Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αποκαλυπτήρια μνημείου της Γενοκτονίας στη Θάσο και εκδηλώσεις μνήμης για τη ΓενοκτονίαΜε παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων πολιτών έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας καθώς και οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία στη Θάσο.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από το Δήμαρχο Θάσο κ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος  αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας,   ενώ ο λυράρης απήγγειλε το  "Ρωμανία κι' αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι' άλλο" και  χορευτές της  Λέσχης Ποντίων Καβάλας χόρεψαν τον Πυρίχειο.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε  η εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας  Χρ. Μαυρίδου,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θάσου "Διογένης ο Σινωπεύς" Δ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο μνημείο, ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για αυτό (Δήμαρχο Θάσου, Ηλία Κυριακίδη, κ.ά) και προλόγισε το Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και στο συμβολισμό του  μνημείου, καθώς και στο θέμα της Γενοκτονίας,  το  οποίο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις διεθνώς με τις προσπάθειες Ελλήνων και Φιλελλήνων.