Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Σάββατο των Ψυχών

 

Θ. Μαλκίδης 
Σάββατο των Ψυχών 
Το Σάββατο των ψυχών, το ΨυχοΣάββατο της πίστης μας, του   λαού μας και   του πολιτισμού μας, το Σάββατο των κεκοιμημένων αδελφών μας, το Σάββατο της μνήμης και του μνημοσύνου, είναι μία ακόμη σημαντική στιγμή της  Ορθόδοξης παράδοσής μας. 

Δείχνει πως οι ζώντες, οι Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μπορούν να μνημονεύουν τους κεκοιμημένους, να προσεύχονται για αυτούς και να προσβλέπουν σ΄αυτούς.
Το Σάββατο των Ψυχών αφορά «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου» και μνημονεύει όλους  που υπέστησαν  θάνατο σε ξένη γη, σε στεριά και σε θάλασσα,  που πέθαναν από την πείνα, σε πολέμους, σε  κακοκαιρίες, σε σεισμούς και θεομηνίες, όσους κάηκαν ή χάθηκαν, εκείνους που ήταν φτωχοί και χωρίς πόρους και δεν τους φρόντισε κάποιος  με  Ακολουθίες  τα Μνημόσυνα,  για αυτούς  που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν.
Πάρα πολλές φορές έχουμε τονίσει κατά τη διάρκεια του ιερού αγώνα για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, της Γενοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες,  ότι έχουμε μαζί μας το Θεό και τις ψυχές των δολοφονημένων προγόνων μας. 

Μνήμη Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά



Έχουν περάσει 29 χρόνια από τότε και το κορυφαίο παράδειγμα του ηρωικού Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά είναι σμιλεμένο, με τρόπο ανεξίτηλο, στην Εθνική μας Μνήμη.

Και "Συμφωνία" των Πρεσπών και σκέτο «Μακεδονία»


Την ώρα που οι διαμαρτυρίες για τις προκλήσεις των Σκοπιανών  συνεχίζονται, ο Ζόραν Ζάεφ με δήλωσή του προσπαθεί να καθησυχάσει αυτές τις φωνές, αλλά ταυτόχρονα, σε ανάρτησή του εξακολουθεί να προκαλεί χρησιμοποιώντας το σκέτο «Μακεδονία».

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρθηκε στα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia) που υπάρχουν στη φανέλα της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας στο Euro 2020, με γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έθεσε το θέμα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πως θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα :

¨Θα τους σκοτώσω¨ (τους Έλληνες)…

 


Στο παρακάτω βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο Αμύνης 

της Τουρκίας, προβάλλονται κάποιοι  υποτιθέμενοι ¨επενδυτές¨ 

που δηλώνουν ότι κρατήθηκαν 4 μέρες σε δασική περιοχή 

της Ελλάδας στον Έβρο και τους έστειλαν πίσω.


Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Ελληνική κοινότητα Κινσάσας




Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Ελληνική Κοινότητα Κινσάσας.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πρόσκοποι και Γενοκτονία στο Αϊδίνιο,στα Σώκια και την Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας


Θ. Μαλκίδης 
Πρόσκοποι  και Γενοκτονία στο  Αϊδίνιο, στα Σώκια και την  Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας
 Η Γενοκτονία των Ελλήνων, αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία από τις τραγικές για τον ανθρώπινο βίο περίοδο, όπου η ανθρώπινη ζωή έχασε κάθε αξία και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απώλεσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν δολοφονήθηκαν και πρόσκοποι, οι οποίοι συντέλεσαν οι σημαντικά στην παρουσία του Ελληνισμού, όπως στο Αιδίνιο, στα Σώκια και  την Κάτω Παναγιά. 

Το Ολοκαύτωμα της Υπάτης

 


77η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ:


Στις 17.6.1944 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής έκαψαν την Υπάτη και δολοφόνησαν όποιον βρήκαν στο διάβα τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά με θλιβερό απολογισμό δεκάδες νεκρούς. Επικεφαλής των σφαγέων ο Καρλ Σύμμερς, αξιωματικός των SS, υπεύθυνος για τις σφαγές του Διστόμου, της Κλεισούρας και της Σπερχειάδας.


Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Τρία χρόνια μετά τη "Συμφωνία" , το αίτημα παραμένει ένα και μοναδικό : Ακύρωση τώρα !


 

Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονία:  Το πολιτικό σύστημα  αποδέχθηκε δια της ψήφου και δια της σιωπής, εθνότητα και γλώσσα μακεδονική, εμείς όχι !


Στις πρόσφατες εκλογές στα Σκόπια το  κύριο ερώτημα ήταν η ευρωατλαντική  προοπτική της χώρας δια της   “Συμφωνίας” των Πρεσπών για την οποία ο Ζόραν Ζάεφ, ο ένας εκ των συμβαλλομένων είχε δηλώσει τα εξής ενδιαφέροντα:


«Έχει συνειδητοποιήσει άραγε το VMRO-DPMNE τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία της Πρεσπών; Μία ακύρωση της Συμφωνίας θα μας γυρίσει 25 χρόνια πίσω και θα επιστρέψουμε στην ονομασία ΠΓΔΜ ήτοι FYROM.


Αυτό θα σήμαινε την ακύρωση της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την εξάλειψη της ευρωπαϊκής προοπτικής, την απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις. Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών θα εκλείψει η στήριξη των στρατηγικών εταίρων μας, ενώ θα επιδεινωθούν αναπόφευκτα οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και θα υπάρξουν νέες παρεμποδίσεις από την μεριά της Ελλάδας.


Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα αστάθεια στο εσωτερικό και κίνδυνοι συγκρούσεων που θα αποδυναμώσουν τη σταθερότητα στην περιοχή».


Ένα ερώτημα, μεταξύ των άλλων, απευθύνεται στην Ελλάδα και σε αυτούς που (με πάθος) υποστηρίζουν ότι η “Συμφωνία” δεν ακυρώνεται. Είναι οι ίδιοι που μας είπαν ότι είναι για το καλό μας να παραδοθεί η Μακεδονία στους σφετεριστές πως 140 χώρες την αναγνωρίζουν ως «Μακεδονία» άρα πρέπει και εμείς αφού έτσι θα συνεχίσουν να την ονομάζουν, πως η προσωρινή ονομασία πΓΔΜ περιλαμβάνει ήδη τον όρο Μακεδονία, άρα τους έχουμε αναγνωρίσει ήδη.


Είναι οι ίδιοι που μας είπαν ότι τα Σκόπια εάν θα άλλαζαν το Σύνταγμά τους (κάτι που δεν έγινε πλήρως) θα σταματούσε ο αλυτρωτισμός, ενώ σιωπούν για τις εκατοντάδες παραβιάσεις της “Συμφωνίας” που στο διεθνές δίκαιο συνιστούν αυτοτελή λόγο ακύρωσης.

Εν ολίγοις το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αποδέχθηκε δια της ψήφου και δια της σιωπής, όνομα κράτους Βόρεια Μακεδονία, εθνότητα και γλώσσα μακεδονική, έγινε είσοδος στο ΝΑΤΟ και θα γίνει και στην ΕΕ με μονομερή απόσυρση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα στην αρνησικυρία (βέτο).


Παράλληλα έγινε παράδοση των εμπορικών σημάτων σε επιτροπή ειδικών, έρμαιο ουσιαστικά στις διαθέσεις των Σκοπιανών, πρόσβαση στη θάλασσα, λιμάνια κι αεροδρόμια για διευκολύνσεις, διεθνή σήματα MK και MKD , δηλαδή Μακεδονία, με εξαίρεση τις πινακίδες των αυτοκινήτων….



Έχει τεθεί η αλλαγή των σχολικών βιβλίων πάλι σε διαπραγμάτευση με επιτροπή ειδικών, απαγόρευση να μας ενοχλεί η <ερμηνεία> του όρου Μακεδονία, της κληρονομιάς της ακόμα και για τα αρχαία χρόνια (άρθρο 7, παρ 5), απαγόρευση να μας ενοχλούν <αρχαιολογικά τεχνουργήματα> σε χρήση (πχ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Αστέρι της Βεργίνας, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιούν με μικρές διαφορές όπως τώρα), απαγόρευση να ζητάμε να αφαιρέσουν αγάλματα ή μνημεία που αναπαριστούν αρχαίους Μακεδόνες, εκτός και εάν βάζουν μια ταμπελίτσα στην άκρη με ένα συγκεχυμένο μήνυμα…..


Επίσης υπάρχει απαγόρευση οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας να ονομάζονται Μακεδόνες (ο πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα στο διάγγελμά του μας αποκάλεσε “Ελληνο-μακεδόνες”), αποθάρρυνση να χρησιμοποιούμε τον όρο “Μακεδονία” για το σήμερα και στην συμφωνία, απέφυγαν να γράψουν τον όρο αυτόν και χρησιμοποιούν τον όρο “Βόρεια περιοχή της Ελλάδας”, όρος ασαφής και παραπλανητικός διότι και η Θράκη και η Ήπειρος στην Βόρεια περιοχή της Ελλάδας βρίσκονται.


Η Ελλάδα είναι αποδεκτό ότι ανάλωσε τα ισχυρά διπλωματικά της όπλα για να εξασφαλίσει μία σύνθετη ονομασία, προκειμένου να διακρίνεται η ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και να καταστεί σαφές ότι το τελευταίο δεν εκπροσωπεί το ιστορικό και γεωγραφικό μέγεθος της Μακεδονίας ως συνόλου.


Σε αντάλλαγμα, αποδέχθηκε την παραχώρηση του ονόματός της και έτσι η <Συμφωνία> καθίσταται ετεροβαρής, λεόντειος και δυσμενής για την ελληνική πλευρά με την αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας. Επιπλέον η εθνική ιδεολογία των γειτόνων, δηλαδή ο «Μακεδονισμός» στηρίζεται και ενισχύεται μέσω της αναγνώρισης αυτής, γεγονός το οποίο εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την Ελλάδα.

Τρία χρόνια μετά τη <<Συμφωνία>> τους, με την οποία νομίζουν  οι προηγούμενοι, οι τωρινοί και οι επόμενοι ότι  ξεμπέρδεψαν με  τη Μακεδονία,  ισχύει και θα ισχύει το σύνθημά μου το οποίο  ακούστηκε σε όλον τον Ελληνισμό: 

Εμείς δε ψηφίσαμε,  δεν υπογράψαμε, δε συμφωνήσαμε ! 

Αποκατάσταση του βιασμού της Ιστορίας και της Αλήθειας,  Αγώνας για τη  Δικαιοσύνη,  Ακύρωση της <<Συμφωνίας>> τώρα !

Να μην απογοητεύεστε, να μην απελπίζεστε, να μη φοβάστε, συνεχίζουμε !


Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο στη Βέροια,  για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό .

Ο Ελληνισμός της Αντίστασης θα Νικήσει !

 






 <<Ετερόκλητος όχλος, εθνικιστές, σωβινιστές, σκουπίδια, φασίστες, ναζί, παρακρατικοί, περιθωριακοί, αμόρφωτα εθνίκια, φασιστάκια, πληρωμένοι πράκτορες, <μακεδονομάχοι> , λαϊκιστές, ακραίοι, ακροδεξιοί, τραμπούκοι, παρακρατικοί, υποκινούμενοι από ξένες δυνάμεις, πουλημένοι που τα παίρνουν, υπερπατριώτες, προσκυνημένοι, και πριν από λίγες ώρες ακροδεξιοί λαϊκιστές και αυτοί που δε σκέφτονται με το μυαλό τους.

Πέρσι 4 και φέτος άλλες 3 Μερσεντές για το Σουλτάνο και ο κόσμος ας φάει πατάτες…..



Σε ένα πραγματικά σοβαρό βίντεο, περιγράφεται ο

 ¨έρωτας¨ του Ερντογάν για τις Μερσεντές !

Με 6 μοτοσυκλέτες και 12 οχήματα συνοδεία του…

 

Αυτός είναι ο τρόπος που έφτασε ο Ερντογάν  στην σύνοδο 
του ΝΑΤΟ.
Με 6 μοτοσυκλέτες και συνολικά 12 οχήματα.
Μεταξύ των  οποίων όχημα τζάμερ, ασθενοφόρο κ.α…

Νέα ταινία για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

 

Έτοιμη να βγει στους κινηματογράφους είναι η ταινία ECHOES OF THE PAST που πραγματεύεται το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Το μεγαλύτερο μέρος του «Echoes οf the past» έχει γυριστεί στα Καλάβρυτα και κυρίως στο Σοποτό το 2018 με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης ηθοποιών μεταξύ των οποίων τον Max Von Sydow στην τελευταία του εμφάνιση lίγο πριν φύγει από την ζωή. 
Ο Μαξ φον Σίντοφ ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, τον συγγραφέα Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους επιζώντες της Σφαγής των Καλαβρύτων, ο οποίος επί 75 χρόνια αναζητά τον κομαντάντ Τένερ, από τους κύριους υπευθύνους της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου χωριού, τον οποίο υποδύεται ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Δύο ακόμα πεσόντες του 1974 και μέχρι πρότινος αγνοούμενους υποδέχθηκε στα σπλάχνα της η Κύπρος



Δύο ακόμα πεσόντες του 1974 και μέχρι πρότινος αγνοούμενους υποδέχθηκε στα σπλάχνα της η Κύπρος.

1821: Ὁ αφιερωματικὸς τόμος τῆς «Ἐνδοχώρας».

 


Δὲν ξέρω πιά, τί παραπάνω μποροῦμε νὰ κάνουμε μέσω τῆς «Ἐνδοχώρας». Ὁ είδικός αὐτὸς αφιερωματικὸς τόμος, ποὺ κυκλοφόρησε ὑπὸ τὴ μορφὴ εἰδικοῦ τεύχους, τιμήθηκε μὲ πρωτότυπες ἐργασίες (ἐπιστημονικές, λογοτεχνικὲς κ.λπ.) ἀπὸ καταξιωμένους ἐπιστήμονες καὶ λογοτέχνες, φιλοτεχνήθηκε στὸ ἐξώφυλλο καὶ τὸ ὀπισθόφυλλό του ἀπὸ νέους δημιουργούς. Ὅλοι κατέθεσαν τὴν ψυχή τους καὶ συνετέλεσαν στὴν δημιουργία αὐτοῦ τοῦ τόμου τῶν 374 σελίδων, ποὺ ἀναδεικνύει γεγονότα καὶ πρόσωπα τῆς Ἐθνεγερσίας τοῦ 1821. Εὐχαριστῶ θερμὰ ὅσους τίμησαν τὴν «Ε» μὲ τὰ πονήματά τους καὶ μέσῳ αὐτῆς τὰ 200 χρόνια τῆς ἐθνικῆς μας ἐπετείου. ᾽Ελπίζω ὅτι ἡ ἔκδοση αὐτὴ θὰ ἀποτελέσει σημεῖο ἀναφορᾶς καὶ βιβλιογραφικὴ πηγὴ γιὰ πολλοὺς ἐρευνητές.

Από το Εισαγωγικό του Θεοφάνη Μαλκίδη:

Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή-Έδεσσα , Μακεδονία


Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά.


Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.


Κουράγιο, ὁ καιρὸς θὰ δείξει ποιὸς ἔχει δίκιο,


Η ομιλία μου στην Έδεσσα για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό  


Τι έτι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων ; Ακύρωση τώρα !

 


Τι έτι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;


Ἡ αποκαλούμενη "Συμφωνία" για τη Μακεδονία  τῶν Πρεσπών ἂρχισε ἤδη νὰ δημιουργεῖ τετελεσμένα ὑπὲρ τῶν Σκοπιανῶν, οἱ ὁποῖοι ἐκμεταλλεύονται κάθε εὐκαιρία καὶ κάθε κενό της γιὰ νὰ ἐκφράσουν τὸν ἀλυτρωτισμό τους καὶ νὰ προκαλέσουν τὸν ἑλληνικὸ λαό.


Μακεδονία –Η «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018 και ο Ελληνικός λαός


 Θεοφάνης Μαλκίδης

Το βιβλίο  απαντά και αντικρούει  την προπαγάνδα  και  την απόπειρα παράδοσής της Μακεδονίας με τη  «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018, την οποία αναλύει και την αποκαθηλώνει κατ΄ άρθρο,  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προφανή  υποταγή της Ελλάδας σε ξένες, με τα δικά της συμφέροντα, απαιτήσεις οι οποίες υιοθετούν και ενισχύουν τον εθνικισμό των Σκοπίων.

Ἡ θρυλική Μάχη τῶν Μύλων Αργολίδας : Όταν 480 αποφασισμένοι υπό τον Μακρυγιάννης και ο Υψηλάντης έσωσαν την Επανάσταση

 

Γενική περιγραφή

Στους Μύλους κοντά στην λίμνη Λέρνης 10 λεπτά έξω από το Άργος ήταν εγκατεστημένα τα μεγάλα αποθέματα δημητριακών από τα οποία σιτίζονταν το Ναύπλιο καθώς και τα στρατεύματα και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αργολίδας και Κορινθίας. Παρ’ όλη την τεράστια σπουδαιότητα των εγκαταστάσεων, οι Μύλοι ήταν ανοχύρωτοι. Όταν το 1825 ο Ιμβραήμ κατέβηκε στην Πελοπόννησο, οι Μύλοι προσβλήθηκαν ξαφνικά στις 13 Ιουνίου από μια φάλαγγα Αιγυπτίων (5-6.000 πεζοί, 600 ιππείς με πυροβόλα). Διεξάχθηκε μάχη στην οποία κινδύνεψε το Ναύπλιο και όλη η επανάσταση.


¨Έβαλαν το όπλο πάνω στο τραπέζι και τους είπαν : ¨Θα ψηφίσετε τον Τατάρ ; ¨…

 

Ο ακαδημαϊκός Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν ήταν φιλοξενούμενος 

της Πινάρ Μπαρούτ στην διαδικτυακή τηλεόραση Gazete Web 

TV .

 O Κορκμαζχάν μιλώντας για την Αναφορά (Εκλογικής) 

Επέμβασης, υποστήριξε πως  ιδιαίτερα στην περιοχή της 

Καρπασίας υπήρξαν σοβαρές επεμβάσεις ενώ ακόμη και όπλα εμφανίστηκαν για να ψηφιστεί ο δοτός του Ερντογάν,  Τατάρ.


Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

και οι πέτρες και τα μάρμαρα μιλούν για την Μακεδονία.

 


Σ’ αυτόν τον ιστορικό Τόπο, σ’ αυτόν τον ιστορικό Χώρο, ακόμα και οι πέτρες μιλούνε για την Μακεδονία. 

Σ’ αυτόν τον Χώρο που ακόμα και οι πέτρες και τα μάρμαρα μιλούν για την Ελλάδα, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί για την Μακεδονία.


Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο στη Βεργίνα 


ΕΜΕΙΣ δεν υπογράψαμε, δεν συμφωνήσαμε !



Θ. Μαλκίδης

ΕΜΕΙΣ δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Από την ομιλία την ημέρα υπογραφής της αποκαλούμενης <Συμφωνίας> για τη Μακεδονία

Ζούμε ιστορικές στιγμές αδέλφια Έλληνες Μακεδόνες. 

Σταματήστε να ακούτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 

Τώρα χρειαζόμαστε πράξεις. 

Μας λένε ότι χάθηκε το όνομα της Μακεδονίας .

Καθαρίστε ἀπὸ τὴν πνευματικὴ πανούκλα τὴν δυστυχισμένη τὴν Ἑλλάδα....

Τα σκουλήκια μας δείχνουν τον δρόμο για την μακροζωία!

Φώτης Κόντογλου, πάντα επίκαιρος 

«Καθαρίστε ἀπὸ τὴν πνευματικὴ πανούκλα τὴν δυστυχισμένη τὴν Ἑλλάδα, γιὰ νὰ μπορέσουνε νὰ δουλέψουνε οἱ ἄξιοι δουλευταράδες.

 Τὰ σκουλήκια, γιὰ νὰ σώσουνε τὴν τιποτένια ὕπαρξή τους, δὲν ἀφήνουνε καμμιὰ ψυχὴ ἄξια νὰ ὀρθοποδήσει, ἀπὸ συμφέρον κι ἀπὸ φθόνο. Ὅλοι οἱ πνευματικοὶ σαλταδόροι ἔχουνε πιάσει τὰ πόστα. 

Η μνήμη τρέχει ξανά: Από τη Θράκη στην Κερύνεια, από την Μακεδονία στην Αχαιών Ακτή



Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να βαδίσει σε μονοπάτια ιστορικής συνέχειας, με γνώμονα τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και κουβαλώντας την επιμονή για δικαιοσύνη των θυσιών του Τάσου και του Σολωμού.

Θεσσαλία: Ψηφίδες τοπικής ιστορίας του 1821

Δημοτικό Σχολείο Αργυροπουλίου.

Έπειτα από μελέτη της τοπικής ιστορίας έγινε ζωγραφική απεικόνιση προσώπων της εγγύτερης περιοχής που έχουν σχέση με την Επανάσταση. Στο έργο εικονίζεται ο Νικοτσάρας, κλέφτης του Ολύμπου με δράση στην περιοχή μας και ο Ιωάννης Πέζαρος, καταγόμενος από τον Τύρναβο και σπουδαίος δάσκαλος της γνωστής Σχολής του Τυρνάβου. Στο κέντρο της τοιχογραφίας παρουσιάζονται τα σχολεία που λειτουργούσαν κατά την Τουρκοκρατία. Επιπλέον, γίνεται αναφορά, σημαντικών προσώπων που έδρασαν στο Θεσσαλικό χώρο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Oι Έλληνες έχουμε πληρώσει ακριβά την Ελευθερία μας για να την παραδώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα

 





<<Oι Έλληνες έχουμε πληρώσει ακριβά την Ελευθερία μας για να την παραδώσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα>>

Η   ομιλία μου στην εκδήλωση του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων <Παύλος Μελάς>. Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα.

Συνεχίζουμε, όσοι ζωντανοί !

Όσοι ζωντανοί !

 




Η  Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων <Παύλος Μελάς> στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.


Όταν οι Ναζί συμφώνησαν με την Τουρκία....


B9DAA132 2F20 44BE BC6A F1677BD75906

Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher

Η Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας (γερμανικά: Türkisch-Deutscher Freundschaftsvertrag‎, τουρκικά: Türk-Alman Dostluk Paktı) ήταν σύμφωνο μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου. Αυτή άρχισε να ισχύει την ίδια ημέρα.


Σύμβουλος Ερντογάν : ¨Οι Έλληνες πνίγηκαν στην θάλασσα στην Σμύρνη, να μην το ξεχνάνε αυτό¨

 


Ο ημιπαράφρων σύμβουλος του Ερντογάν Χακκί Τζασίν, 

λέει τα εξής :


13 Ἰουνίου 1903. Οἱ πρῶτοι Μακεδονομάχοι περνοῦν τὰ ἑλληνοτουρκικὰ σύνορα

 

Ὁ Μακεδονικὸς Ἀγὼν ξεκίνησε, ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῆς τότε Ἑλλάδος, μὲ στόχο νὰ προστατεύσῃ τοὺς Ἑλληνικοὺς πληθυσμοὺς ἀπὸ τὶς ἐπιδρομὲς τῶν Βουλγάρων κομιτατζήδων. Σὲ αὐτὴν τὴν προσπάθεια οἱ τότε Ἑλληνικὲς κυβερνήσεις ζήτησαν πολλὲς φορὲς τὴν στήριξι καὶ τὴν προστασία τῶν ὀθωμανικῶν στρατιωτικῶν δυνάμεων, κάτι ποὺ τελικῶς μᾶλλον μεγάλωσε τὸ πρόβλημα τῶν Ἑλλήνων, διότι κατέληξαν νὰ ἔχουν ἀφ΄ ἑνὸς τοὺς Βουλγάρους ποὺ τοὺς κατεδίωκαν κι ἀφ΄ ἑτέρου τοὺς Ὀθωμανοὺς ποὺ τοὺς συμπεριφέροντο μὲ μεγαλυτέρα βία ἀπὸ αὐτὴν τῶν Βουλγάρων.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτούν οι Έλληνες

 



Θεοφάνης Μαλκίδης

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτούν οι Έλληνες


Για αυτούς που αδυνατούν, λόγω του καθημερινού ψυχολογικού πολέμου και του ολοήμερου εκβιασμού, να διαχειριστούν την εθνική μας πραγματικότητα, οι γείτονες λωποδύτες των Σκοπίων, με την προτροπή των <<συμμάχων>> και με την υπογραφή των προθύμων της Αθήνας, θα είναι σκέτο Μακεδόνες!


Για αυτούς όμως που έχουν το θάρρος και την ανδρεία να συνεχίζουν να αντιστέκονται  στο φασισμό της <<Συμφωνίας>>, οφείλουν να  γνωρίζουν ότι στην αρχή ο τύραννος και ο δολοφόνος μοιάζει ανίκητος, αλλά στο τέλος νικά πάντοτε το Δίκαιο και η Αλήθεια.

Σε λίγες ημέρες έρχονται στη Βουλή οι  εφαρμοστικοί νόμοι της <<Συμφωνίας>>. Η καταψήφιση τους είναι το καθοριστικό βήμα για να μη συνεχιστεί ο βιασμός της Ιστορίας και απόδειξη ότι δεν βρέχει, απλώς σε φτύνουν !


Χωρίς σχόλιο....

 


Χαμός στα Σκόπια: Γιόρτασαν την Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας τους με πτήσεις ελληνικών F-16! 


Ο εθνεγερτης



 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1798: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ... ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ...                     

Οφειλόμενη τιμή

 


Στα πάτρια χώματα θα μεταφερθούν τα οστά του Ήρωα Αντιστράτηγου Πυροβολικού, Καλμπουρτζή Στυλιανού.


Ο παπά -Λευτέρης Νουφράκης και η λειτουργία στην Αγια-Σοφιά


“Εάν επιλάθωμαί σου Ιερουσαλήμ (Αγια-Σοφιά), επιλησθείη η δεξιά μου κοληθείη η γλώσσα μου τω λάρυγγί μου, εάν μη σου μνησθώ”(Ψαλμ. 136, 6)


papa_noufrakis.jpg (6246 bytes)

Ο παπάς Λευτέρης  Νουφράκης

Κάποτε μου μίλησε ο παππούς μου για ένα Κρητικό παπά, αληθινό παλικάρι, που το Γενάρη του 1919 λειτούργησε κάτω από τους χιλιόχρονους θόλους της Αγια-Σοφιάς!!