Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Από το 1821 έως το 2021 το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό !

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Διακόσια χρόνια μετά το 1821 και μπροστά στη σημερινή κατάσταση που αφορά τη συνέχειά μας, την επιβίωσή μας ως έθνους, να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά αυτό που αναφέρουμε εδώ και χρόνια: Δεν υπάρχει Κυπριακό, Κουρδικό, Ποντιακό, Θρακικό πρόβλημα-ζήτημα, δεν υπάρχει ζήτημα Αιγαίου και Γενοκτονίας, «μεταναστευτικό» και «προσφυγικό», ούτε ζήτημα εθνικιστών Αλβανών Τσάμηδων και λωποδυτών της Μακεδονίας, Συρίας, Λιβύης και Αρμενίας .


Ένα είναι το ζήτημα, ένα είναι το μοναδικό πρόβλημα και αυτό είναι το Τουρκικό!

Συντάξεις στους συνεργάτες των Ναζί!

 

Οδυσσέας Ελύτης (ξανά) επίκαιρος


Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ 1976 <<ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ NA ΜΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ!>> ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Î“Î™Î‘ ΤΗ ΓΡΑΦΗ γραφή τού Οδυσσέα Ελύτη, πού έχει ήδη κυχλ μιά σημαντικές έκδόσεις τόπο μας, θέλησα νά έγω άπευθείο Γιώργος Είναι βαρβαρότητα. ύποδουλώσει καθυπόταξ υάνθρω- δστόσο ατό Π έργο ΠoÏ ιάέδώ. ΓΙΩΡΓΟΣ K. ΠΗΛΙΧΟΣ 1976: H προφητεία του Ελύτη για TO 2021 Έρχεται μεταμφιεσμένη βαρβαρότητα: Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου"

Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Οδυσσέας Ελύτης πριν από
 45 χρόνια (εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 26.11.1976) στον δημοσιογράφο 
Γιώργο Πηλιχό, θα μπορούσε βάσιμα να υποστηριχθεί ότι ο 
μεγάλος ποιητής μας είχε π ρ ο φ η τ ε ύ σ ε ι με θαυμαστή 
ακρίβεια την σημερινή απάνθρωπη εποχή της τυφλής υ π ο τ α γ ή ς 
των τρομοκρατημένων πολιτών στα “βίτσια των ειδικών” που 
καλύπτουν ως παραπλανητικός μανδύας τις ανθρωποφάγες ορέξεις 
των μελών των εθνικών κυβερνήσεων.

Προσάρτηση των Σκοπίων στη Βουλγαρία προτείνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός!



Σάλος στα Σκόπια με συνέντευξη του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας, αλλά και προέδρου του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, στη οποία αναφέρει ότι για το μέλλον της των Σκοπίων  υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές;

Ευγένιος Βούλγαρης: δάσκαλος και πατριώτης

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σλαβωνίου και Χερσώνος Ευγένιος Βούλγαρης (1716 – 1806) δεν ήταν μόνον ο κορυφαίος  διδάσκαλος του Γένους και  εκ των πολυμαθεστέρων και πολυγραφοτέρων συγγραφέων όλης της Ευρώπης. Σε μια δύσκολη για τον Ελληνισμό εποχή προσπάθησε για την ελευθερία των Ελλήνων και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, έχοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας Αικατερίνης Β΄.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την πουλήσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα».





Θ. Μαλκίδης 

1. Ο Δημήτριος Υψηλάντης και η Α΄ Εθνοσυνέλευση

Η  παρουσία των σημερινών θεσμικών στην επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης,  μας φέρνει στη σκέψη την αναπόφευκτη σύγκριση.  Τότε οι πρόγονοί μας διακήρυτταν τα εξής: «Το ελληνικό Εθνος  το υπό τη φρικώδη οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον διά των νομίμων παραστατών του εις εθνικήν συνειγμένην συνέλευσιν ενώπιον θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν»

Οι σημερινοί  υποδουλώθηκαν και υποδούλωσαν. Πως να κάνεις σύγκριση  το παραπάνω κείμενο  της διακήρυξης της Ανεξαρτησίας με τη  τωρινή κατάσταση και  τους τότε Έλληνες των υψηλών στρατιωτικών και  πολιτικών αναστημάτων, ανιδιοτέλειας, προσφοράς στην πατρίδα, πίστης στο Θεό, Ελληνικότητας, με τους σημερινούς;

Μία προσωπικότητα που  είχε  ρόλο στην προετοιμασία της Α΄Εθνοσύνελευσης συνδυάζοντας τη δράση του με την αναμφισβήτητη   στρατιωτική του παρουσία, διαφέροντας ολοκληρωτικά με τη σημερινή χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό, ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης.  Από τις πιο αγνές   μορφές της Επανάστασης, θερμός πατριώτης,  έντιμος αγωνιστής και γενναίος,  ο Μακρυγιάννης γράφει ότι ήταν ο πιο ανιδιοτελής άνθρωπος που είχε γνωρίσει.  Από την αρχή όμως διαφώνησε με τους πρόκριτους, οι οποίοι δεν ήθελαν να απωλέσουν τα προνόμιά τους και να υπακούουν σ’ αυτόν.

«Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» (βίντεο)



Σε μία ασυνήθιστη  κίνηση προχώρησε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, καθώς όπως έγινε γνωστό δώρισε όλη του την περιουσία, 23 εκατομμύρια και 60 αποβατικά σκάφη, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ίδιος ανέφερε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος. 

Όμως γιατί αποφάσισε να δωρίσει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις; 

" όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ "


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα


«Θυμήσου την Ελλάδα που σου στέρησαν»

 

1111

Ποιός είναι ο «Εύρητος»…

«Τρίβουν» τα «μάτια» τους οι κάτοικοι των Αθηνών!

Τους τελευταίους μήνες βλέπουν εμβληματικά γκράφιτι με Έλληνες ήρωες 1821 σε διάφορα σημεία της πόλης.

 Ο ζωγράφος υπογράφει ως «Εύρυτος» o  πολεμιστής εκ των 300 του Λεωνίδα που πολέμησε αν και ήταν τυφλός.

Μεταξύ των έργων του καλλιτέχνη διακρίνονται οι μορφές του Κολωκοτρώνη, Καραϊσκάκη, του Γρηγόρη Αυξεντίου και των ηρώων των Ιμίων.


Δείτε τα έργα του:

Σρέντερ : ¨Πάρτε το απόφαση, η Τουρκία είναι κυρίαρχη στη Μεσόγειο¨



Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας την περίοδο 1998-2005, ενώ έκτοτε αποτελεί στενό συνεργάτη της Μόσχας και του Βλ. Πούτιν, με το βιβλίο του καλεί Βερολίνο και ΕΕ να αποδεχθούν τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005. Ήταν δε ο τελευταίος Σοσιαλδημοκράτης που βρέθηκε σε αυτή η θέση, καθώς έκτοτε η πολιτική ηγεμονία ανήκει αποκλειστικά στην Ανγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες, ενώ το δικό του κόμμα, το SPD, έχει αναγκαστεί να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και του κυβερνητικού εταίρου.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Θράκη και Τουρκία



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Θράκη και Τουρκία

Το άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ σήμερα 

Μπορούν να έρθουν παρανόμως στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Γερμανία !

 


Η παρουσία Γερμανών αστυνομικών στις πύλες εξόδου από την Ελλάδα θεωρείται επιτυχημένη και θα επεκταθεί, υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) 


Όπως επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η WAZ, «τον προηγούμενο χρόνο η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, σε συνεργασία με Έλληνες αστυνομικούς, σταμάτησε στα ελληνικά αεροδρόμια περισσότερα από 5.200 άτομα πριν αναχωρήσουν παρανόμως για τη Γερμανία. Σε αυτά περιλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τη βοήθεια δικτύων διακινητών. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν πλαστές ταυτότητες ή άτομα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ξένα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Ο Ερντογάν και το 2021

 


Αποφάσισε για το 2021 και παγκόσμια εκστρατεία για την τουρκική γλώσσα και υπέγραψε εγκύκλιο σύμφωνα με το οποίο το 2021 θα είναι τουρκικό έτος για την τουρκική γλώσσα και πολιτισμό ( και τον Yunus Emre.


Ο Ερντογάν, στην εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, υπενθύμισε ότι το 2021 συμπεριλήφθηκε στις επετείους των εορτασμών από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) λόγω της 700ης επετείου του Yunus Emre, ενός από τους ακρογωνιαίους λίθους της τουρκικής γλώσσας και πολιτισμού.

¨Μόνη λύση η δημιουργία κουρδικού κράτους¨

  


Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, δήλωσε πως ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων στην Μέση Ανατολή, είναι η ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.

Ανέφερε τα εξής:

Νεομάρτυρες Σταμάτης 18 ετών, Ιωάννης 22 ετών και Νικόλαος από τις Σπέτσες

 

Οι Άγιοι Νεομάρτυρες Σταμάτιος, Ιωάννης και Νικόλαος κατάγονταν από τις Σπέτσες και μαρτύρησαν υπέρ του Ονόματος του Χριστού στη Χίο, το έτος 1822 μ.Χ. Από αυτούς οι δύο πρώτοι, ο Σταμάτιος και ο Ιωάννης, ήσαν αδελφοί. Ο πατέρας τους ονομαζόταν Θεόδωρος Γκίνης και η μητέρα τους Ανέζω.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Κύπρος: Όλη κατεχόμενη και όλη τουρκική ;

 




Θεοφάνης Μαλκίδης 

Κύπρος: Όλη κατεχόμενη και όλη  τουρκική ; 

Σήμερα έχουμε το ίδιο σκηνικό με την περίοδο του Σχεδίου Ανάν με όλα τα τότε λάθη να επαναλαμβάνονται, προετοιμάζοντας οι <<αρμόδιοι>> το έδαφος για <<λύση>>  με συνθήματα και με ανάλογη όπως τότε, παραπληροφόρηση. 

Η <<λύση>> που κυοφορείται με το όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εμπεριέχει  τις χειρότερες και βαθύτερες διαιρέσεις με βάση το ρατσισμό και με νόμους ζούγκλας με καταστροφικές προεκτάσεις. Έχει ως δεδομένο πέραν του πολιτικού διαχωρισμού που ίσχυε από το 1960 και το γεωγραφικό διαχωρισμό της Κύπρου και την κατάλυση των  Δικαιωμάτων, Πολιτικών Κοινωνικών και Ανθρώπινων. Στη πράξη δηλαδή διακυβεύεται η συνέχεια και η παρουσία του Ελληνισμού της Κύπρου. 

Είναι εμφανής η προσπάθεια των Τούρκων, του διεθνούς παράγοντα και κυρίως  των Βρετανών και βεβαίως  και  των  πρόθυμων στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο, να ολοκληρώσουν  τους σχεδιασμούς τους σε βάρος της Κύπρου. 

Δε χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες  ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι <<λύση>> η οποία μπορεί να συνάδει με  τη Δημοκρατία, αφού καταλύεται η Κυριαρχία και η  εξουσία της διεθνούς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας  σε ολόκληρη την Κύπρο και η  αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  με την επιστροφή όλων  στις οικίες και τις περιουσίες  τους,  με το δικαίωμα στην ειρήνη χωρίς εποίκους και κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας .

 Υπάρχει κάποιος που έχει  τη συνταγματική νομιμοποίηση, την   πολιτική εξουσιοδότηση από το λαό, από το εκλογικό σώμα, από τον Ελληνισμό,  να πάει σε πενταμερή διάσκεψη για δήθεν <<λύση>> και  να  νομιμοποιηθεί   η Τουρκική εισβολή και κατοχή,  να ξεπουληθεί στον τύπο και στην ουσία η Κύπρος; 

Υπάρχει; 


Η συνέντευξή μου  στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά

Οι σφαγές των Γερμανών κατακτητών στα Λιβερά- Σιδερά Μακεδονίας. 3 Φεβρουαρίου 1944



Από το Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ: To Ολοκαύτωμα στους  οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης 

Οι κάτοικοι των οικισμών Ποντιακής καταγωγής όσοι γλύτωσαν από το Δάσκαλο Κεμάλ το 1919 στον Πόντο, δολοφονήθηκαν από το Μαθητή Χίτλερ το Φεβρουάριο του 1944 στη Μακεδονία.

Δείτε την εκπομπή του Κ. Περτσινίδη στην τηλεόραση Φλας Κοζάνης για τo Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στους οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης .Μιλούν οι Θ. Μαλκίδης, Γ. Τσακαλίδης, Μ. Γερασιμίδης και απόγονοι των θυμάτων . 


Ολέθριος Εμπαιγμός τού Λαού

 

 Ολέθριος Εμπαιγμός τού Λαού  
 

Ολέθριος Εμπαιγμός τού Λαού  

Εμπαίζουν τον Ελληνισμό της Κύπρου οι ίδιοι οι ηγέτες του

Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) για τήν Κύπρο, επιβλήθηκε από την Τουρκία και Βρετανία προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων  και με εισήγηση τής Βρετανίας  περιλήφθηκε  στα ψηφίσματα τού ΣΑ/ΟΗΕ(ψήφισμα 649/1990).

23εκ.€ και 60 αποβατικά σκάφη από βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

23εκ.€ και 60 αποβατικά σκάφη από βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις Ένοπλες Δυνάμει

Ο βετεράνος πολεμιστής, απόγονος αγωνιστών του ’21 και επιτυχημένος επιχειρηματίας θα διαθέσει όλη την ακίνητητη και κινητή περιουσία του, σύμφωνα με επιστολή του που δημοσίευσε η «Εστία»

«Ως νέος Αβέρωφ», ο Έλληνας εφοπλιστής και ιδρυτής του Μουσείου “Ιάκωβος Τσούνης” στο Αίγιο δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη. 

Ο 97χρονος βετεράνος αποτελεί ένα παράδειγμα πατριωτισμού, πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, που πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», ο νεώτερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβος Τσούνης, διαθέτει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο Στράτευμα. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις «Άγιες» όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Tουρκοκρατούμενο Άφριν: Απαγωγές, βιασμοί, βασανιστήρια, αλλαγή της δημογραφίας και κόψιμο δέντρων…

 

Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφριν ανακοίνωσε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν συμβεί επί 3 χρόνια στο Άφριν από την Τουρκία και τις παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζονται από αυτήν.

Την σχετική αναφορά κοινοποίησε ο Ιμπραήμ Σεχό-Προεδρος της οργάνωσης, ο οποίος είπε : “Στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους βαριά και σύγχρονα όπλα, άρματα μάχης και αεροσκάφη. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καταστράφηκαν οι υποδομές της περιοχής. Χιλιάδες πολίτες δολοφονήθηκαν και τραυματίστηκαν. . Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα εξαναγκάστηκαν σε μετανάστευση και έγιναν δεκάδες σφαγές.
…..
Μετά από 58 μέρες αντίστασης, το τουρκικό κράτος και οι ομάδες των τζιχαντιστών κατέλαβαν το Άφριν. Μετά από την εισβολή από τον τουρκικό στρατό και τις συμμορίες, το 80% του πληθυσμού του Άφριν μετανάστευσε σε Σεχμπά και Χαλέπι.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Όχι τα κλαδιά να μας κόψεις, όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε......



Θεοφάνης Μαλκίδης

Το ενδοξότερο και πιο πολυσήμαντο γεγονός της ιστορίας του νέου Ελληνισμού είναι αναμφισβήτητα η Επανάσταση του 1821.


Καρπός της ουσιαστικής οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης των Ελλήνων κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, μιας μακροχρόνιας διεργασίας, κατά την οποία διαμορφώθηκαν συνειδήσεις με δυναμισμό και με προσφορά στον υπόδουλο Ελληνισμό, η Επανάσταση οφείλει, κατά μεγάλο μέρος, την επιτυχία της στο ότι ήταν έργο όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων. 

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν πήγαμε στα Ίμια. Tα Ίμια ήταν μόνο η αρχή.....

 

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν πήγαμε στα Ίμια

 

Δημοσίευμα της Yeni Safak δείχνει τη βραχονησίδα των Ιμίων περικυκλωμένη από τουρκικά πολεμικά, τη στιγμή που θέτουν ζήτημα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές 

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται να συζητήσει θέμα γκρίζων ζωνών στις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας οι οποίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Και σωστά. Αυτή την σταθερή και παγία άρνησή της από το 2002 που άρχισαν οι συνομιλίες αυτές έως και το 2019 την συνόδευε όμως και με μία πειστική άσκηση κυριαρχίας κάθε χρόνο τέτοια εποχή: Όλοι ανέκαθεν οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης προσέγγιζαν το μικρό αυτό σύμπλεγμα των βραχονησίδων είτε από αέρος είτε διά θαλάσσης και έριχναν ένα στεφάνι στην θάλασσα στην μνήμη των τριών ηρωικών πιλότων του ελικοπτέρου που κατέπεσε την μοιραία για τον Ελληνισμό εκείνη βραδιά: Του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση.

Η Αθήνα μας δεν είναι πια μια πολιτεία ελληνική, κι᾿ ας λέμε ό,τι θέλουμε....

 

Φώτης Κόντογλου


Ἡ Ἀθήνα δὲν εἶνε πιὰ μιὰ πολιτεία ἑλληνική, κι᾿ ἂς λέμε ὅ,τι θέλουμε. Μήτε οἱ ἄνθρωποι, μήτε τὰ χτίρια. Ὁ ἥλιος ἔλειψε. Ὁ ἀγέρας βρώμισε. Ἀπορεῖς πῶς ἀλλάξανε ὅλα μέσα σὲ λίγα χρόνια, καὶ δὲν ἔμεινε τίποτα ποὺ νὰ θυμίζη πὼς βρίσκεσαι στὴν Ἑλλάδα.

«Τώρα όλοι έχουν μάθει πώς να συνεργάζονται με την Τουρκία»



Επανέρχεται στα περί «δίκαιου διαμοιρασμού» στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο βρεθεί στα κατεχόμενα και σε ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος ΑΚΡ.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός:Υπάρχει και αντιστέκεται !

 

Θεοφάνης Μαλκίδης 

Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός: Υπάρχει και αντιστέκεται !

Εδώ και πολλά χρόνια, ουσιαστικά αιώνες σε πολλές περιοχές στον Ευρωπαϊκό χώρο, τα προβλήματα των εθνοτικών ομάδων, των μειονοτήτων, που ζουν σε διαφορετικό  χώρο από το εθνικό κράτος, είναι αναμφισβήτητα υπαρκτά και έντονα. 

Στη  χρονική φάση που διανύουμε, παρατηρείται μία συνεχώς αυξανόμενη ένταση στον τομέα των διεκδικήσεων των αυτονόητων δικαιωμάτων . Οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και στο χώρο της Χερσονήσου του Αίμου, έφεραν (ξανά) στο προσκήνιο ένα πρόβλημα, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ διευθετηθεί και επιλυθεί: το ζήτημα της  προστασίας της ταυτότητας, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης των μειονοτικών πληθυσμών. Εξάλλου, στον Ευρωπαϊκό χώρο, και ιδιαίτερα στη Βαλκανική χερσόνησο,  όπου οι εδαφικές και πληθυσμιακές ανακατατάξεις αποτελούν πολιτική και πρακτική αιώνων, είναι αναμενόμενο το φαινόμενο αυτό να παρουσιάζεται πολύ  πιο έντονο και διαρκές.

Στις  περισσότερες χώρες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου αναπτύσσεται μια έντονη δραστηριότητα για τα μειονοτικά ζητήματα ως ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ιστορίας του τόπου,  αν και δείχνουν θεωρητικά θέληση και πρόθεση για την αντιμετώπισή τους, δεν προχωρούν σε ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους. 

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση στην περιοχή μας είναι των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. 

To ζήτημα  της Ελληνικής μειονότητας  στην Αλβανία, της επίλυσης των προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, θα πρέπει λαμβάνει υπ’ όψην τα δικαιώματά του  όπως διαμορφώνονται τόσο από την εφαρμογή διεθνών συνθηκών  και τις τοπικές νομικές και άλλες ρυθμίσεις,  όσο και από τις κοινωνικές και τις  πολιτικές   συνθήκες. Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να γίνει σεβαστή η παρουσία των Ελλήνων ως αυτόχθονης εθνικής ομάδας με τα αντίστοιχα δικαιώματα, τα οποία παραβιάζονται συνεχώς από το αλβανικό κράτος (ιδιοκτησίες, γλώσσα, εκπαίδευση, θρησκεία, συμμετοχή στον πολιτικό βίο, κλπ), κράτος το οποίο εισάγει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις   το ζήτημα των Τσάμηδων, των συνεργατών των Ναζί, απαιτώντας  απίστευτα και ανύπαρκτα δικαιώματα!


Η συνέντευξη του Θεοφάνη Μαλκίδη για το ζήτημα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου: 

Ἴμια: Ὁ καπετὰν Μιχάλης Ἀρβύθης ἀπὸ τὴν Κάλυμνο ἀποκαλύπτει γιὰ τὸ μοιραῖο ἑλικόπτερο.



Ὁ καπετάνιος ποὺ τὴν 25η Ἰανουαρίου τοῦ 1996 μετέφερε στὰ Ἴμια μὲ τὸ σκάφος του «Ἄννα Μαρία» τὸν Δήμαρχο Καλύμνου Δημ. Διακομιχάλη καὶ τὸν Ἀστυνομικὸ Δ/ντὴ οἱ ὁποῖοι καὶ ὕψωσαν τὴν ἑλληνικὴ σημαία, μιλᾶ γιὰ τὴν κατάσταση σήμερα.
Πῶς βρῆκε τὸ ἐμπρόσθιο τμῆμα τοῦ ἑλικοπτέρου μὲ τρύπες σὲ «μέγεθος τσιγάρου» ποὺ ὁ ἴδιος πιστεύει ὅτι εἶναι ἀπὸ σφαῖρες.

Ὁ καπετὰν Μιχάλης ἀποκαλύπτει τὶς ἀπειλὲς γιὰ τὴ ζωὴ του ἂν δὲν παραδίδονταν... οἱ ἀποδείξεις.
Πῶς ἔφτασε στὸ χέρια του τὸ ἀντικείμενο ποὺ θεωρεῖ πὼς ἦταν «μαῦρο κουτὶ» τοῦ ἑλικοπτέρου.

Μιλάει γιὰ τὴν στάση τῶν ἀρχῶν καὶ ἀποκαλύπτει, ἐπίσης μὲ λεπτομέρειες ποὺ σὲ καθηλώνουν, στοιχεῖα γιὰ τὴν πτώση τοῦ μοιραίου ἑλικοπτέρου μὲ τοὺς τρεῖς ἥρωες Γιαλοψό, Καραθανάση καὶ Βλαχάκο.
Ὁ Καπετὰν Μιχάλης ἀποκαλύπτει στὴν ἐκπομπὴ «Πρόσωπα τῆς Νέας Ὑόρκης», μὲ τὸν Δημήτρη Φιλιππίδη, καὶ τὸν Hellas FM ὅλα ὅσα συμβαίνουν στὰ Ἴμια.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σταμάτησε λόγω …πανδημίας και η Βουλγαρία δεν υπογράφει έγγραφο του Frontex με τα Σκόπια λόγω της «μακεδονικής γλώσσας»

 

Αφίσα της ένωσης πολιτών «Αρχαίοι Μακεδόνες» από το Μπογκντάντσι. Η ένωση είναι ενάντια στην επίσημη ιστορική επιστήμη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και αγωνίζεται για την αναθεώρηση της ιστορίας για την άμεση σχέση του σύγχρονου κράτους με την αρχαιότητα.

 Η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν αναφέρει πού έχει σταματήσει η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Σε ερώτηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Alsat ποιες είναι οι παρατηρήσεις της Αθήνας, η κυβέρνηση απάντησε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά δεν αναφέρει πού ακριβώς, όπως σημειώνεται.

Δημογραφικό: Χάθηκαν τρεις πόλεις σαν το Ηράκλειο σε 10 χρόνια

 

Η Ελλάδα είναι ήδη μια από τις χώρες με τα μεγαλύτερα δημογραφικά προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ και το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο καθώς οι προβλέψεις φέρουν τη χώρα μας να έχει το 2050 -μετά βίας- 9 εκατομμύρια πληθυσμό όταν η Τουρκία θα έχει ξεπεράσει τα 97 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα όπλα των απελευθερωτών μας

 


Μεγάλη σημασία έδιναν οι αγωνιστές στον οπλισμό τους. Επρόκειτο για όπλα πρωτόγονα που απαιτούσαν σωματική ρώμη και γρήγορα αντανακλαστικά από τους χειριστές τους.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Μνήμη Καραθανάση, Βλαχάκου, Γιαλοψού, αγώνας Ιμίων και Αιγαίου


 

Μνήμη Καραθανάση,  Βλαχάκου, Γιαλοψού, αγώνας Ιμίων και Αιγαίου.

του Θεοφάνη Μαλκίδη

Τούτες τις ώρες με ό,τι (ξανα)συμβαίνει για τα Ίμια σε πολιτικό και ναυτικό επίπεδο,  δεν μπορεί παρά  να φέρεις στο νου σου τις ελληνικές αυτές νησίδες και τη μνήμη  των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και   Έκτορα Γιαλοψού. Των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου  του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν υπέρ Ελληνισμού  τον  Ιανουάριο του  1996.....Παράλληλα έρχεται στη μνήμη  η συμφωνία των Σημίτη-Πάγκαλου λίγους μήνες αργότερα στη Μαδρίτη για τα "ζωτικά συμφέροντα "  της Τουρκίας στο Αιγαίο και για την άγνοια της πολιτικής ηγεσίας και  όχι μόνο περί θαλασσίων συνόρων!

Η ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών του Ιανουαρίου του 1923 και η εξαφάνιση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου


 

Η Ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας  βασίστηκε στην θρησκευτική ταυτότητα, και περιελάμβανε τους Έλληνορθόδοξους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, και τους Μουσουλμάνους πολίτες της Ελλάδας. 


Η Σύμβαση Περί ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών υπογράφηκε στην Λωζάνη της Ελβετίας στις 30 Ιανουαρίου 1923, έξι μήνες πριν να συνομολογηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης από εκπροσώπους των κυβερνήσεων του Βασιλείου της Ελλάδας και της Τουρκίας (της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης) και συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελλάδας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αφορούσε περίπου 2 εκατομμύρια άτομα (περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες της Ανατολίας, και 500.000 Μουσουλμάνους στην Ελλάδα), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έγιναν πρόσφυγες, χάνοντας de jure την υπηκοότητα της χώρας που άφηναν πίσω.


Το Άρθρο 2 της Συμβάσεως εξαιρούσε από την ανταλλαγή τους «Έλληνορθόδοξους (Ρωμιούς) κατοίκους της Κωνσταντινούπολης», και τους «Μουσουλμάνους κατοίκους της Δυτικής Θράκης». Επίσης από την ανταλλαγή εξαιρούταν, σύμφωνα με το Άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης, οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου.

Οἱ Ἅγιοι τρεῖς Ἱεράρχες τῶν γραμμάτων καὶ τῆς σοφίας

 

Τρία μεγάλα ἀναστήματα. Τρεῖς διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. Τρεῖς καρδιὲς ἀνδρεῖες, γενναῖες. Εἶναι οἱ τρεῖς Ἱεράρχες, οἱ προστάτες τῶν γραμμάτων, ποὺ τοὺς γιορτάζουμε στίς 30 Ἰανουαρίου, ὅλους μαζί. Γιορτάζουμε τρεῖς ψυχὲς ὑπέροχα ἅγιες: Τὸν Μέγα Βασίλειο, τὸν Γρηγόριο τὸν Θεολόγο καὶ τὸν Ιωάννη τὸν Χρυσόστομο.

Μια φωνή από την Κύπρο: “Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία”

 

Μια φωνή από την Κύπρο: “Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία”

Η Ελληνικότητα στην Κύπρο χτυπιέται με σχέδιο απ’ όλες τις πλευρές

Η Ελληνικότητά μας σήμερα, χτυπιέται από όλες τις δυνατές πλευρές και από όλα τα επίπεδα. Δεν είναι κάτι νέο, ούτε κάτι παράξενο, αλλά μια συνεχή στον χρόνο διαδικασία αμφισβήτησης της ΕΘΝΙΚΗΣ μας υπόστασης, δηλαδή του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα μας, του τρόπου ζωής μας.

Του Κολοκοτρώνη τα τζεβαϊρικά

 


«Ζητώ από τον Θεόν συγχώρησιν και από εχθρούς και από φίλους και από συγγενείς.