Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Σεμπαϊδήν Καραχότζα

 ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 έφυγε από τη ζωή ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, άνθρωπος ξεχωριστός κι αγαπημένος απ' όλους. Δυο λόγια, δυο σκέψεις δεν είναι αρκετές. Τον σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Ο δημοσιογραφικός του λόγος επίκαιρος όσο ποτέ. Μας λείπουν οι αξίες του, το πείσμα του, το χιούμορ του, η αγάπη του για την Ελλάδα. 

Μπορούσε να αυτοσαρκάζεται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, που δεν ήταν λίγες. Μπορούσε όμως και να επιμένει και να υπομένει. 

Στοργικός πατέρας δύο υπέροχων παιδιών, καλός σύζυγος, τίμιος πολίτης, αμετανόητος ιδεολόγος.  Πρόλαβε να δει τα παιδιά του να σπουδάζουν και τώρα χαίρεται που προοδεύουν. Δεν πρόλαβε να δει το όραμά του για δημόσια σχολεία στα πομακοχώρια να υλοποιείται. 

Στα 42 του χρόνια αποφάσισε να φύγει βιαστικά από τη συντροφιά μας. Μα δεν έφυγε από τις καρδιές μας. Είναι στις σκέψεις μας, σαν αστέρι φωτεινό, να μας δείχνει το δρόμο με το καθαρό του μυαλό. Να μην υποχωρούμε, να μη λυγίζουμε. Γιατί όπως έλεγε συνέχεια: «Είμαι Έλληνας σημαίνει περπατώ με το κεφάλι ψηλά».

Σε ευχαριστούμε Σέμπα για όσα μας δίδαξες.

Νίκος Κόκκας