Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

"Ως ψάρι εις το δίχτυ σπαράζει εις πολλούς κινδύνους ακόμη η ελληνική ελευθερία... "

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Εν μέσω εγκλεισμού θέλουν να μας πάνε στη Χάγη για να μην μας πουν τριτοκοσμικούς επαρχιώτες και να διαπραγματευτούμε τη θάλασσα, τον αέρα, τη γη μας, δεν πρέπει μας λένε να αποκλειστεί η Τουρκία από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο,  επισημαίνουν πως δε χρειάζεται να μιλάμε για την καθημερινή εισβολή από την Τουρκία στα νησιά και τον Έβρο,  υπενθυμίζουν κάθε ημέρα ότι πρέπει να μπουν τα Σκόπια και η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι προς το συμφέρον μας, η <Συμφωνία των Πρεσπών> πρέπει να τηρηθεί γιατί μετά όλα τα κράτη θα λένε τους λωποδύτες σκέτο <<Μακεδονία>>, .....

Η σκλαβιά, η δουλεία, η υποταγή,  ως <<ελευθερία>>.....

Χριστούγεννα 1942: Μία ακόμη δίωξη της Τουρκίας εναντίον των Ελλήνων

 


 Θεοφάνης Μαλκίδης 

Όταν η Πατρίδα μας αντιστεκόταν στους κατακτητές και γινόταν τα πιο φρικτά Ολοκαυτώματα, η Τουρκία ανήμερα των Χριστουγέννων του 1942, προετοίμαζε μια ακόμη δίωξη. Αυτή τη φορά με τον κεφαλικό φόρο ( Varlık Vergisi ) που επιβλήθηκε στην Τουρκία το 1942, με δεδηλωμένο στόχο την αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα της χώρας στην περίπτωση μιας ενδεχόμενης συμμετοχής της χώρας στον

Τα Χριστούγεννα του 1940 του Υποβρυχίου "Παπανικολής"


Παραμονή Χριστουγέννων και το υποβρύχιο «Παπανικολης» με κυβερνήτη τον Μίλτωνα Ιατριδη, γράφει μια σελίδα δόξας.

Όταν τα Χριστούγεννα του 1995 τα Ίμια τα έκαναν Τουρκία....


Ήταν Χριστούγεννα του 1995 όταν το τουρκικών συμφερόντων πλοίο Φιγκέν Ακάτ (Figen Akat) προσάραξε σε αβαθή στην ανατολική νήσο Ίμια (Μικρή Ίμια).

Χριστούγεννα 1914 – Ἡ ἱστορία τῆς ἀνακωχῆςἮταν Δεκέμβριος τοῦ 1914. Ὁ Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ἔκλεινε τέσσερις μῆνες περίπου δράσεως καὶ αὐτὸ ποὺ ἀπὸ τὰ ἐπιτελεῖα τῶν ἐμπλεκόμενων δυνάμεων φάνταζε σὰν μιὰ σύντομη πολεμικὴ ἔνταση ἔδειχνε νὰ ὁδηγεῖτε σὲ ἕνα αἱματηρὸ ἀδιέξοδο μὲ ἀβέβαιη τελικὴ ἔκβαση. 

Ὁ Φώτης Κόντογλου γιὰ τὰ Χριστούγεννα


Ἀπὸ τὸ βιβλίο «Τὸ Ἀϊβαλὶ ἡ πατρίδα μου»
Τὴν πνευματικὴ χαρὰ καὶ τὴν οὐράνια ἀγαλλίαση ποὺ νοιώθει ὁ χριστιανὸς ἀπὸ τὰ Χριστούγεννα, δὲν μπορεῖ νὰ τὴ νοιώσει, μὲ κανέναν τρόπο, ὅποιος τὰ γιορτάζει μοναχὰ σὰν μία συγκινητικὴ συνήθεια, ποὺ εἶναι δεμένη περισσότερο μὲ τὶς συνηθισμένες χαρὲς τοῦ κόσμου, μὲ τὸν χειμώνα, μὲ τὰ χιόνια, μὲ τὸ ζεστὸ τζάκι.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα !

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Τις ώρες αυτές των Χριστουγέννων, τις χαρμόσυνες με το ελπιδοφόρο μήνυμα,   σκεφτόμαστε, ευχόμαστε και κυρίως πράττουμε για αυτούς που είναι ασθενείς, που στερούνται την τροφή και τη στέγη, για αυτούς που αδικήθηκαν και συκοφαντήθηκαν,    

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ουδέν κακόν αμιγές καλού: Φέτος δεν θα επαναληφθεί η Ύβρις με τα κάλαντα και τους χορούς στους ντίλερς του Ελληνισμού.....

 


Θ. Μαλκίδης

Τα κάλαντα είναι μία πολύ ευχάριστη στιγμή της ζωής των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος ότι είναι ταυτόχρονα και σπουδαία αφού μέσω της παράδοσης αυτής, λες τόσα πολλά με τόσα λίγα λόγια. 

Επιπλέον ο χορός είναι μία ανώτερη έκφραση του ανθρώπου. Θα ήταν χρήσιμο να γίνει ανάγνωση των όσων  γράφει ο Πλάτωνας για  το  χορό και τη σημασία του  για την ανθρώπινη κοινωνία. Ωστόσο και τα κάλαντα και ο χορός δεν πρέπει να αποτελούν μέσο για εξυπηρετήσεις, υλοποίηση συμφερόντων και  πράξεις που δεν αρμόζουν στην ανθρώπινη ύπαρξη. 

  Όταν μιλώντας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αφορμή τις δηλώσεις ενός πρώην υπουργού παιδείας για τη Γενοκτονία, ανέφερα το γεγονός πως όταν ο πρώην πρωθυπουργοί κατέθεσαν στεφάνια στον Κεμάλ, μετά από λίγο οι Πόντιοι τους είπαν τα κάλαντα και χόρεψαν μαζί τους! Το ίδιο έκαναν και στους κούριερ της Μακεδονίας, στους ντίλερς του Ελληνισμού.....Πολλαπλή ύβρις!

Συγκλονιστικό βίντεο : έτσι χτίζεται το μέλλον του καθεστώτος και του παρακράτους στην Τουρκία …

 


Εκατοντάδες φοιτητές της αστυνομικής σχολής στην Τουρκία, περιχαρείς  κάνουν το σήμα της φασιστικής οργάνωσης των δολοφόνων Γκρίζων Λύκων..... 

Έτσι χτίζεται το μέλλον του  καθεστώτος και του παρακράτους στην Τουρκία.…

Τά Χριστούγεννα τοῦ Παπαδιαμάντη
Τοῦ Κῶστα Βάρναλη
Ὁ οὐρανὸς ἔβρεχε διαρκῶς λεπτὸν νερόχιονον, ὁ γραῖος ἀδιάκοπος ἐφύσα καὶ ἦτο ψῦχος καὶ χειμὼν τὰς παραμονὰς τῶν Χριστουγέννων τοῦ ἔτους…

Όταν οι Γερμανοί Ναζί δολοφονούσαν τους Έλληνες ακόμη και τα Χριστούγεννα !

 Όταν οι Ναζί δολοφονούσαν τους Έλληνες τα Χριστούγεννα του 1943.

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1943 οι  Ναζί, έκαναν για δεύτερη φορά επιδρομή στο Ελατοχώρι Πιερίας και το πυρπόλησαν. Σαράντα μέρες πριν, στις 13 Νοεμβρίου το είχαν λεηλατήσει και πυρπολήσει για πρώτη φορά.

Σαράντα μέρες μετά  στις 27 Ιανουαρίου του 1944 ολοκλήρωσαν το αποτρόπαιο έργο τους

Πυρπόλησαν και τα υπόλοιπα 14 σπίτια, που είχαν μείνει όρθια από τις προηγούμενες επιδρομές (στις 13.11.43 και στις 25.12.43). 
Σκότωσαν 30 γυναικόπαιδα και τραυμάτισαν 32.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αποκαλυπτική έρευνα : Ο Ελληνισμός που γερνάει και το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αθήνας που γεννήθηκε εκτός Ελλάδας......

 


Για πολλά χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας, ενώ  εκατοντάδες αλλοδαποί περνούν καθημερινά παρανόμως τα σύνορα. 

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει πως ένας στους τέσσερις κατοίκους των Αθηνών είναι «νόμιμος» μετανάστης. Πρακτικά, αν περιλάβουμε και τους μετανάστες πρώτης γενιάς (Αλβανούς, Γεωργιανούς, Βούλγαρους κλπ.) και τους παράνομους μετανάστες που ζουν εκτός των ορίων της Αθήνας, ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 800.000! Ίσως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αλβανική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας, με χορηγία Σκοπίων - Πρεσπών.....

 Μακεδονία και Ελληνισμός

Το άρθρο μου στη σημερινή ΕΣΤΙΑ

Αλβανικής καταγωγής το 60% των σημερινών Ελλήνων, ακόμη και οι… Θεοί του Ολύμπου- Αλβανική προπαγάνδα με το βιβλίο που χρηματοδότησε το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων.

 

Για Αλβανική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης  με αφορμή την έκδοση βιβλίου με εθνικιστικό περιεχόμενο στην αγγλική γλώσσα, Αλβανού συγγραφέα, στο οποίο υποστηρίζεται ακόμα και η θέση ότι οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί.

Το βιβλίο, την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων, σύμφωνα με τον κ. Μαλκίδη «Καταρρίπτει κάθε ιστορική θεωρία, κάθε ρεαλιστική προσέγγιση που αφορά την Ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού από το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων. Μιλά για Αλβανική καταγωγή μεταξύ άλλων, των Θεών του Ολύμπου,  των επαναστατών του 1821, καθώς και ότι πάνω από το 60% των σημερινών Ελλήνων και Ελληνίδων είναι Αλβανικής καταγωγής. Αυτή η παραγωγή παραπέμπει σε πηγές που είναι απαράδεκτες με έναν τρόπο προπαγανδιστικό, από τον Μ. Μπότσαρη και τον Θ. Κολοκοτρώνη μέχρι τη σημερινή Ελλάδα όλοι είναι Αλβανικής καταγωγής».

Παραχαράσσουν την ιστορία μας, μια ιστορία που είναι αποδεκτή σε όλο τον κόσμο τόνισε ο κ. Μαλκίδης που επεσήμανε ότι ο Αλβανικός εθνικισμός πάει χέρι χέρι με τον Σκοπιανό εθνικισμό. « Όλο αυτό το ψηφιδωτό το έχει σχεδιάσει η Τουρκία η οποία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή και κυρίως να προσβάλει την ελληνική εθνική κυριαρχία στοχεύοντας στον πυρήνα της. Αντί να απαλλαγούμε από τον εθνικισμό των Σκοπίων, αναπαράγεται και ενισχύεται και η Αλβανική προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλκίδη δεν πρόκειται για έκδοση μιας μειοψηφικής ακροδεξιάς παρακρατικής ομάδας στην Αλβανία αλλά για επίσημη θέση καθώς αναπαράγεται και από την ακαδημία των Σκοπίων και από την ακαδημία των Τιράνων

Προωθούν τις εθνικιστικές θέσεις με επίσημο τρόπο συμπλήρωσε.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:

Η Τουρκία και τα Σκόπια

 


Σε τραγική απομυθοποίηση του αφηγήματος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έβαζε ανάχωμα στην τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια και ότι ανέτρεψε την επιρροή της Τουρκίας στα Σκόπια βάζουν η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στα Σκόπια και ο φιλοτουρκικός οίστρος του προέδρου της χώρας Σ. Πενταρόφσκι .

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Θέλει μελτέμι γερό.....»

 


Θ. Μαλκίδης 

Η  εθνικιστική- ανθελληνική ιδεολογία του δασκάλου του Χίτλερ Κεμάλ καταρρέει εκεί που γεννήθηκε και  στην Ελλάδα  των επιζώντων  του 1922, του Διστόμου και των Καλαβρύτων, μοιράζουν βιβλία του.

Ο Ερντογάν είναι 
ολημερίς και ολονυχτίς στους τηλεοπτικούς δέκτες, τόσο Ερντογάν δεν βλέπουν ούτε στην Τουρκική τηλεόραση και στην Ελλάδα της καθημερινής εισβολής στο Αιγαίο και τη Θράκη,  εν μέσω εγκλεισμού , μας προετοιμάζουν για παράδοση και υποδούλωση.....

Φέτος τιμούμε τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης  και οι δήθεν <<αρμόδιοι>> μιλούν για ενσωμάτωση και προσάρτηση  λες και είμαστε ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες.

Οι λωποδύτες των Σκοπίων καμαρώνουν με το σκέτο <Μακεδονία>  και εδώ όλοι μας προτρέπουν να σεβαστούμε την εθνοκτονία.

Οι Αλβανοί γράφουν ότι όλοι οι  Έλληνες είναι Αλβανοί (!) ακόμη και οι θεοί του Ολύμπου και όλοι κλείνουν τα μάτια στον εθνικισμό και την προπαγάνδα.
 
Εν τέλει μας λένε πως «τα 200 χρόνια δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε……» λες και η αγιασμένη Επανάσταση της Ελευθερίας μας είναι βεγγέρα, πανηγύρι και κοσμικό γεγονός.

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ

 


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος  ( Νο 118) της ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ, του μακροβιότερου περιοδικού της ελληνικής περιφέρειας. Τα   περιεχόμενά του είναι τα εξής:


Ζουράφα, τὸ Καστελόριζο τοῦ Βορειοανατολικού  Αἰγαίου (Θ. Μαλκίδης)


Χριστούγεννα στην Κύπρο του 1974

 


Και μην ξεχάσετε δάσκαλοι

να δείξετε στα παιδιά αυτή την φωτογραφία.
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη
να μην τη δείξετε.
Τόσα που λέει.
Τόσα που υπενθυμίζει.
Μέσα στην άσπιλη
κι ασπρόμαυρη
αγιότητά της.

Τούρκος Διπλωμάτης με εκατό κιλά ναρκωτικά....

 Ο Βεϊσέλ Φιλίζ που ανακλήθηκε από την Άγκυρα από τις Βρυξέλλες όπου ήταν όταν απείλησε εθελοντές συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης

Δέσμευση όλου του νοτιοανατολικού Αιγαίου από τους πειρατές

 


Τον εναέριο χώρο σε όλο το νοτιοανατολικο Αιγαίο κλείνει η Τουρκία σήμερα σε μια κίνηση που διαφέρει από τις μέχρι τώρα NAVTEX μέσω των οποίων δέσμευαν περιοχές  θαλάσσιων εκτάσεων στο Αιγαίο.

Έτσι ανακοινώθηκε η άσκηση Tiger Claw 2020 μέσω της οποίας θα γίνουν ασκήσεις αεράμυνας,  όπου την ευθύνη θα έχει η Διοίκηση Αεράμυνας της τουρκικής Αεροπορίας.  Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον «διεθνή εναέριο χώρο» της περιοχής του Ακσάζ και της Μεσογείου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Προσωρινά κρατούμενοι

 


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας .

Αλβανική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας, με χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων....

 Θεοφάνης Μαλκίδης*

 

Αλβανικός εθνικισμός με  χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού των Σκοπίων....

 

Η είδηση ότι το Υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων  χρηματοδότησε βιβλίο για την αλβανική καταγωγή των Θεών του Ολύμπου και για τους Αρβανίτες- Αλβανούς οι οποίοι είναι θεμελιωτές της σύγχρονης Ελλάδας είναι εντυπωσιακή για τους προφανείς λόγους......

Η επίσημη χρηματοδότηση του  βιβλίου του αλβανού συγγραφέα από το Τέτοβο των Σκοπίων   Άρμπεν Λάλα (Arben Llalla) αφορά την έκδοση στην αγγλική γλώσσα με τίτλο  «Arvanites the Founders of Modern Greece (Myths of the Greek Historiography) το οποίο είχε εκδοθεί και  στα αλβανικά πριν μερικούς μήνες.

 

Μακεδονία – Η «Συμφωνία» και ο Ελληνικός λαός

 


Το βιβλίο του Θ. Μαλκίδη  απαντά και αντικρούει  την προπαγάνδα  και  την απόπειρα παράδοσής της Μακεδονίας με τη  «Συμφωνία» της 17ης Ιουνίου 2018, την οποία αναλύει και την αποκαθηλώνει κατ΄ άρθρο,  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την προφανή  υποταγή  σε ξένα συμφέροντα και απαιτήσεις οι οποίες υιοθετούν και ενισχύουν τον εθνικισμό των Σκοπίων .

Από τη Σομαλία στην Ελλάδα , μια Τουρκία δρόμος.....

 


Ενα οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς μεταναστών από τη Σομαλία στην Ελλάδα με συνέργεια των τουρκικών αρχών και καταγγελίες για σύμπραξη σκοτεινών ΜΚΟ, φέρνει στο φως έρευνα των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών.

Στο δίκτυο φέρεται να μετέχουν το τουρκικό προξενείο στο Μογκαντίσου, το νοσοκομείο «Erdogan» και το πανεπιστήμιο «City», που επίσης βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, καθώς και ισλαμικές ΜΚΟ με έδρα την Τουρκία.

Το Χριστουγεννιάτικο Διήγημα του Παπαδιαμάντη

 


Πήγε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα γραφεία της εφημερίδας «Ἀκρόπολις» για να παραδώσει ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα.

 Ο Σταμάτης Σταματίου δεν τον αναγνώρισε και μάλιστα σχημάτισε την εντύπωση ότι ήταν κάποιος άπορος που πήγε να πάρει τις δέκα δραχμές για τα Χριστούγεννα, όπως όλοι οι φτωχοί της εποχής. Ο Παπαδιαμάντης τις πήρε, αλλά ήθελε να δώσει και το κείμενό του. Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος στο πολυτονικό της καθαρεύουσας, όπως τον κατέγραψε Στ. Σταματίου:

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Συγκλονιστική εικόνα από τη Θράκη :Η σκισμένη ελληνική σημαία στο χωριό του πολίτη που κατηγορείται για κατασκοπεία

 


Ο «Χ» στον Έβρενο Ροδόπης
Στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα στο χωριό Έβρενος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 56χρoνου μάγειρα. Ο Ροδοπίτης μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν είχε μεταβεί στον τόπο καταγωγής του όπου έγινε η σύλληψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 56χρoνου γύρω στις 12:00 στο σπίτι του στον Έβρενο, ενώ θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια της Ρόδου.

Ο «Χ» βρέθηκε στον Έβρενο που είναι ένα χωριό κοντά στα σύνορα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και του Δήμου Αρριανών. Αποτελεί ένα μικρό χωριό του νομού μας και μπαίνοντας κανείς στο χωριό μπορεί να διακρίνει από μακριά τον μιναρέ αλλά και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος η ελληνική σημαία βρίσκεται σκισμένη και πεταμένη.

"Oι Έλληνες έχουμε πληρώσει ακριβά την Ελευθερία μας"

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Τέτοιες ημέρες του 1821 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση   οι πρόγονοί μας διακήρυτταν τα εξής: «Το ελληνικό Εθνος  το υπό τη φρικώδη οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον διά των νομίμων παραστατών του εις εθνικήν συνειγμένην συνέλευσιν ενώπιον θεού και ανθρώπων την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν»


Οι σημερινοί  υποδουλώθηκαν και υποδούλωσαν παντού . Πως να κάνεις σύγκριση  το παραπάνω κείμενο  της διακήρυξης της Ανεξαρτησίας με τη  τωρινή κατάσταση και  τους τότε Έλληνες των υψηλών στρατιωτικών και  πολιτικών αναστημάτων, ανιδιοτέλειας, προσφοράς στην πατρίδα, πίστης στο Θεό, Ελληνικότητας, με τους σημερινούς;

Να ξανακάνουν Οθωμανική αυτοκρατορία

 


O Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης, Hamdan al-Abd, επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές πρακτικές εναντίον των Σύρων αποτελούν συνέχεια της συνεπής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ξεκινώντας από τους πρόσφυγες στο Αφρίν, και φτάνοντας στο Κασμίρ, με απώτερο στόχο την αναγέννηση της παλαιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τα πρώτα Χριστούγεννα για τους Βορειοηπειρωτες. Συγκλονιστικό βίντεο

 


Πέρασαν ήδη 30 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1990, από την πρώτη δημόσια Θ. Λειτουργία στη Β. ΄Ηπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία μετά από 23 χρόνια (1967-1990) σκληρού και ανελέητου διωγμού της χριστιανικής πίστης και λατρείας από το αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα (1945-1990).