Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική



 Η τρίτη μέρα των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π (Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Α.Φ ΕΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου, Α.Φ.Κ Τόλμη Ιωαννίνων), της Α.Φ.Κ Αιχμή Κομοτηνής, του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και της Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.



 Ακολούθως, παρακολουθήσαμε τη λειτουργία στον νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα. Ξεναγηθήκαμε επίσης στο Μουσείο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών. Με το πέρας της ξενάγησης, καταθέσαμε στεφάνι στο Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και προχωρήσαμε στην ανάρτηση μεγάλου πανό, με την επιγραφή «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ = ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ» σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας. 


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κεντρική αντικατοχική εκδήλωση του τριημέρου των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή, κ. Θεοφάνη Μαλκίδη. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης χαιρετισμούς από εκπρόσωπους των φοιτητικών και μαθητικών παρατάξεων που διοργάνωσαν την εκδήλωση, από Βορειοηπειρωτικά και Κουρδικά σωματεία. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με αντικατοχικά τραγούδια και ποιήματα. Από το προαύλιο της Παναγίας Φανερωμένης κατηφορίσαμε προς την Οδό Λήδρας, από όπου και ξεκίνησε η μεγάλη αντικατοχική μας πορεία.


Ευχόμαστε οι δράσεις του αντικατοχικού μας τριημέρου, να αποτελέσουν το έναυσμα για αφύπνιση του λαού μας. Ευχόμαστε κάποια μέρα, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στην κατοχή. 


Ώσπου μια μέρα, το οδόφραγμα της ντροπής να σπάσει. Ώσπου να έρθει η άγια μέρα της Απελευθέρωσης!


Καλή Λευτεριά