Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;"


Παρουσίαση του βιβλίου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; " του Φράγκου Φραγκούλη  στην Αλεξανδρούπολη.
Εισαγωγή του δημοσιογράφου Δ. Κολιού και οι ομιλίες του Π. Εσκίογλου και του Θ.Μαλκίδη

Παρουσίαση του βιβλίου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; "


Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης η παρουσίαση του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη, με τίτλο «Ποια Τουρκία, ποιοι Τούρκοι». Το βιβλίο αποτελεί μια εκτενή ανάλυση και παρουσίαση της άγνωστης ιστορίας της γείτονος χώρας.Θράκη Νετ 7 Νοεμβρίου 2012

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η παρουσίαση του βιβλίου του Φράγκου Φραγκούλη «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», στην Αλεξανδρούπολη

 •  
  Με τη μαζική συμμετοχή πολιτών της Αλεξανδρούπολης αλλά και ολόκληρης της Θράκης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Φράγκου Φραγκούλη «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», η οποία διοργανώθηκε από την Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης.
  Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Δ. Κολιός, ξεκίνησε με την ομιλία του Π. Εσκίογλου, ο οποίος προσέγγισε το έργο του συγγραφέα με προσωπικά παραδείγματα και αναφορές.
  Στη συνέχεια ο Θ. Μαλκίδης επισήμανε τα ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο, αναλύοντας τις πολυποίκιλες πολιτικές, διπλωματικές και ιστορικές του διαστάσεις.
  Αμέσως μετά ο συγγραφέας, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου, το οποίο είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. Ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε "Τούρκους" και "μουσουλμάνους", με αποκορύφωμα τις αποκαλύψεις για την καταγωγή πολλών κορυφαίων αξιωματούχων και πολιτικών της Τουρκίας, όπως ο Ερντογάν, ο ίδιος ο Κεμάλ, ακόμα και ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής.

  Με την παράθεση πολλών βιωμάτων και στοιχείων από την πλούσια εμπειρία του, ο συγγραφέας κατόρθωσε να δώσει στο κοινό, ένα ολοκληρωμένο περίγραμμα της Τουρκίας του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο.
  Στην εκδήλωση όπου προβλήθηκαν σχετικά με το θέμα βίντεο, εκτός των εκατοντάδων πολιτών που παρακολούθησαν ακόμη και όρθιοι την εκδήλωση, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης και Νέας Ορεστιάδας Δ. Μουζάς ανώτατοι αξιωματικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
  Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012