Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει στα βήματα του Φειδιππίδη για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani


Θ. Μαλκίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει στα βήματα του Φειδιππίδη για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani

Οι πράξεις αλληλεγγύης για τη φυλάκιση και την  κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων δύο ανθρώπων, δύο συναθλητών μας, του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani, που αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων, συνεχίζονται. 

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα και όσο υπάρχουν άνθρωποι που σιωπούν επαναλαμβάνονται οι γνωστές φράσεις του πάστορα Martin Niemöller  όταν οι Ναζί  καταδίωκαν τους πάντες και δε μίλησε κανείς..... 

Και  από τον αγώνα  στα βήματα του Φειδιππίδη από τον Γιώργο Ζαχαριάδη έχοντας πράξει και  εδώ το ανθρώπινο, ηθικό, ιστορικό χρέος και καθήκον, συνεχίζουμε αυτό που διδαχθήκαμε από τους γονείς και τους αδελφούς μας, από την παράδοση και από την κληρονομιά μας: Την αλληλεγγύη, την στήριξη, την αντίσταση στο Φασισμό και τον Ολοκληρωτισμό, το λόγο και την πράξη. 

Ζητάμε και με τον αγώνα Ελευθερίας του Γιώργου Ζαχαριάδη στα βήματα του Φειδιππίδη  την Ελευθερία στους Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani που σαπίζουν στα Τουρκικά κάτεργα, στα σύγχρονα τάγματα εργασίας, στα σύγχρονα Νταχάου και Άουσβιτς. Ζητάμε τη φωνή όλων των ανθρώπων και όλων των Ελλήνων δημοκρατών για Δικαιοσύνη. 

Λευτεριά στους συνανθρώπους μας και συναγωνιστές μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani!Παρουσίαση βιβλίου για την αντίσταση των Ελλήνων στον Πόντο«Ο Οπλαρχηγός του Πόντου Παύλος Τσαουσίδης» Παρουσίαση του βιβλίου στην Αριδαία

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ. Αλμωπίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ροζαλίας Γαβριηλίδου και του Θεοφάνη Μαλκίδη, «Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας.

Απόδοση τιμής στον πεσόντα Στρατιώτη το 1974 στην Κύπρο Σωτήριο ΑχιλλέωςΤελετή ονοματοδοσίας σε οδό  προς τιμήν του πεσόντα Στρατιώτη το 1974 Σωτήριου Αχιλλέως

Tην Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή από το Δήμο Στροβόλου προς τιμήν του πεσόντα  στρατιώτη του  286 ΜΤΠ  Σωτήριου Αχιλλέως. Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ένας ακόμη Γερμανός ιστορικός αμφισβητεί την παροχή αναγκαστικού δανείου από την Ελλάδα προς το Ναζιστικό καθεστώς!
Welt: Ένας ακόμη Γερμανός ιστορικός αμφισβητεί την παροχή αναγκαστικού δανείου από την Ελλάδα προς το Ναζιστικό καθεστώς! 


Ο Γερμανός ιστορικός Jurgen Kilian υποστηρίζει ότι οι Ναζί δεν έλαβαν ποτέ 476 εκατ. από την κατεχόμενη Ελλάδα, από την Ελλάδα των Ολοκαυτωμάτων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών! Από την Ελλάδα των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Κομμένου, των Λιγκιάδων, των Κερδυλίων, της Ερμακιάς, των Πύργων, του Μεσοβούνου, της Κανδάνου, της Βιάννου, του Λέχοβου, της Κλεισούρας, του Δομένικου, του Δοξάτου, του Χορτιάτη, του Ελατοχωρίου, της πείνας και της εξαθλίωσης.
Τις θέσεις του  Jurgen Kilian και μία εντελώς διαφορετική άποψη για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής καταγράφει δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο αναφέρεται σε μία νέα ιστορική μελέτη. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον Γερμανό ιστορικό Jurgen Kilian, ο οποίος εξέτασε τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας από το 1939 έως και το 1945 και τα χρήματα τα οποία αυτό «δέχθηκε» από τις χώρες που είχαν κατακτήσει τα ναζιστικά στρατεύματα. 

Ο Kilian είναι συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με τα έξοδα άλλων. Το υπουργείο του Ράιχ και η οικονομική στήριξη της Ευρώπης για τον πόλεμο του Χίτλερ» («War at the expense of others. The Reich Ministry and the Economic Mobilization of Europe for Hitler's War». 

«Το πιο σημαντικό συμπέρασμα (σ.σ. της μελέτης): Οι κατεχόμενες χώρες λεηλατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από περίπου 1.200 απεσταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών του Ράιχ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση του πολέμου. 
Ταυτόχρονα ο Γερμανός ιστορικός αντικρούει ωστόσο τον ισχυρισμό ότι τεράστια ποσά έρευσαν από τις υπό κατοχή χώρες προς το Γ΄ Ράιχ» με στόχο τη χρηματοδότηση μιας «ευημερούσας δικτατορίας».

Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικώνΑνοιχτή επιστολή του Μιχάλη Χαραλαμπίδη προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών για το γεγονός της  άρνησης των Καναδικών αρχών να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα


Προς τον Πρωθυπουργό
κ. Αλέξη Τσίπρα

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών
κ. Νικόλαο Κοτζιά

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εξ όσων γνωρίζω Καναδοί διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα και να αναπτύσσουν ελεύθερα τις γνώμες, τις ιδέες τους σε ελληνικούς θεσμικούς χώρους και στιγμές δημόσιου διαλόγου.
Τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσα ότι αυτό δεν ισχύει για τους αντίστοιχους Έλληνες στη Δημοκρατία του Καναδά.
Η καναδική κυβέρνηση απέτρεψε δια της κωλυσιεργίας, χωρίς να απαντά στο αίτημα παροχής βίζας τη συμμετοχή μου σε μια στιγμή συνέλευσης, διαλόγου των Ελλήνων του Καναδά στο Μόντρεαλ.
Το θέμα που θα ανέπτυσσα ήταν Μακεδονικότητα – Ελληνικότητα – Οικουμενικότητα. Μία περισσότερο μορφωτική, πολιτισμική παρά πολιτική προσέγγιση. Ακόμη και στους μαθητές των σχολείων του Καναδά θα ήταν χρήσιμη αυτή η ομιλία. Όχι βέβαια μόνο στους μαθητές. Ίσως και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της καναδικής Βουλής ή αυτήν του πολιτισμού.
Η ελληνική αντιπροσωπεία στον Καναδά μπορεί να σας ενημερώσει. Σας στέλνω όμως ταυτόχρονα το μήνυμά μου προς το Συνέδριο, μια και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.
Νομίζω ότι οφείλετε να πράξετε τα δέοντα προς την κυβέρνηση της συμμάχου χώρας, ώστε οι σχέσεις δύο πολιτισμένων χωρών να εξελίσσονται σε ένα επίπεδο σοβαρότητας.

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Αντωνίου ΑποστόλουΚηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Αντωνίου Αποστόλου

 Κηδεύεται τo Σάββατο18 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 πμ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Λειβάδια Λάρνακας, ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος Στρατιώτης του 399ου ΤΠ, Αντώνιος Αποστόλου του Χριστοφή (Τόφφας).

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στον Καναδά στον Μιχάλη ΧαραλαμπίδηΘ. Μαλκίδης 

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στον Καναδά στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Ήμουν δέκτης ερωτήσεων  σχετικώς με το θέμα της άρνησης εισόδου στον Καναδά στον Μιχάλη ΧαραλαμπίδηΆλλοι προσέγγισαν το σοβαρό αυτό ζήτημα με ενδιαφέρον και με καλή προαίρεση, άλλοι υποκριτικά, άλλοι κουτοπόνηρα, άλλοι προβοκατόρικα. 

Αντιστοίχως διάβασα ορισμένα σχόλια, στο ίδιο πλαίσιο, γιατί οι περισσότεροι, μαζί με τους θεσμούς, ως συνήθως σιώπησαν και αδιαφόρησαν για να θυμηθούμε και τον Γερμανό λουθηρανό πάστορα Μάρτιν Νίμελερ και τη ρήση του για το Ναζιστικό καθεστώς. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια δεν επιτράπηκε η είσοδος του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στις ΗΠΑ, όπου θα μιλούσε σε εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει όσο κανείς άλλος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για να λύσουμε λοιπόν το "γρίφο" της άρνησης εισόδου στον Καναδά στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη  παραθέτω τους παρακάτω λόγους, ελπίζοντας να γίνουν κατανοητοί, έτσι ώστε  να μη χρειαστεί να επανέλθουμε......

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Τιμώντας τα θύματα του Κεμαλισμού και του Ναζισμού στο Νταχάου

Οι Πόντιοι της Γερμανίας τίμησαν την μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών στο Νταχάου

Τιμώντας τα θύματα του Κεμαλισμού και του Ναζισμού στο 
Νταχάου 

του Θεόδωρου Ασβεστόπουλου- Κανάλι Ένα

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Νταχάου 
και συγκεκριμένα  στον χώρο όπου γράφτηκε μία 
από τις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας της Ανθρωπότητας: 
το Ολοκαύτωμα.

Στο σημείο εκείνο υλοποιώντας την πρόταση του 
Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ποντιακά σωματεία της  
Βάδης- Βυρτεμβέργης τίμησαν τη
μνήμη των θυμάτων  όλων των Γενοκτονιών.

«Είμαστε στη Γερμανία, όπου γίνεται μία σπουδαία 
για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους ιστορική 
επίσκεψη απογόνων διασωθέντων Ποντίων και άλλων 
προσφύγων, εδώ στο κολαστήριο του Νταχάου, 
αναδεικνύοντας μία σειρά από δολοφονικές πολιτικές 
και πρακτικές που ξεκίνησαν από 
τον κεμαλισμό και κατέληξαν στον ναζισμό», δήλωσε 
σε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση στο 
Κανάλι Ένα 90.4* ο Θεοφάνης Μαλκίδης, 
Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και Μέλος της Διεθνούς 
Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών.

Οι Πόντιοι της Γερμανίας τίμησαν την μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών στο Νταχάου

«Έχουν έρθει αντιπροσωπείες από Γερμανία, 
Ελβετία, από όλη την Ευρώπη, υλοποιώντας την  πρόταση  του 
Μιχάλη  Χαραλαμπίδη με ανθρώπους που είναι 
απόγονοι διασωθέντων της Γενοκτονίας των Ελλήνων 
της Ανατολής, άνθρωποι από οικογένειες με θύματα, 
όπως και η δική μου οικογένεια έχει ορφανά, αγνοούμενους 
και θύματα τόσο από την γενοκτονία από τον Κεμάλ όσο και
 από το Ολοκαύτωμα του Χίτλερ. Εδώ στο Νταχάου 
καταθέτουμε στεφάνι μετά από πομπή στο Μνημείο 
του Ολοκαυτώματος προκειμένου να αναδειχθεί η 
Γενοκτονία και το Ολοκαύτωμα αλλά κυρίως για να στείλουμε
 το μήνυμα ότι αυτά τα εγκλήματα δεν πρέπει να 
επαναλαμβάνονται», πρόσθεσε ο κ. Μαλκίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι «Αυτό που στοίχισε τη ζωή σε πάνω 
από ένα εκατομμύριο Έλληνες στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Θράκη, επαναλήφθηκε ως Ολοκαυτώματα από τα 
Κερδύλλια μέχρι το Δίστομο και από τα Καλάβρυτα 
μέχρι τον Χορτιάτη, τους Πύργους και το Μεσόβουνο. 
Θέλουμε λοιπόν να επισημάνουμε ότι αυτά τα εγκλήματα 
όχι απλώς δεν πρέπει να επιβραβεύονται, 
όχι απλώς δεν πρέπει να επιβεβαιώνονται καθημερινά αλλά πρέπει κυρίως να τιμωρούνται».

Οι Πόντιοι της Γερμανίας τίμησαν την μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών στο Νταχάου

Επίσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Το Ποντιακό 
Ζήτημα σήμερα» που έγινε  στην Ποντιακή 
Εστία Στουτγάρδης:
«Στις 28 Οκτωβρίου είχαμε ακόμα μία πολύ σπουδαία 
εκδήλωση η οποία εντάσσεται σε όλη αυτή την 
πραγματική διάσταση που θέλουμε να αναδείξουμε. 
Μίλησε ο ΤαμέρΤσιλινγκίρ, ένας δικός μας άνθρωπος, 
πολίτης της Τουρκίας, ποντιακής καταγωγής, ο οποίος 
ανακάλυψε την ταυτότητα του πριν λίγα χρόνια. 
Είχαμε επίσης τον Αλί Ερτέμ, από την Ένωση ενάντια στις
 Γενοκτονίες, επίσης ποντιακής καταγωγής και την 
Ντεβρίμ Καβαλί, κουρδικής και αρμενικής καταγωγής, η οποία μίλησε και τραγούδησε για αυτά τα ζητήματα. 
Με την δική μου παρουσία αναδεικνύονται μία σειρά 
από θέματα τα οποία επαναλήφθηκαν πραγματικά επειδή 
δεν τιμωρήθηκαν. Εάν ο κεμαλισμός τιμωρούνταν δεν 
θα επαναλαμβανόταν ως ναζισμός με τρομακτικές ομοιότητες,
 υπό την έννοια του τρόμου και διαστροφικές ομοιότητες, 
οι οποίες κατέληξαν από το Νταχάου της Σμύρνης στο 
Νταχάου της Γερμανίας».

Οι Πόντιοι της Γερμανίας τίμησαν την μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών στο Νταχάου

«Να μην ξεχάσουν οι νέες γενιές»

Μνήμη εισβολής και κατοχής, μνήμη ψευδοκράτους, μνήμη πεσόντων και αγνοουμένων, μνήμη Θεόφιλου Γεωργιάδη, Ισαάκ και Σολωμού.


Θ. Μαλκίδης

Μνήμη εισβολής και κατοχής, μνήμη ψευδοκράτους, μνήμη πεσόντων και  αγνοουμένων, μνήμη Ισαάκ και Σολωμού. 

Με την Τουρκική εισβολή,  πριν 23+20  χρόνια στην Ελληνική Κύπρο και 20 χρόνια από τη δολοφονία των εθνονεομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, υλοποιήθηκαν  δύο από τις πιο φασιστικές πράξεις που  έχουν γίνει  στην ιστορία της ανθρωπότητας.  Και από τότε  ο φασισμός που δολοφόνησε και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό της Κύπρου (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι» και άλλα εγκλήματα) και ο ρατσισμός που ξεκινά από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγει στο βιασμό  του πολιτισμού προς όφελος της Τουρκοποίησης, συνεχίζεται. 

Την ίδια στιγμή που έχουν συμβεί και συμβαίνουν αυτά (και άλλα) στην κατεχόμενη και δυστυχώς και στην ελεύθερη Κύπρο και που αποδεικνύουν τον Τουρκικό φασισμό που  καταπιέζει και δολοφονεί τον Ελληνισμό, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα που σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται. 
Υπάρχει νομιμοποίηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στην Αθήνα και τη Λευκωσία να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται την Κύπρο και το δικαίωμά του Ελληνισμού στο μέλλον και την ελληνικότητά του με τους εκπροσώπους του κατακτητή, του ψευδοκράτους; 

Μπορεί μία ηγεσία, πολιτική και διανοητική να φαντασιώνεται ελληνοτουρκικές φιλίες με δεδομένη την εισβολή και την κατοχή, με γνωστά τα εγκλήματα του κατακτητή; 

Η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι ζήτημα μίας υποτίθεται πολιτικής και πνευματικής  τάξης - ελίτ, η οποία κατά καιρούς εφευρίσκει νέους όρους και «σχέδια» για να νομιμοποιήσει την αποκαλούμενη «λύση», να εδραιώσει τα τετελεσμένα της φασιστικής τουρκικής εισβολής και κατοχής, να διαιωνίσει το ζήτημα των αγνοουμένων και των εποίκων, ουσιαστικά να εγκαταστήσει με ελληνική υπογραφή   τον Τουρκικό φασισμό σε όλη την Κύπρο. 
Γιατί η λύση δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί στο ρατσισμό, στη διαιώνιση της αδικίας, στο διαχωρισμό, στη χυδαιότητα, στην ανηθικότητα. 

Η επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου δε μπορεί να στηρίζεται στην πολιτική και στρατιωτική ομήρεια, στα (ψευτο) διλήμματα, αλλά μόνο στις αρχές και τις αξίες, στις ελληνικές έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

 Δεν υπάρχει η νομιμοποίηση, ούτε η αποδοχή στην κοινωνία για υποχωρήσεις, τόσο στην Κύπρο και βεβαίως  στο Αιγαίο και τη Θράκη. Η τριτοκοσμική οδός της συνδιαλλαγής με τους Τούρκους φασίστες κατακτητές, αποτελεί πισωγύρισμα και υποχώρηση προς τον εισβολέα, σημαίνει την ίδια ακολουθούμενη (αποτυχημένη) οδό των 20+23 ετών

Η  Ελευθερία, για αυτήν που θυσιάστηκαν ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, παραμένει η μόνη λύση, έναντι του  Τουρκικού φασισμού, των εισβολέων και των κατακτητών της ελληνικής Κύπρου.  15 Νοεμβρίου 1941 : Οι σφαγές των Ναζί στο Στρυμονικό, Χείμαρρο, Τριάδα Σερρών

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτέλεση στο Στρυμονικό Σερρών  από τους Ναζί

15 Νοεμβρίου 1941 : Οι σφαγές των Ναζί στο Στρυμονικό, Χείμαρρο, Τριάδα Σερρών

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ των Ναζί εναντίον του Ελληνικού Λαού εκδηλώνεται από τις πρώτες μέρες της κατοχής ως τις τελευταίες.

Από το εξωφρενικό «Εδώ υπήρχε κάποτε η Κάνδανος», γραμμένο από τους ίδιους, που μαρτυράει την εσώτερη διάθεση για το πώς θα ’θελαν την Ελλάδα όλη, έως τους 1.460 της περιοχής των Καλαβρύτων, από 13 χρόνων και πάνω, τα γυναικόπαιδα στις Λιγγιάδες της Ηπείρου, τους 174 καμένους του Χορτιάτη, τα όργανα του Χίτλερ δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. 

Κανένας ηθικός φραγμός. Σφάζουν νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, ιερείς, υπερήλικες· απαγχονίζουν, καίουν ζωντανούς, εκτελούν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα.

Στις 15 Νοεμβρίου 1941 οι Ναζί κατακτητές έκαναν επιδρομή στο Στρυμονικό, Χείμαρρο και Τριάδα Σερρών  και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 30 άοπλους Έλληνες, μεταξύ των οποίων και  στρατιώτες που μόλις είχαν επιστρέψει από το μέτωπο..... 

Στο Στρυμονικό είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες από τη Θράκη, της Μικρά Ασία, τον Πόντο. Θύματα του Κεμαλισμού και του Ναζισμού!

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι οι αρχές του Καναδά δεν επέτρεψαν στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη να εισέλθει στη χώρα; KANADA HÜKÜMETİNDEN PONTOSLU RUMLARA SAYGISIZLIK
Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι  οι αρχές του Καναδά αρνήθηκαν την είσοδο στον  Μιχάλη Χαραλαμπίδη,  ο οποίος θα μιλούσε για την Μακεδονία; Θ. Μαλκίδης: Παραθέτω τα κείμενα των αγαπητών συμπατριωτών, φίλων και συναθλητών στον αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας, του εξαιρετικού ανθρώπου και επιστήμονα Χαράλαμπου Βασιλειάδη ο οποίος ζει στην Νέα Υόρκη  και του συνοδοιπόρου συγγραφέα Tamer Çilingir. Κείμενα που  αναφέρονται στο ζήτημα της άρνησης των αρχών του Καναδά να επιτρέψουν την είσοδο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, που μιλούν για τα αυτονόητα και για τις ευθύνες αυτών που σιωπούν....

 Γιατί δεν υπάρχει καμία αντίδραση;

Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Πριν μερικά χρόνια δεν επιτράπηκε η είσοδος στις ΗΠΑ του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Πριν μερικές ημέρες επαναλήφθηκε το ίδιο από τις καναδικές αρχές.

Ποιος δάχτυλος, μα την αλήθεια, μπορεί να στερεί την παρουσία και τον λόγο σε ένα λόγιο, σε ένα εκφραστή της ειρήνης, σε ένα υπερασπιστή της συνύπαρξης όλων των λαών, σε ένα μαχητή των δικαιωμάτων και αξιών της ανθρώπινης ύπαρξης; Και ποια άραγε είναι η προέλευση και τα κίνητρα αυτού του σκοτεινού δαχτύλου;

Και καλά ο δάχτυλος υπέδειξε. Εμείς πως αντιδράσαμε; Γιατί δεν στείλαμε μια ενημερωτική επιστολή στις αρμόδιες αρχές, ως πολίτες των ΗΠΑ και Καναδά, αντίστοιχα, να πιστοποιήσουμε και να διαβεβαιώσουμε τα προφανή; Και αν εμείς αδυνατούμε, γιατί στερούμε την τεράστια δύναμη μας, που ονομάζεται Φιλελληνισμός, να δράσει; Έχουμε γεμίσει με οργανώσεις, συνέδρια και προέδρους. Από αγωνιστικότητα, αντανακλαστικά, συντονισμό, συνεργασία, δράση και κυρίως αποτελεσματικότητα πάσχουμε.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αντάμα με την μεγάλη αγωνίστρια Thea Halo μπροστά στο μνημείο Γενοκτονίας που στήθηκε στη Φιλαδέλφεια (τη προτεινόμενη από εμένα πόλη για παγκόσμιο/οικουμενικό κέντρο του Φιλελληνισμού) από τον εκεί τοπικό ποντιακό σύλλογο "Ακρίται".


Ο Μ. Χαραλαμπίδης, ως γνωστόν, ανέδειξε το εθνικό ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πατρίδα μας (όσο παράδοξο και αν ακούγεται χρειάστηκε να πείσει τους Έλληνες για το ειδεχθέστερο έγκλημα που υπέστησαν συμπατριώτες τους) και η Thea Halo το ανέδειξε στις ΗΠΑ και στη διεθνή κοινότητα.Tamer Çilingir

KANADA HÜKÜMETİNDEN PONTOSLU RUMLARA SAYGISIZLIK
Tamer Çilingir

11 Kasım 2017’de Kanada’da yapılan 35. Kanada Helen Kongresi’nin konusu Makedonya idi. Konuşmacılardan biri de  siyasetçi, sosyolog Pontoslu Rum/Helen Mihalis Haralambidis idi. 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αγνοούμενοι Στρατιώτες Δ. Τζιρκάκας, Κ. Παπουτσής, Ι. Παπαντωνίου
Αγνοούμενοι Στρατιώτες Δ. Τζιρκάκας, Κ. Παπουτσής, Ι. Παπαντωνίου

Για 43 χρόνια οι οικογένειες των Στρατιωτών Δημήτρη Τζιρκάκα, Κώστα Παπουτσή και Ιάκωβου Παπαντωνίου αναζητούσαν τους δικούς τους ανθρώπους και πριν λίγες ώρες γράφτηκε ο επίλογος εκείνου του τραγικού καλοκαιριού του 1974.

Το ύστατο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι των 3 αγνοούμενων του νέου χωρίου Κυθρέας.

Η κηδεία των Δημήτρη Τζιρκάκα και Κώστα Παπουτσή τελέστηκε από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Οι δύο είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους στην Κερύνεια και τα οστά τους εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο. 

Ο Ιάκωβος Παπαντωνίου έφεδρος του 211 ΤΠ εγκλωβίστηκε στην περιοχή Τράχωνα Νεάπολης Ομορφήτας όταν η περιοχή κατελήφθη από τους Tούρκους μετά από σκληρές μάχες. Τα οστά του εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην κατεχόμενη Λευκωσία

Το μετάλλιο του Γιώργου Ζαχαριάδη στον Μαραθώνιο για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani!


Θ. Μαλκίδης 

Το μετάλλιο του Γιώργου Ζαχαριάδη στον Μαραθώνιο για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani! 

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), συνελήφθη και είναι φυλακισμένος για επτά μήνες με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση»  μετά από το μακροχρόνιο αγώνα του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Φυλακισμένη είναι επίσης και η σύντροφός του Meral Geylani . Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, ο υπερμαραθωνοδρόμος, με τους αγώνες του αφιερωμένους στον Γιάννη και τη Meral δείχνει ποιο είναι το καθήκον και το χρέος. Ιδιαίτερα με τη χειρονομία του να αφιερώσει το μετάλλιό του στο Μαραθώνιο και να το στείλει στη φυλακή, δείχνει τις υψηλές αξίες που τον διακρίνουν. 

Είναι καθήκον μας με κάθε τρόπο να κάνουμε γνωστή την παράνομη φυλάκιση των δύο συναθλητών  μας που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.


Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και τη Meral Geylani! 
13 Νοεμβρίου 1943: Ένα ακόμη κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι ΠιερίαςΘ. Μαλκίδης Ένα ακόμη κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι Πιερίας Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας  έχουν υποστεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την Ναζιστική κατοχή. Μακεδονία, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, όλη η χώρα έγινε ένα Ολοκαύτωμα.

Έτσι και στην Πιερία οι Ναζιστικές δυνάμεις εκτέλεσαν εν ψυχρώ εκατοντάδες αθώους Έλληνες και πυρπόλησαν τις οικίες τους καταστρέφοντας ό, τι βρήκαν μπροστά τους.  
Χαρακτηριστικά (όχι μοναδικά) παραδείγματα: οι μάχες που δόθηκαν, η εκτέλεση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κατερίνης των πατριωτών και του Δημάρχου Κατερίνης Αιμιλίου Ξανθόπουλου, η εκτέλεση των πατριωτών στο Ελατοχώρι, στον Τρίλοφο, στον Άγιο Δημήτριο, ο βομβαρδισμός του Λιτοχώρου και της Μονής του Αγίου Διονυσίου. Καταστροφές έχουν υποστεί και χωριά, που γεωγραφικώς κείνται σε άλλους, όμορους, Νομούς (Λιβάδι και Κοκκινοπηλός Νομού Λαρίσης, Καταφύγιο Νομού Κοζάνης), αλλά που οι κάτοικοί τους μετά τις καταστροφές μετοίκησαν μαζικά κυρίως στην Κατερίνη.

Ένα ακόμη κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα σημειώθηκε στο Ελατοχώρι Πιερίας 
13 Νοεμβρίου  1943, πρώτη λεηλασία και πυρπόληση του χωριού.
25 Δεκεμβρίου (ανήμερα Χριστούγεννα ), δεύτερη επιδρομή στο Ελατοχώρι και πυρπόλησή του.

17 Ιανουαρίου 1944 , τρίτη επιδρομή στο Ελατοχώρι, όπου πυρπολούνται από τους Ναζί και τα υπόλοιπα 14 σπίτια, που είχαν μείνει όρθια από τις προηγούμενες επιδρομές, οι οποίοι σκοτώνουν 30 γυναικόπαιδα και τραυματίζουν 32.

Δείτε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στον Κ. Περτσινίδη στην τηλεόραση Flash για τα Ολοκαυτώματα κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani στον Μαραθώνιο από τον Γιώργο Ζαχαριάδη
Θ. Μαλκίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και την Meral Geylani στον ΜαραθώνιοΤον αγώνα του για τον τερματισμό του, στον κλασικό – αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης, τον αφιερώνει στον φυλακισμένο από το τουρκικό καθεστώς Έλληνα του Πόντου, Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και στη σύντροφό του Meral Geylani, οι οποίοι   αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την Ελευθερία των λαών στην Τουρκία.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ) αναφέρει πως « Ο αγώνας συνεχίζεται, ο οποίος φέτος έχει πάλι την βαρύτητά του, αφού είναι αφιερωμένος στον αδελφό μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Meral Geylani κρατούνται ακόμη στις φυλακές της Τουρκίας....Και  από τον Μαραθώνιο έχοντας πράξει και από εδώ το ανθρώπινο, ηθικό, ιστορικό χρέος και καθήκον, συνεχίζουμε αυτό που διδαχθήκαμε από τους γονείς και τους αδελφούς μας, από την παράδοση και από την κληρονομιά μας: 
Την αλληλεγγύη, την στήριξη, την αντίσταση στο Φασισμό και τον Ολοκληρωτισμό, το λόγο και την πράξη. Ζητάμε και από εδώ Ελευθερία στους Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani που σαπίζουν με κατασκευασμένες κατηγορίες στα τουρκικά κάτεργα, στα σύγχρονα τάγματα εργασίας, στα σημερινά Νταχάου και Άουσβιτς. Ζητάμε τη φωνή όλων των ανθρώπων και όλων των Ελλήνων δημοκρατών για Δικαιοσύνη. 

Λευτεριά στους συνανθρώπους μας και συναγωνιστές μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani.


Για τις δολοφονίες Ελλήνων και Ελληνίδων από τους Ναζί στη Δυτική ΜακεδονίαΓια τις δολοφονίες Ελλήνων και Ελληνίδων από τους Ναζί στη Δυτική Μακεδονία

Οι προσχεδιασμένες εκτελέσεις αθώων Ελλήνων και Ελληνίδων από τους Ναζί στη Δυτική Μακεδονία, τα ολοκαυτώματα στην Ερμακιά, στους Πύργους και το Μεσόβουνο Εορδαίας, στο Λέχοβο Φλώρινας και την Κλεισούρα Καστοριάς, στα Σέρβια Κοζάνης και σε άλλες πόλεις και χωριά στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους.Η συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στην ΕΡΤ Φλώρινας για τα Ολοκαυτώματα στη Δυτική Μακεδονία