Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η τουρκική εισβολή στο Αιγαίο με ΜΚΟ


Τι ρόλο παίζει πραγματικά μια ΜΚΟ όταν αυτή:

*Κατηγορεί συλλήβδην το ελληνικό κράτος επειδή αυτό ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα!

*Μονίμως καταγγέλλει το Ελληνικό Λιμενικό ότι επιχειρεί να πνίξει τους μετανάστες, ενώ οι Τούρκοι είναι αυτοί που τους σώζουν!


*Διαθέτει και δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από σκάφη του τουρκικού λιμενικού. (Που τις βρίσκει άραγε;)

* Έχει φωτογραφίες από τις αφίξεις, γνωρίζει επακριβώς την πλήρη σύνθεση της κάθε βάρκας (πόσοι, ποιου φύλου, ποιας εθνικότητας) που φτάνει στα ελληνικά νησιά, πριν ακόμη ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές.


* Ποτέ δεν έχει εμφανίσει μία φωτογραφία από το «δίκτυό» της με αναχώρηση από τα τουρκικά παράλια.


* Έχει αναλάβει εργολαβικά στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κατηγορεί τις ελληνικές αρχές, αλλά δεν βρίσκει ούτε μία κουβέντα να πει για το καθεστώς της Τουρκίας, που καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.


Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αυτή η ΜΚΟ διατηρεί λεπτομερέστατα στατιστικά στοιχεία από το «δίκτυο!!» της όπως αναφέρει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου:


* για τις αφίξεις σε όλα νησιά,


* για τον αριθμό των επιβαινόντων, για τη χώρα προέλευσης τους, για το φύλο τους, για τον αριθμό των βαρκών που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια,


* για τις βάρκες που «σταματά» η τουρκική ακτοφυλακή (το 2019 σταμάτησε δήθεν 3.140 βάρκες που θα πήγαιναν στην Ελλάδα), που είναι σχεδόν πάντα κατά μέσο όρο σε ποσοστό 60% των αναχωρήσεων,


Αυτά δεν έχουν προκαλέσει εντύπωση σε καμία δημόσια αρχή; Δεν τους έχει ποτέ απασχολήσει ότι ενώ φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για αφίξεις μεταναστών αρνείται να ενημερώσει τις ελληνικές αρχές; Ή μήπως θεωρούν σοβαρό το πρόσφατο επιχείρημα ότι δεν ενημερώνει για να μην τους «επιστρέψουν» στην Τουρκία;

Δεν έχει προκαλέσει απορία σε κανέναν εάν αυτά τα «στοιχεία» που εμφανίζει μονίμως βοηθούν στο να φανεί η Τουρκία ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην συγκράτηση των ροών, για να πουλάει εκδούλευση στην ΕΕ ότι τηρεί τη δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και «καλώς» λαμβάνει τη συμφωνημένη χρηματοδότηση των 6 δισ. €;


Θεωρούν «τυχαία» τη δημιουργία γραμμής με online πληροφορίες για την αποστολή εικόνων και βίντεο στο whatsapp;


Στην προσπάθειά της αυτή έχει και την βοήθεια από εγχώρια παπαγαλάκια, τα οποία μερικές φορές από υπερβάλλοντα ζήλο βιάζονται να σηκώσουν φωτογραφίες από παράνομες αφίξεις με αναφορά σε ανάρτηση της ΜΚΟ πριν ακόμη αυτή γίνει.


Από την όλη της δράση το μόνο που φαίνεται να προκύπτει είναι η πλήρης συνεργασία και υποστήριξη της τουρκικής προπαγάνδας. Όπως και η εξυπηρέτηση, αν όχι η παρότρυνση, της παράνομης μετανάστευσης.


 Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα