Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Όταν ακολουθείς την εθνομηδενιστική γραμμή, όταν δεν ξέρεις Ιστορία, πως να απαντήσεις στον Ερντογάν για όσα μας είπε περί Ναζί και Άουτσβιτς....



Θ. Μαλκίδης 

Η πρόκληση  από τον  Ερντογάν. Στον Έβρο συνεχίζουμε την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Κλείστε τα σύνορα τώρα !

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του ο  Ερντογάν, έδειξε εικόνες που, όπως είπε, προέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο λέγοντας: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

«Ό,τι έκαναν οι Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνουν και οι Έλληνες εκ μέρους της Δύσης στα σύνορά τους», ανέφερε ο Ερντογάν εμμένοντας στην τουρκική θεωρία περί νεκρών στον Έβρο.

«Νόμιζαν ότι αστειευόμουν αλλά τώρα ανοίξαμε τα σύνορά μας», είπε αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Τούρκος πρόεδρος ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταπατά τις διεθνείς Συνθήκες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

«Ας δούμε την υποκρισία της Ελλάδας και της Ευρώπης», είπε ο Ερντογάν, προτού παρουσιάσει στους βουλευτές ένα βίντεο με τα όσα, κατά την τουρκική πλευρά, συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος συμβούλεψε την Ελλάδα να ανοίξει και αυτή τα σύνορά της ώστε οι μετανάστες να περάσουν στις πλούσιες χώρες της Δύσης.



Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν επιχείρησε μάλιστα να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς στην Ελλάδα δείχνοντας, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μια φωτογραφία που, όπως είπε, απεικονίζει Έλληνες που έφυγαν από την κατεχόμενη από τους Ναζί πατρίδα τους και αναζήτησαν καταφύγιο στη Συρία το 1942. «Θα ήθελα να σας θυμίσω ένα δημοσίευμα εφημερίδας του 1942 για τη βοήθεια που έλαβαν Έλληνες που κατέφυγαν στη Συρία για να γλιτώσουν από τις ναζιστικές επιθέσεις. Ίσως ένα από τα παιδιά που τους μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε αυτή τη φωτογραφία να είναι ένας από τους παππούδες του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων που πολιορκούν τα σύνορά της.


Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υποστήριξε την Ελλάδα στη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής στέλνοντας πλοία με τρόφιμα και ότι εκείνη την περίοδο «πολλοί Έλληνες ήλθαν στη χώρα μας κι έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι τη λήξη του πολέμου». Και συνέχισε στο ίδιο αχαρακτήριστο ύφος: «Η Ελλάδα, που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να σταματήσει τις ροές βυθίζοντας βάρκες με πρόσφυγες στη θάλασσα μέχρι σκοτώνοντας με σφαίρες, να μην ξεχνά ότι μπορεί να χρειαστούν κι αυτοί αυτό τον οίκτο. Την καλώ να δείχνει σεβασμό στους πρόσφυγες που φθάνουν στα εδάφη της». «Καλούμε όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου », είπε ο Ερντογάν.


Προ λίγων ημερών, στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε παρομοιάσει τη μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές Έβρου με το Άουσβιτς.