Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Πως εξηγείται ότι η Ελλάδα επί 50 ημέρες παρακολουθεί το Oruc Reis χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε;

 


De facto αναγνώριση δικαιωμάτων στην Τουρκία 

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Ataman και Cengiz Han βρίσκονται 32 μίλια νότια – νοτιοανατολικά της Ρόδου απέναντι από την Λίνδο.

Η Τουρκία με συνεχείς Navtex συντηρεί το Oruc Reis σε ξεκάθαρα ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.

Κατά ένα παράδοξο τρόπο η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δημοσιοποιεί Navtex για να διεξάγει έρευνες όχι σε αμφισβητούμενες αλλά σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία.

Για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών!


Για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών 

Αρτσάχ 2020. Το δράμα του Αρμενικού λαού συνεχίζεται. Ο Krikor Tsakitzian γράφει: 

<<Καίνε τα σπίτια τους καθώς τα εγκαταλείπουν. Οι Αρμένιοι του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), γνωρίζουν καλά πως δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν στα εδάφη τους, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Πριν εγκαταλείψουν την περιοχή που γεννήθηκαν και έζησαν, παραδίδουν στις φλόγες τα σπίτια τους. Δεν θέλουν να τα αφήσουν να πέσουν στα χέρια των βαρβάρων που θα μετοικήσουν στην περιοχή. 

Εκεί μέσα ήταν ο χώρος που φυλάγαν τα όνειρά τους, τα κειμήλιά τους, τα οποία δεν μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους. Εκεί μέσα πλανώνται οι ψυχές των προγόνων τους. Δεν θα αφήσουν να τα βεβηλώσει κανείς. 

Τα παραδίδουν στην πυρά και ζουν δυο φορές τη δική τους κόλαση. Μια για τον ξεριζωμό και μια για τις στάχτες και τα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους. Καταρρακωμένοι, χωρίς να ελπίζουν σε τίποτα, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς<<🇦🇲

Το πρόβλημα για τον Ελληνισμό είναι ένα: το Τουρκικό!




Θ. Μαλκίδης 

Το Τουρκικό πρόβλημα 

Μπροστά στη σημερινή κατάσταση που αφορά τη συνέχειά μας, την επιβίωσή μας ως έθνους, να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά αυτό που αναφέρουμε εδώ και χρόνια: 

Δεν υπάρχει Κυπριακό, Κουρδικό, πρόβλημα-ζήτημα, δεν υπάρχει ζήτημα Αιγαίου και Γενοκτονίας, «μεταναστευτικό» και «προσφυγικό», ούτε ζήτημα εθνικιστών Αλβανών Τσάμηδων και λωποδυτών της Μακεδονίας, Συρίας, Λιβύης και Αρμενίας . Ένα είναι το ζήτημα, ένα είναι το μοναδικό   πρόβλημα στην περιοχή μας και αυτό είναι το Τουρκικό!

Με αφορμή (αλλά και όχι μόνο) την Αγία Σοφία, τα γεγονότα και η εμπειρία αυτό δείχνουν, το Τουρκικό δηλαδή πρόβλημα.  Αυτό που αφορά, μεταξύ των άλλων, ένα καθεστώς, ένα μείγμα κράτους και παρακράτους με φασιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, που κατέχει την μισή Κύπρο και απειλεί να εισβάλει και στην υπόλοιπή μισή, εισβάλει καθημερινώς στο Αιγαίο και τη Θράκη, φυλακίζει εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες,  δολοφονεί στο Κουρδιστάν,  στο Ιράκ, στη Λιβύη και τη Συρία και ενισχύει τον  Αλβανικό εθνικισμό  και τους λωποδύτες  των Σκοπίων λειτουργώντας τις δύο χώρες, Αλβανία και Σκόπια ως συγκοινωνούντα δοχεία, μετατρέπει την Αγία σε τέμενος δίνοντας δείγματα ακραίας μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.



Όλα τα παραπάνω βεβαίως είναι γνωστό πώς  δεν έχουν γίνει αντιληπτά  από τους Ευρωπαίους , τους Δυτικούς  που ανέχονται τη βαρβαρότητα που εκπέμπεται από τα ανατολικά. Είναι προφανείς οι λόγοι, «είναι πολλά τα λεφτά…»

Δεν έχει γίνει κατανοητό  όμως στην Ελλάδα και την Κύπρο που επαναλαμβάνουν  ανεκδιήγητες δηλώσεις έναντι  της Τουρκίας όπως,    «Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» «Να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», «Η Τουρκία ασφαλώς και έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο διότι έχει τεράστια ακτογραμμή»,   «Το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»,  «Οι δύο πλευρές  συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», «Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο εφόσον εκπληρωθούν μία σειρά προϋποθέσεις», «Το Καστελόριζο είναι μακριά», «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» …..

Με τα παραπάνω και άλλα παρεμφερή θα επιλυθεί το Τουρκικό πρόβλημα; Τη στιγμή δηλαδή που ο Σουλτάνος μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τέμενος αποκαλύπτοντας είναι έτοιμος να κάνει οτιδήποτε για να πετύχει τους στόχους τους,  όταν δηλώνει πως  θα εισβάλει σε  θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα, όταν κατέχει το 40 % της Κύπρου, όταν αποκαλεί ειρωνικά τα Σκόπια “Μακεδονία”, όταν σου λέει ότι δεν υπάρχει Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ακόμη και στην Κρήτη και προκαλεί ευθέως στη Θράκη, σε κατηγορεί για Γενοκτονία και  στέλνει όποτε θέλει και από όπου θέλει εκατοντάδες χιλιάδες στο έδαφός σου….

Η Βιέννη, η Καλλίπολη, η Σμύρνη, η Μερζιφούντα,  το πρότυπο για το Νταχάου και το Άουτσβιτς στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης των Ελλήνων στο Δεβζιλίκ  της Τραπεζούντας, η Κερύνεια και η Αμμόχωστος, τα Ίμια και το Καστελλόριζο , η Ροτζάβα, το Αφρίν,  το Αρτσάχ δεν έχουν διδάξει  κάτι;

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

H επίσημη και η σχολική ιστοριογραφία της Τουρκίας επαινεί τη Γενοκτονία, την υποταγή, τον επεκτατισμό, τον πόλεμο !

 


Θ. Μαλκίδης 

H Τουρκική σχολική  ιστοριογραφία επαινεί τις Γενοκτονίες, την υποταγή, τον επεκτατισμό, τον πόλεμο !


<<Μια επίσημη ιστοριογραφία που επαινεί τις κατακτήσεις, τον επεκτατισμό, την υποταγή των ντόπιων, την θρησκευτική μεταστροφή των χριστιανών, τον κεφαλικό φόρο, τις λεηλασίες, τις γενοκτονίες, τους ατελείωτους πολέμους, την εκμετάλλευση κ.λπ. είναι η ίδια η βάση του τρέχοντος υπερεθνικισμού και του ισλαμισμού. Ξυπνήστε !>>

Ποιοι είναι οι προδότες; Οι δηλώσεις του προέδρου του Αρτσάχ, μετά τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων

 


Ποιοι είναι οι προδότες; 

Ο πρόεδρος του Αρτσάχ, Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν, μίλησε για το ποιοι είναι οι πραγματικοί προδότες και ποιοι πούλησαν τη γη. 

Υπενθύμισε ότι, όταν στις 3 Οκτωβρίου, ο αντίπαλος κατέλαβε το Mataghis και το Talish και κινδύνευε το βόρειο τμήμα της γραμμής του μετώπου, δεν υπήρχε αρκετό ανθρώπινο κεφάλαιο για να προστατεύσει το πίσω μέρος των στρατιωτών του αποσπάσματος Yeghnikner

Την ίδια μέρα, ο Χαρουτγιουνιάν έφυγε για τη γραμμή του μετώπου επειδή ορισμένοι στρατιώτες και εθελοντές που στέκονταν στην πρώτη γραμμή ήταν υπό πανικό. Ο Χαρουτγιουνιάν σημείωσε ότι οι υποδιαιρέσεις των ελίτ της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας και του Αρτσάχ αρνήθηκαν να πάνε στην πρώτη γραμμή μαζί του και άφησαν τον πρόεδρο μόνο του. 

Συνέχισε λέγοντας ότι ένας μικρός αριθμός ήρθε τελικά και ότι χάρη των προσπαθειών τους πέρασε ολοκληρωτικά το απόσπασμα Yeghnikner υπό τον έλεγχο του στρατού άμυνας.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Υπάρχουν δεκαετίες που δε συμβαίνει τίποτα και εβδομάδες που συμβαίνουν δεκαετίες

 


Στις 401 έφτασαν από τις αρχές του 2020 οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. Αριθμός ρεκόρ που καταδεικνύει την  πολιτική της Τουρκίας να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Σχεδόν όσες υπερπτήσεις είχαν πραγματοποιήσει τα τουρκικά αεροσκάφη την τελευταία δεκαετία τις έχουν ήδη κάνει μέσα στο 2020, δηλαδή από το 2010 έως το τέλος του προηγούμενου έτους, είχαν καταγραφεί συνολικά 450 υπερπτήσεις. Και μάλιστα υπήρχαν χρονιές τις οποίες οι Τούρκοι πέταξαν ελάχιστα πάνω από τα νησιά μας όπως το 2012 όταν οι υπερπτήσεις ήταν μόλις 3. Πέρυσι είχε σημειωθεί ρεκόρ με τον αριθμό να φτάνει τις 219, ενώ φέτος διπλασιάστηκαν! 


«Οι δούλοι δεν μπορούν ούτε να υπερασπιστούν ούτε και να ελευθερώσουν τους σκλάβους».

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Εάν χάσουμε το Αιγαίο, την Κύπρο, την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, πειράζει;

ΤΩΡΑ και αφού έχει συντελεστεί η οικονομική και πνευματική υποδούλωση του λαού μας και με την προφανή βιασύνη να τα βρούμε με το Χίτλερ Ερντογάν στο Αιγαίο με συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση και στη Θράκη με κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, όπως συνέβη στη Μακεδονία, να «κλείσει» το Κυπριακό και συντελεστεί με την προτεινόμενη «λύση» η ολοκληρωτική τουρκική κατοχή, τίθεται το ερώτημα με βάση τη γνωστή ρήση του «διανοούμενου» βουλευτή και γυρολόγου όλων των κομμάτων: «αν χάσουμε μερικά νησιά πειράζει;»

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο φόρος της 11ης Νοεμβρίου 1942: Όταν η Ελλάδα πολεμούσε τον Ναζισμό και το Φασισμό, η Τουρκία άρπαζε τις περιουσίες των Ελλήνων!

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ο κεφαλικός φόρος εναντίον των Ελλήνων 

Ο Varlık Vergisi ( "φόρος περιουσίας") ήταν ο φόρος που επιβλήθηκε στην Τουρκία το 1942, με δεδηλωμένο στόχο την αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα της χώρας στην περίπτωση μιας ενδεχόμενης συμμετοχής της χώρας στον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο. (Όπως είναι γνωστό η Τουρκία μπήκε στον πόλεμο τρεις μήνες πριν την λήξη του αφού διαπραγματευοταν και με τον Χίτλερ και με τους Συμμάχους την ελληνική επικράτεια ως προϋπόθεση στήριξης …..)

Το νομοσχέδιο για το φόρο προτάθηκε από την κυβέρνηση του Sukru Saracoglu, και εγκρίθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο στις 11 Νοεμβρίου 1942. Επιβλήθηκε επί των παγίων στοιχείων, όπως κτήματα, κτίρια, οικίες, επιχειρήσεις. Ενώ όμως θεωρητικά ο φόρος είχε σαν ομάδα -στόχο όλους τους Τούρκους πολίτες, εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι μη μουσουλμάνοι, όπως οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι οποίοι έλεγχαν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. 

11 Νοεμβρίου 1912: Η 'Eνωση της, πολύπαθης μέχρι σήμερα, Σάμου με την Ελλάδα

 


Λίγο πριν εκπνεύσει ο 19ος αιώνας η Σάμος χαρακτηριζόταν από τους περιηγητές ως ένα μαγευτικό εμπόδιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Σμύρνη προς Κάλυμνο, ενώ ο Λιμήν Βαθέος, η σημερινή πρωτεύουσα, ήταν σύμφωνα με τον αυστριακό λόγιο Παύλο Λινδαίο το 1899 μια κομψή πρωτεύουσα με καθαρούς δρόμους και προκυμαία, με λευκά σπίτια καλαίσθητα, ξεχωρίζοντας από τις άλλες πρωτεύουσες των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μ. Ασίας, γιατί είχε δικά της γραμματόσημα, τηλέφωνο με δίκτυο σε όλα τα κέντρα του νησιού και εικονογραφημένα ταχυδρομικά δελτάρια. 

Για την επιβίωση του Ελληνισμού



Για την επιβίωση του Ελληνισμού

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Μετά τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων:(Πικρές) αλήθειες μεν, χρήσιμες (για τον Ελληνισμό ) δε....



Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) μετά τη συνθηκολόγηση  με το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, αναφέρει πικρές αλήθειες, χρήσιμες για τον Ελληνισμό: 

"Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι ήταν αδύνατο να πολεμήσουμε με τις δυνατότητες του ανθρώπινου και στρατιωτικού εξοπλισμού που υπήρχε. 



Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων;




Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  το 1896 για το σήμερα

Τις ημύνθη περί πάτρης;


Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Λόγος Ελληνικός

 


Θ. Μαλκίδης 

Εκτός από τους τάχα ρεαλιστές, τους δήθεν διανοούμενους και πνευματικούς ανθρώπους του θλιβερού σκηνικού της παρηκμασμένης  ψευτοΕλλάδας τους,  εκτός από αυτούς που  μας προτείνουν να τα βρούμε με το σφαγέα, να μην αντισταθούμε στον εισβολέα,   υπάρχει ο Ελληνικός λόγος ! 


Η συνέντευξή μου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, στα χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα,  για τη ΓΗ, τη ΘΑΛΑΣΣΑ, και τον ΑΕΡΑ του Ελληνισμού. 


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."


Θ. Μαλκίδης

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."

Πάντοτε οι ποιητές ήταν οι εκφραστές του ελληνικού λαού. Μόνο σήμερα απουσιάζουν, όπως απουσιάζουν και σιωπούν οι "διανοούμενοι", οι "πνευματικοί" άνθρωποι και μαζί με τους "πολιτικούς" συνηγορούν στο έγκλημα εναντίων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 

8 Νοεμβρίου 1912: Η απελευθέρωση της Λέσβου ανήμερα της εορτής του Ταξιάρχη και των Αρχαγγέλων !




Η κατάσταση στο Αιγαίο πριν την απόβαση στη Λέσβο

Το 1906 η Ελλάδα εξοπλίστηκε με οκτώ καινούρια πολεμικά πλοία 300-400 τόνων. Έπρεπε όμως ο στόλος μας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ζήτησε να πληροφορηθεί συγκεκριμένα τις αναλογίες των δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους. 

Ορισμένοι εξετάζοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα της Τουρκίας, ζήτησαν αναβολή του πολέμου προκειμένου να ενισχυθεί ο ελληνικός στόλος, που μέχρι τότε είχε πολλές υποχρεώσεις. Μονάχα ένας πλοίαρχος, ο Παύλος Κουντουριώτης, είπε, «Όμως πέρα απ’ τους αριθμούς είναι και κάτι άλλο. Και γι’ αυτό δε σας μίλησε κανείς. Η ψυχή». 

Μνήμη Δαμιανού Βασιλειάδη



Μνήμη Δαμιανού Βασιλειάδη 


Ο  φίλος Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1937, όπου φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου σπούδασε Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, παίρνοντας ενεργό μέρος στο ελληνικό και γερμανικό φοιτητικό κίνημα.  Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και διετέλεσε επί δύο δεκαετίες πρόεδρος της «Ελληνοκουρδικής Ένωσης Φιλίας» και δεν έλειψε από καμία κινητοποίηση για τον Ελληνισμό για πάνω από σαράντα χρόνια.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει  βιβλία και μελέτες που πραγματεύονται σύγχρονα ζητήματα του Ελληνισμού. Το τελευταίο του βιβλίο ήταν η  βιογραφία του πατέρα του, που ήταν πέντε φορές πρόσφυγας με τίτλο: Ο Λάμπον α σο Καρς ή Η Οδύσσεια ενός Ποντίου από τον Καύκασο, εκδόσεις «Στοχαστής», Αθήνα 2013, ενώ   δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

 Ο Δαμιανός Βασιλειάδης ήταν ένας ακούραστος και αγνός αγωνιστής  και πατριώτης,  ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τη δραστηριότητά του. Αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τη Γερμανία για τη στήριξη των αιτημάτων της.

Παρόλες τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαμε σε διάφορα θέματα, εκτίμησα την ανιδιοτέλειά του και τον αγώνα του, και πρόσφατα  βρεθήκαμε μαζί στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος μάλιστα είχε συλληφθεί από την τότε κυβέρνηση  έξω από το Μέγαρο Μουσικής ! 

"Πικ νικ στην Αμμόχωστο! ": Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος



Μαζί με τον ηγέτη του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα βρίσκεται στα κατεχόμενα, στις 15 Νοεμβρίου, ο Ερντογάν για την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως θα πάει για πικ νικ στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η Βουλγαρία σταμάτησε τα Σκόπια....



Εξέλιξη που αναδεικνύει ποικιλοτρόπως  την αντίθετη προς τα ελληνικά συμφέροντα Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί η θέση της Βουλγαρίας, που  μπλόκαρε και επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπιανών στην ΕΕ.