Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ένας ακόμη Γερμανός ιστορικός αμφισβητεί την παροχή αναγκαστικού δανείου από την Ελλάδα προς το Ναζιστικό καθεστώς!








Welt: Ένας ακόμη Γερμανός ιστορικός αμφισβητεί την παροχή αναγκαστικού δανείου από την Ελλάδα προς το Ναζιστικό καθεστώς! 


Ο Γερμανός ιστορικός Jurgen Kilian υποστηρίζει ότι οι Ναζί δεν έλαβαν ποτέ 476 εκατ. από την κατεχόμενη Ελλάδα, από την Ελλάδα των Ολοκαυτωμάτων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών! Από την Ελλάδα των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Κομμένου, των Λιγκιάδων, των Κερδυλίων, της Ερμακιάς, των Πύργων, του Μεσοβούνου, της Κανδάνου, της Βιάννου, του Λέχοβου, της Κλεισούρας, του Δομένικου, του Δοξάτου, του Χορτιάτη, του Ελατοχωρίου, της πείνας και της εξαθλίωσης.




Τις θέσεις του  Jurgen Kilian και μία εντελώς διαφορετική άποψη για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής καταγράφει δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο αναφέρεται σε μία νέα ιστορική μελέτη. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον Γερμανό ιστορικό Jurgen Kilian, ο οποίος εξέτασε τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας από το 1939 έως και το 1945 και τα χρήματα τα οποία αυτό «δέχθηκε» από τις χώρες που είχαν κατακτήσει τα ναζιστικά στρατεύματα. 

Ο Kilian είναι συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με τα έξοδα άλλων. Το υπουργείο του Ράιχ και η οικονομική στήριξη της Ευρώπης για τον πόλεμο του Χίτλερ» («War at the expense of others. The Reich Ministry and the Economic Mobilization of Europe for Hitler's War». 

«Το πιο σημαντικό συμπέρασμα (σ.σ. της μελέτης): Οι κατεχόμενες χώρες λεηλατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από περίπου 1.200 απεσταλμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών του Ράιχ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση του πολέμου. 
Ταυτόχρονα ο Γερμανός ιστορικός αντικρούει ωστόσο τον ισχυρισμό ότι τεράστια ποσά έρευσαν από τις υπό κατοχή χώρες προς το Γ΄ Ράιχ» με στόχο τη χρηματοδότηση μιας «ευημερούσας δικτατορίας».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας το συνολικό ποσό που «άρπαξαν» οι Ναζί από τις κατεχόμενες χώρες ξεπερνά τα δύο τρισ. ευρώ, αλλά ο Kilian υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έδωσε ποτέ κάποιο αναγκαστικό δάνειο στο Γ’ Ράιχ. 
«Ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει την έκφραση αρκετών αντικρουόμενων απόψεων είναι το επονομαζόμενο «αναγκαστικό δάνειο» που έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία και εκτιμάται ότι ήταν 476 εκατ. μάρκα. 
Ο Kilian σε μία 24σέλιδη ανάλυσή του εξετάζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της κατεχόμενης Ελλάδας και του Γ’ Ράιχ. 
Αποτέλεσμα; Το εν λόγω δάνειο ποτέ δεν υπήρξε. 
Αντίθετα οι Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν ως στόχο να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. 
Φυσικά δεν είχαν καλούς σκοπούς, απλά ήθελαν μία λειτουργική οικονομία προκειμένου να μπορεί να τους πληρώνει για την κατοχή», αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.