Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

«Εκτός από Σκοπιανή, η Θεσσαλονίκη είναι και Αλβανική!»


«Εκτός από Σκοπιανή, η Θεσσαλονίκη είναι και Αλβανική!»«H Θεσσαλονίκη είναι αλβανική. Απαιτούμε από τους Έλληνες 35 εκατομμύρια αποζημιώσεις»


Όπως ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια ευρώ και δεν είναι μόνο αυτά»

Είναι πια προφανές! Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της γνωστής και άγνωστης ιστορίας της! Αυτό το έχουν αντιληφθεί μέχρι και οι Αλβανοί.

Σε 30λεπτο ντοκιμαντέρ, που μεταδίδεται στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας, μετά την Θεσπρωτία, την Άρτα αλλά και την ίδια την Ακρόπολη, ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Θεσσαλονίκη, και άρα μελλοντική αρπαγή ελληνικών εδαφών. Με βάση λοιπόν… Αλβανούς ιστορικούς οι γείτονες μας ήταν από τους πρώτους κατοίκους της πόλης και τα αρχαία μνημεία χτίστηκαν από εκείνους!

Από εκείνους δηλαδή οι οποίοι ζούσαν αρχικά στον Αλβανό ποταμό του Καυκάσου και δεν ήξεραν να μετρούν μέχρι το 10, όπως γράφει ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων. Μάλιστα, βάζουν και «σάλτσα» συνωμοσιολογίας. Ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, που αυτοαποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» ισχυρίζεται πως «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»! Οι Αλβανοί, όχι μόνο οι εθνικιστές, όπως συνηθίζουν να τους ονομάζουν οι δημοσιογράφοι μας, όμως η πλειοψηφία τους, μιλούν και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα θέλουν να μας μάθουν και ζήτημα «Σελανίκ» ή αλλιώς… της Θεσσαλονίκης.

Όπως ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός από την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα». Διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη! «Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη, Κρήτη, Φιλιάτες ,Κατερίνη και άλλα»,ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ.

«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν .Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς»,δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης, αναφερόμενος στο ελληνικό φύλο των Αρβανιτών. Με βάση τον τηλεοπτικό σταθμό «Star» έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων.

«Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας – Αλβανίας»! Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται αστεία, ωστόσο η εν λόγω εκπομπή προβάλλεται από το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι σε εκατομμύρια τηλεθεατές, που μαθαίνουν την ιστορία, όπως συμφέρει την Αλβανία. Και κάπως έτσι δημιουργούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις, αλλάζει η ιστορία και σε βάθος και τα σύνορα! Εμείς αρκούμαστε στο να βλέπουμε τα τουρκικά σήριαλ!

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

25 Οκτωβρίου 1941: Η εκτέλεση από τους Γερμανούς Ναζί 96 Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής.


Η εκτέλεση από τους Γερμανούς Ναζί 96 Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής. 


Στις 25 Οκτωβρίου του 1941 τα τρία  χωριά του νομού Κιλκίς με κατοίκους Ποντιακής καταγωγής, το Κλειστό (Μούσγαλι), η Κυδωνιά (Κοτσιαλάρ) και το Αμπελόφυτο (Μουρσαλί) περικυκλώνονται από τους Γερμανούς Ναζί, οι οποίοι εκτελούν   96 Έλληνες και ισοπεδώνουν τους οικισμούς.

ΥΕΝΕΔ, Πράβντα και Λαϊκός Παρατηρητής για την Μακεδονία.


Θ. Μαλκίδης 

Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα! 

Η <Συμφωνία> δεν πρέπει και δε θα  κυρωθεί !

ΥΕΝΕΔ, Πράβντα και Λαϊκός Παρατηρητής για την Μακεδονία 

Από τη συνέντευξή στον Νίκο Ασλανίδη και την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Είναι γνωστό ότι γίνεται προσπάθεια  να παραχαραχθεί  η αλήθεια για την Μακεδονία και ειδικότερα σε ό, τι με αφορά η δραστηριότητά μου για αυτήν. 

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο μετά την  ομιλία μου στο συλλαλητήριο της Έδεσσας  το καλοκαίρι του 2018,  τα  όργανα των Σκοπίων να γράψουν και να σχολιάσουν τα λεγόμενά μου…... 

Όπως έγινε και για άλλες ομιλίες μου για τη Μακεδονία  καθώς και για την ομιλία  μου για τη Γενοκτονία στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη  την 19η Μαΐου 2018, όταν   <ενοχλήθηκε>  η Τουρκία. 

Πριν λίγες ώρες όμως οι  παραπάνω πράξεις εναντίον μου συνεχίστηκαν από  εντός Ελλάδας ενδιαφερόμενους, όταν ιδιοκτήτης και διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού είπαν στο δημοσιογράφο που προγραμμάτισε συνέντευξή μου για την Μακεδονία, ότι αυτή  θα γινόταν μόνο σε περίπτωση  που δεν θα κατηγορούσα την Κυβέρνηση !
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

"Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας......"
Θ. Μαλκίδης 

"Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας......"

Από την ομιλία στο Άργος


Λίγες  ώρες πριν παραιτηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε μία απόφαση για τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχετικώς με την σύσταση της Επιτροπής που θα συζητήσει με τους λωποδύτες ιστορικά, εκπαιδευτικά και αρχαιολογικά θέματα και ειδικότερα  την <επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα....>> ενώ  <<θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας....>>

Στη <Συμφωνία> τους όμως  αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα συσταθεί "εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας......".

Έχει γίνει κάποια κύρωση, είναι σε ισχύ η <<Συμφωνία τους>> και δεν το γνωρίζουμε; 

Το σχετικό άρθρο της <Συμφωνίας>

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

«Είναι πολλά τα λεφτά.....»


Θ. Μαλκίδης

Ανάμεσα στις Συμπληγάδες των Σκοπίων και των Αθηνών.…

Από την ομιλία στο Αγρίνιο 

Ο Μενέλαος Λουντέμης γράφει στο χθες για το σήμερα: «Τα τελευταία  χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν».

23 Οκτωβρίου 1941: Εβδομηνταεπτά χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσόβουνο

Θ. Μαλκίδης

Κεμαλισμός και Ναζισμός: Εβδομηνταεπτά χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο  Εορδαίας.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1941 δυνάμεις των Ναζί και  οι συνεργάτες τους, μπαίνουν   στο Μεσόβουνο Εορδαίας, ένα χωριό  προσφύγων από τον Πόντο.
Το χωριό περικυκλώνεται από 40 αυτοκίνητα με στρατιώτες της Βέρμαχτ, που ήρθαν  από τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους, χωρίζουν τους άντρες ηλικίας 16 έως 69 χρόνων και δίνουν στα γυναικόπαιδα δίωρη διορία να συγκεντρώσουν «όσα κινητά πράγματα μπορούν».  Ενώ μεταφέρονται στα γειτονικά Κομνηνά, όλοι οι συλληφθέντες άνδρες  εκτελούνται  «ομαδικώς και δι' αυτομάτων όπλων». Η αναφορά του νομάρχη Κοζάνης αναφέρεται σε 135 άτομα,  της γερμανικής διοίκησης για 142, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τους εκτελεσμένους σε 165. 

«Μεταξύ των εκτελεσθέντων», αναφέρει ο νομάρχης, «ήσαν και οι τρεις δημοδιδάσκαλοι του χωρίου, εις ους καίτοι εζητήθη υπό των Αξιωματικών Χωροφυλακής όπως δοθή χάρις, εν τούτοις δεν εδόθη τοιαύτη».  Η τραγωδία έκλεισε με την καταστροφή του χωριού «δι' εμπρηστικών βομβών, εκτός πέντε οικιών και της εκκλησίας».  Τα περίπου 900 γυναικόπαιδα που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα και διασκορπίστηκαν, «κατόπιν διαταγών των Γερμανικών Αρχών», στα χωριά του νομού, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Φλωρίνης -προς , παραδειγματισμό.....Το δεύτερο Ολοκαύτωμα στην περιοχή έγινε στους Πύργους στις 23 Απριλίου 1944 και το χωριό είχε 150 θύματα ενώ πυρπολήθηκαν και οι οικίες .....

Οι δολοφονημένοι από τους Ναζί Έλληνες του Μεσόβουνου και των Πύργων Εορδαίας ήταν οι διασωθέντες από τον Κεμαλισμό. Γλύτωσαν από το Δάσκαλο Μουσταφά Κεμάλ, δυστυχώς όμως όχι και από το μαθητή του τον  Αδόλφο Χίτλερ.  Ο Ναζισμός και ο Κεμαλισμός αποτελούν φασιστικές  και ρατσιστικές ιδεολογίες οι  οποίες  εκφρασμένες με την πιο ακραία διαστροφή, στέρησαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.Αποτέλεσμα εικόνας για κεμάλ χίτλερ


Ο   Μουσταφά Κεμάλ και ο Αδόλφος Χίτλερ, συνιστούν την έκφραση του ολοκληρωτισμού, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, αποτελούν την ίδια έκφανση του Φασισμού, που από τις Γενοκτονίες πέρασε στα Ολοκαυτώματα. Η ανάδειξη του ομοιοτήτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, συνιστά ανθρώπινο, πολιτικό, ερευνητικό και κυρίως ηθικό καθήκον και χρέος, για να καταδικαστούν  και να αποκαθηλωθούν  τα πιο ολοκληρωτικά  καθεστώτα και ιδεολογίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.  Το δυστύχημα είναι ότι οι Ναζί δολοφόνησαν δέκα χρόνια και η νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων τους σταμάτησε, οι Κεμαλικοί συνεχίζουν να δολοφονούν, χωρίς καμία αντίδραση, εκατό χρόνια! 

Η πρόταση του Μιχ. Χαραλαμπίδη που συνδέεται με την ανάδειξη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη σχέση και τις ομοιότητες Κεμαλισμού και Ναζισμού, είναι η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, κατ΄ αντιστοιχία της διεθνούς ημέρας μνήμης του θυμάτων του Ναζισμού (27 Ιανουαρίου).  Είναι μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, καταδίκης του φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας, είναι η Νίκη των λαών που δολοφονήθηκαν. Είναι η Νίκη της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Με ποιο κράτος υπέγραψε "Συμφωνία" το Πρώτο Μέρος , η Ελληνική Δημοκρατία ;Θ. Μαλκίδης

Με ποιο κράτος υπέγραψε "Συμφωνία" το Πρώτο Μέρος, δηλαδή η Ελληνική Δημοκρατία; 

Από την ομιλία στην εκδήλωση στην Νάουσα

Στην πρώτη παράγραφο του Προοιμίου της λεγόμενης <Συμφωνίας>, αναφέρονται τα εξής:

<Το Πρώτο Μέρος, η Ελληνική Δημοκρατία (το «Πρώτο Μέρος») και το Δεύτερο Μέρος, που εγινε δεκτό στα Ηνωμένα Εθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993 (το «Δεύτερο Μέρος»), αναφερόμενα από κοινού ως «τα Μέρη».....>

Σε όλο το κείμενο, όσοι το έχουν διαβάσει, αντιλαμβάνονται έκπληκτοι ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ το όνομα του Δεύτερου Μέρους ! ΠΟΥΘΕΝΑ.!