Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Το ψευτορωμέικο της υπόκλισης και της επίκυψης, ο Ελληνισμός της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!




Θεοφάνης Μαλκίδης 


Εκτός από το ψευτορωμαίικο της υπόκλισης και της επίκυψης, υπάρχει και ο Ελληνισμός της αντίστασης και της αξιοπρέπειας!

 


H συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 


«Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα….»: 15 χρόνια από το θάνατο του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, που βροντοφώναξε το “ΟΧΙ” στο τουρκικό σχέδιο



Συμπληρώνονται φέτος 15 χρόνια από το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.


The miracle ~ Η ταινία. Ενα συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Νικολάου

 





ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Η ταινία Το Θαύμα (εδω)(ЧУДО) του Αlexander Proshkin, η οποία βραβεύτηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας με το ειδικό βραβείο, βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, ένα θαύμα που συγκλόνισε την πόλη Σαμάρα της Σοβιετικής Ένωσης το 1956.
Ένα αληθινό γεγονός διάρκειας 128 ημερών, που συντάραξε και έφερε σε μετάνοια εκατοντάδες ανθρώπους στην πόλη Κουιμπίσεβ (σημερινή Σαμάρα) της Σοβιετικής Ρωσίας, την εποχή που επικρατούσε το κομμουνιστικό καθεστώς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

 



ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 έφυγε από τη ζωή ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, άνθρωπος ξεχωριστός κι αγαπημένος απ' όλους. 


Χριστόδουλος Σώζος

 



Άλλος Λαός - Άλλοι Ηγέτες


Ο ηρωικός θάνατος του Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου στις 6 Δεκεμβρίου 1912 κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, αποτελεί τη διαρκή υπόμνηση του πηγαίου και αναφαίρετου δικαιώματος των Κυπρίων για Ελευθερία.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Υπάρχει κάτι που μπορεί να συζητηθεί με την Τουρκία για το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη;

Σε ποιον ανήκει το Καστελλόριζο;

Θεοφάνης Μαλκίδης


Υπάρχει κάτι που μπορεί να συζητηθεί με την Τουρκία για το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη;


Στο τέταρτο βιβλίο του, ο Ηρόδοτος αναφέρεται στους Πέρσες που ζητούσαν «γην καί ύδωρ» απ' τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν και ειδικότερα στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον Βασιλιά Δαρείο. Στο πέμπτο βιβλίο, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει για τον Δαρείο ο οποίος στέλνει αγγελιαφόρους οι οποίοι ζητούν «γην και ύδωρ» από τον Βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων, ενώ στο έκτο βιβλίο, αναφέρεται στους αγγελιαφόρους που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα που ζητούν την παράδοσή της με τις συμβολικές αυτές λέξεις.


Η Διακήρυξη «Φιλίας»....

 


Η Διακήρυξη «Φιλίας»:


Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Α.E. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η Α.E. κ. Recep Tayyip Erdoğan, εκπροσωπώντας τις αντίστοιχες Κυβερνήσεις τους (που αποκαλούνται από κοινού «τα Μέρη»), έχοντας προεδρεύσει της 5ης συνάντησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας την 7η Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα, σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας,


Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που θα επισκέπτονται οι Τούρκοι όποτε θέλουν με προσωρινή βίζα!


Νησιά τα οποία είναι «πρώτης» γραμμής» και «πρώτης στόχευσης» για την Τουρκία...


Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος 


Τζάμπα τα όσα πανηγυρικά  για «καλό κλίμα» στα ελληνοτουρκικά, για «νέα σελίδα», για «νέα εποχή» και άλλα τέτοια, καθώς χρειάστηκε μόλις μια αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να «τιναχθούν στον αέρα» όλα τα ευχολόγια!


Μαστίγιο και καρότο από τον μικρό “Σουλτάνο” Ερντογάν: Σίγουρα, ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται… Ο κακός χρόνος περνά ο κακός γείτονας όχι…


Πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φιντάν Χακάν μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, είπε ότι ναι μεν οι σχέσεις με την Ελλάδα εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση, κατέστησε όμως σαφές ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ανάλυση Gatestone Institute: Γιατί ο Ερντογάν δεν θα πάψει ποτέ να θέλει (ξανά) τη Θεσσαλονίκη και την Ιερουσαλήμ – Το δόγμα dar al-Islam και dar al-harb


Το Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Uzay Bulut με τίτλο Why Are Islamists Claiming Non-Muslim Land? με θέμα τους ιστορικούς και θρησκευτικούς λόγους των εδαφικών διεκδικήσεων μη μουσουλμανικών περιοχών από τους ισλαμιστές με εκτενή αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.


Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη , αέρα και θάλασσα !

 

Θεοφάνης Μαλκίδης 


Άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας  και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη , αέρα και θάλασσα !


Ο Ελληνισμός δεν έχει να συζητήσει κάτι με την κατοχική Τουρκία, ενόσω υφίσταται η σημερινή κατάσταση και βεβαίως δεν μπορεί  να  διαπραγματευτεί οτιδήποτε !  

Ο Ελληνισμός απαιτεί αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό, πλήρης άσκηση όλων των δικαιωμάτων του  και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη , αέρα και θάλασσα !


Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΆΛΦΑ 


Γιατί οι τουρκοφοβικές Αθήνα και Λευκωσία ρίχνουν ξανά σωσίβιο στον πειρατή Ερντογάν;


Σάββας Ιακωβίδης στη Σημερινή: Γιατί οι τουρκοφοβικές Αθήνα και Λευκωσία ρίχνουν ξανά σωσίβιο στον πειρατή Ερντογάν;

 

Ο Τούρκος μία, μόνο, γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται: Τη γλώσσα της ισχύος και της δυναμικής αποτροπής. Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται να παραδεχτούν ότι η τουρκοφοβική πολιτική του κατευνασμού, του καλοπιάσματος και της εξημέρωσης δεν τιθασεύουν, δεν ημερεύουν, δεν πείθουν αλλά αποθηριώνουν και εξαγριώνουν περισσότερο το τουρκικό θηρίο. Ο Τούρκος δεν σέβεται τον γελοίο ικέτη. Τον σφαγιάζει!


Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση!



Εφ’ όσον η Τουρκία δεν θεωρεί πλέον «τρομοκρατική οργάνωση» την Χαμάς, ούτε το ΡΚΚ είναι


Σύμφωνα με την λογική του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Χαμάς,  (Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης / Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης), η εθνικιστική παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση η οποία είναι ταυτόχρονα και πολιτικό κόμμα, το οποίο μέχρι τώρα είχε τον πλήρη έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, αποτελεί «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους και όχι τρομοκρατική οργάνωση».


Πώς ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα

 

Πώς ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα


Ερντογάν: Μετά την προσέγγιση με την Ελλάδα, το μοναδικό εμπόδιο είναι οι ΗΠΑ

Levent Kenez/Stockholm


Ερντογάν: «Φίλε Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε» – Όχι μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη Χάγη

 

Ερντογάν: «Φίλε Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε» – Όχι μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη Χάγη

«Φίλε μου Κυριάκο, δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα και συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή και στους Μανώλη Κωστίδη και Αλέξη Παπαχελά, λίγο πριν τη μεγάλη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι προσβλέπει σε μια νέα σελίδα στη βάση της «αρχής win win (καζάν – καζάν)».


Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Οι (απαραίτητες) προϋποθέσεις για τις σχέσεις με την κατοχική Τουρκία

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


Οι (απαραίτητες) προϋποθέσεις για τις σχέσεις  με την κατοχική Τουρκία


Συμφωνώ με τη διατύπωση πολλών Ελλήνων που παραμένουν ακόμη νοήμονες και εχέφρονες,  ότι δεν πρόκειται για  «ελληνοτουρκικό διάλογο», αλλά στην πραγματικότητα είναι οι  παράλογες, έξω από κάθε πολιτική γραμμή και διπλωματική τακτική,  διαπραγμάτευση και υποχώρηση στον τουρκικό επεκτατισμό . Συνεπώς η επίσκεψη  του προϊστάμενου  του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αφορά τη συζήτηση εκ του σύνεγγυς  για τις  προϋποθέσεις για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα . Προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν την πραγματική φιλία, την ειρηνική συνύπαρξη και βεβαίως έναν κόσμο δικαίου και όχι ζούγκλας…..  


6 Δεκεμβρίου 2023 Εορτή Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού



6 Δεκεμβρίου 2023 Εορτή Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού

Ο μικρότερος κάτοικος της ακριτικής Ψερίμου

 



Ευτυχισμένες στιγμές και από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής τους, για το Γιώργο Τρικοίλη και τη Μαρία Καλόμοιρου που απέκτησαν ένα χαριτωμένο αγοράκι που θα είναι και ο μικρότερος κάτοικος της Ψερίμου.

Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος καὶ ἡ διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσας

 


Οἱ κατακτήσεις τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καὶ ἡ πολιτικὴ καὶ πολιτισμικὴ ἐνοποίηση τοῦ χώρου τῆς Νοτιοανατολικῆς Μεσογείου, τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, ἀποτελοῦν ἱστορικὰ φαινόμενα ποὺ ἐξηγοῦνται ἀπὸ τὰ συμφραζόμενα τῆς ἐποχῆς, ταυτόχρονα ὡστόσο συνδέονται, κατὰ τρόπο μοναδικό, μὲ τὴν προσωπικότητα τοῦ Μακεδόνα βασιλέα: 

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Τακτική μικρών κρίσεων υιοθετεί η κατοχική Τουρκία: Οι εντάσεις στη νεκρή ζώνη και η κλιμάκωση τους στην Κύπρο, ενώ θέλει να δείχνει ότι δεν ενοχλεί δήθεν την Ελλάδα



Η κατοχική Τουρκία  προκαλεί  εντάσεις τις συντηρεί και τις ενισχύει βαθμηδόν. Πρόκειται για μια τακτική, που έχει σχεδιασθεί στην Άγκυρα και εφαρμόζεται από τους εγκάθετους της στα κατεχόμενα.


Σπάνιο Βίντεο της Μετακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Σάββα το 1965

 


Ανάμεσα στους μεγάλους αγίους της Εκκλησίας μας σημαντική θέση κατέχουν οι μεγάλες ασκητικές και μοναχικές μορφές. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος.

Ο έποικος ισοδυναμεί με κατοχική δύναμη, ακριβώς όπως ο εισβολέας στρατιώτης: Ο Ερντογάν θέλει την Κύπρο, δεν θέλει δύο κράτη…

Μην τολμήσει οποιοσδήποτε πρόθυμος να του ανοίξει το δρόμο. Θα βρει σύσσωμο τον Ελληνισμό απέναντι του. Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει την παγίδα που στήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις πρόσφατες προκλήσεις του, οι οποίες είναι οι χειρότερες από την εισβολή του 1974.

Σκόπια: Η κλοπή της «Μακεδονίας» μας είναι μεγαλύτερη από αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα!

 

Την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα επικαλείται η εφημερίδα Nova Makedonija για να επιτεθεί στην Ελλάδα που «δήμευσε» ολόκληρη έκταση «με τα μνημεία και τα ιστορικά στοιχεία για την ταυτότητά μας».

Ως ελάχιστος φόρος τιμής για όλους τους γνωστούς και Αγνώστους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας!

 

Ἁ­γι­α­σμέ­νη Ἑλ­λά­δα!

 


Γιὰ νὰ μὴν πά­ρω τοὺς πο­λὺ πα­λη­ούς, παίρ­νω δύ­ο τρεῖς ἀ­πὸ ἐ­κεί­νους ποῦ ἀ­γω­νι­σθή­κα­νε γιὰ τὴν ἐ­λευ­θε­ρί­α τῆς Ἑλ­λά­δας, ποῦ ὅ­πο­τε μι­λᾶ­νε γιὰ τὴ λευ­τε­ριά, μι­λᾶ­νε καὶ γιὰ τὴ θρη­σκεί­α.

Η ναυμαχία του Ναβαρίνου και η μάχη της Πέτρας (βίντεο)

 


Ένα  ντοκιμαντέρ από το κανάλι Historia Graecia για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου (1827) και τη μάχη της Πέτρας (1829) με τη βοήθεια και τη συνεργασία του ιστορικού Χρόνη Βάρσου.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Μνημόσυνο στη μνήμη του Κοτζά Αναστάς στον Ιερό Ναό Χριστοφόρου Και Ευθυμίου (βίντεο και εικόνες)

 

Κοτζά Αναστάς - Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Ακρίτας του Πόντου, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του ποντιακού έπους και πολέμησε με ανδρεία και ηρωισμό στα μαύρα χρόνια της Γενοκτονίας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το μνημόσυνο για τα 101 χρόνια από την θάνατο του ήρωα του Πόντου Αναστασίου Παπαδόπουλου –  στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου από τον ομώνυμο Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας.

 

Φαίνεται ότι η βυζαντινή  περίοδος  δεν ξεχάστηκε παρά  τα  500 χρόνια που μεσολάβησαν από την πτώση  της Τραπεζούντας και του Πόντου   στα  χέρια  των Οθωμανών.


Ο Κοτζά Αναστάς , ο Κολοκοτρώνης του Πόντου,  με τη δράση του  συγκινεί  ακόμα τους  απανταχού Ποντίους  καθώς   συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση των Ελλήνων και των Ελληνίδων ενάντια στη βία και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, και ηλικιωμένους να σωθούν.

Στην άγνωστη αυτή  ελληνική περίοδο  έδωσε  φως με μια συγκινητική ομιλία  μετά το μνημόσυνο που τέλεσε  στον  Ιερό Ναό  Αγίων  Χριστοφόρου και Ευθυμίου, ο πατέρας  Σωκράτης.

Βούρκωσε ο Παπασωκράτης στο μνημόσυνο του Κοτζά Αναστάς

Ο πολέμαρχος Αναστάσιος Παπαδόπουλος ήταν μια εκπληκτική φυσιογνωμία αυτού του ένοπλου αγώνα στον Πόντο. Ο πολεμικός χαρακτήρας του άνδρα, οι στρατιωτικές αρετές του, οι σπάνιες ηγετικές ικανότητές του, η ανδρεία, η έλλειψη φόβου, η ετοιμότητα, η οξεία αντίληψη των πραγμάτων και η αφοσίωση του στο καθήκον τον καθιστούσαν ανίκητο. Ήταν μια στρατιωτική ιδιοφυία.

Και όπως γράφει  στο βιβλίο του ο Θεοφάνης Μαλκίδης, που μίλησε στη Νεοκαισάρεια με ανθρώπους που  τον γνώρισαν  ο Κοτζά Αναστάς- Αναστάσιος Παπαδόπουλος,  “σ'έναν χέρ είχεν σταυρόν και σο άλλο το κανόν