Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Tαυτοποιήθηκαν επτά πεσόντες αγνοούμενοι από το 1974,μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο....


Ταυτοποιήθηκαν επτά πεσόντες -Αγνοούμενοι από το 1974


Στις πρώτες ταυτοποιήσεις λειψάνων επτά ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς το 1974 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας προχώρησε πριν λίγες ώρες το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Για άλλες πέντε περιπτώσεις πεσόντων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας υπάρχουν ενδείξεις, και χρειάζεται περαιτέρω επιβεβαίωση για τα αποτελέσματα.

Στις 20 Ιουλίου του 1974 η τουρκική αεροπορία είχε βομβαρδίσει το Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Υπήρχαν πληροφορίες ότι έχασαν τη ζωή τους 33 άτομα. Τριάντα ένας ασθενείς, ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού και ένας εθνοφρουρός. Οι σοροί του νοσηλευτή και του στρατιώτη παραδόθηκαν στους οικείους τους και τάφηκαν στις γενέτειρές τους. Το 2017 άρχισαν οι εκταφές στο χώρο για εντοπισμό των λειψάνων των ασθενών.


 Έπειτα από έρευνα στα αρχεία, εντοπίστηκαν επτά περιπτώσεις με πεσόντες του Νοσοκομείου Αθαλάσσας που έχουν ταφεί στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, δύο εκ των οποίων φαίνεται ότι συγκαταλέγονται στα άτομα που αναζητούνται. Για τους άλλους πέντε,  δυστυχώς, δεν υπάρχουν προσωπικά στοιχεία.