Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Βόρειος Ήπειρος: Ἀπὸ τὸν Ἀριστοτέλη Γκούμα και τὸν Κωνσταντῖνο Κατσίφα, στον Φρέντυ Μπελέρη και στον Παντελή Κοκαβέση η δολοφονία και η δίωξη τοῦ Ἑλληνισμοῦ συνεχίζεται.

 

Θεοφάνης Μαλκίδης


Βόρειος Ήπειρος: Ἀπὸ τὸν Ἀριστοτέλη Γκούμα και τὸν Κωνσταντῖνο Κατσίφα, στον Φρέντυ Μπελέρη και στον Παντελή Κοκαβέση η  δολοφονία και η δίωξη τοῦ Ἑλληνισμοῦ συνεχίζεται.

 

Είναι γνωστό από την ιστορία της ανθρωπότητας και τη διαδρομή και την πορεία του Ελληνισμού  ὅτι τὸ ἔγκλημα ποὺ δὲν τιμωρεῖται ἐπαναλαμβάνεται. Αὐτὸ ποὺ τελεῖ ὁ θύτης, αὐτὸ ποὺ βιώνει τὸ θύμα, ὅταν δὲν τιμωρεῖται ἐπαναλαμβάνεται καὶ μάλιστα μὲ τραγικότερο καὶ πιὸ ἐπώδυνο τρόπο.

Λίγο πρὶν, λίγο μετὰ τὸν Δεκαπενταύγουστο καὶ τον εορτασμό της  Παναγία μας, ἡ Ἐκκλησία καὶ ὁ λαός μας, τιμᾶ τὴν μνήμη τῶν Ἁγίων Μαρτύρων τῆς Πίστεως καὶ τῆς Πατρίδος,των  κληρικῶν, οἱ ὁποῖοι ὑπέστησαν μαρτύρια καὶ βρῆκαν φρικτὸ θάνατο, τὶς ἡμέρες κατὰ τὶς ὁποῖες ἐξελίχθηκε ἡ Μικρασιατικὴ καταστροφή.

Ὁ Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ὁ Κυδωνιῶν Γρηγόριος μαζὶ μὲ τοὺς 38 ἱερεῖς του, ὁ Μοσχονησίων Ἀμβρόσιος καὶ οἱ 9 ἱερεῖς τῆς συνοδείας του, ὁ Μητροπολίτης Ἰκονίου Προκόπιος, ὁ Ζήλων Εὐθύμιος, ὁ Ἀρχιμανδρίτης Πλάτων καὶ πολλοὶ ἄλλοι, ἦταν ἡ προσφορὰ τῆς ἀγωνιζόμενης Μικρασιατικῆς ἐκκλησίας στὴν θυσία τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Δυστυχῶς πρὶν δολοφονηθοῦν πρόλαβαν νὰ δοῦν καὶ τὴν καταστροφὴ τῶν ἐκκλησιῶν ὅπου λειτουργοῦσαν...

Τὸ ἔγκλημα αὐτὸ ποὺ στοίχισε τὴν ζωὴ σὲ 1.000.000 καὶ πλέον Ἕλληνες καὶ Ἑλληνίδες, ποὺ ἐξαφάνισε τὸν πολιτισμό, τὶς οἰκίες, τὰ μνήματα  καὶ τὶς ἐκκλησίες,  ἀφοῦ  δὲν τιμωρήθηκε, ἐπαναλήφθηκε τὸ 1955 καὶ τὸ 1964 στὴν Κωνσταντινούπολη, Ἴμβρο καὶ Τένεδο, τὸ 1974 στὴν Κύπρο καὶ δυστυχῶς καὶ στὶς μέρες μας, μὲ τὴν δολοφονία τοῦ Ἀριστοτέλη Γκούμα στὴν Χειμάρρα στὶς 12 Αὐγούστου 2010 και του Κωνσταντίνου Κατσίφα , με τη δίωξη και τη φυλάκιση του Δημάρχου Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη και του  αντιπροέδρου  της Ένωσης Χιμαριτών Παντελή Κοκαβέση.


Αριστοτέλης Γκούμας: Χιμάρα 12 Αυγούστου 2010




 ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΕΥΣΑΝ, Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ, ΜΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ


Δεκαπενταύγουστο του 1994 δίκασαν τους «Πέντε της Ομόνοιας». Στις 12 Αυγούστου του 2010, σε δολοφόνησαν! Αύγουστος και τώρα… Τυχαία και διαβολεμένα συμβαίνουν τα περισσότερα Αύγουστο!!! Τροφή για τον μελλοντικό μελετητή.


Η αλήθεια της ιστορίας

 


Το δράμα της Ελλάδας στην Κατοχή, μέσα από μια φωτογραφία.

Κωνσταντινούπολη

 


Από την άλωση  της  Κωνσταντινούπολης το 1453, μέχρι και τη βασιλεία του τελευταίου σουλτάνου σε όλα τα νομίσματα που κόπηκαν στην Κωνσταντινούπολη αναγραφόταν ως τοποθεσία το Konstantiniye, δηλαδή Κωνσταντινούπολη. 

Οι «αρχάγγελοι» της Κύπρου: Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού

 


Οι «αρχάγγελοι» της Κύπρου: Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού



Στις 2 Αυγούστου 1996, περίπου 200 μοτοσυκλετιστές από 12 ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών και οργάνωσαν μοτοπορεία από την πύλη του Βρανδεβούργου στο Βερολίνο ως την κατεχόμενη Κερύνεια, με αφορμή την 22η επέτειο από την τουρκική εισβολή στηνΜεγαλόνησο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών από τρίτες χώρες. Στις 10 Αυγούστου, έχοντας διασχίσει την Ευρώπη, έφτασαν στην Κύπρο και ενώθηκαν με τους ΚύπριουςΈλληνες συναδέλφους τους  στον Λευκόθεο, όπου θα γινόταν εκδήλωση πριν από την έναρξη της τελικής πορείας. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών, όμως, κατόπιν  διεθνών και εσωτερικών πιέσεων, αναγκάστηκε να ακυρώσει το σκέλος της διαμαρτυρίας εντός της Κύπρου και διοργάνωσε την κεντρική της εκδήλωση στο Μακάριο Στάδιο το πρωί της 11 Αυγούστου.

Μία ομάδα μοτοσυκλετιστών, αψηφώντας την απόφαση ακυρώσεως, αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της τηνμοτοπορεία προς τα κατεχόμενα. Μεταξύ αυτώνκαι ο Τάσος Ισαάκ.,Από ένα αφύλακτο στρατιωτικό φυλάκιο,εισήλθανστην νεκρή ζώνη του ΟΗΕ, την λεγόμενη «Πράσινη Γραμμή», μετά την αποτυχία αναχαιτίσεως από την Κυπριακή Αστυνομία, με σκοπό να προβούν σε διαμαρτυρία προς τις αρχές του ψευδοκράτους.


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

(Πότε) θα συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού;

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


(Πότε) θα  συλληφθούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού;

Με την Τουρκική εισβολή, πριν  από 49 χρόνια στην Κύπρο και με τις πριν από 27 χρόνια δολοφονίες του  Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού),  ζήσαμε δύο από τις πιο  αποκρουστικές πράξεις που έχουν συμβεί  στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Αναστασία Ισαάκ:Να Βρεθούν Οι Δολοφόνοι Του Πατέρα Μου!



Θ. Μαλκίδης

Αναστασία Ισαάκ:Να Βρεθούν Οι Δολοφόνοι Του Πατέρα Μου!


Τούτες τις ώρες του 1996 δολοφονούνταν από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής ο Τάσος Ισαάκ. Ανιδιοτελής αγωνιστής του Ελληνισμού ο οποίος ζήτησε το αυτονόητο για τους ανθρώπους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες: Ελευθερία !

Με είχε συγκινήσει η συνάντησή μου με την αδελφή και την κόρη του δολοφονημένου από τους Τούρκους εισβολείς Τάσου Ισαάκ. Μαζί με τον Σολωμού Σολωμού, ο Τάσος Ισαάκ αποτελεί έναν από τους νέους μάρτυρες που θυμίζουν στο μιθριδατισμένο κοινωνικό σώμα τη βαρβαρότητα εδώ 49 χρόνια στην Κύπρο.


Λευτεριά



 Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

ΟΜΟΝΟΙΑ

Γενικό Συμβούλιο


ΕΚΚΛΗΣΗ

ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Μάρκος Μπότσαρης

 


Διακόσια χρόνια  από την μάχη στο Κεφαλόβρυσο της Ευρυτανίας και τον ηρωικό θάνατο του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ. Από τις πιο αγνές μορφές της Εθνεγερσίας. Σουλιώτης και δευτερότοκος γιος του Κίτσου Μπότσαρη,  ηγετικής μορφής των Μποτσαραίων.

Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική

 


9η Αυγούστου 1956

Απαγχονίζονται στες Κεντρικές Φυλακές από τες αγγλικές κατοχικές αρχές τρεις νέοι, αγωνιστές , λεβέντες , άγγελοι της ΕΟΚΑ.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Μιχάλης

 


Το σκίτσο για τον Μιχάλη του  Βαγγέλη Σοφικίτη . 


Εισαγόμενοι δολοφόνοι



 Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε από που κατάγονται αυτά τα καθάρματα(Blue Bad Boys) που σκότωσαν  τον φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Ἡ Ναυμαχία τῆς Σάμου

 

300px-Zografos-Makriyannis_03












Ἡ Ναυμαχία τῆς Σάμου ἦταν πολεμικὴ ἐμπλοκὴ τῆς ἐπανάστασης τοῦ 21. Μετὰ τὴν καταστροφὴ τῶν Ψαρῶν ὁ ἐχθρικὸς στόλος εἶχε ἀποσυρθεῖ στὴν Μυτιλήνη καὶ διέμεινε ἐκεῖ γιὰ περίπου ἕνα μήνα. Ὁ φόβος τῶν Ἑλλήνων ἦταν μεγάλος, ὅτι μετὰ ἀπὸ αὐτὸ θὰ κινδύνευε καὶ ἡ Σάμος.

Προ των πυλών Παν-Αφρικανικός πόλεμος: Συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων – Ρωσία/Ιράν και Κίνα εναντίον ΗΠΑ-Γαλλίας για τον έλεγχο της Αφρικής

 

O Nίγηρας απέρριψε το τελεσίγραφο – Τέλος όλα τα γαλλικά κανάλια στην χώρα!

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη σε πρόσφατη ανάρτηση είχε θίξει το θέμα μιας σύρραξης στην Αφρικανική Ήπειρο. Διαβάστε το σχετικό άρθρο : Ο υπουργός άμυνας της Βρετανίας προβλέπει τρεις μεγάλους πολέμους και …παραιτείται!

Διονύσιος Σολωμός και Γεώργιος Σαραντάρης: Δύο ποιητές φιλόσοφοι

 


Το 2023 είναι ένα έτος που συνδέει τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό με τον Τσάκωνα σημαντικό ποιητή Γεώργιο Σαραντάρη. Φέτος συμπληρώθηκαν διακόσια χρόνια από το γράψιμο του Εθνικού μας Ύμνου και ενενήντα χρόνια από την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Σαραντάρη στην Ελλάδα «Οι αγάπες του χρόνου».
Και οι δύο μεγάλωσαν και εκπαιδεύθηκαν στην Ιταλία, αλλά είχαν αγάπη στην Ελλάδα, στην οποία ήρθαν και προσέφεραν το ταλέντο τους και ο Σαραντάρης και τη ζωή του. Και οι δύο είχαν πλούσιο το ταλέντο της ποίησης και οι δύο είχαν την ικανότητα της φιλοσοφικής σκέψης.


Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Η εισβολή συνεχίζεται

 



Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά

 τρία (!) αυτοκίνητα διακινητών με εισβολείς από την Τουρκία,  έχουν μπει στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία οδό στον Έβρο και κινούνται δολοφονικά εναντίον Ελλήνων πολιτών,  

Η πατρίς και η ευγνωμοσύνη της....

 


ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΔΙΚΕΙ 🇬🇷🙏🇨🇾


"Φίλει την Πατρίδα, καν άδικος" Πλάτων

Κάθε θλίψη που υποφέρουμε με καρτερία, γίνεται ένα είδος σκάλας,που μας ανεβάζει στην τελειότητα.


  


Κάθε θλίψη που υποφέρουμε με καρτερία, γίνεται ένα είδος σκάλας,που μας ανεβάζει στην τελειότητα.


Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Διαμαρτυρία για το αυτονόητο

 



<<Πάρτε μέτρα τώρα να μην χαθεί άλλη ζωή>>,  ήταν το μήνυμα,  της Δόμνας  Γατέλα, της μητέρας του 46χρονου Γιώργου Τζανετάκη,  ο οποίος  δολοφονήθηκε από διακινητές, το Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση....

Ο δάσκαλος του Χίτλερ και το ντοκιμαντέρ για τη "δράση" του

 


Το τουρκικό κυβερνών κόμμα Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επέκρινε την απόφαση που φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έλαβε η συνδρομητική πλατφόρμα Disney+ της Walt Disney να μην μεταδώσει ένα ντοκιμαντέρ για τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ .

Τύμβος Μακεδονίτισσας

 


Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος! 


Στρατιωτικό Κοιμητήριο Τύμβου Μακεδονίτισσας.ΚΥΠΡΟΣ.

Στη θάλασσα

 


«Το ζήτημα είναι από που βλέπει κανείς τον ουρανό. Εγώ τον έχω δει από καταμεσής της θάλασσας».

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ελευθερία

 


Στις 14 Αυγούστου - ημέρα όπου θα κηρυχθεί και τυπικά έκπτωτος από το δημαρχιακό αξίωμα ο Φρέντης Μπελέρης -  διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χιμάρα. 

Κύπρος : Μισός Αιώνας Λεηλασίας και Ολέθριων Ψευδαισθήσεων

 


Επί μισό αιώνα στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, διαπράττεται συστηματικά από την Τουρκία το έγκλημα τής λεηλασίας, προς αφανισμό τού Ελληνισμού/ Χριστιανισμού, εις δε τις ελεύθερες περιοχές, οι ηγεσίες των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων παραμένουν προσκολλημένες στη ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία) με την ψευδαίσθηση, την οποία καλλιεργούν και στον λαό, ότι η λύση αυτή «επανενώνει την Κύπρο και αποτρέπει τη διχοτόμηση». Μια ολέθρια ψευδαίσθηση που πρέπει να διαλυθεί.

Φόρος τιμής στους 14 Έλληνες που εκτελέστηκαν στην Ευκαρπία από τους Ναζί


Πέρασμα στο Άγιον Όρος

 


Στ᾿ Ἅγιον Ὄρος πῆγα πολλὲς φορές. Τὴν πρώτη φορὰ κάθησα παραπάνω ἀπὸ δυὸ μῆνες κ᾿ ἔκανα γνωριμία μὲ πολλοὺς πατέρες καὶ λαϊκούς, γιατὶ ὑπάρχουνε ἐκεῖ πέρα καὶ ἀγωγιάτες ἀρβανῖτες, παραγυιοὶ καὶ γεμιτζῆδες ποὺ φορτώνουνε κερεστὲ (ξυλεία) στὰ καράβια.

Βιβλιοπαρουσίαση : Εικονογραφημένη Μυθιστορία (κόμικ) με τίτλο << ΑΝΔΡΕΙΟΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ>>


Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται μέσα από τις εκδόσεις της την πρώτη της εικονογραφημένη μυθιστορία (κόμικ) με τίτλο << ΑΝΔΡΕΙΟΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ>>, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας, του ξεχασμένου αλλά ηρωϊκού Περσέα.