Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

"Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"



Θ. Μαλκίδης 

Ο Χίτλερ Ερντογάν είναι προ των πυλών και στην Ελλάδα οι Δημάρατοι και οι Γκέμπελς της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, είναι να δεχθούμε την υποταγή μας.....
Η Ελλάδα έχει παραδοθεί δια των Μνημονίων και των επικύψεων και τα παπαγαλάκια των αφεντικών επαναλαμβάνουν μονότονα 
<< για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονομία >>....

Παρέδωσαν όνομα και έδαφος Μακεδονίας, ετοιμάζονται για γη και ύδωρ Αιγαίου, Κύπρου και Θράκης, επιτρέπουν την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία  και το μόνο που ακούγεται είναι για τον καιρό, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα σταχτοδοχεία στα καφενεία....

Ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, βάφτισαν την αμαρτία αρετή, επιδιώκουν να φύγουν εκτός Ελλάδας όλοι οι νέοι, τα καλύτερα μυαλά  και παραδίδουν τις τελευταίες ψηφίδες κυριαρχίας για λίγα χρόνια <<ειρήνης>>...

Δολοφονούν χιλιάδες ανθρώπους πριν ακόμη γεννηθούν, διώκουν την οικογένεια και τα παιδιά, δηλητηριάζουν τους νέους με ανθελληνισμό και νωθρότητα και το βαπτίζουν πρόοδο....

Μα ό,τι και να πουν ό,τι και να κάνουν, οι ζωντανοί -νεκροί, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα. 

Όπως γράφει ο Ελύτης  <<ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους>>, ο  Ελληνισμός  θα πορευθεί με τις εξαιρέσεις, με τη μαγιά, με εμάς !  

Κέρκυρα 1630: Ὁ λαὸς παρὰ τὶς συστάσεις, σπεύδει νὰ κατακλύσει τὸν Ναὸ τοῦ εορτάζοντος Ἁγίου Σπυρίδωνος μὲ δάκρυα...

 


Κέρκυρα 1630: Πως ὁ Ἅγιος Σπυρίδωνας ἔσωσε τὴν Κέρκυρα ἀπὸ τὴν πανώλη... 

Μία σπουδαία Νίκη!

 



Θ. Μαλκίδης 

Πριν ακριβώς ένα έτος  μετά τη Βουλή και η Γερουσία των ΗΠΑ αναγνώρισε με ψήφισμά της τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται και η Γενοκτονία των Ελλήνων. 

Στη σπουδαία αυτή Νίκη της Ιστορίας και της Μνήμης, της Επιμονής και της Πίστης στο Δίκαιο, δεν έχουν απολύτως καμία ανάμιξη οι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού προσωπικού της Ελλάδας. Αυτοί καταθέτουν στεφάνι στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ. 


Ο Αγώνας συνεχίζεται !










Ενα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο του Βάσου Ν. Πτωχόπουλλου

 


«Στη μάνα μάνα μου θα πάω»,

του Βάσου Ν. Πτωχόπουλλου

(Εκδόσεις Αιγαίον / Κουκκίδα, 2020)

*Άρτι αφιχθέν το τελευταίο βιβλίο μιας διαφορετικής τριλογίας.


…Αυτό ήταν το πρόβλημα όλων μας. Από τη μια δεν θέλαμε να περάσει ο ανθελληνισμός, από την άλλη δεν ήταν εύκολο να υπερασπίζεσαι όλο το αριστερολόι της Αθήνας. Δώσαμε σκληρές μάχες για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα, ακόμα κι εκεί που δεν ήταν άμοιρη ευθυνών και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να γίνεται ένας διαχωρισμός μεταξύ του ελληνικού λαού και της ηγεσίας του. 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Μόνοι μας

 



Τα τελευταία φύλλα συκής περί εταίρων, για αλληλεγγύη κλπ, για κυρώσεις και άλλα συναφή στον σύγχρονο Χίτλερ, έπεσαν στις Βρυξέλλες και την Αθήνα .

Μόνοι μας ήμασταν, μόνοι μας είμαστε, μόνοι μας θα είμαστε.

Να υπερασπιστεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία του

 



«Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα. Καλή Ανάσταση σε όλους», είπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος που έφυγε τούτες τις ώρες του 2008.

Ανακήρυξε την Κυπριακή ΑΟΖ και κάλεσε τον  λαό

"να υπερασπιστεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία του",

 απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν.


Γκρίζοι Λύκοι στην Άγκυρα και το Μπακού, Γκρίζοι Λύκοι παντού



Από τη φιέστα Αζέρων και Τούρκων στο Μπακού, παρουσία του Ερντογάν, η επιλογή μας ήταν να μην αναφέρουμε τι είπε ο Σουλτάνος, αλλά το γεγονός πως ένας Αζέρος ανώτατος αξιωματικός έκανε την χειρονομία της εγκληματικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων. Προφανώς στα πλαίσια του δόγματος ¨Δύο κράτη ένα έθνος¨…

Πολύ σωστά επισημαίνει ο Αρμένιος πρέσβης (Λιθουανία) πως ουσιαστικά είναι ο σύγχρονος ναζιστικός χαιρετισμός !

 

Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του....

 


Ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές της Ελλάδας βραβεύτηκε τούτες τις ώρες του 1963, με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο λόγος για τον Γιώργο Σεφέρη με την ποίηση που χωρά ολόκληρη την ελληνική έκφραση σε μόνο λίγους στίχους.


Στις 10 Δεκεμβρίου έγινε η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ από τη Σουηδική Ακαδημία στην Στοκχόλμη και το ίδιο βράδυ ο Σεφέρης εκφώνησε έναν σύντομο λόγο στο δείπνο που παρατέθηκε για τους νομπελίστες στο Δημαρχείο της πόλης. Ο λόγος αυτός συνόψιζε τις πεποιθήσεις του για την άμεση και αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα ως τη σημερινή εποχή.


«Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά· κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.

«Φυλάξτε τά συνήθεια μας, γιορτάστε ὅπως οἱ πατεράδες σας, καί μή ξεγελιώσαστε μέ τά ξένα κι ἄνοστα φράγκικα πυροτεχνήματα»

 


«Φυλάξτε τά συνήθεια μας, γιορτάστε ὅπως οἱ πατεράδες σας, καί μή ξεγελιώσαστε μέ τά ξένα κι ἄνοστα φράγκικα πυροτεχνήματα»


Τοῦ Φώτη Κόντογλου

Τά Χριστούγεννα, τά Φῶτα, ἡ Πρωτοχρονιά, κ’ ἄλλες μεγάλες γιορτές, γιά πολλούς ἀνθρώπους δέν εἶναι καθόλου γιορτές καί χαρούμενες μέρες, ἀλλά μέρες πού φέρνουνε θλίψη καί δοκιμασία. Δοκιμάζονται οἱ ψυχές ἐκεινῶν πού δέν εἶναι σέ θέση νά χαροῦνε, σέ καιρό πού οἱ ἄλλοι χαίρουνται. 

Παρεκτός ἀπό τούς ἀνθρώπους πού εἶναι πικραμένοι ἀπό τίς συμφορές τῆς ζωῆς, τούς χαροκαμένους, τούς ἄρρωστους, οἱ περισσότεροι πικραμένοι εἶναι ἐκεῖνοι πού τούς στενεύει ἡ ἀνάγκη νά γίνουνε τοῦτες τίς χαρμόσυνες μέρες ζητιάνοι, διακονιαρέοι. 

Πολλοί ἀπ’ αὐτούς μπορεῖ νά μή δίνουνε σημασία στή δική τους εὐτυχία, μά γίνουνται ζητιάνοι γιά νά δώσουνε λίγη χαρά στά παιδιά τους καί στ’ ἄλλα πρόσωπα πού κρέμουνται ἀπ’ αὐτούς. 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η (αυτο)κατάργηση και ο (αυτο)εξευτελισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 



Θ. Μαλκίδης 


Η (αυτο)κατάργηση και ο (αυτο)εξευτελισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απώλεια της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, η υποταγή στο Σουλτάνο για τριάκοντα αργύρια....  

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 

Η καταστροφή της Μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος και η "προστασία" των ορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία

 


Η άθλια κατάσταση της Μονής του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος  και  η <<προστασία>> των ορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία, λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ..... 




Καταζητούμενος συνομιλητής!

 




Καταζητούμενος συνομιλητής από την 26η Νοεμβρίου 1996, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο τούρκος έποικος Ερχάν Αρικλή, που ορίστηκε «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα!!!


«Η Μόρια μεταφέρεται στην ενδοχώρα»......



«Η Μόρια μεταφέρεται στην ενδοχώρα»

Αλλαγές και βελτιώσεις στο προσφυγικό, αλλά και  νέα προβλήματα εντοπίζει το οδοιπορικό της  Γερμανικής Ραδιοφωνίας (ARD) στη Λέσβο, καθώς συμπληρώνονται τρεις μήνες από την καταστροφική  πυρκαγιά στη Μόρια.

Δολοφόνοι!

 


Με τον πιο κτηνώδη τρόπο σφάζουν εν ψυχρώ Αρμένιους αιχμαλώτους. 

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Αρτσάχ. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε μεταξύ άλλων, την άμεση ανταλλαγή των αιχμαλώτων και να παραδοθούν οι σοροί των νεκρών, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης κι από τις δύο πλευρές.  

Όλο αυτό το διάστημα αναμένουν οι Αρμένιοι την τήρηση της και την παράδοση των αιχμαλώτων. Αντ’ αυτού βλέπουν σε διάφορα βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Αρμένιους αιχμαλώτους να βασανίζονται και να εξευτελίζονται. 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

H διεθνής ημέρα Γενοκτονιών και η άρνησή τους....

  


Θεοφάνης Μαλκίδης

Τα στεφάνια στον Κεμάλ, η άρνηση και η διεθνής ημέρα Γενοκτονιών. 

1. Από τους υπονομευτές στους αρνητές

Πριν ακριβώς δέκα χρόνια την 9η Δεκεμβρίου του 2010, βρέθηκα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην πρωτεύουσα της χώρας Ερεβάν για να μιλήσω στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Η Δημοκρατία της Αρμενίας με όλους τους θεσμούς της πραγματοποιεί Συνέδρια και εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία. Η Ελλάδα όχι! Εκεί στο Συνέδριο, στο εθνικό μνημείο της Γενοκτονίας- οι Αρμένιοι έχουν, οι Έλληνες όχι παρότι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την 19η Μάϊου- ζήτησα από την Αρμενία, όπως έχω το δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης και το καθήκον ως απόγονος διασωθέντων του Ελληνικού Ολοκαυτώματος, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία. Γνώριζα τους λόγους βεβαίως για τη μη αναγνώριση, αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω από επίσημα Αρμενικά χείλη. Έτσι άκουσα ότι η Ελλάδα αντιδρούσε και πίεζε την Αρμενία να μην αναγνωρίσει τη Γενοκτονία! Ευτυχώς που αυτό το εμπόδιο παρακάμφθηκε και το Μάρτιο του 2015 ήρθε η αναγνώριση από το Αρμενικό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Ε. Σαρμανάζοφ.

Από το πικ νικ στην Κύπρο και τα μπες-βγες στο Αιγαίο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

  


Θεοφάνης Μαλκίδης


Από το πικ νικ στην Κύπρο και τα μπες-βγες στο Αιγαίο,   στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα  Τούρκος Νομπελίστας ο Ορχάν Παμούκ είχε σημειώσει  πως ο δικτάτορας Αντόνιο Σαλαζάρ χρησιμοποιούσε το ποδόσφαιρο ως «όπιο» για να ελέγχει τους Πορτογάλους. Για την Τουρκία όμως  ο Παμούκ  ανέφερε το εξής αποκαλυπτικό : « το ποδόσφαιρο μακάρι να ήταν το όπιο του λαού, είναι, αντιθέτως, μια μηχανή παραγωγής εθνικισμού, ξενοφοβίας και αυταρχικής νοοτροπίας. Και δεν έχει σημασία ποιος αναδεικνύεται νικητής γιατί ο εθνικισμός τρέφεται με καταστροφές, είτε είναι σεισμοί είτε είναι πόλεμοι είτε ποδοσφαιρικοί αγώνες».

Η Μπασακσεχίρ, η ποδοσφαιρική ομάδα που αποχώρησε  από τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν γιατί, όπως ανέφερε, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Τουρκία.  

Είναι το <όπλο> του  καθεστώτος Ερντογάν , ο οποίος ενίσχυσε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο στο  προάστιο της Κωνσταντινούπολης και το οποίο χρηματοδοτείται από πολιτικούς και οικονομικούς συνομιλητές του προέδρου της Τουρκίας.

Ειδικότερα οι κύριοι χορηγοί της ομάδας  Μπασακσεχίρ έχουν στενούς δεσμούς με το καθεστώς, η  Medipol, ένα δίκτυο κλινικών και νοσοκομείων υγείας, ιδρύθηκε από τον υπουργό Υγείας του Ερντογάν, Φαχρετίν Κόκα, ενώ το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που συνορεύει με το γήπεδο  θεωρείται το έργο –σύμβολο του πλούτου που έφερε ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Η Μπασάκσεχίρ είναι το  σωματείο το οποίο ουσιαστικά αναδείχθηκε  μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της πλατείας Τακσίμ το 2013 στις οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι οπαδοί των τριών ομάδων της Κωνσταντινούπολης, της Φενερμπαχτσέ, της Γαλατασαράι και  της Μπεσίκτας, οι οποίοι ζητούσαν ελευθερία και δημοκρατία.

Η Μπασακσεχίρ , η οποία σύμφωνα με τους Financial Times είναι «η φιλοκυβερνητική ομάδα» της Τουρκίας, η οποία  υιοθέτησε στην εμφάνισή της  τα χρώματα του κυβερνώντος κόμματος (AKP)  – πορτοκαλί και μπλε –, ενώ πριν από την έναρξη των εντός έδρας αγώνων, τα μέλη των ποδοσφαιρικών ακαδημιών εμφανίζονται με στολές Οθωμανών στρατιωτών (!), ενώ στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου προβάλλονται εικόνες τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πλήττουν στόχους στη Συρία !

Στα γραφεία της  ομάδας καθώς και στο προπονητικό της κέντρο υπάρχουν παντού φωτογραφίες του Ερντογάν, ο οποίος έχει διορίσει στο προεδρείο της ομάδας τον  συγγενή του και  πρώην στέλεχος του ΑΚΡ Γκοσκέλ Γκουμουσάντ.

Όταν το 2014 έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου της ομάδας, γήπεδο το οποίο έλαβε την ονομασία ενός ακόμη υποστηρικτή του Ερντογάν, του γνωστού Τούρκου προπονητή  του Φατίχ Τερίμ, ο Ερντογάν  ως παλιός ποδοσφαιριστής, που υπερηφανεύεται για τους πέντε τίτλους που κέρδισε ως αρχηγός της ομάδας του Οργανισμού Τροχιοδρόμων και Διαχείρισης Σηράγγων της Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του 1970, πήρε μέρος σε έναν αγώνα επίδειξης. Αφού σκόραρε ένα χατ τρικ, η φανέλα της Μπασάκ Σεχίρ που φορούσε με το νούμερο 12 αποσύρθηκε, ενώ την ίδια στιγμή το τελετουργικό ολοκληρωνόταν από την εμφάνιση ενός υπερμεγέθους αγάλματός του …..

Το περιστατικό με τη <ρατσιστική> επίθεση ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για τα Γκεμπελικής έμπνευσης  επικοινωνιακά μέσα που χρειάζεται ο Ερντογάν λίγες ώρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συζητήσει (;)  τις κυρώσεις έναντι της Τουρκίας.

 Το <σενάριο> ιδανικό:  σε γαλλικό έδαφος,  ένας διαιτητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ( UEFA)  <επιτίθεται> σε  μέλος τουρκικού συλλόγου, τη στιγμή που η Άγκυρα κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για «ρατσισμό», ενώ η Παρί η οποία στήριξε από την πρώτη στιγμή τον τουρκικό σύλλογο και αποχώρησε  από τον αγώνα, ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, δηλαδή το πιο στενό σύμμαχο και χρηματοδότη του Ερντογάν. Διαβάζεται και ως θεωρία συνωμοσίας ή τυχαίο γεγονός ή ως υπερβολή, αλλά σίγουρα για όσους παρακολουθούν και έχουν γνώσεις για την Τουρκία και τον Ερντογάν δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά !

Το μήνυμα στο twitter από τον  Ερντογάν λίγο μετά το περιστατικό που έβαλε στο κάδρο της <δίωξης> που θεωρεί ότι δέχεται η Τουρκία από την Ευρώπη και το ποδόσφαιρο,  έβαλε και την προσωπική πινελιά στο περιστατικό και το  <κερασάκι> στην τούρτα: «Καταδικάζω έντονα τις ρατσιστικές παρατηρήσεις που έγιναν εναντίον του Pierre Webo, μέλους του προπονητικού προσωπικού της Basaksehir, και πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Η συνέχεια, αν μη τι άλλο, εκτός από τη γη , τη θάλασσα και τον αέρα,  εκτός από τα πικ νικ στην Κύπρο και τα μπες-βγες  του Ουρούτς Ρεις στο Αιγαίο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα …..

 

Η συνέντευξή μο
υ στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης Μακεδονίας

Προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χωρίς αναφορά στο Τουρκικό πρόβλημα

 


Προσχέδιο κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς διαβούλευση με τις εθνικές κυβερνήσεις, εστάλη στις εθνικές αντιπροσωπείες

«Αδιανόητο η Γερμανία να σφυρίζει αδιάφορα»

 


Παραίτηση... 

«Αδιανόητο η Γερμανία να σφυρίζει αδιάφορα»

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Το παράδειγμα της Ιστορίας: η τιμωρία των δολοφόνων του παρελθόντος και των εισβολέων του παρόντος

 



 

Θ. Μαλκίδης

Ας αναλογιστούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τι διακυβεύεται τούτες τις ώρες. 

Και ας λάβουν υπόψην τους το παράδειγμα της Ιστορίας και της αντίστασης  στην υποδούλωση, για την τιμωρία των δολοφόνων - εμπόρων του παρελθόντος και των κατακτητών - εισβολέων του παρόντος. 


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 

Σημαντικός εταίρος....

 


Πολλά κράτη μέλη του  ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά η χώρα συνεχίζει και αποτελεί σημαντικό εταίρο της συμμαχίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος σε διαδικτυακή εκδήλωση του POLITICO.


Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε: "η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S400, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Και τις εξέφρασα και στην Άγκυρα, όταν την επισκέφθηκα".


"Όμως η Τουρκία είναι σημαντική. Συνορεύει με τη Συρία και έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS, των τζιχαντιστών. Επίσης, φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως", διευκρίνισε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

8 Δεκεμβρίου 2012: Τηλέμαχος Τσιμιρίκας

 


Ο καλύτερος μαθητής του σχολείου του,  το  παιδί που θυσιάστηκε για τ΄αδέλφια του !

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο κατακτητής - εισβολέας κρατά τη ψυχραιμία του απέναντι στα ελληνικά καπρίτσια!



O Ερντογάν σε κρίση ψυχραιμίας: 

" Τα θέματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με εμάς, αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα πολλών κρατών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στον κόσμο. πολλές χώρες είτε έχουν ακτές τη Μεσόγειο είτε όχι παρακολουθούν στενά τα γεγονότα που συμβαίνουν εδώ Και προσπαθούν με κάποιο τρόπο να εμπλακούν.


Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες που εμφανίστηκαν δημόσια, στην περιοχή αναφέρεται πως υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου από 3,5 έως 10 τρις κυβικά φυσικού αερίου. Κατά τον ίδιο τρόπο υπολογίζεται ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου μεταξύ 1,5 και 3,5 δις βαρελιών. Καμία χώρα ανεξάρτητα από την οικονομική της ισχύ και την τοποθεσία της, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το δυναμικό. Ιδιαίτερα η Τουρκία ως χώρα που έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσει τις εξελίξεις εδώ από την εξέδρα. Δεν προτιθέμεθα να σφετεριστούμε δικαιώματα ή δίκαια τρίτων. Εμείς παρακολουθούμε πολύ στενά την διαδικασία ώστε να εγγυηθούμε τα συμφέροντα της χώρας μας και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αδερφών μας στην KKTC.


Δηλώσαμε ξεκάθαρα πως δεν θα αποδεχθούμε σχέδια και χάρτες που αποσκοπούν στο να φυλακίσουν τη χώρα μας στις ακτές της Ατταλείας. Αναφέραμε στους συνομιλητές μας δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε απειλές και εκβιασμούς και δεν θα επιτρέψουμε τον ιμπεριαλιστικό επεκτατισμό. Εμείς δεν προτιθέμεθα να σφετεριστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια κανενός. Εμείς ακολουθούμε μία σταθερή στάση ενάντια στη πειρατική νοοτροπία που επιχειρεί να αφαιρέσει τα δικαιώματά μας. Πράγματι αυτά που συνέβησαν στους περασμένους μήνες αποτελούν έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας σε αυτό το θέμα.



Πιστεύουμε πώς τα θέματα στη Μεσόγειο μπορούν να λυθούν όχι όταν αποκλείουμε ο ένας τον άλλον, αλλά όταν φέρνουμε στο ίδιο τραπέζι όλους τους παίκτες της περιοχής. Αν στη Μεσόγειο επιδιώκεται να καλυφθεί απόσταση στην οδό της μόνιμης λύσης τότε πρέπει να δοθεί  ευκαιρία στη διπλωματία.Διότι η διπλωματία και οι διαπραγματεύσεις είναι ο συντομότερος και πιο εγγυημένος τρόπος που θα μας φέρει κοντά σε ένα κοινό έδαφος. Στο θέμα αυτό η Τουρκία παρά τα καπρίτσια της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης από το 2003 και μετά διατήρησε την ψυχραιμία της. 

Βέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αντίσταση στο Σουλτάνο και τους Γκρίζους Λύκους

 


Θ. Μαλκίδης 

Είναι αυτονόητο, πιστεύω, για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που έχουν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό να υπερασπιστούν την Πατρίδα τους.

Το μήνυμα που αφορά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και  σχετίζεται με τον Σουλτάνο - Γκρίζο Λύκο, εκπέμπεται από την Ιστορία μας και είναι ένα :

Βέτο και προετοιμασία για αντίσταση! 

Γη, Ύδωρ και Αέρα δεν θα δώσουμε! 

"Χάρη στους αγώνες των αδελφών μας σήμερα, ο ουρανός του Καραμπάχ δεν είναι στολισμένος με πατσαβούρα, αλλά με το μισοφέγγαρο!"

 


Ο Ερντογάν για την Τουρκία και την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία:

 "όταν οι Αρμένιοι επιτέθηκαν στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, εμείς προστρέξαμε προς βοήθεια των αδερφών μας με όλη μας την καρδιά και τις δυνατότητές μας.Οι κάτοικοι του Καρς από την ιστορία γνωρίζουν καλά και ξέρουν αυτούς τους Αρμένιους. Πράξαμε ότι απαιτείτο από την κοινή μας ιστορία, πολιτισμό, πίστη και γλωσσική ενότητα και συμβάλαμε στην απελευθέρωση του Ναγκόρνο Καραμπάχ και των υπό κατοχή εδαφών του Αζερμπαϊτζάν. 

Με την στάση μας στο Καραμπάχ, το έθνος μας σώθηκε από την απογοήτευση που του είχε προκαλέσει η μονοκομματική κυβέρνηση του CHP στο Μποραλτάν. Χάρη στους αγώνες των αδελφών μας σήμερα, ο ουρανός του Καραμπάχ δεν είναι στολισμένος με πατσαβούρα, αλλά με το μισοφέγγαρο και το άστρο. 

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Άγιος Νικόλαος - Πολεμικό Ναυτικό - Ελληνισμός



Άγιος Νικόλαος -Πολεμικό Ναυτικό- Ελληνισμός

Τα Σύνορα του Ελληνισμού με τα λόγια του Καποδίστρια

 


3 Οκτωβρίου 1827 Παρίσι 

προς τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας και Αποικιών Robert Wilmot-Horton


"Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος.

Σας απαντώ.

Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν.

Χαράχθηκαν δε αυτα τα σύνορα από το 1821 από το αίμα το ελληνικό, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και πεζομαχίες, στις οποίες δοξάστηκε τούτο το Έθνος.

"Τρέξετε εἰς τοὺς Τούρκους, τοὺς μόνους ἀξίους φίλους σας... να ἀγοράσετε τὴν σκλαβιάν σας μὲ τὴν ζωὴν σας καὶ μὲ τὴν τιμὴν τῶν γυναικῶν καὶ παιδιών σας....."



 
1821. Ἀράδη Ρουμανίας.
 
Μετά την προδοσία στο Δραγατσάνι, ὁ Ἀρχηγὸς τῆς Φιλικῆς Εταιρείας Αλεξανδρος Υψηλάντης  ἐκδίδει τὴν τελευταία του διαταγή, με ένα μήνυμα για το 2021:

Άνευ όρων διάλογος με το Σουλτάνο, τους Πασάδες και τους Γκρίζους Λύκους !

 


Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για την Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής :