Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Η Κύπρος δεν είναι μακριά!

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η Κύπρος είναι  ακόμη  μακριά;

Από την ομιλία στη μαύρη γραμμή του Ελληνισμού, στο οδόφραγμα της  Λευκωσίας. 20 Ιουλίου 2022
 
Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η Κύπρος είναι ακόμη μακριά ; 

Ο Κώστας Μόντης της Λευκωσίας περιέγραψε τον Ιούλιο το 1974 με το εξαιρετικό ποιητικό του χάρισμα :  «…η Ελλάδα δεν ήρθε. Είχε λέει, άλλη δουλειά η Ελλάδα, κ ήμαστε και μακριά και δεν μπορούσε, λέει, λυπόταν, δεν το περίμενε,  ειλικρινά λυπόταν πάρα πολύ. Κ’ οι δάσκαλοί μας έσκυψαν ντροπιασμένοι, και τα «Εγχειρίδια» έσκυψαν ντροπιασμένα κ’ οι δάσκαλοί μας τρέμουν τώρα πια, και τα «Εγχειρίδια» τρέμουν τώρα πια όσο πλησιάζουν τα περί Θερμοπυλών και τα περί Σαλαμίνος…» 

Η επαπειλούμενη «ποινή» στον Ελληνισμό, ταυτοχρόνως με τα μνημόνια και την κατάλυση της οικονομικής κυριαρχίας, είναι η Σκύλλα της προσάρτησης των κατεχομένων από τον Χίτλερ της Άγκυρας και από την άλλη η Χάρυβδη της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας με τη  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 

Από τη μία πλευρά  η πράξη του κατακτητή  και από την άλλη το ίδιο  προϊόν  με περιτύλιγμα «λύσης» , που αποτελεί όμως το αποτέλεσμα της σύγχρονης συνεργασίας  της Τουρκίας και των δήθεν συμμάχων μας για την ολοκληρωτική , με «δημοκρατικό» τρόπο, τουρκοποίηση της Κύπρου. Είναι το αποτέλεσμα  ολοκληρωτικής κατάκτησης από την Τουρκία και της διαφύλαξης των ξένων συμφερόντων, τα οποία θέλουν την Τουρκία σε ρόλο  τοποτηρητή τους στην περιοχή.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί την κατάληξη της πορείας μέσα από την οποία υλοποιείται η «Λύση», που συμπυκνώνεται στο ρατσιστικό μόρφωμα της Διζωνικής -Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν προσφέρει καμία ασφάλεια και μέλλον  για την Κύπρο και ευρύτερα για τον Ελληνισμό.

Η  Τουρκία  επιζητεί την εδραίωση και βεβαίως την νομιμοποίηση της στρατιωτικής κατοχικής παρουσίας της στην Κύπρο μέσα από τη «Λύση», με στόχο την εξυπηρέτηση των στόχων στην περιοχή. Μέσα από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και αφού προτάσσεται η εκ προτέρων κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας,  η Τουρκία επιδιώκει να ασκεί συγκυριαρχία  πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Καλλιεργείται η εντύπωση ότι υπάρχει μια «καλή» μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία θα αποκτήσουν Κράτος οι Τουρκοκύπριοι στο οποίο θα είναι η Διοικούσα Κοινότητα, ισότιμη προς την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα η οποία  θα διοικεί το    Ελληνοκυπριακό  Κράτος, και ταυτόχρονα θα αποκατασταθούν  και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των προσφύγων με επιστροφή στις περιουσίες, οικίες κπ.

Επιμένοντας στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδίας   έχει γίνει αποδεκτό το βασικό κατοχικό δεδομένο, του γεωγραφικού  διαχωρισμού και βεβαίως η εισβολή και η  κατοχή. Έτσι νομιμοποιείται η στρατιωτική εισβολή Κράτους- Μέλους του ΟΗΕ σε βάρος άλλου Κράτους- μέλους και τα παράγωγα της σε ότι αφορά τη συρρίκνωση της Κυριαρχίας του Κράτους. Προβάλλεται,  ότι, αφού  συμφωνηθεί μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας   θα φύγουν όλα τα Τουρκικά  στρατεύματα ή ένας αριθμός  τους, κάτι απίθανο βεβαίως, ενώ παράλληλα θα νομιμοποιηθεί ο γεωγραφικός διαχωρισμός .

Η νομιμοποίηση της βίαιης αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου,   θα αποτελεί από μόνη της σοβαρότατη  παραβίαση Αρχών και του Διεθνούς Δικαίου και των Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  αφού το θέμα αφορά ανθρώπους που εκδιώχθηκαν δια της βίας. Το γεγονός ότι η Κύπρος θα διαχωριστεί  γεωγραφικά στη βάση φυλής και θρησκείας συνιστά ουσιαστική παραβίαση Αρχών, του Διεθνούς Δικαίου και των Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που απαγορεύουν ρατσιστικές συμπεριφορές και διακρίσεις.

Το γεγονός ότι θα νομιμοποιηθούν με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας    οι παράνομες πράξεις της Τουρκικής κατοχής  δηλαδή θα νομιμοποιηθεί το παράνομο καθεστώς που  συνιστά σοβαρότατη παραβίαση του Διεθνούς  Δικαίου. Παράλληλα συνιστά  και προσβολή προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  το οποίο βρίσκει το καθεστώς στα κατεχόμενα παράνομο και υποτελές στην κατοχή, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για στελέχη του κατοχικού καθεστώτος.

Αποτελεί  επίσης έλλειψη σεβασμού και προσβολή για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο με τα ψηφίσματα του, 541 και 550, αποκαλεί παράνομο το καθεστώς στα κατεχόμενα  και καλεί  όλα τα  Κράτη να μην το αναγνωρίσουν. Το γεγονός ότι γίνεται αποδεκτός ο γεωγραφικός διαχωρισμός όπως προέκυψε από την Τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και η αναγωγή του Κυπριακού σε θέμα Διακοινοτικής διαφοράς,  διαγράφονται τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε  η Τουρκία (Αφαίρεση Ζωής, Βιασμοί, Κακοποιήσεις-βασανισμοί, Λεηλασίες κινητής περιουσίας και στέρηση κατοχής και νομής ακινήτου περιουσίας, Αιχμαλωσία και εκτοπισμός προσώπων, Παραβιάσεις του Οικογενειακού ασύλου, διάλυση οικογενειών, Εξαφάνιση ατόμων, Εγκλωβισμένοι)

Εκτός από τις παραβιάσεις των άμεσων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Τούρκοι παραβίασαν και συνεχίζουν να παραβιάζουν και το Διεθνές Δίκαιο σε ότι αφορά τη σύληση, καταστροφή και βεβήλωση εκκλησιών, τη συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής  κληρονομιάς, την απόδοση Τουρκικών ονομάτων σε πόλεις και χωριά, σε τοπωνύμια, σε δρόμους στα κατεχόμενα και τον εποικισμό των κατεχομένων με Τούρκους από την Ανατολία, στους οποίους διένειμε τις περιουσίες των εκδιωχθέντων.

Μπορεί  πράγματι  να υπάρξει  λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας  στη βάση  των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου,   ή    συζητείται η κατάλυση της κυριαρχίας, η πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου, η   διαχείριση του Κυπριακού ως θέματος διακοινοτικής διαφοράς και όχι ως θέματος εισβολής, κατοχής  και καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

Οι στιγμές που ζούμε , σαρανταοχτώ χρόνια μετά την εισβολή, είναι ιστορικές στο εθνικό, οικονομικό και  κοινωνικό πεδίο και προφανώς οι «υπεύθυνοι» στην Αθήνα και τη Λευκωσά μπορούν να δώσουν πρόταση εξόδου από τις Συμπληγάδες  και ιδιαιτέρως «Λύσης». Πόσο μάλλον που για τους «ιθύνοντες» οι οποίοι θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Τουρκικός επεκτατισμός και η χούντα της κερκόπορτας, αλλά το πως έπεσε η δικτατορία…..

Η , πριν από μερικές ώρες, μαρτυρία στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Χαρίτας Μάντολες  της γυναίκας- πρόσωπο του Ελληνισμού , είναι σημαντική: «Στις 21 Ιουλίου του ’74, στην Ελιά, εχαθήκαν ο σύζυγός μου, ο πατέρας μου, οι σύζυγοι της μικρής και μεγαλύτερης αδελφής μου, ο θείος μου και νονός μου —αδελφός της μάμας μου— μαζί με τον γιο του. Οι Τούρκοι μάς είχαν πάρει από το σπίτι και, μετά την κακοποίηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους άντρες μας μπροστά μας. Σύνολο, εχάσαμεν δώδεκα ανθρώπους. Συνεχίζω να αγωνίζουμαι για όλες τις μανάδες που έχουν ακόμα μωρά αγνοούμενους. Αγώνας! Αυτό. Αγώνας για Απελευθέρωση. Μας κοροϊδεύουν. Μας κοροϊδεύει και ο Τούρκος. Φτάνει πια»

Η Κύπρος δεν είναι μακριά, η σωτηρία της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια μας !

Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Αλέρτ

Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική Η τρίτη μέρα των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π (Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Α.Φ ΕΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου, Α.Φ.Κ Τόλμη Ιωαννίνων), της Α.Φ.Κ Αιχμή Κομοτηνής, του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και της Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.


Ελευθερία

 «Εμείς, ως νέοι, μπολιασμένοι με το αίμα των ηρώων μας, θέλοντας να αποτείνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους αυτούς που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την Κύπρο μας, θα συνεχίσουμε να τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε πως η σκέψη μας παραμένει στο πλευρό των αγνοουμένων, που τα ίχνη τους χάθηκαν κατά την εισβολή. 


Νικόλαος Κατούντας

 Νικόλαος Κατούντας, ο «Λεωνίδας της Κερύνειας»


'Ηταν 22 Ιουλίου 1974, όταν στην μαρτυρική Κύπρο, ο 31ος Λόχος Καταδρομών της 33ης Μοίρας Καταδρομών, διατάχθηκε να πολεμήσει με τον ελαφρύ οπλισμό του στον Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας. Επικεφαλής 62 ανδρών, ο ήρωας Λοχαγός Νικόλαος Κατούντας. Στη διαδρομή, συνάντησε σκόρπιους πεζικάριους από το 251 Τάγμα, που οπισθοχωρούσαν. Ρώτησε, που είναι οι Τούρκοι. Του είπαν ότι είναι καλύτερα να φύγουν γιατί οι Τούρκοι είναι πάρα πολλοί. Ο Λοχαγός απάντησε εκνευρισμένα: «Δε σας ρώτησα πόσοι είναι αλλά πού είναι οι Τούρκοι». Ένας υπαξιωματικός του ανέφερε ότι είδαν 200 περίπου τουρκικά άρματα καμουφλαρισμένα μέσα στα χωράφια. 

Παύλος Κουρούπης

 


Παύλος Κουρούπης


Η τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, 48 χρόνια μετά συνεχίζει να αποτελεί στίγμα της νεότερης ιστορίας μας. Μέσα στο σκοτάδι της απώλειας της μισής Κύπρου, η σκόνη της ιστορίας κάλυψε μορφές που αποτέλεσαν πρότυπα αυταπάρνησης και ηρωισμού. Μια από αυτές ήταν ο ήρωας Παύλος Κουρούπης, ο «Δαβάκης» της Κερύνειας, ο οποίος με μόλις δύο λόχους κλήθηκε να αντιμετωπίσει την απόβαση του τουρκικού στρατού.

Ευγένιος Τζιμογιάννης

 


Σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου στο χωριό Βασιλούδι του δήμου Λαγκαδά θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Ευγένιου .


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η επιχείρηση ΝΙΚΗ και οι Καταδρομείς από τον Έβρο Χ.Χατζόπουλος- Χ.Δοιτσίδης, Κύπρος, 22 Ιουλίου 1974

 
Θεοφάνης Μαλκίδης

Οι πεσόντες καταδρομείς από τον Έβρο Χρήστος Χατζόπουλος- Χριστόδουλος Δοιτσίδης της Επιχείρησης "Νίκη" στην Κύπρο το 1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  έναντι της τουρκικής εισβολής. 

Γεώργιος Κατσάνης. Κύπρος 1974

 


Γεώργιος Κατσάνης


Ο Διοικητής Ταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης της 33ης Μοίρας Καταδρομών πέφτει ηρωικά μαχόμενος από τα πυρά του Τούρκου εισβολέα, στις 21 Ιουλίου 1974. Την επομένη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στην περιοχή του κατεχόμενου πλέον Αγίου Ιλαρίωνα, ο Κατσάνης έφυγε για την αθανασία.

Δεν πεθαίνουμε σκλάβοι!

 


Αντικατοχικό Τριήμερο 2022 


Κύπρος

 


Αντιπροσωπεία του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, της Α.Φ.Κ Αιχμή Κομοτηνής, του Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. και της Αυτόνομης Κίνησης Μαθητών ΕΦΕΝ, παρευρέθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής, σε όσους έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Στη συνέχεια, τελέστηκε  το μνημόσυνο των πεσόντων Ηρώων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα και ακολούθως, μεταβήκαμε στο Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου, όπου καταθέσαμε στεφάνι. 


Ελευθερία

 


Ελληνοκύπριοι φοιτητές  και μαθητές  που " δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό" οργανώνουν μέχρι το Σάββατο,  αντικατοχικές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο.


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Εάν ο Χίτλερ της Άγκυρας προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο πειράζει ή όχι ;

 Θεοφάνης Μαλκίδης 


Εάν ο Χίτλερ της Άγκυρας προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο πειράζει ή όχι ;

Από την ομιλία  στη μαύρη γραμμή της Κύπρου. 

Ημικατεχόμενη Λευκωσία 20 Ιουλίου 2022.

Ο Ιωάννης Πασαλίδης, εκ Σάντας του Πόντου, πρόεδρος της ΕΔΑ μιλώντας στη  Βουλή των Ελλήνων το 1956, αναφερόμενος στους προπαγανδιστές της τότε λύσης  που έφερε   την Τουρκοποίηση της Κύπρου είπε πως « οι δούλοι δεν μπορούν ούτε να υπερασπιστούν, ούτε και να ελευθερώσουν τους σκλάβους».

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Κύπρος 20 Ιουλίου

  Κύπρος αντιστεκόμενη 

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων
(Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου, Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων)ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΑΙΧΜΗ Κομοτηνής
Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν) οργανώνει εκδηλώσεις για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, για την Κύπρο που αντιστέκεται ! 


20 ΙΟΥΛΙΟΥ

- 08:00- Τρισάγιο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας
- 10:00-Παράκληση και επιμνημόσυνη δέηση στον νέο Καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα
- 19:00- ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης. 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι Βορειοηπειρωτικών, Αρμενικών και Κουρδικών σωματείων, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Κίνησης Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν και Εκπρόσωπος Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π
Ομιλητής:  Θεοφάνης Μαλκίδης

Κύπρος Την περιμέναμε  μέσ’ απ’  τους καπνούς

και τις φλόγες της κοιλάδας των Κέδρων,

Την περιμέναμε  απ’ το ξάγναντο του Τρίπυλου,


Εννιά ήρωες της Αντίστασης στην Κύπρο το 1974

 


Τελέστηκε  το ετήσιο τρισάγιο, στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τους εννέα πεσόντες της 184ης Πυροβολαρχίας Πεδινού Πυροβολικού και 185ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού που θυσιάστηκαν κατά την Τούρκικη εισβολή του 1974. 

Κύπρος Ελεύθερη Ξεκίνησε  το Τριήμερο Αντικατοχικών Εκδηλώσεων  με ενημέρωση στην πλατεία του Πρωταρά. 

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Κύπρος όλη κατεχόμενη και όλη τουρκική ;Θεοφάνης Μαλκίδης             

 Κύπρος όλη κατεχόμενη και όλη τουρκική ;

Κύπρος 1974

 


Μικροί άνθρωποι

στις μεγάλες αίθουσες

φροντίζουν να μιλούν

για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.


Ταφόπλακες χριστιανών πεταμένες και εκκλησίες-τουαλέτες στα κατεχόμενα …

 


Εκκλησία Αγίας Μαρίνας στην Αιγιαλούσα κατεχόμενη 

παρανόμως από το κράτος τρομοκράτη Τουρκία στην Καρπασία μας.

 Βεβηλωμένη, ετοιμόρροπη, χρησιμοποιείται για τουαλέτα από τους 

Τουρκοκύπριους που σφετερίζονται τα σπίτια και τις περιουσίες μας.


Οι ελίτ Λευκωσίας -Αθηνών, χαριεντίζονται ότι θα αποτρέψουν τον τουρκικό επεκτατισμό με επιχειρηματικές θεωρίες…

 

Ο τουρκικός 

επεκτατισμός, 

είτε με τον

 ισλαμοφασισμό 

του Ερντογάν 

είτε με τον

 εθνικιστικό 

παροξυσμό των 

κεμαλιστών, 

λειτουργεί με 

συγκεκριμένο 

πλαίσιο: 


Ο λαός υπομονή ΄και ο πρόεδρος γυαλιά 3.000 ευρώ….

 

Η τιμή των γυαλιών Cartier που φορούσε 

ο Ερντογάν στο πρόγραμμα μνήμης της 

15ης Ιουλίου αποτέλεσε θέμα στα social media.


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Κύπρος αντιστεκόμενη

 Κύπρος αντιστεκόμενη 

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων
(Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου, Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων)ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΑΙΧΜΗ Κομοτηνής
Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν) οργανώνει εκδηλώσεις για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, για την Κύπρο που αντιστέκεται ! 

18 ΙΟΥΛΙΟΥ
- Διαφώτιση για τις τραγικές συνέπειες της προωθούμενης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως λύσης του Κυπριακού, αλλά και της κατοχής, στην Ελεύθερη Αμμόχωστο
- Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας, με χαιρετισμό από την εκπαιδευτικό, κ. Ελένη Σιούφτα

19 ΙΟΥΛΙΟΥ

- Διαφώτιση για τις τραγικές συνέπειες της προωθούμενης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ως λύσης του Κυπριακού, αλλά και της κατοχής, στην Οδό Λήδρας
- 23:00- Λαμπαδηφορία από τον κυκλικό κόμβο του «ΟΧΙ» προς το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας

20 ΙΟΥΛΙΟΥ

- 08:00- Τρισάγιο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας
- 10:00-Παράκληση και επιμνημόσυνη δέηση στον νέο Καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα
- 19:00- ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης. 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι Βορειοηπειρωτικών, Αρμενικών και Κουρδικών σωματείων, εκπρόσωπος της Αυτόνομης Κίνησης Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν και Εκπρόσωπος Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π
Ομιλητής: Θεοφάνης Μαλκίδης

Από την αγωνιζόμενη για Ελευθερία και Αλήθεια Χαρίτα Μάντολες, στην παράδοση στους κατακτητές;

 

Του Θεοφάνη Μαλκίδη

Τη Χαρίτα Μάντολες, την Ελένη Φωκά, τις αγωνιζόμενες γυναίκες των οδοφραγμάτων και των πλατειών, τις μάνες και τις γυναίκες των αγνοουμένων, τις δασκάλες των παιδιών στα κατεχόμενα, τις γνώρισα πριν πολλά χρόνια και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό.


Το παιδί του αγνοούμενου

 Το παιδί με τη φωτογραφία!


Από παιδί,

για χρόνια,

κρατούσα στα χέρια μια φωτογραφία,


Μπαμπατζάν : ¨Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, θα προτείνουμε βάψιμο δαχτύλου στις εκλογές¨…

 


Ο πρώην υπουργός του Ταγίπ και νυν 
πρόεδρος του κόμματος DEVA Αλή Μπαμπατζάν 
δηλώνει πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον
 τρόπο διενέργειας των εκλογών !

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Χαρίτα ΜάντολεςΧαρίτα Μάντολες:  «Στις 21 Ιουλίου του '74, στην Ελιά, εχαθήκαν ο σύζυγός μου, ο πατέρας μου, οι σύζυγοι της μικρής και μεγαλύτερης αδελφής μου, ο θείος μου και νονός μου —αδελφός της μάμας μου— μαζί με τον γιο του. Οι Τούρτζιοι μάς είχαν πάρει από το σπίτι και, μετά την κακοποίηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους άντρες μας μπροστά μας. Σύνολο, εχάσαμεν 12 ανθρώπους.»


Κῦπρος: Ἡ ἀντίσταση στὴν βαρβαρότητα!

 


Κῦπρος: Ἡ ἀντίσταση στὴν βαρβαρότητα!

Τοῦ Θεοφάνη Μαλκίδη

Νικόλαος Κατούντας Αντιστράτηγος Νικόλαος Κατούντας 

ο Αδικαίωτος Ήρωας Θρύλος της Αχαΐας

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Φώτης Κόντογλου

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται 
 
Ἂν δὲν νοιώθεις μυστήριο σὲ ὅ,τι βλέπεις, σὲ ὅ,τι ἀκοῦς, σὲ ὅ,τι πιάνεις, εἶσαι στ᾿ ἀλήθεια πεθαμένος ἄνθρωπος. Θυμᾶμαι τὸν καιρὸ ποὺ ζοῦσα πιὸ φυσικὴ ζωή, πὼς ὅλα μὲ κάνανε νὰ βουτῶ βαθειὰ μέσα μου καὶ νὰ βρίσκω κάποια ἀλλόκοτα πετράδια, καὶ κάποια μαργαριτάρια μιᾶς ξωτικῆς θάλασσας...

Φόβος για νέα ναυμαχία τύπου Ναυαρίνο….

 Ο γνωστός απόστρατος Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, 

εκφράζει την  ανησυχία του μήπως η  Τουρκία

 υποστεί ένα νέο Ναυαρίνο και καταστραφεί ο 

στόλος τους.