Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."


Θ. Μαλκίδης

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."

Πάντοτε οι ποιητές ήταν οι εκφραστές του ελληνικού λαού. Μόνο σήμερα απουσιάζουν, όπως απουσιάζουν και σιωπούν οι "διανοούμενοι", οι "πνευματικοί" άνθρωποι και μαζί με τους "πολιτικούς" συνηγορούν στο έγκλημα εναντίων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 


Εκφραζόμαστε με το έργο ενός σπουδαίου ποιητή μας, του Νίκου Γκάτσου,  για να  νοηματοδοτήσουμε τα σημερινά και να μιλήσουμε για τα αυριανά: "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα. Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς....."

Στα δέκα και πλέον χρόνια που πέρασαν από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, κρατήσαμε έντιμη, συνεπή, αξιοπρεπή και ανιδιοτελή στάση, αναδεικνύοντας όλα εκείνα που αφορούσαν την πώληση της πατρίδας μας, τους κάθε λογής "σωτήρες", τις ευθύνες των ντόπιων και των ξένων, καταγγέλλοντας  την επίθεση που δέχεται  ο τόπος μας. 

Προτείναμε, με λόγο και πράξη, ένα διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα της κρίσης, για τις συμβάσεις που σχετίζονται με την υποδούλωση της χώρας, για   τα μνημόνια, για την αποικιοκρατία στην οποία παραδίδονται αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι, συντάξεις, μισθοί, αγροτικός κόσμος, μισθωτοί,  επαγγελματίες, για τη Μακεδονία, για το Αιγαίο και την Κύπρο, για όλα αυτά που ζούμε, για τα αμέτρητα ψέματα που ειπώθηκαν και ακούστηκαν....