Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Που πηγαίνετε; Στην Ελλάδα !


Μετά από τον θάνατο 33 των στρατιωτών στην αεροπορική επίθεση που έγινε στην επαρχία της Ιντλίμπ από το δολοφονικό καθεστώς του Άσαντ, αναφέρεται πως η Τουρκία πλέον δεν θα μπορέσει να αντέξει μία νέα προσφυγική πίεση.

Μετά από την απόφαση πως η Τουρκία δε θα εφαρμόζει πλέον τη Συμφωνία  με την ΕΕ δεν θα σταματάει τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε προς την Ευρώπη, υπήρξε κινητικότητα μεταναστών στην Αδριανούπολη.

Ομάδα  προσφύγων  έφτασαν στην Αδριανούπολη και αφού ακούστηκε η είδηση, μετά πήραν το δρόμο προς Ελλάδα θέλοντας να περάσουν τα σύνορα.

Μετανάστες με τσάντες στην πλάτη συνεχίζουν να βαδίζουν από τη συνοικία Καραγάτς προς την συνοριακή πύλη του Παζαρκουλε για να πάνε στην Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν μετανάστες από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Μαρόκο και Πακιστάν οι οποίοι μετά από την επίθεση στην Ιντλίμπ, λένε πως συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και έφτασαν στην Ανδριανούπολη για να περάσουν στην Ελλάδα.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/karar-sonrasi-edirnede-hareketlilik-sinira-yuruduler-1092273.html

28/2/2020

News channel A-Haber, owned by President 's family, advertises all border crossings to Europe, on both sea and land, were opened and refugees in started moving towards .

Erdogan raised the stakes in his blackmail policy to extract concessions.




162 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό




The first immigrants to leave Turkey for Europe.

Turkish authorities do not block anyone from leaving.

All immigrants are free to go as can be seen in the video.



Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τουρκικών κυβερνητικών πηγών, κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters από την Άγκυρα, το οποίο επικαλείται ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη δια ξηράς και θαλάσσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την πρόβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από την Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.
Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού, για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.