Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Γενοκτονία, Γερμανία,Τουρκία





Θ. Μαλκίδης 

Γενοκτονία, Γερμανία,Τουρκία  


Απόσπασμα από τις συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ, στον  ραδιοφωνικό σταθμό Maximoum FM και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η ιστορία είναι πάντα δίκαιη και αποκαλύπτει την αλήθεια στην κατάλληλη στιγμή. Η αναγνώριση  από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των άλλων χριστιανικών λαών, με ένα ψήφισμα που παρά την προβληματική του διατύπωση αφορά και τους Έλληνες, ήρθε την ημέρα της πρώτης μαζικής εκτέλεσης  στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη, στο Κοντομαρί, εκτέλεσης που συνεχίσθηκε λίγες ώρες αργότερα στην Κάνδανο. Ανάλογα βεβαίως  εγκλήματα  οι δάσκαλοι των Ναζί, Νεότουρκοι και Κεμαλικοί,   τα είχαν διαπράξει εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, έχοντας  ηθικούς αυτουργούς τους Λίμαν φον Σάντερς και τους άλλους Γερμανούς, μερικές δεκαετίες πριν. 

Η αναγνώριση και η παραδοχή του μαζικού εγκλήματος ως Γενοκτονία, από το Γερμανικό  Κοινοβούλιο, συνιστά ένα σαφές μήνυμα τόσο για το θύτη, όσο και για το συνεργό του θύτη. Η Τουρκία παρά την άρνηση και την προπαγάνδα, παρά το  θόρυβο  του φασισμού και του ρατσισμού που βγάζει,  περνά με τη μορφή που ξέρουμε σήμερα τις τελευταίες στιγμές της.Από την άλλη πλευρά η Γερμανία έλαβε μία απόφαση, με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά αποδεχόμενη τόσο τη συμμετοχή της στη δολοφονία των λαών μας,  δίνοντας όμως την ίδια στιγμή και σαφές  μήνυμα ότι το τουρκικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί. 

Εμείς, οι απόγονοι των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, οι διασωθέντες των λαών που δολοφονήθηκαν από τα ρατσιστικά, φασιστικά, ναζιστικά καθεστώτα, παρά την  απουσία των θεσμικών υποκειμένων, την άρνηση και την υπονόμευση, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε  στον απελευθερωτικό στίβο της αλήθειας. Η αλήθεια, η μη λήθη θα νικήσει!



Ακούστε τη συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximoum FM.