Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες στην υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε;

Θ. Μαλκίδης 

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες στην υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε; 

Εμείς ήμασταν και είμαστε παρόντες για τη Μακεδονία, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την υπεράσπιση του Ελληνισμού. Εσείς που ήσασταν, που είστε;


Κρυβόσασταν και σιωπούσατε όταν τα αφεντικά σας κατέθεταν στεφάνια στο δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ, όταν πολιτικοί, καθηγητές και δημοσιογράφοι αρνούνταν τη Γενοκτονία, όταν υπέγραφαν, συμφωνούσαν και ψήφιζαν για την παράδοση της Μακεδονίας, όταν αδιαφορούσαν για την απόδοση δικαιοσύνης για τα Ναζιστικά- Φασιστικά εγκλήματα, όταν σιωπούσαν για την υπεράσπιση του Ελληνισμού.

Κρύβεστε και τώρα που ο Ερντογάν αποπειράται να εισβάλει στον Έβρο και το Αιγαίο, τώρα που κρίνεται η συνέχειά μας, η επιβίωσή μας, το μέλλον μας !

Το περιγράφει εξαιρετικά ο σπουδαίος ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης <<Η χώρα μου βυθίζεται στο ψέμα και βρίσκουν καταφύγιο οι αλήτες σε χώμα που μυρίζει σαν πληγή>> .

Οι ομιλίες μου για τη Μακεδονία (συλλαλητήριο στη Βέροια) για τη Γενοκτονία ( Σύνταγμα, Αθήνα), για τις Ναζιστικές σφαγές (Ερμακιά Μακεδονίας ).

Υ. Γ  Τα ξημερώματα ο Ερντογάν έστειλε περίπου 300 άτομα για να εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο , ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εισέλθει από την 1η Μαρτίου στα νησιά του Αιγαίου 2129 άτομα συν τους 103 που έφτασαν μέχρι τη Κέα (Τζιά) .  Αυτοί θα μεταφερθούν στη Μαλακάσα, Ωρωπό και Σέρρες, ενώ ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παραθέτουν οι  οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων από Λέσβο, Χίο, Σάμο, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, οι οποίοι έστειλαν ΕΞΩΔΙΚΟ εναντίον των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης, Υγείας αλλά και κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, όπως επίσης κατά Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Γενικών Επιθεωρητών και Αστυνομικών Διευθυντών.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι στηλιτεύουν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με φόντο το προσφυγικό/μεταναστευτικό, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους λόγω και της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού. «Έχουμε αρχίσει να αμφιβάλουμε αν πέρα από τα γραφεία σας έχετε αντίληψη της θλιβερής κι απαράδεκτης τόσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και για την δημόσια υγεία, κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας» σχολιάζουν καυστικά.
Κατηγορούν όσους προειδοποιούν δια του εξωδίκου ότι «αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων» και πως κι είναι θέμα χρόνου να λογοδοτήσουν για την ανεπάρκεια τους και τα ελλιπή μέτρα φύλαξης και υγιεινής των κρατουμένων.
Περιγράφουν δε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγούν στην «έκρηξη» υγειονομικής βόμβας. 
«Κύριοι, έχουμε αρχίσει να αμφιβάλουμε αν πέρα από τα γραφεία σας έχετε αντίληψη της θλιβερής κι απαράδεκτης τόσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και για την δημόσια υγεία, κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας. 
Για το λόγο αυτό σας αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή α) στην Μυτιλήνη βρίσκονται σε αρματαγωγό 502 αλλοδαποί, β) στη Χίο βρίσκονται συνολικά 258 αλλοδαποί εκ των οποίων 136 4 άτομα σε δημοτικό ακίνητο με μία τουαλέτα και 122 άτομα σε υπαίθριο χώρο της ζώνης Λιμένος Χίου και εντός υπηρεσιακών λεωφορείων που εξυπηρετούνται από 2 χημικές τουαλέτες γ) στη Σάμο βρίσκονται 93 αλλοδαποί σε αίθουσα του Λιμεναρχείου Σάμου χωρίς τουαλέτα και ύδρευση δ) στη Ρόδο βρίσκονται 38 αλλοδαποί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης ε) στην Σύμη βρίσκονται 21 αλλοδαποί στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος και στ ) στο Καστελόριζο των 400 κατοίκων, βρίσκονται 100 αλλοδαποί τύποις κρατούμενοι να τριγυρνούν ωσάν τουρίστες στο νησί ελλείψει υποδομής κι αστυνομικού προσωπικού για τη φύλαξη τους, ζ) στην Κω βρίσκονται 150 αλλοδαποί σε αίθουσα αναμονής επιβατών στο λιμάνι , με 2 τουαλέτες και η) στην Λέρο βρίσκονται 252 αλλοδαποί σε ένα υπόστεγο στο Λιμάνι του νησιού με 2 χημικές τουαλέτες» καταγγέλλουν.

Ως προς την πανδημία, σημειώνουν: «Τη στιγμή που κι η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid19 και καθημερινά ανακοινώνονται προληπτικά μέτρα από το Υπουργείο Υγείας, όπως η 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είναι εγκληματική η αδιαφορία και η αμέλεια σας όταν σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία με τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους που βρίσκονται οι ανωτέρω αλλοδαποί».
«Πρέπει ν’ αντιληφθείτε ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο δικό μας είναι και πρόβλημα ΣΑΣ έχετε άμεση ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα νησιά μας, δεν μπορείτε και δεν πρέπει να αφήνετε την αντιμετώπιση του μόνο στις τοπικές Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας. Χρειάζονται καίριες παρεμβάσεις για την ΑΜΕΣΗ αποσυμφόρηση των νησιών» συνιστούν και καταλήγουν προειδοποιώντας ότι «δεν θα ανεχθούμε πλέον την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και δημόσια τάξη κατάσταση»