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων  (εκτός από την αναγνώριση του 1997  της Γενοκτονίας των Αρμενίων), αναγγέλλοντας ότι:

«Είναι η πεποίθηση της διεθνούς ένωσης των μελετητών γενοκτονίας ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε τη γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους, Ασσύριους,  και Έλληνες» Η IAGS  καλεί «την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.»


Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι στις 13 Μαΐου 2009, ο κ. Berzan Boti, ένας Κούρδος διανοούμενος, αναγνώρισε το γεγονός ότι οι πρόγονοί  του είχαν ιδιοποιηθεί τη χριστιανική ιδιοκτησία που ανήκε σε Ασσύριους κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας. Σε μια πράξη της δημόσιας αποκατάστασης, επέστρεψε νόμιμα το ιδιοποιημένο έδαφος πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, στους Ασσύριους.

Είμαι ευτυχής να ενημερώσω την εξοχότητά σας ότι στις 11 Μαρτίου 2010, το Κοινοβούλιο της Σουηδίας αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ασσυρίων παράλληλα με αυτήν των Αρμενίων και των Ελλήνων και έγινε το πρώτο έθνος για να αναγνωρίσει τυπικά τη γενοκτονία των Ασσυρίων.  Είναι η ελπίδα του κέντρου Seyfo και των Ασσυρίων συνολικά ότι αυτή η ιστορική αναγνώριση από τη Σουηδία θα ακολουθηθεί από τις κινήσεις για να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ασσυρίων εκ μέρους και άλλων εθνών σε όλο τον κόσμο. Λυπάται εντούτοις, αφού ενώ υπάρχει σχετική  κίνηση χωρών για να αναγνωρίσουν  τη γενοκτονία, η Τουρκική Δημοκρατία ακόμα δεν έχει δεχτεί το παρελθόν της. Παρά το γεγονός ότι τα ιστορικά στοιχεία  της γενοκτονίας είναι συντριπτικά, η επίσημη πολιτική της Τουρκικής Δημοκρατίας παραμένει μια πολιτική  άρνησης.

Μέχρι αυτήν την ημέρα στην πραγματικότητα η Τουρκία συνεχίζει να εκφοβίζει τα υπολείμματα των εθνικών χριστιανικών μειονοτήτων στην Τουρκία. Στην περίπτωση των Ασσυρίων, αυτό είναι μέσω των πολιτικών «επιλογών εδάφους». Η περίπτωση του Μοναστηριού του Αγίου Γαβριήλ στο  Midyat, που  ιδρύθηκε το 4ο αιώνα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των τουρκικών πολιτικών  εκφοβισμού. Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί και βάζει σε δοκιμασία εκείνους που τολμούν να εκφράσουν μια άποψη που δεν ακολουθεί την κρατική όψη της ιστορίας ή προσβάλλει τι θεωρεί «τουρκική εθνική υπερηφάνεια».

Παρά όλο αυτά, οι κοινότητές μας δεν κρατούν κανένα αρρωστημένο συναίσθημα προς την Τουρκική Δημοκρατία. Μόνο ελπίζουμε ότι δεδομένου ότι η Τουρκία εκσυγχρονίζει και προσπαθεί να μπει  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προηγούμενες πολιτικές της σχετικά με το χριστιανικό πληθυσμό της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν είναι ξεχασμένες. Αναμένουμε την Τουρκία  να κάνει αυτό που  πολυάριθμες άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει ήδη και  πρόκειται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που υλοποιήθηκε  ενάντια στους Αρμένιους, τους Ασσύριους και τους Έλληνες.

Το αρμενικό έθνος ξέρει καλά την πραγματικότητα του βασάνου και του πόνου της συνεχούς τουρκικής άρνησης. Με την άρνηση της πραγματικότητας της γενοκτονίας ενάντια στις τρεις ομάδες, η  Τουρκία  υλοποιεί ουσιαστικά μια δεύτερη γενοκτονία. Επομένως Κύριε Πρόεδρε, οι Ασσύριοι στέκονται ακλόνητοι στην αλληλεγγύη με τους Αρμένιους  στην απαίτησή τους ότι η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τα φρικιαστικά εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα που  υλοποιήθηκαν από τον προκάτοχό της,  την οθωμανική αυτοκρατορία. Σε αυτό το σημείο εγκαίρως εντούτοις η Τουρκία εμφανίζει λίγα σημάδια της επαναξιολόγησης των πολιτικών άρνησής της και της κίνησης προς τη  συμφιλίωση.

Θα επιθυμούσαμε επίσης να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία να ζητήσουμε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας, να κινηθεί προς την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων. Είναι η ελπίδα μας ότι η Δημοκρατία της Αρμενίας θα λάβει επίσης μέτρα για να περιλάβει τις αναφορές στη γενοκτονία των Ασσυρίων  μέσα στα σχολικά εγχειρίδια και το γενικό πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται στα σχολεία σε όλη την Αρμενία. Με την αναγνώριση   της  γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων, η Δημοκρατία της Αρμενίας θα παράσχει  την ώθηση για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ τριών λαών μας και ενός ενωμένου μετώπου. Αυτή η επιστολή υπογράφεται επίσης από διάφορους μελετητές, οργανώσεις και ξεχωριστά άτομα που μοιράζονται τα συναισθήματα που εκφράζονται σ΄ αυτήν .

Με τιμή

Sabri Atman 

Διευθυντής του SEYFO


Οργανώσεις

David William Lazar, Chairman, American Mesopotamian Organization, Inc., US,

Diyarbakir TurAbdin Assyrian Association, New York, US

Hermiz Shahen, President, The Assyrian Universal Alliance- Australian Chapter

David David, Chairman, The Assyrian Australian National Federation

Australian Assyrian Arts and Literature Foundation, Australian

Assyrian Cultural Club, Poland

Assyrian Community in Gothenburg, Sweden

Assyrian Association in Frölunda, Sweden

Hammurabi Association, Sweden

Assyrian Football Club in Gothenburg, Sweden

Ishtar Association, Sweden

Ashurpanibal Association, Sweden

Assyrian Association in Bergsjön, Sweden

Assyrian Culture Association in Södertälje, Sweden

Assyrian Turabdin Association in Jönköping, Sweden

Dr. Melek's Homeland Foundation, Sweden

Assyria Cultural Center in Botkyrka -- Sweden

Institute of Mesopotamian, Sweden

Assyrian Solidarity Association, Switzerland

Naman Adlun, President, Assyro-Chaldean Association of France (AACF), France

Syriac Institut of Belgium

Atour Assyrian Association of Armenia

Admon Toma, President of, Assyrian Nineveh Association Inc., Auckland - New Zealand

St Mary's Assyrian Youth New Zealand

Toros Sarian, Editor of the Online-Magazin Armenieninfo.net, Germany

Shlemon Younan, Assyrian Federation, Germany

Bethnahrin Barqasho, AUF - Assyrian Youth Federation, Sweden

Ali Ertem, Association Against Genocide (SKD), Germany

The Assyrian Youth Federation Central Europe (AJM)

Recep Marasli, author and publisher, Germany

Dogan Özgüden, Journalist, Info-Türk Chief Editor, Belgium

Magda Zervou, Assyrian Union of Greece

Dimitris N. Molohides, President Pan- Pontian Federation of USA and Canada

Sara Barmano, Assyrian Women Association (AKF), Sweden

The Union of Armenian Associations in Sweden, Mihran Demirian

Nineb Lamassu, Firodile Institute, UK


Ακαδημαϊκοί :

Prof. Israel W. Charny, Ph.D.; Executive Director, Institute on the Holocaust and Genocide, Jerusalem; Executive Director and Editor-in-Chief, GPN GENOCIDE PREVENTION NOW, a worldwide Web Magazine; recepient of an Armenian Presidential Prize in 2011.

Prof. David Gaunt, Professor, History Department, Södertörn University, Stockholm, Sweden

Prof. Henry C. Theriault, Ph.D.; Co-Editor-in-Chief, Genocide Studies and Prevention Advisory Council; member, International Association of Genocide Scholars; member, Academic Board, Genocide Education Project; member, Academic Board, Seyfo (Assyrian Genocide) Center; Chair, Armenian Genocide Reparations Study Group; Professor and Chair, Department of Philosophy Worcester State University, USA


Prof. Dr. Michael Abdalla, Poland

Prof. dr. Ciano Aydin, Department of Philosophy, University of Twente, The NetherlandsProf. Hannibal Travis (Associate Professor of Law at Florida International University of Law), Academic Board, Seyfo CenterDr. Maria Fregidou-Malama Ph.D. Assistant Professor University of Gävle -- SwedenProf. Dr. Efrem Yildiz Universidad de Salamanca Facultad de Filología, SpainTerry Stavridis, Historical Researcher, AustraliaDr. Racho Donef, Sydney, AustraliaRagip Zarakolu, Journalist and Human Right Activist, Turkey Adjunct Professor, Svante Lundgren, FinlandNinos Aho, Assyrian Poet, World Academy Of Arts And Culture Approved by UNESCO, Occupied AssyriaYosip Bet Yosip, Assyrian Poet, World Academy Of Arts And Culture Approved by UNESCO, Occupied AssyriaJan Bet-Sawoce, Researcher, Södertörn University, SwedenSait  Çetinoglu, Researcher, TurkeyDr. Vasileios Meichanetsidis, GreeceDr. Theofanis Malkidis, GreeceFeyyaz Kerimo, Teacher, S:t Botvid High School, SwedenAryo Makko, PhD Candidate, Department of History, Stockholm University and Visiting Doctoral Student, Department of Politics and International Relations, University of OxfordAndreas Cetrez, Ph.D. Psychology of religion, Senior lecturer and researcher. Uppsala University, SwedenDr.Rouel Georgis, Chicago,  US


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Scholars Urge Armenia to Officially Recognize Assyrian Genocide


Scholars Urge Armenia to Officially Recognize Assyrian Genocide

Assyrian International News Agency
The Assyrian Genocide Research Center (Seyfo), based in Sweden, has sent a letter to Serzh A. Sargsyan, the President of the Republic of Armenia, urging Armenia to officially recognize the Assyrian genocide, which occurred simultaneously with the Armenian Genocide. Assyrians, Armenians and Greeks were all victims of genocide between 1914 and 1923, a campaign which aimed, and succeeded, in cleansing the Ottoman Empire of most of it's Christian subjects. Nearly three million Assyrians, Armenains and Greeks were killed during that period.
The letter was signed by 36 organizations and 22 scholars. Here's is the text of the letter.


On behalf of Seyfo Center and its affiliates worldwide, I extend our warmest greetings to you and to the venerable Armenian people. I would also like to take this opportunity to express my sorrow and condolences to Your Excellency in memory of the victims of the Armenian Genocide perpetrated by the former Ottoman Empire between the years 1914 to 1923. This barbaric and calculated genocide was one of the most heinous crimes committed in the annals of human history.
Presently I am the director of Seyfo Center (also known as the Assyrian Genocide Research Center). This organization brings together activists and scholars from both Assyrian and non- Assyrian backgrounds, who share a common passion and determination towards working for the recognition of the genocide committed against the Assyrian people during the same period in which over a million and a half Armenians perished. Seyfo Center's Board of Directors includes several distinguished and internationally renowned genocide scholars and academics.

As a matter of great importance, we would like to bring to your attention the campaign for the recognition of the genocide that was committed from 1914 through to 1918 by the so-called the 'Young Turks' against the Assyrian inhabitants of the former Ottoman Empire. While the world community is today fully aware of the Armenian Genocide, knowledge of the 'simultaneous genocides' committed against other minorities, such as the Assyrians and Greeks is little known. Before the genocide committed against them, the Assyrian people had resided in Anatolia alongside their Armenian and Greek compatriots for more than two millennia.

During the genocide hundreds of thousands of innocent Assyrians were slaughtered at the hands of the Ottoman Turks and their Kurdish allies. Many scholars hold that as much as three-quarters of the Assyrian nation were lost during the genocide. The targeting of the Empire's Armenian, Assyrian and Greek minority subjects in particular, was very much a consequence of the Christian faith professed by all three groups. Indeed the architects and perpetrators of the genocide, the Ottoman Turks and Kurds, made no distinction between the different ethnic origins of the Empire's Christians, arguing that 'an onion is onion, whether white or red, all must be chopped'.
As you are no doubt aware, an extensive corpus of academic research and archival material exists documenting beyond the shadow of a doubt that genocide was perpetrated against the entire Christian population of the former Ottoman Empire during and following the First World War. The then Young Turk government systematically executed a policy of extermination against its own Christian citizens which took the form of massacres, death marches and forced deportations. As a result, these brutal policies resulted in the death, deportation and displacement of millions of Armenians, Assyrians and Greeks.

In addition to archival materials, countless books, studies, doctoral thesis and articles attest to the irrefutable fact that this genocide, one of the first genocides of the 20th century, did indeed take place. In December 2007, the International Association of Genocide Scholars (IAGS), the world's foremost group of genocide scholars formally recognized both the Assyrian and Greek genocides (in addition to its 1997 recognition of the Armenian Genocide), announcing that:
"It is the conviction of the International Association of Genocide Scholars that the Ottoman campaign against Christian minorities of the Empire between 1914 and 1923 constituted genocide against Armenians, Assyrians, and Pontic and Anatolian Greeks."

The IAGS called "upon the government of Turkey to acknowledge the genocides against these populations, to issue a formal apology, and to take prompt and meaningful steps toward restitution."
It is also noteworthy that on May 13 2009, Mr Berzan Boti, a Kurdish intellectual, acknowledged the fact that his forefathers had misappropriated Christian property belonging to Assyrians during the genocide. In an act of public restitution, he legally returned the misappropriated land back to its rightful owners, the Assyrian people.
I am pleased to inform Your Excellency that on March 11 2010, the Parliament of Sweden officially recognized the Assyrian Genocide alongside that of the Armenians, becoming the first nation to formally recognise the Assyrian genocide. It is the hope of Seyfo Center and Assyrians globally that this historic recognition by Sweden will be followed by moves to recognise the Assyrian Genocide on the part of other nations around the world. It is saddening however, that while more and more countries move to recognise the genocide, the Republic of Turkey still has not come to terms with its past.

Despite the fact that historical and scholarly evidence of the genocide's reality is overwhelming, the official policy of the Republic of Turkey remains one of utter denial and evasion.
Until this very day in fact Turkey continues to intimidate what remains of the ethnic Christian minorities in Turkey. In the case of the Assyrian people, this is through 'land grab' policies. The case of the St. Gabriel Monastery in Midyat, which was established in the 4th century, is a typical example of current Turkish policies of intimidation. The Turkish government threatens and puts on trial those who dare to voice an opinion which does not follow the state's view of history or offends what it considers to be 'Turkish national pride'. Despite all of this, our communities hold no ill-feelings towards the Republic of Turkey. We only hope that as Turkey modernizes and strives to enter the European Union, its past policies regarding the Christian population of the former Ottoman Empire are not forgotten or denied. We expect Turkey to do what numerous other governments around the world have already done which is to recognise the genocide committed against the Armenian, Assyrian and Greek peoples.

The Armenian nation knows well the reality of suffering and the pain of continual Turkish denial. By denying the reality of the genocide committed against the three mentioned groups,
Turkey in effect commits a second genocide. Therefore Mr. President, the Assyrian people stand steadfast in solidarity with the Armenian people in their demand that the Republic of Turkey must be held accountable for the horrific crimes against humanity committed by its predecessor the Ottoman Empire. At this point in time however Turkey shows few signs of revaluating its denial policies and moving towards legitimate dialogue and reconciliation.

We would also like to take this opportunity to call upon the Republic of Armenia, through your good offices, to move towards recognising the Assyrian Genocide alongside the Armenian Genocide. It is our hope that the Republic of Armenia will also take steps to include references to the Assyrian Genocide within school textbooks and the general curriculum taught in schools throughout Armenia. By itself recognising the co-victims of the Armenian Genocide, namely the Assyrian and Greek peoples, the Republic of Armenia will provide the impetus for greater cooperation between our three peoples and a united front on the global stage.

This letter is also signed by a number of scholars, organizations and notable individuals who share the sentiments expressed herein.

Yours sincerely,
Sabri Atman 
Director, Assyrian Genocide Research Center

Organizations:
David William Lazar, Chairman, American Mesopotamian Organization, Inc., US,
Diyarbakir TurAbdin Assyrian Association, New York, US
Hermiz Shahen, President, The Assyrian Universal Alliance- Australian Chapter
David David, Chairman, The Assyrian Australian National Federation
Australian Assyrian Arts and Literature Foundation, Australian
Assyrian Cultural Club, Poland
Assyrian Community in Gothenburg, Sweden
Assyrian Association in Frölunda, Sweden
Hammurabi Association, Sweden
Assyrian Football Club in Gothenburg, Sweden
Ishtar Association, Sweden
Ashurpanibal Association, Sweden
Assyrian Association in Bergsjön, Sweden
Assyrian Culture Association in Södertälje, Sweden
Assyrian Turabdin Association in Jönköping, Sweden
Dr. Melek's Homeland Foundation, Sweden
Assyria Cultural Center in Botkyrka -- Sweden
Institute of Mesopotamian, Sweden
Assyrian Solidarity Association, Switzerland
Naman Adlun, President, Assyro-Chaldean Association of France (AACF), France
Syriac Institut of Belgium
Atour Assyrian Association of Armenia
Admon Toma, President of, Assyrian Nineveh Association Inc., Auckland - New Zealand
St Mary's Assyrian Youth New Zealand
Toros Sarian, Editor of the Online-Magazin Armenieninfo.net, Germany
Shlemon Younan, Assyrian Federation, Germany
Bethnahrin Barqasho, AUF - Assyrian Youth Federation, Sweden
Ali Ertem, Association Against Genocide (SKD), Germany
The Assyrian Youth Federation Central Europe (AJM)
Recep Marasli, author and publisher, Germany
Dogan Özgüden, Journalist, Info-Türk Chief Editor, Belgium
Magda Zervou, Assyrian Union of Greece
Dimitris N. Molohides, President Pan- Pontian Federation of USA and Canada
Sara Barmano, Assyrian Women Association (AKF), Sweden
The Union of Armenian Associations in Sweden, Mihran Demirian
Nineb Lamassu, Firodile Institute, UK

Scholars:

Prof. Israel W. Charny, Ph.D.; Executive Director, Institute on the Holocaust and Genocide, Jerusalem; Executive Director and Editor-in-Chief, GPN GENOCIDE PREVENTION NOW, a worldwide Web Magazine; recepient of an Armenian Presidential Prize in 2011.
Prof. David Gaunt, Professor, History Department, Södertörn University, Stockholm, Sweden
Prof. Henry C. Theriault, Ph.D.; Co-Editor-in-Chief, Genocide Studies and Prevention Advisory Council; member, International Association of Genocide Scholars; member, Academic Board, Genocide Education Project; member, Academic Board, Seyfo (Assyrian Genocide) Center; Chair, Armenian Genocide Reparations Study Group; Professor and Chair, Department of Philosophy Worcester State University, USA
Prof. Dr. Michael Abdalla, Poland
Prof. dr. Ciano Aydin, Department of Philosophy, University of Twente, The Netherlands
Prof. Hannibal Travis (Associate Professor of Law at Florida International University of Law), Academic Board, Seyfo Center
Dr. Maria Fregidou-Malama Ph.D. Assistant Professor University of Gävle -- Sweden
Prof. Dr. Efrem Yildiz Universidad de Salamanca Facultad de Filología, Spain
Terry Stavridis, Historical Researcher, Australia
Dr. Racho Donef, Sydney, Australia
Ragip Zarakolu, Journalist and Human Right Activist, Turkey 
Adjunct Professor, Svante Lundgren, Finland
Ninos Aho, Assyrian Poet, World Academy Of Arts And Culture Approved by UNESCO, Occupied Assyria
Yosip Bet Yosip, Assyrian Poet, World Academy Of Arts And Culture Approved by UNESCO, Occupied Assyria
Jan Bet-Sawoce, Researcher, Södertörn University, Sweden
Sait  Çetinoglu, Researcher, Turkey
Dr. Vasileios Meichanetsidis, Greece
Dr. T.Malkidis, Greece
Feyyaz Kerimo, Teacher, S:t Botvid High School, Sweden
Aryo Makko, PhD Candidate, Department of History, Stockholm University and Visiting Doctoral Student, Department of Politics and International Relations, University of Oxford
Andreas Cetrez, Ph.D. Psychology of religion, Senior lecturer and researcher. Uppsala University, Sweden
Dr.Rouel Georgis, Chicago,  US

Η Βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης


Επαναπατρίστηκε η βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης

Περίπου 5.000 τίτλους βιβλίων ιστορικών, θρησκευτικών, ξενόγλωσσων και εκπαιδευτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στα σχολεία της Ανατολικής Θράκης κατά τη περίοδο 1870 έως 1922, περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης, η οποία βρίσκεται πλέον στη Νέα Ορεστιάδα μετά από συνεργασία του συλλόγου Απογόνων Αδριανουπολιτών - Καραγατσιανών και του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανούπολης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η εν λόγω βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Ορεστιάδας και οι... εργασίες τακτοποίησης των βιβλίων είναι σε εξέλιξη και θα απαιτηθεί χρόνος καθώς η τοποθέτησή τους γίνεται βάση συγκεκριμένης αρχειοθέτησης.

«Αποκαθίσταται ο τελευταίος πρόσφυγας. Η βιβλιοθήκη βρήκε επιτέλους το πραγματικό της σπίτι της και τώρα θα ησυχάσει και η ψυχή της» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο ταμίας του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου, Βασίλης Βραχιολίδης.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μας. Δεν σταματάμε εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο έρευνας και επαναπατρισμού πολλών ακόμα κειμηλίων. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να κτίσουμε το δικό μα κτίριο που θα είναι το ίδιο με αυτό της Αδριανούπολης» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Απογόνων Αδριανουπολιτών - Καραγατσιανών, Χρήστος Κούκλατζης.

Πηγή: ΕΡΑ Νέας Ορεστιάδας (Δήμητρα Παρασκευοπούλου)

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Δίκτυο Μικρασιάτης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει οργανωμένα, όλους τους Συλλόγους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη μικρασιατικής καταγωγής, να σταθούν στο πλευρό της Εστίας Νέας Σμύρνης, να ακολουθήσουν το παραδειγμα της Ενωσης Σμυρναίων, να υπογράψουν ψηφίσματα συμπαράστασης και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Νέας Σμύρνης,   για τη διάσωση της Εστίας Νέας Σμύρνης και να εκφράσουν με καθε σύννομο τρόπο την διαμαρτυρία τους ενάντια στην αρπαγή μιας ακόμα μικρασιατικής κληρονομιάς.
Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης http://mikrasiatis.gr/?p=8348

Για ψηφίσματα συμπαράστασης στην Εστία Νέας Σμύρνης:
ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1, Τ.Κ. 17121, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Τηλέφωνα :   210-9333702, 210-9330274, 210-9327351
Fax: 210 – 9333694
e-mail: grammateia@estia-ns.gr
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
e-mail: bibliothiki@estia-ns.gr

Για Επιστολές Διαμαρτυρίας στο Δήμο Νέας Σμύρνης:

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 14 Νέα Σμύρνη 17121

Τηλέφωνο:
213 2025700 Fax: 213 2025846


 Για Συλλογή υπογραφών http://mikrasiatis.gr/?p=8348  Για παρατηρήσεις στο info@mikrasiatis.gr

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας


Μόσχα, 18 Φεβρουαρίου 2012
                       
Στα πλαίσια νέου κύκλου διαλέξεων, στη ρωσική, αφιερωμένου στην ελληνική λογοτεχνία από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, που πραγματοποιούνται στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαυικής Γραφής και Πολιτισμού, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στη δέκατη πέμπτη διάλεξη της διδάκτορα φιλολογικών επιστημών, καθηγήτριας στην Έδρα Κλασσικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» κας Ταμάρας ΤΕΠΈΡΙΚ με θέμα: «Η αρχαία ελληνική λογοτεχνία ανά τους αιώνες».