Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Ιωάννη Χατζηκυπρή

 


Μετά από 47 ολόκληρα χρόνια τελέστηκε η ταφή των λειψάνων του Ιωάννη Χατζηκυπρή.

Ο Γιαννάκης Χατζηκυπρή είχε καταταγεί ως εθελοντής στο 306 τάγμα πεζικού στην Κυθρέα και πολέμησε στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας μέχρι τις 22 Ιουλίου οπότε και αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.

Δεν ξεχνώ!

 


Σήμερα, 17 Ιουλίου 2021: Από την Ακρόπολη στην Πλατεία Ελευθερίας


Από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού:

1.8.21



 Στις «1.8.21» το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων


Έλληνες όλου του κόσμου, από όλες τις ηπείρους, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία, Αφρική, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και αντιπρόσωποι των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων θα ανταμώσουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2019, δοκιμάστηκε σε μια επιτυχημένη ημερίδα εργασίας στις 8.8.2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), διοργανώνει, όπως είχε ανακοινώσει,  το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 19:00.

Nικόλαος Κατούντας

 


Ένας Ήρωας

Ένας Θρύλος 

Ένα Όνομα

Φόβητρο για τους εχθρούς

Τιμή, Ασπίδα, Θώρακας για τον Ελληνισμό όπου γης. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΟΎΝΤΑΣ

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΎΝΕΙΑΣ 

Ενα ακόμη σύμβολο




Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και έζησε, στις 16 Ιουλίου 1927. Οι γονείς της ήταν από την Σπάρτη. Μιλούσε τέσσερις γλώσσες ανάμεσα στις οποίες και τα γερμανικά.



Εκτελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944. Αφού βασανίστηκε άγρια στο κολαστήριο των SS στην οδό Μέρλιν, χωρίς να κατορθώσουν οι βασανιστές της να αποσπάσουν την οποιαδήποτε πληροφορία για τους συναγωνιστές της, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η εκτέλεση έγινε με 17 σφαίρες. Όσα και τα χρόνια της…

Το ασκέρι του Λαλά Μουσταφά κι οι απόγονοι που υπέστησαν σφαγές και καταπίεση



Το ασκέρι του Λαλά Μουσταφά κι οι απόγονοι που υπέστησαν σφαγές και καταπίεση


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η μάχη των Οχυρών




Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  Πριν από μερικές εβδομάδες κατατέθηκε λεπτομερής φάκελος προς το Υπουργείο Παιδείας για τη  διεξαγωγή  μαθητικού διαγωνισμού για τη Μάχη των Οχυρών σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, διαγωνισμός ο οποίος πήρε πριν από λίγο την έγκριση, για την οποία συγχαίρω  τους εμπνευστές, το Σύλλογο Φίλων Οχυρού ΙΣΤΙΜΠΕΗ ! 

Ένα είναι το πρόβλημα για τον Ελληνισμό




Θ. Μαλκίδης 

Μπροστά στη σημερινή κατάσταση που αφορά τη συνέχειά μας, την επιβίωσή μας ως έθνους, να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά αυτό που αναφέρουμε εδώ και χρόνια: Δεν υπάρχει Κυπριακό, Κουρδικό, Ποντιακό, Θρακικό  πρόβλημα-ζήτημα, δεν υπάρχει ζήτημα Αιγαίου και Γενοκτονίας, «μεταναστευτικό» και «προσφυγικό», ούτε ζήτημα εθνικιστών Αλβανών Τσάμηδων και λωποδυτών της Μακεδονίας, Συρίας, Λιβύης και Αρμενίας . Ένα είναι το ζήτημα, ένα είναι το μοναδικό   πρόβλημα στην περιοχή μας και αυτό είναι το Τουρκικό!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

"Ανατολική Θράκη απωλέσθη ατυχώς δι’ Ελλάδα....."


Θ.Μαλκίδης

Η Θράκη. 

Οι τραγικές εξελίξεις στο Μικρασιατικό μέτωπο, η αλλαγή των προσανατολισμών και της πολιτικής έναντι των Κεμαλικών από τις Μεγάλες Δυνάμεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογραφεί η συνθήκη ανακωχής των Μουδανιών, με την οποία ο ελληνικός στρατός διατάχθηκε να εκκενώσει όχι μόνο την Ιωνία, όπου εκεί πλέον γραφόταν ο επίλογος μιας παρουσίας αιώνων, αλλά μέσα σε 15 μέρες και την Ανατολική Θράκη, εκεί όπου υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του και εύρωστο ελληνικό στοιχείο Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέφερε σε σχετικό του τηλεγράφημα τα εξής: «Ανακοινώσατε, παρακαλώ τηλεγράφημα εις πληρεξουσίους Θράκης. Ανατολική Θράκη απωλέσθη ατυχώς δι’ Ελλάδα και επανέρχεται εις άμεσον κυριαρχίαν Τουρκίας…. Επί πλέον υποχρεούμεθα να εκκενώσωμεν από τούδε Θράκην. Ολόκληρος προσπάθειά μου στρέφεται πως χάνοντες Θράκην να σώσωμεν εν μέτρω δυνατώ Θράκας….Όσον τραγικόν και αν είνε, ανάγκη Θράκες να εγκαταλείψωσιν την γην, ην τόσων αιώνων κατοικούσιν αυτοί και πρόγονοί των, δεν υπάρχει άλλο μέσον σωτηρίας δι’ αυτούς….».

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Κύπρος Ιούλιος 1974

 


Σαρανταεπτά χρόνια μετά τελούνται οι κηδείες των ιερών οστών των μέχρι πρότινος αγνοούμενων στρατιωτών Αντωνίου Παπαγεωργίου και Χριστόδουλου Λαουτάρη των  οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί από τον Ιούλιο του 1974 πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο.


1821

 

Από το Εισαγωγικό του Θεοφάνη Μαλκίδη:

«Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, αναδεικνύουμε το κυρίαρχο για την ελληνική οντολογία, για την εθνική μας επιβίωση και συνέχεια, γεγονός.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Οι πεσόντες καταδρομείς από τον Έβρο Χ.Χατζόπουλος- Χ.Δοιτσίδης της Επιχείρησης "Νίκη"

 




Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες καταδρομείς από τον Έβρο Χρήστος Χατζόπουλος- Χριστόδουλος Δοιτσίδης της Επιχείρησης "Νίκη" στην Κύπρο το 1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  έναντι της τουρκικής εισβολής. 

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η Επιχείρηση "Νίκη" , Κύπρος 1974

 



Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες και αγνοούμενοι Καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" , Κύπρος 21 Ιουλίου  1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή. 

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Η γη μας που γέννησε την λευτεριά θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Η γη μας που γέννησε την λευτεριά θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.

Η θυσία του Κώστα Γεωργάκη.

Πενήντα ένα ακριβώς πριν στη Γένοβα, ένας νέος Έλληνας με βαθιά συναίσθηση της ιστορίας του αλλά και της ευθύνης του έναντι του λαού του, ο Κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς που είχε επιβληθεί στην γη που γέννησε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία .


Μνήμη των δεκατριών συμπατριωτών μας. Μαρί, Κύπρος 2011

 


Ήταν 11 Ιουλίου του 2011, όταν στις 05:40 το πρωί, σημειώθηκε έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού η οποία στοίχισε τη ζωή 13 ανθρώπων