Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ο αγωνιστής της Ελευθερίας των λαών της Μικράς Ασίας Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί σε απεργία πείνας. Tutsak vicdani retçi Yannis V. Yaylalı’dan Roboski katliamının 6. yıldönümünde açlık grevi!


Θ. Μαλκίδης: Ο αγωνιστής της Ελευθερίας των λαών της Μικράς Ασίας Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί σε απεργία πείνας 

Σε επιστολή που μας γνωστοποιήθηκε και στάλθηκε στον Gökhan Soysal της  Ένωσης Υπεράσπισης των πολιτικών κρατουμένων στην Κωνσταντινούπολη, ο φυλακισμένος από τις 22 Απριλίου 2017,  αγωνιστής της Ελευθερίας των λαών της Μικράς Ασίας Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, εισέρχεται σε απεργία πείνας στη μνήμη των θυμάτων στο  Roboski του Κουρδιστάν, για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

 Όπως ενημέρωσε  με την επιστολή του από τις 13 Δεκεμβρίου 2017, ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί εισέρχεται από την 21η Δεκεμβρίου σε  εβδομαδιαία απεργία πείνας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της σφαγής στο Roboski, ως συνέχεια του αγώνα για δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί  οποίος κρατείται για τη δράση του για το ζήτημα της Γενοκτονίας και του Κουρδιστάν γράφει, μεταξύ των άλλων στην επιστολή του την οποία μετέφρασε ο 
Θ. Μαλκίδης, για τα 34 αθώα θύματα - 19   παιδιά κάτω από 18 χρόνων με τον μικρότερο, μόλις στα 12, κι από τους υπόλοιπους 15, από 19 έως 38 ετών ο μεγαλύτερος- που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς της Τουρκικής αεροπορίας. Ένα  έγκλημα που θέλουν οι αρχές της Τουρκίας να το καταστείλουν, να το βγάλουν από τη μνήμη μας.  
 Κανείς δεν ανακρίθηκε, κανείς δεν οδηγήθηκε στο Δικαστήριο και κανείς δεν τιμωρήθηκε για τον βομβαρδισμό των αμάχων και την Σφαγή του Ρομπόσκι.

Όποια κατεύθυνση και εάν ακολουθούν, γνωρίζουμε πολύ καλά την αλήθεια, τις μνήμες μας,  τον αγώνα μας για δικαιοσύνη. Μπορούν να μας βάλουν στη φυλακή, αλλά δεν θα αλλάξουν την αλήθεια,  αυτή δεν μπορεί να αλλοιωθεί ακόμη  και με τους νόμους και τις ποινές.

Για διεξαχθούν  αποτελεσματικές έρευνες και διώξεις για  τη σφαγή στο  Roboski, για να υποστηρίξω τον αγώνα της δικαιοσύνης για το Roboski, θα κάνω  εβδομαδιαία απεργία πείνας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της σφαγής στο Roboski το 2011

Δεν θα δεχθούμε άλλο  αυτή την αδικία. δικαιοσύνη πρέπει να έρθει στο Roboski για να γαληνέψουν στους τάφους τους τα θύματα, για να ακουστούν τα δάκρυα των μητέρων του Roboski….

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί 

φυλακή Elazığ 2 



Tutsak vicdani retçi Yannis V. Yaylalı’dan Roboski katliamının 6. yıldönümünde açlık grevi!


Roboski’ye, Roboski’de yürütülen adalet mücadelesine ve bizlere olan yönelimi protesto etmek için, bulunduğum hapishanede Aralık’ın 21’inde başlayacak, altı yıl önce Roboski’de yaşanan katliamın tarihi olan 28 Aralık’a kadar sürecek olan bir haftalık açlık grevine gireceğim.
Aralık 21, 2017 ·
Bizden

Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda yaşamını yitiren 34 yurttaşın aileleri ile dayanışmak amacıyla köye yerleşmiş olan vicdani retçi Yannis V. Yaylalı 22 Nisan 2017’de “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Halkı kanunlara uymamaya teşvik etmek” ve “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.
Avukatı ve Vicdani Ret Derneği Eş Başkanı olan Gökhan Soysal’a gönderdiği aşağıdaki faksla, 21 Aralık ile -Roboski katliamının yıldönümü olan- 28 Aralık tarihleri arasında 1 hafta sürecek olan açlık grevine gireceğini bildirmiştir. 

Mektubu sizlerle paylaşıyoruz:
Roboski dosyasında bir çavuşu dahi görevinden almadan iç yargı yolunun tamamlanmasını sağlayanlar, bu gözgözü görmeyen süreçte de Roboski için yürüttüğümüz mücadeleden kurtulmaya çalışıyorlar. Onlar bize hangi bahane ile yönelirse yönelsin, bizler kendi gerçeğimizi çok iyi biliyoruz. Anmalarımızı engellemekle, kurumlarımızı kapatmak ile, bizleri hak mücadelesi verdiğimiz köyümüz Gülyazı’dan koparıp hapishanelere koymak ile adalet mücadelemizden kurtulabileceklerini düşünüyorlarsa, büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını belirtmek gerekiyor. Ha o güçleri var, inkara gelmez, bizleri hapishanelere koyabilirler, fakat bu gerçekliğimizi milim değiştirmez. Güneş nasıl ki balçık ile sıvanmaz ise, bizim gerçekliğimizin üstü de her tarafından çekiştirilmekten iğdiş olmuş olan ceza yasalarının sınırları ile dahi kapatılamaz.

Roboski katliamı yıldönümüne sayılı günlerin kaldığı zamanlardayız. Roboski katliamının failleri için etkin bir soruşturma ve kovuşturma yürütmek ve bu yürütmeyi desteklemek yerine, Roboski’ye, Roboski’de yürütülen adalet mücadelesine, bizlerin Roboskili ailelere verdiği enternasyonal dayanışmaya büyük bir yönelim söz konusudur. Roboski’ye, Roboski’de yürütülen adalet mücadelesine ve bizlere olan yönelimi protesto etmek için, bulunduğum hapishanede Aralık’ın 21’inde başlayacak, altı yıl önce Roboski’de yaşanan katliamın tarihi olan 28 Aralık’a kadar sürecek olan bir haftalık açlık grevine gireceğim, avukatım olarak seni bilgilendirmek istedim.
Roboski için değil altı yıl, altmış yıl geçse bu adaletsizliği kabul etmeyeceğiz. Ta ki Roboski’ye adalet gelinceye, canlarımız mezarlarında rahat uyuyuncaya, Roboskili annelerin gözyaşları dininceye kadar…

Yannis V. Yaylalı

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi
13 Aralık 2017