Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο Κεμάλ πατριώτης και μύθος πως είναι φονιάς!!!
Θ. Μαλκίδης


Υποστηρίζουν ότι ο Κεμάλ ήταν πατριώτης και ότι είναι μύθος πως είναι φονιάς!!!!

Απόσπασμα της ομιλίας στην εκδήλωση που οργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Πύργων Δήμου Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων και ο Σύλλογος Ολοκαυτώματος Πύργων με τίτλο «Κεμαλισμός και Ναζισμός: Από την Τραπεζούντα και τη Σμύρνη στο Ολοκαύτωμα στους Πύργους».


Έχουμε ακούσει, διαβάσει και δει πολλά για το δάσκαλο του Χίτλερ, τον Μουσταφά Κεμάλ. Αλλά νομίζω ότι το  κείμενο  σε εφημερίδα της Αθήνας που υποστήριξε ότι ο Κεμάλ ήταν πατριώτης (!!!)  και η δήλωση του γνωστού δημάρχου πως είναι μύθος ότι ο Κεμάλ ήταν φονιάς, ήταν από τα μη αναμενόμενα. Θα μπορούσε δηλαδή κατ΄ αντιστοιχία κάποιος να πει ότι ο Χίτλερ ήταν πατριώτης και ότι είναι ψέμμα όι ο Κεμάλ είναι σφαγέας;
Είναι εντυπωσιακή η λατρεία και  ο θαυμασμός για τον Κεμάλ και την ιδεολογία του θανάτου που ανέδειξε  τον Κεμαλισμό.  Τόσο που εκτός από τους Ναζί και τον Χίτλερ εμπνέει και τους απογόνους των θυμάτων. Λες και δεν πέρασε από την Ελλάδα ο κατ΄εικόνα και ομοίωση  του Κεμαλισμού Ναζισμός . Αυτός που με διαστροφικό τρόπο συνέχισε και ολοκλήρωσε το έργο του ρατσιστικού Κεμαλισμού. Από την Τραπεζούντα και τη  Σμύρνη στα Κερδύλλια, στους Πύργους, στο Μεσόβουνο, στην Βιάννο, στο Κομμένο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη.

Το γεγονός αυτό της λατρείας του Κεμαλισμού, δηλαδή του Ναζισμού, είναι παράγωγο και αποτέλεσμα της πολιτικής και πνευματικής παρακμής. Στο βιβλίο της Στ ΄δημοτικού ο σφαγέας Κεμάλ θεωρείται ο δημιουργός της σύγχρονης Τουρκίας, λέγεται ότι το γεγονός πως ο Κεμάλ ήταν φονιάς είναι κατασκευή των Ελλήνων,  η Γενοκτονία των προγόνων μας είναι εκτός ύλης,  ενώ επικεφαλής της παιδείας των Ελλήνων είναι ένας αρνητής της Γενοκτονίας....Αποτέλεσμα εικόνας για μαλκίδης λατρεία Κεμάλ σχολικά βιβλία


Οι άταφοι Έλληνες του 1940....


Αποτέλεσμα εικόνας για 1940


Θ. Μαλκίδης 

Οι άταφοι Έλληνες του 1940.... 

 Στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού το 1940- 1941,    η παράδοσή μας, η ιστορία μας, η αντιστασιακή πορεία έγινε πράξη για ακόμη μία φορά. Από τη μία πλευρά η  λογική που θεωρεί ότι είναι καλύτερο να παραδοθεί ο λαός ή να "πολεμήσει" για την τιμή των όπλων και από την άλλη  το μέγα έπος, το μέγα θαύμα.  Ο πάνοπλος φασισμός και ο ελληνικός λαός της πίστης στη Νίκη, στο Δίκαιο, την Αλήθεια. 

Ο ποιητής μας ο Οδυσσέας Ελύτης ως στρατιώτης γράφει στο Άξιον Εστί, στο  κορυφαίο έργο του, που εκφράζει   το 1940 αλλά και το σήμερα: "Ξημερώνοντας τ’ Ἀγιαννιού, μὲ τὴν αὔριο τῶν Φώτων, λάβαμε τὴ διαταγὴ νὰ κινήσουμε πάλι μπροστά, γιὰ τὰ μέρη ὅπου δὲν ἔχει καθημερινὲς καὶ σκόλες. Ἔπρεπε, λέει, νὰ πιάσουμε τὶς γραμμὲς ποὺ κρατούσανε ὡς τότε οἱ Ἀρτινοί, ἀπὸ Χειμάρρα ὡς Τεπελένι. Λόγω ποὺ ἐκείνοι πολεμούσανε ἀπ’ τὴν πρώτη μέρα, συνέχεια, κι εἶχαν μείνει σχεδόν οἱ μισοὶ καὶ δὲν ἀντέχανε ἄλλο...".

Και λίγο αργότερα σημειώνει στο εκπληκτικό "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας": 
  "Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα. Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:  Ελευθερία Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:  EΛEYΘEPIA Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος"

Το έπος της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είχε θύματα,  7948 δικοί μας άνθρωποι- ανάμεσά τους ο συμπατριώτης μας ανθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης- (http://malkidis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_22.html)  που μένουν μέχρι σήμερα άταφοι. Είναι οι συγγενείς μας,  που καταγράφηκαν ως πεσόντες από τα αρχεία έχοντας δικαίωμα στο γράμμα προς τους γονείς, στη σύζυγο, στα ορφανά που δε γνώρισαν πατέρα.  
Πέρασαν τόσες δεκαετίες χωρίς  η αυτοαποκαλούμενη πολιτική και πνευματική τάξη να αποκαταστήσει το έγκλημα της Ύβρεως. Χωρίς να έχει βρει, ταυτοποιήσει και κηδεύσει τους ήρωες του 1940 που έδωσαν το πολυτιμότερο δώρο του Θεού, τη ζωή τους, για την Ελευθερία και την Ελληνικότητα. 

Για τους  άταφους Έλληνες του 1940 δε βρέθηκε ακόμη η Αντιγόνη.....
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και ο οπλαρχηγός Αιμίλιος Χατζηγεωργίου- ΚαδίογλουΈνα νέο βιβλίο για την αντίσταση στον Πόντο 

Θ. Μαλκίδης

Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και 
ο οπλαρχηγός Αιμίλιος Χατζηγεωργίου- Καδίογλου

Παρά την υπονόμευση, την αδιαφορία, την άρνηση, τη   λήθη,   τα πολυποίκιλα εμπόδια  στον αγώνα αναγνώρισης και διεθνοποίησης της Γενοκτονίας ,  την   Ύβρη που φτάνει μέχρι και  το θαυμασμό  και  την απόδοση τιμής στο μαυσωλείο του  πρωτεργάτη του μαζικού εγκλήματος Μουσταφά Κεμάλ, η σημερινή πραγματικότητα  στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων,  εμφανίζει μία   πρωτοφανή κινητικότητα. 

Μία ιδιαίτερη πτυχή της Γενοκτονίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 Έλληνες,  είναι η ανάληψη ένοπλης δράσης στον Πόντο, ως  μέσο αντίδρασης και αντίστασης στο προμελετημένο σχέδιο εξαφάνισής τους, ως μέσο σωτηρίας των ένοπλων, των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών.  

To αντάρτικο στον Πόντο, το οποίο συνέχιζε την αντιστασιακή πορεία του Ελληνικού λαού, αποτέλεσε σύμφωνα με το μνημειώδες έργο του  Δημήτρη Ψαθά , «Γη του Πόντου», έπος. Ένα έπος το οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς απολύτως καμία βοήθεια από την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο δεν στήριξε τους Έλληνες αντιστασιακούς στον Πόντο, αλλά τους υπονόμευσε, αφήνοντάς τους να αγωνίζονται ενάντια σε υπέρτερες δυνάμεις που είχαν σαν στόχο την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Ελληνισμού.   

Το βιβλίο  για τον   οπλαρχηγό Αιμίλιο Χατζηγεωργίου -Καδίογλου,  ο οποίος έζησε μετά τη Γενοκτονία στο Ανατολικό Πτολεμαΐδας  αποτελεί  συμβολή στην ανάδειξη του  αγώνα  των Ελλήνων ενάντια στο μαζικό έγκλημα, αγώνας ο οποίος  όχι μόνο συνέχισε την  αντιστασιακή παράδοση του Ελληνικού λαού ενάντια στο Νεοτουρκικό και Κεμαλικό σχέδιο εξαφάνισης, όχι μόνο αγωνίστηκε ενάντια στο φασισμό, στη βία, την εξαφάνιση και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά  και ηλικιωμένους να επιβιώσουν και να σωθούν.

Η παρουσίαση του βιβλίου  «Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και ο οπλαρχηγός Αιμίλιος Χατζηγεωργίου-Καδίογλου»  θα γίνει από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 5:00μμ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κεμαλισμός και Ναζισμός: Εβδομηνταπέντε χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσόβουνο

Θ. Μαλκίδης

Κεμαλισμός και Ναζισμός: Εβδομηνταπέντε χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο  Εορδαίας.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1941 δυνάμεις των Ναζί και  οι δοσίλογοι συνεργάτες τους, μπαίνουν   στο Μεσόβουνο Εορδαίας, ένα χωριό Ποντίων προσφύγων.
Το χωριό περικυκλώνεται από 40 αυτοκίνητα με στρατιώτες της Βέρμαχτ, που ήρθαν  από τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους, χωρίζουν τους άντρες ηλικίας 16 έως 69 χρόνων και δίνουν στα γυναικόπαιδα δίωρη διορία να συγκεντρώσουν «όσα κινητά πράγματα μπορούν».  Ενώ μεταφέρονται στα γειτονικά Κομνηνά, όλοι οι συλληφθέντες άνδρες  εκτελούνται  «ομαδικώς και δι' αυτομάτων όπλων». Η αναφορά του νομάρχη Κοζάνης αναφέρεται σε 135 άτομα,  της γερμανικής διοίκησης για 142, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τους εκτελεσμένους σε 165. 

«Μεταξύ των εκτελεσθέντων», αναφέρει ο νομάρχης, «ήσαν και οι τρεις δημοδιδάσκαλοι του χωρίου, εις ους καίτοι εζητήθη υπό των Αξιωματικών Χωροφυλακής όπως δοθή χάρις, εν τούτοις δεν εδόθη τοιαύτη»

Η τραγωδία έκλεισε με την καταστροφή του χωριού «δι' εμπρηστικών βομβών, εκτός πέντε οικιών και της εκκλησίας». 

Τα περίπου 900 γυναικόπαιδα που επέζησαν, μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα και διασκορπίστηκαν, «κατόπιν διαταγών των Γερμανικών Αρχών», στα χωριά του νομού, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Φλωρίνης -προς , παραδειγματισμό.....Το δεύτερο Ολοκαύτωμα στην περιοχή έγινε στους Πύργους στις 24 Απριλίου 1944 και το χωριό είχε 150 θύματα ενώ πυρπολήθηκαν και οι οικίες .....

Οι δολοφονημένοι από το Ναζισμό άνδρες του Μεσόβουνου και των Πύργων Εορδαίας ήταν οι διασωθέντες από τον Κεμαλισμό. Γλύτωσαν από το Δάσκαλο Μουσταφά Κεμάλ, δυστυχώς όμως όχι και από το μαθητή του τον  Αδόλφο Χίτλερ. 
Ο Ναζισμός και ο Κεμαλισμός αποτελούν φασιστικές  και ρατσιστικές ιδεολογίες οι  οποίες  εκφρασμένες με την πιο ακραία διαστροφή, στέρησαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεμάλ χίτλερ

Ο   Μουσταφά Κεμάλ και ο Αδόλφος Χίτλερ, συνιστούν την έκφραση του ολοκληρωτισμού, ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός, αποτελούν την ίδια έκφανση του Φασισμού, που από τις Γενοκτονίες πέρασε στα Ολοκαυτώματα. Η ανάδειξη του ομοιοτήτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, συνιστά ανθρώπινο, πολιτικό, ερευνητικό και κυρίως ηθικό καθήκον και χρέος, για να καταδικαστούν  και να αποκαθηλωθούν  τα πιο ολοκληρωτικά  καθεστώτα και ιδεολογίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. 

Το δυστύχημα είναι ότι οι Ναζί δολοφόνησαν δέκα χρόνια και η νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων τους σταμάτησε, οι Κεμαλικοί συνεχίζουν να δολοφονούν, χωρίς καμία αντίδραση, εκατό χρόνια! 

Η πρόταση του Μιχ. Χαραλαμπίδη που συνδέεται με την ανάδειξη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη σχέση και τις ομοιότητες Κεμαλισμού και Ναζισμού, είναι η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού, κατ΄ αντιστοιχία της διεθνούς ημέρας μνήμης του θυμάτων του Ναζισμού (27 Ιανουαρίου). 


Είναι μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, καταδίκης του φασισμού και Νίκης της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Ιστορίας, είναι η Νίκη των λαών που δολοφονήθηκαν. Είναι η Νίκη της Ζωής έναντι των ιδεολογιών του Θανάτου.
---------------------------------------------------------------------------------
Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στους Πύργους Εορδαίας 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 

Η Τοπική Κοινότητα Πύργων Δήμου Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων και ο Σύλλογος Ολοκαυτώματος Πύργων σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Κεμαλισμός και Ναζισμός: Από την Τραπεζούντα και τη Σμύρνη στο Ολοκαύτωμα στους Πύργους».
Η εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο Θεοφάνης Μαλκίδης, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Πύργων του Δήμου Εορδαίας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016  στις 7:00μμ. 
Αποτέλεσμα εικόνας για πύργοι εορδαίας