Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αλβανικής καταγωγής το 60% των σημερινών Ελλήνων, ακόμη και οι… Θεοί του Ολύμπου- Αλβανική προπαγάνδα με το βιβλίο που χρηματοδότησε το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων.

 

Για Αλβανική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης  με αφορμή την έκδοση βιβλίου με εθνικιστικό περιεχόμενο στην αγγλική γλώσσα, Αλβανού συγγραφέα, στο οποίο υποστηρίζεται ακόμα και η θέση ότι οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί.

Το βιβλίο, την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων, σύμφωνα με τον κ. Μαλκίδη «Καταρρίπτει κάθε ιστορική θεωρία, κάθε ρεαλιστική προσέγγιση που αφορά την Ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού από το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων. Μιλά για Αλβανική καταγωγή μεταξύ άλλων, των Θεών του Ολύμπου,  των επαναστατών του 1821, καθώς και ότι πάνω από το 60% των σημερινών Ελλήνων και Ελληνίδων είναι Αλβανικής καταγωγής. Αυτή η παραγωγή παραπέμπει σε πηγές που είναι απαράδεκτες με έναν τρόπο προπαγανδιστικό, από τον Μ. Μπότσαρη και τον Θ. Κολοκοτρώνη μέχρι τη σημερινή Ελλάδα όλοι είναι Αλβανικής καταγωγής».

Παραχαράσσουν την ιστορία μας, μια ιστορία που είναι αποδεκτή σε όλο τον κόσμο τόνισε ο κ. Μαλκίδης που επεσήμανε ότι ο Αλβανικός εθνικισμός πάει χέρι χέρι με τον Σκοπιανό εθνικισμό. « Όλο αυτό το ψηφιδωτό το έχει σχεδιάσει η Τουρκία η οποία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή και κυρίως να προσβάλει την ελληνική εθνική κυριαρχία στοχεύοντας στον πυρήνα της. Αντί να απαλλαγούμε από τον εθνικισμό των Σκοπίων, αναπαράγεται και ενισχύεται και η Αλβανική προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλκίδη δεν πρόκειται για έκδοση μιας μειοψηφικής ακροδεξιάς παρακρατικής ομάδας στην Αλβανία αλλά για επίσημη θέση καθώς αναπαράγεται και από την ακαδημία των Σκοπίων και από την ακαδημία των Τιράνων

Προωθούν τις εθνικιστικές θέσεις με επίσημο τρόπο συμπλήρωσε.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ: