Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Οι επόμενες κινήσεις;

 



Θεσσαλονίκη τώρα: Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των "Μακεδόνων" και των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης" και για τη " Μακεδονική Γλώσσα" με διοργανώτρια την "Εθνική Ένωση Μακεδονικής Διασποράς ".


Ελληνορθόδοξη Μονή Αγίου Πορφυρίου, Γάζα, πλανήτης Γη, Οκτώβριος 2023 μ. Χ....

 


Εκκλησία Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τον βομβαρδισμό

Στην παλιότερη ελληνορθόδοξη εκκλησία της Γάζας είχαν βρει καταφύγιο χριστιανοί και μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι

Σε τουλάχιστον 17 ανέρχονται ο νεκροί μετά τον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ενώ στο σημείο βρίσκονταν 400 περίπου άτομα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που είχαν βρει καταφύγιο στον ελληνορθόδοξο ναό.


Θέλει να «βοηθήσει» την Μ. Ανατολή η Τουρκία!!!


Χειραψία του Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, 1 Φεβρουαρίου 2020.

Από τον Φιλελεύθερo

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ σε χώρες της περιοχής πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σε μια προσπάθεια της κατοχικής δύναμης να αναλάβει ρόλο στην κρίση, που έχει ξεσπάσει στο Μεσανατολικό. 

Άγιοι Τόποι: Οι Αγιοταφίτες ακλόνητοι κρατούν την ελληνορθοδοξία ακόμα και στην αντάρα του πολέμου – Μας θέλουν στο πλευρό τους



Αγιοταφίτες: Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου έχουν απλωθεί πυκνά πάνω από την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, της Παλαιστίνης και όλων των ιερών προσκυνημάτων όπου γεννήθηκε, περπάτησε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Χριστός.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Για την ελληνική εθνική κυριαρχία

 

Ο εναλλακτικός τουρισμός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου – Μοχλός οικονομικής ανάπτυξης









Θεοφάνης Μαλκίδης

Για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, την ελληνική εθνική κυριαρχία, για την επιβίωσή μας και τη συνέχεια μας ως έθνους. 


Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ


Γάζα: Στόχος πυραυλικής επίθεσης και ο Άγιος Πορφύριος – Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες


 Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του βομβαρδισμού του Αγίου Πορφυρίου, της ελληνορθόδοξης, δηλαδή, εκκλησίας στη Γάζα, με το Al Jazeera να υποστηρίζει πως η εκκλησία δέχτηκε πυρά Ισραηλινών.


Τουρκικός ιστότοπος φρύαξε επειδή η Αγία Σοφιά στο γήπεδο της ΑΕΚ εικονίζεται χωρίς… μιναρέδες

 




Ένα στιγμιότυπο από την έξοδο των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο του OPAP Arena για τον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία στάθηκε αφορμή για να εγείρει σχόλια σε τουρκικό μέσο μεταξύ εθνικιστικού παροξυσμού και αστειότητας.


Ο εγκλεισμός προκάλεσε κατάθλιψη και αυτοκτονίες στους ηλικιωμένους

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση λέει στην έρευνα για τον Covid ότι πολλοί ηλικιωμένοι αυτοτραυματίστηκαν, υπέστησαν «απώλεια αυτοπεποίθησης» και «ακόμα φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Πώς το ψηφιακό νόμισμα (CBDC) προκάλεσε χάος και φτώχεια στη Νιγηρία

 


Δεν είναι τυχαίο ότι η Νιγηρία, με πληθυσμό πάνω από διακόσια εκατομμύρια, έγινε το πρώτο παγκόσμιο πεδίο δοκιμών για την εφαρμογή ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (Central Bank Digital Currency). Όχι μόνο είναι η πλουσιότερη χώρα στην ήπειρο όπου οι παγκοσμιοποιητές κάνουν σχέδια, αλλά η Νιγηρία διαθέτει επίσης σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων και μετάλλων και ταλαντούχους πολίτες. Για αυτούς τους λόγους μπορεί να χρησιμεύσει ως σχετικά καλό παράδειγμα για τις υπόλοιπες φτωχότερες ηπείρους.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κανονικότητα;

 



Παντελώς εξαφανισμένη  είδηση : 


Από την 1η Οκτωβρίου έως την 17η Οκτωβρίου,  ο  Ερντογάν έστειλε  στα νησιά  του Αιγαίου 3364 άτομα τα οποία προστέθηκαν σε όσα βρίσκονται σε δομές  (Λέσβος 4840, Χίος 955, Κως 3266, Λέρος 2582, Σάμος 4605, υπόλοιπα νησιά 62, σύνολο 16310), ενώ οι επιστροφές στο κράτος - διακινητή ήταν μηδέν! 


Εισβολείς εν δράσει

 


Αυτές τις ώρες του 1912 απελευθερωνόταν από το Πολεμικό Ναυτικό, μετά από 550 χρόνια σκλαβιάς, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα»: 19 Οκτωβρίου 1912. Η απελευθέρωση της Σαμοθράκης , η εθνική κυριαρχία στο Ελληνικό Αιγαίον Πέλαγος

 



Θεοφάνης Μαλκίδης


«Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα»: 

19 Οκτωβρίου 1912, η  απελευθέρωση της Σαμοθράκης και  η ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

 

Παράλληλα με τον ελληνικό στρατό ο οποίος  απελευθέρωνε την μία μετά την άλλη τις πόλεις και την πρωτεύουσα της  Μακεδονίας, το Πολεμικό  Ναυτικό, «μεθ’ ὁρμῆς ἀκαθέκτου», υπό τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη, απελευθέρωνε μετά από σχεδόν εξακόσια χρόνια το Αιγαίο και καθιστούσε αδιαμφισβήτητη την ελληνική εθνική κυριαρχία. Μάλιστα  μετά την   8η  Οκτωβρίου 1912 και την  απελευθέρωση της  Λήμνου, το στρατηγικής  σημασίας λιμάνι του νησιού στο Μούδρο έγινε το  ορμητήριο του ελληνικού στόλου, ο οποίος σε σχηματισμό τριών μοιρών, κατευθύνθηκε για την απελευθέρωση των νησιών του Αιγαίου :


Οδυσσέας Ελύτης



  18 Οκτωβρίου 1979, η Σουηδική Ακαδημία αναγγέλλει την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

«Είμαστε Έλληνες»: Τα ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου καλούν όλους τους ομογενείς να δηλώσουν την καταγωγή τους στην απογραφή της Αλβανίας

 

«Είμαστε Έλληνες»: Τα ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου καλούν όλους τους ομογενείς να δηλώσουν την καταγωγή τους στην απογραφή της Αλβανίας

Ομογενείς: Συγκίνηση και περηφάνεια για τα παιδιά που δηλώνουν Έλληνες και Χριστιανοί ορθόδοξοι - Ένα βίντεο ελπίδας για τον ελληνισμό της Β. Ηπείρου


Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ» 18 Οκτ 1912

 

Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 1912 το τορπιλλοβόλλο «Τ-11», με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, εισήλθε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βύθισε το τουρκικό θωρηκτό «Φετίχ Μπουλέντ»

Με την έναρξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, ο υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης διατάχθηκε να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης με το τορπιλλοβόλλο «Τ- 11», προκειμένου να μην επιχειρηθεί εκφόρτωση πολεμικών εφοδίων από τουρκικά πλοία στα μαχόμενα Οθωμανικά στρατεύματά τους στη Μακεδονία. Όμως, ο 35χρονος υδραίος αξιωματικός, γόνος ναυμάχων του ’21, διψούσε για πολεμική δράση και έβαλε ως στόχο ένα παλαιό θωρηκτό του οθωμανικού στόλου, το «Φετίχ Μπουλέντ», που ναυλοχούσε στο λιμάνι της τουρκοκρατούμενης τότε Θεσσαλονίκης. Έμαθε ότι από το πλοίο είχαν αφαιρεθεί τα μεγάλα κανόνια του, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην ξηρά για την καλύτερη υπεράσπιση της περιοχής. Ζήτησε από το επιτελείο να δράσει και έλαβε θετική απάντηση.

Ζαγόρι: Φαράγγι Βίκου, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής

 


 


Ζαγόρι: Φαράγγι Βίκου, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής


Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία;

 

Αζερμπαϊτζάν: Ο πρόεδρος Αλίεφ ύψωσε τη σημαία της χώρας στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε μια μικρή ομάδα νομοθετών την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο του παρακολουθεί “στενά” την πιθανότητα, ότι το Αζερμπαϊτζάν θα εισβάλει σύντομα στην Αρμενία, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνομιλίας.


Χαμάς, Τουρκία, κι ευκαιρία




ΠΟΣΑ άραγε θα χάσει, ή αντίθετα θα κερδίσει, η νεο-οθωμανική στρατηγική της Τουρκίας από τη νέα αιματηρή έκρηξη του παλαιόθεν Παλαιστινιακού, την οποία προκάλεσε η ισλαμιστική Χαμάς, ευνοούμενη του Ερντογάν, με την επίθεση – μακελειό που εκτόξευσε από το Σάββατο, 7.10.2023, εναντίον του Ισραήλ;

Ιρλανδία: Ο νόμος που επιβάλλει τριήμερη αναμονή πριν από την άμβλωση έσωσε χιλιάδες παιδιά!

 

Με τις θεσπισμένες τρεις (3) ημέρες αναμονής, 2.623 γυναίκες μέσα στο 2022 δεν επέστρεψαν να κάνουν έκτρωση Ειδικότερα, 10.779 γυναίκες απευθύνθηκαν στις ανάλογες υπηρεσίες για να κάνουν άμβλωση μέσα στο 2022. 

Πατριδογνωσία: Η άγνωστη λίμνη Κοσμαίου στην Πίνδο


Ο Ρήγας στον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» του Σολωμού.

 

Ο Ρήγας στον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» του Σολωμού.

Επέτειος 200 χρόνων από την σύνθεσή του

 

Φέτος, το 2023, γιορτάζεται η επέτειος των διακοσίων χρόνων από  την σύνθεση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού. Τότε, το 1823, ο εικοσιπεντάχρονος ποιητής άκουγε στην Ζάκυνθο τους κανονιοβολισμούς από το Μεσολόγγι και συνεπαρμένος από τον αγώνα των σκλαβωμένων Ελλήνων να σπάσουν τις αλυσίδες των τόσων αιώνων σκλαβιάς, σε ένα μήνα έγραψε τον  περίφημο Ύμνο στην Ελευθερία, που αναδύθηκε μέσα από τις τόσες αιώνων θυσίες των Ελλήνων.


Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία Νικολάου Χατζησταύρου. Κύπρος 1974

 


Βρέθηκαν οστά του και ταυτοποιήθηκε ο λοχίας Μηχανικού Νικόλαος Χατζησταύρου , ο οποίος αγνοούνταν από την 6η Αυγούστου 1974, αντιστεκομενος στους Τούρκους εισβολείς στη Λάπηθο.

17 Οκτωβρίου 1941: Το ατιμώρητο έγκλημα στα Κερδύλια Σερρών (κατάλογος με τα ονόματα των αθώων θυμάτων)


Ολοκαύτωμα Κερδυλίων: σαν σήμερα οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων

Θεοφάνης Μαλκίδης

 

17 Οκτωβρίου 1941:  Το ατιμώρητο ολοκαύτωμα των Ναζί  στα Κερδύλια Σερρών

 

Ξημερώματα της 17 Οκτωβρίου 1941 δύο λόχοι του 220ου Τάγματος Σκαπανέων της Βέρμαχτ με δύναμη 250 ανδρών υπό τις διαταγές των λοχαγών Βέντλερ  και Σράινερ ξεκίνησαν από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης για τα Κερδύλια Σερρών έχοντας μαζί τους κρατούμενους Κερδυλλιώτες. Φτάνοντας κοντά στα χωριά άφησαν τα αυτοκίνητα, άρχισαν να ανεβαίνουν από τρία σημεία και περικύκλωσαν τα Άνω Κερδύλια από την θέση Στρόβολο και τα Κάτω Κερδύλια από την θέση Λειβάδια. 

 

Οι στρατιώτες της Βέρμαχτ συγκέντρωσαν τους άρρενες κατοίκους μεταξύ 16 και 60 χρόνων στις θέσεις Αλώνια και Κούτρες. Οι γυναίκες και τα παιδιά αρχικώς συγκεντρώθηκαν στα σχολεία και στη συνέχεια, αφού είχαν απομακρυνθεί οι άντρες, τους επιτράπηκε να πάρουν μαζί τους όσα πράγματα μπορούσαν και να φύγουν προς το Καστρί και την Ευκαρπία ενώ κλείδωσαν σε κοινοτικό κατάστημα 23 υπερήλικες, οι οποίοι αργότερα κινδύνεψαν από την πυρπόληση του χωριού.


 

Στις 9 το πρωί δόθηκε το σήμα με μια φωτοβολίδα και οι Γερμανοί στρατιώτες άρχισαν να εκτελούν άρρενες κατοίκους ηλικίας από 16 μέχρι 60 ετών. Από την εκτέλεση εξαιρέθηκαν στα Άνω Κερδύλια δεκαεπτά άτομα άνω των εξήντα ετών, μεταξύ των οποίων ο ιερέας, ο δάσκαλος και ο δασοφύλακας και στα Κάτω Κερδύλια δέκα γέροντες. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν μετά το τέλος των εκτελέσεων για την ταφή των νεκρών. Τα κτίρια των χωριών κάηκαν εκτός από τις εκκλησίες και μετά την καταστροφή, οι κάτοικοι κατέφυγαν στα χωριά Καστρί και Ευκαρπία.

 

Σύμφωνα με τις μεταπολεμικές λίστες εκτελεσθέντων ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 214 άτομα. Οι εκθέσεις των τότε αστυνομικών αρχών και της Γενικής Διοίκησης Μακεδονίας έκαναν λόγω για 211-212 εκτελεσθέντες ενώ οι γερμανικές αρχές κατοχής για 207. Στην έκθεση που συνέταξε μεταπολεμικά το Ελληνικό Εθνικό Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου αναφέρεται ότι οι νεκροί ήταν 222, ενώ  Γιάννης Παπασυμεών στο βιβλίο του για την καταστροφή των Κερδυλίων δημοσιεύει κατάσταση 230 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ετεροδημότες, που συντάχθηκε μεταπολεμικά από την κοινότητα των Νέων Κερδυλίων. Εντούτοις υπάρχει και η εκδοχή για περισσότερα θύματα και πιο συγκεκριμένα για 250.  Ανάμεσα στα θύματα ήταν 6 παιδιά  ηλικίας 16 ετών και 11 έφηβοι ηλικίας 18 ετών.


Το Ολοκαύτωμα στα Κερδύλια Σερρών. 17 Οκτωβρίου 1941



Eκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 250 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς Κερδυλλιώτες, την 17η Οκτωβρίου του 1941, θα πραγματοποιηθεί σημερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στα Κερδύλλια.


Η ἀπελευθέρωση τῆς Βέροιας

 


16 Ὀκτωβρίου 1912! Ἡμέρα ξεχωριστή γιά τήν πόλη τῆς Βέροιας, ἡμέρα Ἀναστάσιμη, ἡμέρα Λαμπρῆς, ἀφοῦ ἀπελευθερώνεται ἀπό τόν Ἑλληνικό στρατό, μετά ἀπό 464 χρόνια ἐπάρατης σκλαβιᾶς στόν Τουρκικό ζυγό. Ὁ Ἑλληνικός στρατός, ἀκολουθώντας τή νικηφόρα του πορεία, φθάνει στά πρόθυρα τῆς Βέροιας, μέ τή 2η Μεραρχία καί, ἀφοῦ διέλυσε μικρή τουρκική δύναμη στά στενά τοῦ Τριποτάμου καί στό Ξηρολίβαδο, μέ τήν 4η Μεραρχία, εἰσέρχεται, θριαμβευτικά, στήν πόλη, μέ προπορευόμενο τό ἔφιππο ἀπόσπασμα, ὑπό τόν ἴλαρχο Πέτρο Μάνο καί τό ἑπόμενο τμῆμα πεζικοῦ, ὑπό τόν λοχαγό Ἀντώνιο Βίγγο.

14 Οκτωβρίου 1904 – Αικατερίνη Χατζηγεωργίου: Η δασκάλα του Μακεδονικού Αγώνα που έκαψαν ζωντανή οι Κομιτατζήδες

 

idomeni_6

Παιδιά μου , γιατί χύνεται δάκρυα με τόση λαύρα 
κι όλα φοράτε μαύρα στο έρμο αυτό σχολειό ;
– Έκαψαν τη δασκάλα μας Βούλγαροι δολοφόνοι
κι έχουμε μείνει μόνοι , χωρίς μανούλα πλειό.
Γιατί από μάνα πιο πολύ μας αγαπούσε εκείνη ,
η δόλια Αικατερίνη από τη Γευγελή.
Της είπαν να παραδοθεί τα τέρατα εκείνα.
Μ’ αυτή σαν Μπουμπουλίνα, ενώ πυροβολεί, τους λέει
” Δεν παραδίνεται ποτέ της μια Ελληνίδα “.
Κι ως λύκαινα ηρωίδα τρεις ώρες τους κρατεί.
Μα τέλος την εκάψανε κι επέταξε στα ουράνια
κι εμάς σε μαύρη ορφάνια μας άφησε στη γη.  

Θεατρική παράσταση: Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη


Παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα του Πλάτωνα,
σε διδασκαλία ερμηνείας – σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

με υπέρτιτλους στα Νέα ελληνικά & Αγγλικά
 
Ο Gilles Decorvet στον ρόλο του Σωκράτη

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Λευτεριά στον Φρέντυ Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση!

 


Αφού τελείωσαν οι εκλογές και εξελέγησαν οι Δήμαρχοι ( και οι Περιφερειάρχες), που ήθελαν ή που δεν ήθελαν, όσοι ψήφισαν και όσοι δεν ψήφισαν, ας συνεχίσουμε να πιέζουμε και για να αποφυλακιστεί και να ορκιστεί ο επί πέντε μήνες φυλακισμένος Δήμαρχος Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρης, ο οποίος μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελή Κοκαβέση, κατηγορούνται από την Κολομβία των Βαλκανίων!

Νὰ ἐπιδιώκεις τὴν ταπεινοφροσύνη!

 

 


Πῶς, λοιπόν, ἀφοῦ ἁπαλλαγοῦμεν ἀπὸ τὸν καταστρεπτικὸν ὄγκον τῆς ὑπερηφανείας, θὰ φθάσωμεν εἰς τὴν σωτήριον ταπεινοφροσύνη;

«Ο καθολικισμός»

 

Ο καθολικισμός  της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεϊσμό…

Τούρκος Υπ.Εξ. & Λουκούμι Κοιτασμάτων



ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ των κοιτασμάτων που οι ηγεσίες κομμάτων είχαν προ ετών σοφιστεί - παρακινούμενες τότε κι από τις εδώ πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας - να προσφερθεί ως δέλεαρ στην Τουρκία Κατακτητή, ώστε να επιτρέψει πρώτα τη «λύση» του Κυπριακού προκειμένου να το απολαύσει κατόπιν, αποφάσισε τώρα να το ρίξει... ανάποδα στο τραπέζι των ελιγμών της, πριν και ασχέτως της όποιας «λύσης», η νεο-οθωμανική στρατηγική της Άγκυρας.