Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Οι συνεργάτες των κατακτητών, οι δοσίλογοι Τσάμηδες ζητούν την Ήπειρο !Την περίοδο που διαπράττεται η εθνοκάθαρση των Βορειοηπειρωτών και ο αλβανικός παράγοντας των Σκοπίων προκαλεί περαιτέρω <<εξελίξεις>>, οι συνεργάτες των κατακτητών, οι δωσίλογοι Τσάμηδες, ζητούν από την Ελλάδα αποζημιώσεις, αποδόσεις ιθαγένειας, επανορθώσεις, την Άρτα, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τη Θεσπρωτία !

Νέα πρόκληση: «Αλβανικά εδάφη η Άρτα και η Πρέβεζα»
Από τον πρόεδρο του κόμματος των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων


Πηγή: Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Σε νέες προκλήσεις προχωρούν οι αυτοαποκαλούμενοι Τσάμηδες. Χαρακτηρίζουν για μια ακόμη φορά αλβανικά εδάφη την Άρτα και την Πρέβεζα, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Η νέα πρόκληση έρχεται από τον πρόεδρο του κόμματος των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων Σπεντίμ Ιντρίζι. Στη χθεσινή του ομιλία στα Τίρανα ξεσπάθωσε μπροστά τους οπαδούς του

«Εμείς μια μέρα θα βγούμε από την πολιτική αλλά η Ένωση της Τσαμουριάς θα είναι εκεί .Τα αλβανικά εδάφη ξεκινούν από την Κονσίπολη και τελειώνουν στην Άρτα και τη Πρέβεζα και το θέμα δεν είναι η αλλαγή συνόρων που τη δικαιούμαστε, εμείς όχι μόνο θα γυρίσουμε στα σπίτια μας , εμείς δε ζητάμε περιουσίες, ζητάμε την πατρίδα μας, τα χώματα μας».

Σύμφωνα με τους αναλυτές το νέο χτύπημα του Ιντρίζι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι τυχαίο. 

«Έχουν ένα στόχο να βάλουν ένα ακόμα ζήτημα απέναντι στην Ελλάδα, την ώρα που οι Βορειοηπειρώτες, τα δικαιώματα των οποίων καταπατώνται, αφανίζονται . Και δεύτερον, να βάλουνε ένα θέμα το οποίο αφορά τα Σκόπια και τη μετέπειτα πορεία του, σε σχέση με τον αλβανικό πληθυσμό» εξηγεί ο Θεοφάνης Μαλκίδης.


Και οι ανιστόρητες προκλήσεις δεν σταματούν εδώ. 

Τα Ιωάννινα και μεγάλο μέρος της Ηπείρου, όλη η Μακεδονία, η Θεσσαλία μέχρι τη Λάρισα, ακόμα και η Χαλκιδική εντάσσονται στον χάρτη που πρωτοκυκλοφόρησε από εθνικιστική εφημερίδα το 2016 και αναδημοσιεύθηκε χθες στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα της γειτονικής χώρας.

Οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν ότι τα εδάφη αυτά  καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους ανήκαν.