Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani στον Μαραθώνιο από τον Γιώργο Ζαχαριάδη




Θ. Μαλκίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και την Meral Geylani στον Μαραθώνιο



Τον αγώνα του για τον τερματισμό του, στον κλασικό – αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης, τον αφιερώνει στον φυλακισμένο από το τουρκικό καθεστώς Έλληνα του Πόντου, Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και στη σύντροφό του Meral Geylani, οι οποίοι   αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την Ελευθερία των λαών στην Τουρκία.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ) αναφέρει πως « Ο αγώνας συνεχίζεται, ο οποίος φέτος έχει πάλι την βαρύτητά του, αφού είναι αφιερωμένος στον αδελφό μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Meral Geylani κρατούνται ακόμη στις φυλακές της Τουρκίας....



Και  από τον Μαραθώνιο έχοντας πράξει και από εδώ το ανθρώπινο, ηθικό, ιστορικό χρέος και καθήκον, συνεχίζουμε αυτό που διδαχθήκαμε από τους γονείς και τους αδελφούς μας, από την παράδοση και από την κληρονομιά μας: 
Την αλληλεγγύη, την στήριξη, την αντίσταση στο Φασισμό και τον Ολοκληρωτισμό, το λόγο και την πράξη. Ζητάμε και από εδώ Ελευθερία στους Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani που σαπίζουν με κατασκευασμένες κατηγορίες στα τουρκικά κάτεργα, στα σύγχρονα τάγματα εργασίας, στα σημερινά Νταχάου και Άουσβιτς. Ζητάμε τη φωνή όλων των ανθρώπων και όλων των Ελλήνων δημοκρατών για Δικαιοσύνη. 

Λευτεριά στους συνανθρώπους μας και συναγωνιστές μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani.