Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κλαίρη και Άρης : οι μαθητές μας, σαράντα ημέρες μετά....



 Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 (13:51:28’’). Μια ημερομηνία όπου η σεισμική δόνηση των 7 Ρίχτερ άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων που μένουν στη Σάμο. Από τη σεισμική δόνηση έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά. Ο 17χρονος Άρης και η 15χρονη Κλαίρη, όταν τοίχος εγκαταλελειμμένου και ασυντήρητου σπιτιού τους καταπλάκωσε.


Φυσικά πολλές καταστροφές καταγράφηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και Εκκλησίες, που κάθε μέρα τα βρίσκεις μπροστά σου και ματώνει η ψυχή σου.

Από εκείνη την ημέρα έβαλα σκοπό της ζωής μου, ο νόμος για τα εγκαταλειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια ν’ αλλάξει. Με συνοπτικές διαδικασίες να λύνονται τα χέρια του κάθε Δήμου και να προστατεύει τους Δημότες του από τα χειρότερα.



Προσπάθησα να ενημερώσω όσο περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό…

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020 (08:40). Μέσα στον πόνο της ψυχής των δύο οικογενειών, υπήρξε μια μικρή ικανοποίηση για το γκρέμισμα του σπιτιού που στέρησε τις ζωές του Άρη και της Κλαίρης.

Οι δυσκολίες πολλές. Το τέρας της γραφειοκρατίας μεγάλο. Όμως οι συντονισμένες ενέργειες και η επιμονή μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει θέληση. Το δίκαιο πάντα κερδίζει…

Στα πρόσωπα του Δημάρχου Γιώργου Στάντζου, των Αντιδημάρχων Μιχάλη Μητσού και Γιώργου Διονυσίου, της Δντριας Τεχνικών Υπηρεσιών κας Αγγέλας Καζάκου, του ειδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Φάνη Κουτζά, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν να γίνουν όλες οι ενέργειες και το κτήριο να κατεδαφιστεί. Ακολουθούν και άλλα κτίσματα - οικήματα... φαντάσματα...

Σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσω την τεχνική έκθεση που περιγράφει τους λόγους που οδήγησαν το κτήριο να πέσει. Κτήρια που όπως λέει ο λαός «από έξω είναι κούκλα και από μέσα πανούκλα». Όταν γίνονται εργασίες και δεν εποπτεύονται από ειδικούς, από επιστήμονες.



Ο καθένας από εμάς εάν διαπιστώσει ότι κάποιο κτήριο – οίκημα είναι προβληματικό, οφείλει να το καταγγείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν είναι «ρουφιανιά», είναι μέτρο προστασίας για όλους μας. Σώζονται ζωές.

Ελπίζω και είναι έτσι, ότι οι δύο ΆΓΓΕΛΟΙ, Άρης και Κλαίρη, θα βρίσκονται κάθε μέρα πάνω από το νησί μας και θα μας προστατεύουν στην καθημερινότητά μας.

Άρη και Κλαίρη… Κλαίρη και Άρη… τα καταφέραμε!!!!!!

Αλέξης Κομνηνός ο πατέρας του Άρη....