Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το θράσος του θύτη ....



Δηλώσεις με τις οποίες αναφέρεται τόσο στην Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και στις εξελίξεις στα Παλαιστινιακά εδάφη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Σχετικά με ορισμένα γεγονότα και δηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου 2021.


Ο Αγώνας Ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εποφθαλμιούνταν την πατρίδα μας, όχι μόνο οδήγησε σε μια νίκη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας, αλλά έθεσε επίσης τέλος στις φρικαλεότητες της δύναμης εισβολής  και των συμμοριών που είχαν υπό τον έλεγχο τους την Ανατολία, και χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για καταπιεσμένα έθνη που λαχταρούσαν την ανεξαρτησία.

Από αυτήν την άποψη, ενώ η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν πρέπει να ξεχάσει τις άμεσες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες και γεμάτες ψευδαισθήσεις δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919 που παραποιούν εντελώς την ιστορία. Ομοίως, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-Τουρκικών λόμπι συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας διαστρεβλωμένες κατηγορίες, οι οποίες δεν έχουν καμία ιστορική βάση, εκτός Ελλάδας.

Στερείται αξιοπιστίας το να ισχυριστεί κανείς ότι η Ελλάδα, η οποία έχει καταγραφεί σε ιστορικά αρχεία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε όταν εισέβαλε στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 και όταν ξεκίνησε μια σφαγή στην Ανατολία με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αργότερα έγινε θύμα.

Αντιμέτωποι με τη φρικτή διάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής, οι Σύμμαχοι έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη σύσταση μιας Επιτροπής Ερευνών, και το ότι αυτή η κατοχή που ήταν το πεδίο της φρικαλεότητας, μετατράπηκε σε επαίσχυντη εισβολή.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, να θυμηθεί τις ελληνικές φρικαλεότητες που αντικατοπτρίζονται στις εκθέσεις της Επιτροπής Ερευνών, και να αποδεχτεί τα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, των οποίων οι πράξεις καταγράφονται στο 59ο άρθρο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το νόμο του πολέμου.

Μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθει η σημερινή ελληνική ηγεσία από το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα για ανεξαρτησία στις 19 Μαΐου 1919, για Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη της ανεύθυνης πολιτικής αντίληψης να γίνεται προσπάθεια να διαβάζεται η ιστορία αντίστροφα, θα είναι κυρίως προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και για ένα ευημερές μέλλον βάσει της συνεργασίας”.