Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η προκλητική στάση της Τουρκίας. Συνέντευξη στο Status radio της Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Ο λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης , Φάνης Μαλκίδης , μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του STATUS RADIO μίλησε για περιστατικά που όπως είναι αναμενόμενο έχουν εξοργίσει τους Έλληνες.
Μάλιστα το τελευταίο περιστατικό με τη σύλληψη του πολίτη ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδας, φέρνει στην επιφάνεια και το ζήτημα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη, αλλά και το γεγονός ότι η Τουρκία έχει υπερβεί τα όρια. .

Επίσης, στις σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας έστω και έμμεσα έρχεται να προστεθεί και η μονοήμερη επίσκεψή στην Άγκυρα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κυρίαρχο θέμα η συμμετοχή της Τουρκίας στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος θα επιτρέψει στη Μόσχα να παρακάμψει την Ουκρανία και αναβαθμίζει περαιτέρω την Άγκυρα ως διεθνές ενεργειακό σταυροδρόμι.