Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Εσύ πόσα τουρκικά σήριαλ είδες σήμερα;























O Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην τελετή βραβείων Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε πως ¨Τα έθνη ενίοτε,  με έργα μουσικής, φιλολογίας και σινεμά κερδίζουν επιτυχίες που δεν μπορούν να κερδηθούν με την διπλωματία,  με την στρατιωτική ισχύ και με  την οικονομική δύναμη¨.
………………….
https://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogan-bazen-askeri-gucle-kazanilamayacak-basarilar-sanat-eserleriyle-kazaniliyor-584936.html
Σχ: Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις σε δελτία ειδήσεων καναλιών να μας προβάλλουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν και μετά να έχουν στο πρόγραμμα τους τουρκικά σίριαλ !

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




O τηλεοπτικός όμιλος MBC αποφάσισε να σταματήσει την εκπομπή όλων των τουρκικών σίριαλ στα κανάλια του
H κρίση ανάμεσα στα ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και την Τουρκία αντανάκλασθηκε και στα ΜΜΕ. Σε ένα περιβάλλον όπου τα ΗΑΕ κλιμακώνουν συνέχει την κρίση, ο όμιλος MBC με έδρα το Ντουμπάι αποφάσισε να σταματήσει τις εκπομπές τουρκικών σίριαλ.






ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Ο MBC  με εντολή που έστειλε σε όλα τα κανάλια του ζήτησε την μέχρι νεοτέρας εντολής παύση της εκπομπής των τουρκικών σίριαλ. Σε σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος του ομίλου επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή, χωρίς να παρουσιάσει τον λόγο ή το ποιος πήρε αυτή την απόφαση. Ο εκπρόσωπος είπε μόνο πως μέχρι τώρα έχει σταματήσει η εκπομπή έξι τουρκικών σίριαλ.
………………
Παρά το ότι το MBC μέχρι τώρα δεν έχει κοινοποιήσει την αιτιολογία, είναι ξεκάθαρο πως η απόφαση ελήφθη λόγω πολιτικών λόγων. Άλλωστε τα τουρκικά σίριαλ που εξέπεμπαν τα κανάλια του ομίλου είχαν μεγάλη τηλεθέαση.
…………………
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τα τουρκικά σίριαλ και ταινίες αλλά και τις τουρκικές παραγωγές. Η απαγόρευση αυτή στα κανάλια του MBC των τουρκικών σίριαλ που είχαν καταστεί ¨φαινόμενο¨, θέτει το ερώτημα ¨ποιοι είναι οι μέτοχοι του καναλιού¨.
Ο όμιλος MBC ιδρύθηκε το 1991 στο Λονδίνο και είναι το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό αραβικό κανάλι που εκπέμπει δορυφορικά.  Το 2002 ο όμιλος μεταφέρθηκε στο Ντουμπάι. Αν και δεν είναι σαφές το ποιοι είναι οι μέτοχοι του καναλιού, είναι γνωστό πως μεταξύ τους βρίσκονται και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.  Ο όμιλος MBC αγόραζε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τουρκικών σίριαλ και τα πουλούσε και αλλού.
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΘΕΙ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  
Ο δημοσιογράφος Τουράν Κισλακτσί δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να τερματισθεί η συμπάθεια προς την Τουρκία. Ο Κισλακτσί δήλωσε πως η απόφαση αυτή του MBC δεν θα αποτελειώσει τα τουρκικά σίριαλ και δεν θα μπορέσει να βλάψει την Τουρκία. Ο Κισλακτσί είπε:  Το MBC είναι το κανάλι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στον αραβικό κόσμο. 1-2 κανάλια του εκπέμπουν μόνο σίριαλ. Είναι ένα κανάλι που δείχνει και αμερικανικά και ινδικά σίριαλ. Αυτά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση είναι τα τούρκικα.  Το κανάλι αυτό διαμέσου των τουρκικών σίριαλ παίρνει διαφημίσεις και κερδίζει. Η παύση των τουρκικών σίριαλ θα βλάψει το ίδιο. Εάν ο στόχος εδώ είναι να τερματισθεί η συμπάθεια προς την Τουρκία, οι ίδιοι θα χάσουν……¨
Τα HAE, αυτή η μαριονέτα των ΗΠΑ ενοχλήθηκε από τα τουρκικά σίριαλ που περιγράφουν τις ιστορικές αλήθειες. Πιστεύεται πως τα ΗΑΕ πήραν μια τέτοια απόφαση για να τερματισθεί η συμπάθεια προς την Τουρκία.
………………..
Ο υπουργός Κουλτούρας και Τουρισμού Νουμαν Κουρτουλμούς, προέβη σε δήλωση σχετικά με την απόφαση του MBC να σταματήσει τις εκπομπές των τουρκικών σίριαλ. : ¨Οι φίλοι συνάδελφοι μας μας λένε από την αρχή πως «Η συζυγος, η μάνα μου , το παιδί μου σήμερα το βράδυ θα δει το τάδε σίριαλ» , Τέτοιο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα τουρκικά σίριαλ. Αυτό δείχνει την ήπια ισχύ της Τουρκίας. Προφανώς δεν υπάρχει άλλη χώρα που τα σίριαλ της να βλέπονται με τόση αγάπη, ενθουσιασμό και συμπάθεια. Δεν μπορεί να κάθονται κάποιοι πολιτικοί και να αποφασίζουν το ποιες ταινίες θα προβληθούν. Αυτές οι εποχές πέρασαν προ πολλού¨.
……………………………..
https://www.yeniakit.com.tr/haber/iste-ser-eksenini-rahatsiz-eden-turk-dizileri-432289.html
6/3/2018
www.tourkikanea.gr