Θ. Μαλκίδης
Καταδικάζοντας (ξανά) τον Κολοκοτρώνη, την Παιδεία και την Νέα Γενιά
Η αναφορά μας πριν λίγες ημέρες στον Κολοκοτρώνη με αφορμή την επέτειο κοίμησης του μέγιστου άνδρα της Επανάστασης και τη θέση του στα σχολικά εγχειρίδια, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της Ύβρεως.
Ύβρις η οποία συνεχίζεται και με τον Κολοκοτρώνη και την παρουσία του στα σχολικά βιβλία, τα οποία τα πληρώνουμε με κόπο και αφού έχουν προηγηθεί οι χυδαιότητες ενάντια και σε άλλες προσωπικότητες της Επανάστασης και καταλήγει στην απουσία της Γενοκτονίας των προγόνων μας, στα Ίμια και την απουσία των πεσόντων Καραθανάση, Γιαλοψού και Βλαχάκου και στη "θεματική εβδομάδα". Το σχετικό άρθρο του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας για το ρόλο της παιδείας που πρέπει να προάγει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι έχει παραβιαστεί.
Ενώ οι επίσημες δηλώσεις όσον αφορά τους γονείς που δεν έχουν δικαίωμα για τα παιδιά τους και τη συγκεκριμένη προσφερόμενη εκπαίδευση, απλώς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και την παρακμή του συστήματος. Το οποίο βεβαίως μετέρχεται κάθε μέσου, φασιστικού και ολοκληρωτικού, τρομοκρατίας και φόβου, προκειμένου να δολοφονήσει (και δια της παιδείας) τον τόπο και το λαό μας.
Όπως το γράφει ο Μίλαν Κούντερα : "Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.....".
Είναι αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο καθένας και η καθεμιά και κυρίως οι γονείς, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των νέων ανθρώπων, των νέων γενεών, έναντι του λεγόμενου πολιτικού προσωπικού, του οποίου ένας εκπρόσωπός του και εκ των βασικών υπευθύνων της τραγωδίας που ζούμε, θέλει να τους στείλει εκτός Ελλάδας!
Ακούστε τη σχετική συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη