Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Όσοι Ζωντανοί και το Είμαστε εις το Εμείς....

Ι. Μακρυγιάννης 

[Είμαστε εις το «εμείς»]

'Ενα πράμα μόνον με παρακίνησε κι εμένα να γράψω ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον Δ. Νατσιό στην εκπομπή <<Γράμματα Σπουδάματα>> στην τηλεόραση 4Ε
Ι. Δραγούμης 
<<Όσοι Ζωντανοί>>


Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το απoδεχθούν οι Έλληνες!


Θ.  Μαλκίδης

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα. 

Από τη συνέντευξη στη Λίτσα Αθανασιάδου, στον Κώστα Παταρίδη και στον Κώστα Καλυμνιό στο ραδιοφωνικό σταθμό 
3XY της Μελβούρνης.


Μετά τα τελευταία γεγονότα για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους που λεηλάτησε την Ελληνική ιστορία,  αποκτά σαφώς μεγαλύτερη σημασία η επανεξέταση της ιστορίας και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τη γνώση και το σεβασμό της. Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα από μία χώρα με το τεράστιο ειδικό και ιστορικό βάρος της Ελλάδας,  η υπόθεση της ονομασίας θα ήταν ένα ζήτημα που δε θα είχε προκύψει καν και αν σε αντίθετη περίπτωση είχε συμβεί αυτό, τότε θα είχε λυθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες. 

Η πολιτική και η διπλωματία όταν χρησιμοποιεί την ιστορική αλήθεια μπορεί να επιλύσει οποιοδήποτε θέμα, όσο πολύπλοκο και εάν είναι αυτό. Σήμερα όμως η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, έχει καταλήξει να αποτελεί μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα…...

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μνήμη Μόσχου ΚούκουΘ. Μαλκίδης 

Μνήμη Μόσχου Κούκου 

Έφυγε πριν από λίγο ο δάσκαλος Μόσχος Κούκος, αγαπητός συγγραφέας και φίλος. 

Οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί Τσάμηδες, οι σημερινοί συνέταιροι του Ζάεφ και του Ερντογάν ΑλβανοίΘ. Μαλκίδης 

Οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί Τσάμηδες, οι σημερινοί συνέταιροι του Ζάεφ και του  Ερντογάν Αλβανοί 

Από τη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR

Η  επαναφορά του "ζητήματος" των Τσάμηδων,  από τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα  στην Αλβανία, προκαλεί για δύο λόγους: Πρώτον για το θράσος των συνεργατών των φασιστών Γερμανών Ναζί και των συντρόφων του Ζάεφ και του Ερντογάν που  προκαλούν ιστορικά και εθνικά και δεύτερο για τον ελλαδικό φτωχό και  ακατέργαστο πολιτικό λόγο. 

Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας, ο αλβανικός εθνικισμός έφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των συνεργατών των Ιταλών και των Γερμανών Ναζί Τσάμηδων. Το Μάρτιο του 1991 ιδρύθηκε ο «Πολιτικός-Πατριωτικός Σύλλογος «Τσαμουριά» (Camëria), με κύριο σκοπό την αναγνώριση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τσάμηδων.  Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει κόμματα το ένα συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση- ενώ ο  «Σύνδεσμος της Τσαμουριάς» δημιούργησε  100μελή "εξόριστη" βουλή, η οποία έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Διατείνονται επίσης ότι έχουν δημιουργήσει τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς  «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν»! 

 Το 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27η Ιουνίου κάθε έτους ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων»!  Σε ότι αφορά το ζήτημα των περιουσιών, η αξία τους σύμφωνα με τους Αλβανούς φτάνει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ με βάση το σύλλογο «Τσαμουριά» η συνολική αξία των περιουσιών στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια, η οποία με την σημερινή αξία υπολογίζεται στα 2,5 δις. δολάρια.

Είναι γεγονός ότι το "ζήτημα" των Τσάμηδων αποτελεί για την αλβανική πλευρά θέμα που ξεπερνά τις εσωτερικές του διαστάσεις και συνδέεται άμεσα με την αλβανική εξωτερική πολιτική (παραστάσεις στους Έλληνες προέδρους της Δημοκρατίας το 2000 και το 2005, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής τους στην Αλβανία και βεβαίως σήμερα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα και τις διαδηλώσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών). Η στάση των κατά καιρούς αλβανικών κυβερνήσεων οι οποίες θέτουν το "ζήτημα" στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι υφίστανται σε όλες τις διαστάσεις του, περιουσίες, αποζημίωση, απόδοση ιθαγένειας, επιστροφή των Τσάμηδων και των απογόνων τους στην Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς διαχείριση ενός θέματος για εσωτερικούς λόγους συνοχής, την ώρα μάλιστα που συζητείται το μέλλον των αλβανικών πληθυσμών στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην Ελλάδα.

Από την άλλη η πρόκληση των Τσάμηδων και του αλβανικού εθνικισμού και βεβαίως της καταπάτησης των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου,  έφερε στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το φτωχό λόγο του ελλαδικού συστήματος.  Πολιτικού, κομματικού, διανοητικού. 

Απέναντι στους Ναζί και τους απογόνους τους, απέναντι στους συντρόφους του Ζάεφ και του Ερντογάν,  το πολιτικό και πνευματικό σύστημα ή σιωπά ή ψελλίζει. Θλίψη και απογοήτευση από την  Ελλάδα της χρεοκοπίας και της παρακμής, που δεν τολμά να μιλήσει ούτε για το δίκαιο και την ιστορία, ούτε για τη δολοφονία των προγόνων μας από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους που τώρα μας εγκαλούν, ούτε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που διώκονται.......


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Και στο Μακεδονικό, o αγώνας είναι σε δύο μέτωπα...
Θ. Μαλκίδης 

Και στο Μακεδονικό, o αγώνας είναι σε δύο μέτωπα .....

Το είχα πει πολλές φορές και πολύ πριν επιβεβαιωθώ και από πρώην κυβερνητικό βουλευτή και άλλους, για το  πως παραδόθηκε το όνομα και  για τα ανταλλάγματα της συμφωνίας. 

Και όλα αυτά   όπου φυσικά μου δόθηκε βήμα. 

Γιατί εκτός από τους εμπόρους της Μακεδονίας και του Ελληνισμού της μίας πλευράς, έχουμε και τους εμπόρους της άλλης και ότι δεν είναι <<εντός γραμμής>> κόβεται. 

Εμείς συνεχίζουμε, δε χάθηκε απολύτως τίποτα! 

Ο Αγώνας σε δύο μέτωπα συνεχίζεται!Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ και παρουσιάζουμε τη <<συμφωνία>> στην Ελληνική γλώσσα για να γνωρίζουν όλοι τι παραδόθηκε.....

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Εφ. Ανθυπολοχαγού Χρ. Χατζηχριστοδούλου. Κύπρος 1974.Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Εφ. Ανθυπολοχαγού Χρ. Χατζηχριστοδούλου. Κύπρος 1974. 

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΖΩΔΙΑ 
ΕΦΕΔΡΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ 
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 26/07/1974

τα οστά του οποίου ανευρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή Καλαμπάκι στον Άγιο Ερμόλαο Κερύνειας και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με την μέθοδο DNA, κηδεύουμε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Μακεδονίτισσα . 

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Λόγος Μακεδονικός, Λόγος Ελληνικός
Λόγος Μακεδονικός, Λόγος Ελληνικός.

Η συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον Απόστολο Μακρυανίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας.


Για την αποκάλυψη της προπαγάνδας από τους εθνομηδενιστές και τους πατριδοκάπηλους, για την αισχρή πράξη  παράδοσης της Μακεδονίας και για τον Ελληνισμό που μπορεί να ανατρέψει τις συμφωνίες υποδούλωσής του, με τη θυσία του και  με τον αγώνα του......


Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΕΜΕΙΣ δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΘ. Μαλκίδης

ΕΜΕΙΣ δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ζούμε ιστορικές στιγμές αδέλφια Έλληνες Μακεδόνες. 

Σταματήστε να ακούτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 

Τώρα χρειαζόμαστε πράξεις. 

Μας λένε ότι χάθηκε το όνομα της Μακεδονίας .

Δεν έχει τελειώσει  τίποτα. 

Δε θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.