Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Όταν μιλάει ο απερχόμενος στη Μακεδονία και όταν μιλάει ο Λαός στη Μακεδονία....




Θ. Μαλκίδης 

Η χθεσινή <<ανοικτή εκδήλωση>> του απερχόμενου πρωθυπουργού στην Καβάλα, στη Μακεδονία , στην Πλατεία Ελευθερίας και η απουσία του Λαού της πόλης, μου θύμισε την αντίστοιχη εκδήλωση στον ίδιο χώρο που οργάνωσαν πριν τρεισήμισι χρόνια τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού, αντιδρώντας στις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία. Ομιλητής ήταν ο γράφων και αναπόφευκτα έκανα τη  σύγκριση με την εκδήλωση με τον πρόθυμο κούριερ της Μακεδονίας. Στη δική μας η πλατεία πλημμύρισε από το Λαό,   σ΄αυτήν του κυβερνητικού κόμματος απουσίαζε ο Λαός. Και είναι μόνο η αρχή, μετά την Ύβρη, έρχεται η Νέμεσις....

Η εκδήλωση του Δεκεμβρίου του 2015 



Εκπρόσωποι από  20 Ποντιακά Σωματεία  και ο Λαός της Καβάλας βρέθηκαν εχθές στην κεντρική πλατεία της Καβάλας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αλλά και σειρά θεμάτων όπως η αφαίρεση του κεφαλαίου για τον παρευξείνιο ελληνισμό από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, του μόνου τμήματος που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Από την Υπονόμευση και την Άρνηση, στη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση».


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου δεν υπήρχαν χοροί αλλά ακούστηκαν τραγούδια όπως η ”Καμπάνα του Πόντου” και ”Η Ρωμανία πάρθεν”, ο κόσμος και τα μέλη των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής υπέγραφαν σε ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει από νομό σε νομό σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές για την αποπομπή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κ. Μαλκίδη, η οποία αναφέρθηκε  στους πολιτικούς που εκμεταλλεύονται το θέμα της Γενοκτονίας για προσωπικό όφελος, καλώντας τους Έλληνες  τ να αφήσουν τους χορούς και τα τραγούδια και να ξεκινήσουν ”φροντιστήρια” :

”Από αυτή την εκδήλωση πρέπει τα παιδιά ειδικά να πάρουνε πολλά, να παραδειγματιστούν και να τους παραδειγματίσετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι γίνεται ένας αγώνας από την Αρμενία μέχρι την Αυστραλία και από τη Σουηδία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Και για όλα αυτά, επειδή είναι ιερός αγώνας. Γιατί πολλοί όπως ξέρετε από αυτόν τον αγώνα πλούτισαν, πολλοί απ’ αυτόν τον αγώνα πήγαν και γίναν υποψήφιοι και πολλοί απ’ αυτόν τον αγώνα τον πούλησαν για να γίνουν βουλευτές και υπουργοί!

Η  19η Μαΐου η οποία πρέπει να γίνει Πανευρωπαική και Παγκόσμια Ημέρα θυμάτων του Κεμαλικού Ολοκαυτώματος, για όλους τους λαούς, από τους Έλληνες και τους Αρμένιους μέχρι τους Ασσύριους κι όλους τους άλλους.

Έγιναν πολλά για το ζήτημα της Γενοκτονίας, τα στεφάνια στον Κεμάλ από τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τώρα  ο Φίλης. Κι αν δεν προσέξετε θα σας βγούνε κι άλλοι Φίληδες, κι άλλοι Καραμανλήδες, κι άλλοι Παπανδρέου. Γι’ αυτό λοιπόν να φροντίσετε στα παιδιά σας όπως έλεγε ο Πατροκοσμάς να τα μάθετε γράμματα, γιατί καλύτερα φτωχά και γραμματιζούμενα παρά πλούσια κι αγράμματα…

 Οφείλετε ξανά στους Συλλόγους στις Ενώσεις στις Λέσχες να τους κάνετε φροντιστήριο, όπως ήτανε φροντιστήριο στην Τραπεζούντα, όπως ήτανε στη Σμύρνη, όπως ήταν στην Αργυρούπολη, όπως ήταν σ’ όλη την Ανατολή!

Οφείλω από εδώ απ‘ την Καβάλα αλλά κι από ολόκληρη την Ελλάδα κι απ‘ όλο τον κόσμο, όπου πηγαίνω, να σας πω ότι αυτός ο αγώνας συνεχίζεται, θα είναι νικηφόρος!”






Και η εκδήλωση του απερχόμενου.....

Οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί Τσάμηδες, οι σημερινοί συνέταιροι του Ζάεφ και του Ερντογάν Αλβανοί



Θ. Μαλκίδης 

Οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί Τσάμηδες, οι σημερινοί συνέταιροι του Ζάεφ και του  Ερντογάν 


Η  επαναφορά του "ζητήματος" των Τσάμηδων,  από τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα  στην Αλβανία, προκαλεί για δύο λόγους: Πρώτον για το θράσος των συνεργατών των φασιστών Γερμανών Ναζί και των συντρόφων του Ζάεφ και του Ερντογάν που  προκαλούν ιστορικά και εθνικά και δεύτερο για τον ελλαδικό φτωχό και  ακατέργαστο πολιτικό λόγο. 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Οι μεν ψήφισαν και στήριξαν τη χυδαία πράξη των Πρεσπών. Οι δε με τη σιωπή τους συνηγόρησαν στην αισχρή αυτή <Συμφωνία> και λένε ότι θα τη σεβαστούν....





Η «Συμφωνία » παραβίασε αρχές του διεθνούς δικαίου, υιοθέτησε το ψέμα  ότι  αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα, από την οποία προέκυψε η εθνότητα και η  χώρα με το όνομα «Μακεδονία» και  το «μακεδονικός-η-ο», αγνοήθηκε  η βούληση της  πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτούσε δημοψήφισμα, δεν υπήρξε εξουσιοδότηση,  κατά το άρθρο 5β του ν. 3566/2007,του Υπουργού Εξωτερικών για  συνομολόγηση των διεθνών συνθηκών .


Μνήμη ανθυποσμηναγού Στέλιου Κλαπάκη, Ανθυπασπιστή Νίκου Κρητικού, Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλου,Στρατιώτη Γιάννη Ηλιόπουλου. Κύπρος 1974


Tη μνήμη των τεσσάρων δημοτών του που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της Κύπρου από τους Τούρκους εισβολείς τον Ιούλιο του 1974, τίμησε ο Δήμος Φυλής Αθηνών: Του ανθυποσμηναγού Στέλιου Κλαπάκη, του Ανθυπασπιστή Νίκου Κρητικού, του Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλου και του Στρατιώτη Γιάννη Ηλιόπουλου.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ύβρις , Νέμεσις, Νίκη



Επειδή πολλοί με ρωτούν τι να ψηφίσουν, γράφω ορισμένες λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησα στις, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομιλίες μου στα συλλαλητήρια. Ελπίζω να βοηθήσουν στην επιλογή τους μέχρι να έχουν, πολύ σύντομα,να ψηφίσουν κάτι που να τους εκφράζει:

211 Τάγμα Πεζικού Κύπρος 1974.Αγνοούμενοι 45 χρόνια....


Η Νεάπολη, ένα στολίδι του Δήμου Λευκωσίας έξω από τα βόρεια τείχη της πρωτεύουσας, με πολύ πράσινο και παραδειγματική για την εποχή ρυμοτομία και υψηλό δείκτη αστικής ανάπτυξης, μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής βουλιμίας από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας.

Τον Δεκέμβριο του 1963 οι κάτοικοι της Νεάπολης εγκλωβίστηκαν για μεγάλο διάστημα, χωρίς καμιά διέξοδο προς την υπόλοιπη Λευκωσία, μέχρι που απελευθερώθηκαν από τις οργανωθείσες, εθελοντικά τότε, δυνάμεις οι οποίες έσπευσαν για να υπερασπίσουν τις ζωές των κατοίκων.

Τα γεγονότα της τουρκανταρσίας σημάδεψαν ανεξίτηλα τη Νεάπολη. Η περιοχή της Κωνσταντίας, που βρισκόταν μέσα στα ίδια διοικητικά όρια, μετατράπηκε σε νεκρή περιοχή. Και μόνο μια διέξοδος είχε απομείνει τότε προς τη Λευκωσία, μέσω της γειτονικής Ομορφίτας και του Καϊμακλίου. Την ίδια τύχη είχε και η γειτονική επίσης κοινότητα του Τράχωνα που βρίσκεται στα βόρεια της Νεάπολης. Μαζί, οι περιοχές αυτές, έζησαν έντονα όλες τις συνέπειες και τα προβλήματα της τουρκικής διχοτομικής και επεκτατικής πολιτικής.

Το πρωινό της 20ής Ιουλίου 1974, ταυτόχρονα με την έναρξη της απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στην Κερύνεια, ο ουρανός της Λευκωσίας γέμισε από Τούρκους αλεξιπτωτιστές. Την ίδια ώρα άρχισαν να κτυπούν πιο έντονα οι παλμοί της καρδιάς των νέων της περιοχής που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα για υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας τους. 

Μέσα από τον καταιγισμό των σφαιρών και των βλημάτων των βαρέων όπλων, έσπευσαν να καταταχθούν στις μονάδες τους, ενώ οι κληρωτοί άνδρες του Γ’ Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού, που επάνδρωναν τα φυλάκια της περιοχής, είχαν αρχίσει από το πρωί να αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις. Ολόκληρη η βόρεια περιοχή της Λευκωσίας μετατράπηκε μεμιάς σε θέατρο σκληρών πολεμικών συγκρούσεων με τους κατοίκους της να εγκαταλείπουν έντρομοι και με αγωνία τα σπίτια τους για αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου για τις ζωές τους.

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες......


Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες......

Ο Π. Κονδύλης γράφοντας  στις αρχές της δεκαετίας του 1990  για την Κύπρο, για το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την οικονομία, το δημογραφικό, τον αγροτικό χώρο,τον Ελληνισμό προσέγγισε με συγκλονιστική ακρίβεια το σήμερα:  

<<Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, 


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Τα χέρια, το μυαλό και η Πίστη μας




Θ. Μαλκίδης

Έχουμε και λέμε:
1. Αυτός που κατέχει την Κύπρο, αμφισβητεί και υπονομεύει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη, καθορίζει  λαθρομετανάστευση και άλλα πολλά , μας λέει ορθά κοφτά να μη μιλάμε !

2.Οι "δήθεν" σύμμαχοι μας συστήνουν αυτοσυγκράτηση μπροστά στο θηρίο και μας λένε να τα βρούμε !

3.Στην Ελλάδα και την Κύπρο, όταν δε κάνουν μυστικές συναντήσεις και δεν συντρώγουν με τον κατακτητή, μας προτρέπουν να μην είμαστε μοναχοφάηδες στα εθνικά μας δικαιώματα γιατί θα γίνουν "νέα" Ίμια!

Συμπέρασμα:


Μας έχουν μείνει μόνο τα χέρια, το μυαλό και η Πίστη μας!

H συνέντευξή μου στο Θράκη Νετ της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κεμαλισμός και Ναζισμός:Το Ολοκαύτωμα του Φουλατζίκ Μικράς Ασίας, ως πρόδρομος των Καλαβρύτων και του Διστόμου


ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΦΟΥΛΑΤΖΙΚ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 1920  


Γράφει ο Καραγιαννόπουλος  Απόστολος
Πρόεδρος της  Εταιρείας  Μικρατικών  Σπουδών
και   Ερευνών Ευρωπού – Ν.Κιλκίς


Στις  23  Ιουνίου 1920 σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο (και αντίστοιχα 6 Ιουλίου  με το νέο) γράφτηκε στο Φούλατζικ της Βιθυνίας  της  Μικράς  Ασίας  μία  από  τις  τραγικότερες  σελίδες  της  Μικρασιατικής  Εκστρατείας  και  αυτού  που  ονομάστηκε  Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτά  διαδραματίστηκαν  εκεί  την  ημέρα  εκείνη  καταγράφηκαν  από  τους  ιστορικούς  ως  το  «Ολοκαύτωμα  του   Φούλατζικ» .

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Η αληθινή Ελλάδα




Σήμερα 23 Ιουνίου 2019 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα Καμμένων Βούρλων Φθιώτιδας,προς τιμήν του ήρωα στρατιώτη πεζικού Βασίλη Ραχούτη ο οποίος στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έχασε την ζωή του στην θάλασσα της Πάρου προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα». Ο πατέρας του τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Εκείνος όμως δεν το έκανε.

Η Συμφωνία δε γίνεται σεβαστή, ακυρώνεται, καταργείται!



Ένα έτος μετά για αυτούς που ψήφισαν και για αυτούς που σιώπησαν, για αυτούς που θα τη σεβαστούν, το μήνυμα που έρχεται από την Πίστη μας,  το  λαό μας, την αντιστασιακή μας παράδοση είναι  ότι η <<Συμφωνία>> ακυρώνεται, καταργείται, δε γίνεται σεβαστή ! 

Η Μακεδονία , ο Ελληνισμός θα Νικήσει !

Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον Απόστολο Μακρυανίδη στο Ράδιο Μετρόπολις της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας.