Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

¨Έβαλαν το όπλο πάνω στο τραπέζι και τους είπαν : ¨Θα ψηφίσετε τον Τατάρ ; ¨…

 

Ο ακαδημαϊκός Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν ήταν φιλοξενούμενος 

της Πινάρ Μπαρούτ στην διαδικτυακή τηλεόραση Gazete Web 

TV .

 O Κορκμαζχάν μιλώντας για την Αναφορά (Εκλογικής) 

Επέμβασης, υποστήριξε πως  ιδιαίτερα στην περιοχή της 

Καρπασίας υπήρξαν σοβαρές επεμβάσεις ενώ ακόμη και όπλα εμφανίστηκαν για να ψηφιστεί ο δοτός του Ερντογάν,  Τατάρ.



Κορκμαζχάν :   ¨Στο δεύτερο γύρο ιδιαίτερα στην περιοχή της Προβλήτας της  Καρπασίας, το μήνυμα που δόθηκε από τη μαφία σε αυτούς που θα ψήφιζαν Ακιντζί, ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Πήγαν τις τελευταίες δύο βραδιές σε οικογένειες που είχαν 50-100 μέλη, τους είπαν πως”αύριο θα ψηφίσετε τον Ταταρ” και τους έβγαλαν λεφτά πάνω στο τραπέζι. Και όταν κάποιες οικογένειες αρνήθηκαν τα χρήματα, έβγαλαν από τη μέση τους όπλο, το έβαλαν πάνω στο τραπέζι και τους ρώτησαν “θα ψηφίσετε τον Ταταρ; “.

Οι περισσότεροι εξ αυτών των ανθρώπων μου τα είπαν. Εγώ εργαζόμουν σε εκείνη την περιοχή για τον Ακιντζί. Μου είπαν πως “Είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε τον Τατάρ, γιατί θα φανεί στην κάλπη”.

Απειλή μέσω πρεσβείας

Άτομα που παρουσιάστηκαν ως στελέχη της τουρκικής πρεσβείας, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους μας που κατάγονταν από την Τουρκία, τους είπαν “Αύριο θα σας καλέσω στην πρεσβεία, θα ακυρώσουμε την υπηκοότητα σας, θα σας βάλουμε στο πλοίο και θα σας στείλουμε στην Τουρκία“. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν μετά το 74 στην Κύπρο. Έχουν αποκόψει τους δεσμούς τους με την Τουρκία, ενώ στην Κύπρο έχουν παιδιά και εγγόνια πια. Όταν λέτε κάτι τέτοιο σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ασκείτε μία σοβαρή πίεση”.

Η σημασία της εργασίας της μαφίας υπέρ του Τατάρ

Όπως αναφέρεται στην αναφορά μέσα σε αυτή την ιστορία υπάρχει η MIT, η μαφία, βουλευτές αφεντικά των καζίνο και κύκλοι του κεφαλαίου. Σήμερα στο πλαίσιο αυτών που έχει αναφέρει ο Σεντάτ Πεκέρ, δεν συζητάμε για τις σχέσεις μαφία και πολιτικής ; Αυτοί λοιπόν οι φίλοι μετέτρεψαν την περιοχή της Καρπασίας σε επίκεντρο τους.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν λύση στην Κύπρο, ώστε να μην έρθει εδώ η  Ιντερπόλ και μέσω της Βόρειας Κύπρου να μπορέσουν να συνεχίσουν το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και όλες τις βρώμικες δουλειές τους. Για αυτό η μαφία και οι άνθρωποι που ξεπλένουν μαύρα χρήματα, όλοι εργάστηκαν υπέρ του Τατάρ. Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας για τις απειλές σε βάρος των ανθρώπων και για την ήττα του Ακιντζί στις εκλογές.

Αν η κοινωνία ψήφιζε υπέρ του Τατάρ τότε δεν θα είχαμε αντίρρηση. Αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι απειλήθηκαν με όπλα. Απειλήθηκαν με τη δουλειά τους και με τα εμβόλια. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που έκαναν τέτοιες επισκέψεις είχαν αναφέρει πως βρίσκονται στην Κύπρο εξ ονόματος του τουρκικού κράτους ”