Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Για την αναγνώριση

 




ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ,ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ




Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, ως ιδρυτικό μέλος της «Ενωμένης Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης», μαζί με τους Αρμένιους και Ασσυρίους εταίρους μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ακόλουθους βουλευτές για την ομόφωνη υποστήριξή τους σε αυτή την ιστορική πρόταση που κατάθεσαν ζητώντας την αναγνώριση των γενοκτονιών (Αρμενίων ,Ασσυρίων και Ελλήνων) από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση: 


• Trent Zimmerman (MP for North Sydney – NSW, Βουλευτής στο Βόρειο Σύδνευ, της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας 

• Joel Fitzgibbon (MP for Hunter – NSW, Βουλευτής στην περιοχή Χάντερ, της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας) 

• Steve Georganas (MP for Adelaide – SA, Βουλευτής στην Αδελαίδα, της Πολιτείας Νότιας Αυστραλίας ) 

• Josh Burns (MP for McNamara – Vic , Βουλευτής στην περιοχή Μακ Ναμάρα της Πολιτείας της Βικτώριας) 

• Julian Lesser (MP for Berowra – NSW, Βουλευτής στην περιοχή Μπερόουρα, της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας) 

• John Alexander OAM (MP for Bennelong – NSW, Βουλευτής στην περιοχή Μπέννελονγκ, της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας) 


Αυτή η πρόταση προσέρχεται 22 μήνες μετά την έναρξη της «Ενωμένης Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης» στην οποία η Ομοσπονδία μας, μαζί με το Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή και την Εθνική Επιτροπή των Ασσυρίων συγκροτήθηκαν για να αναλάβουν Ομοσπονδιακούς πολιτικούς να δράσουν για αυτό το θέμα. Η «Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαιοσύνη» (Joint Justice Initiative) σχηματίστηκε από τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις δημοσίων υποθέσεων της αρμενικής-αυστραλιανής, ασσυριο-αυστραλιανής και ελληνοαυστραλιανής κοινότητας για να υποστηρίξει την εθνική αναγνώριση των γενοκτονιών που υπέστησαν οι πρόγονοί τους. 


Έκτοτε, περισσότεροι από 40 ομοσπονδιακοί βουλευτές έχουν ενταχθεί στην «Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» (Joint Justice Initiative) που οι οποίοι υπόσχονται να υποστηρίξουν τις εκκλήσεις μας για εθνική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων. Και οι τρεις Κοινότητες συνεργάζονται ακούραστα και παρόλο που φτάσαμε σε ένα θετικό ορόσημο, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. 


Αυτή η ενεργία μας χρειάζεται περισσότερες σοβαρές προσπάθειες για να φτάσουμε σε θετικα αποτελέσματα, ώστε να τοποθετηθεί επιτέλους η Αυστραλία στη αληθινή πλευρά της ιστορίας μας. Ευελπιστούμε πως έτσι θα επέλθει το απετούμενο αποτέλεσμα το οπίον θα ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης και δικαίωσης για τους Αρμενίους, τους Ασσυρίους και τους Ελληνες – η μελλούμενη αναγνώριση των Γενοκτονιών που υπέστησαν τα παραπάνω έθνη. 


Η Αυστραλιανή κυβέρνηση έχει τώρα μια ξεκάθαρη επιλογή – να σταθεί στο πλευρό του λαού της, που έχει εκφράσει τη βούλησή του μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της.