Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Στις ΗΠΑ διδάσκεται η Γενοκτονία, η Τουρκία την αρνείται και την επαναλαμβάνει και στην Ελλάδα είναι εκτός ύλης ......




Θ. Μαλκίδης 

<<Κάποιοι>> εντός και εκτός Ελλάδας  γνωρίζουν τον αγώνα μου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και για την ανάγκη της  διδασκαλίας  στην εκπαίδευση, αγώνας ο οποίος έχει  μεγάλο κόστος, αλλά και μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Έτσι νιώθω θαυμάσια για τη συζήτηση που έγινε πριν λίγες ώρες στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Μικτή Επιτροπή Παιδείας Βουλής/Γερουσίας της Μασαχουσέτης, η οποία μετά τις πολιτείες του Μίτσιγκαν, του Ρόουντ Άιλαντ και της Καλιφόρνια, θα ψηφίσει θετικά για τη διδασκαλία της Γενοκτονίας ! 


Την ίδια στιγμή  η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία  και σήμερα την επαναλαμβάνει, ενώ η  Ελλάδα με τα <<ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα>> την έχει θέσει εκτός ύλης ......

Οι βουλευτές της Μασαχουσέτης θεωρούν την εκπαίδευση της Γενοκτονίας εξαιρετικής σημασίας ζήτημα 

Συνασπισμός από πάνω από 25 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρμενικών εθνικών επιτροπών, της μαζικής συμμαχίας για τη διάσωση του Νταρφούρ καθώς και αρκετών εβραϊκών ομάδων υπεράσπισης του Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτικών Σχέσεων της  Βοστώνης (JCRC)  συγκλήθηκαν στη Βουλή της Μασαχουσέτης πριν λίγες  ώρες για να παράσχουν στήριξη στη Μεικτή Επιτροπή Εκπαίδευσης της Βουλής / Γερουσίας στη δημόσια ακρόαση του  υπό ψήφιση νόμου H.566 / S.327.

Ο νόμος αναφέρει ότι οι φοιτητές της Μασαχουσέτης εκπαιδεύονται για γενοκτονίες που περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές, τη γενοκτονία των Αρμενίων, το Ολοκαύτωμα, τη Γενοκτονία Πείνας στην Ουκρανία, την  Γενοκτονία των Ελλήνων και τις πρόσφατες θηριωδίες στη Βοσνία, την Καμπότζη, τη Ρουάντα και το Σουδάν. Η νομοθεσία δίνει τη διακριτική ευχέρεια στις σχολικές επιτροπές να ενσωματώνουν την εκπαίδευση για γενοκτονία κατά τη διάρκεια των κατάλληλων χρόνων στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών στη Μέση σχολή ή / και στο λύκειο.


Ο καθηγητής Taner Akçam του Πανεπιστημίου Clark πρότεινε ότι η μη αναγνώριση της γενοκτονίας επέτρεψε τη συνέχιση της βίας σε άλλους ανθρώπους. "Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ηθική αξία μόνο όταν είναι βολικό". Τόνισε επίσης ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένης της μεγάλης παρουσίας Αμερικανών ιεραποστόλων που δούλευαν στις αρμενικές επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αντιπροσωπεύοντας την αρμενική εθνική επιτροπή, ο Dikran Kaligian κατέθεσε ότι η αποτυχία εκπαίδευσης των φοιτητών για την  Γενοκτονία των Αρμενίων είναι  στα χέρια της παγκόσμιας εκστρατείας άρνησης της Τουρκίας και ενθαρρύνει τον   Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να διαπράξει περισσότερες φρικαλεότητες.





Ο πρόεδρος της κομητείας Middlesex Peter Koutoujian είπε ότι 
"Η συλλογική ευκαιρία μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε για αυτές τις ωμότητες, να διδάξουμε το μάθημα του πότε συνέβησαν, γιατί συνέβησαν και πώς". Ο Muradian μίλησε επίσης για την επιβίωση των παππούδων του, για την Γενοκτονία και προέτρεψε τη ψήφιση  του νομοσχεδίου.


Η εφαρμογή της εκπαίδευσης για τη γενοκτονία θα βοηθήσει στην εξάλειψη της αυξανόμενης παλίρροιας του μίσους και της μισαλλοδοξίας επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι οι νέοι κατανοούν την ιστορική σημασία της Γενοκτονίας ως υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν το μίσος και η μισαλλοδοξία παραμένουν ανεξέλεγκτα.

Ο πρώην σύμβουλος της πόλης της Βοστώνης, Μάικ Ρος, μίλησε για τον πατέρα του Steve, έναν επιζήσαντα από δέκα στρατόπεδα συγκέντρωσης , ο οποίος  υποστήριξε τη δημιουργία του  μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Βοστώνη. Μίλησε για το επείγον της ανάγκης να περάσει αυτό το νομοσχέδιο για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές καταλαβαίνουν τα εγκλήματα μίσους.

Ο συντονιστής των κοινωνικών σπουδών για τα Δημόσια Σχολεία του Watertown, Kraig Gustafson, δήλωσε ότι η ποικιλομορφία του Watertown διασφαλίζει ότι η γενοκτονία των Αρμενίων διδάσκεται στα σχολεία, αλλά απαιτείται εντολή για τις πόλεις εκείνες που δεν έχουν μεγάλο αρμενικό πληθυσμό.

Ο Seda Aghamianz του Προγράμματος Εκπαίδευσης της Γενοκτονίας περιέγραψε το έργο τους στην κατάρτιση εκπαιδευτικών και την παροχή σχεδίων μαθήματος σχετικά με την Γενοκτονία σε πολιτείες που έχουν περάσει την εκπαίδευση της  γενοκτονίας όπως το Μίτσιγκαν, το Ρόουντ Άιλαντ και η Καλιφόρνια. Τόνισε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τους μαθητές μας με τις γνώσεις που θα χρειαστούν για να αναγνωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια και να αισθάνονται την εξουσία να αποτρέψουν γενοκτονίες στο μέλλον».

Οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι μελετητές γενοκτονίας, οι ακτιβιστές, οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι έφηβοι εκπαιδευτικοί προσέφεραν προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες για τη στήριξη των λογαριασμών μπροστά στην επιτροπή.


Η κόρη ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος, μίλησε για τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, καθώς η μνήμη αυτών των θηριωδιών γίνεται όλο και πιο αδύναμη καθώς ο αριθμός των επιζώντων μειώνεται. Χωρίς εντολή να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σπουδών των παιδιών μας, είναι πιθανό αυτά τα θέματα να μην καλύπτονται και έχουμε νέους που αγνοούν τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, του Ολοκαυτώματος και των πολλών γενοκτονιών που ακολούθησαν.

Ο Ρόμπερτ Τρεστάν, εκτελεστικός διευθυντής της ADL της Νέας Αγγλίας, κατέθεσε την πρόσφατη εννέα τοις εκατό αύξηση των εγκλημάτων μίσους στη Μασαχουσέτη. Ζήτησε ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την καταπολέμηση του μίσους και οι σπουδαστές που δεν καταλαβαίνουν την ιστορία δεν θα καταλάβουν τον αντίκτυπο του μίσους ή των διακρίσεων.

Ο Eric Cohen του Save Darfur παρείχε την ιστορία της εκπαίδευσης για τη γενοκτονία και τη σημασία της δημόσιας δέσμευσης για την κοινωνική δικαιοσύνη ως όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της.


Στη γεμάτη αίθουσα ακρόασης μπροστά από τη Μικτή Επιτροπή για την Εκπαίδευση έγινε ανάδειξη  της ανάγκη να εισαχθεί στην εκπαίδευση της  Γενοκτονίας στο πρόγραμμα σπουδών της Μασαχουσέτης για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. 

Η μόνη αντίθεσή  προήλθε από μια χούφτα Τούρκων Αμερικανών, οι οποίοι επανέλαβαν τους  ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης ότι αυτό που συνέβη από το 1915 έως το 1923 δεν αποτελούσε γενοκτονία......