Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κούρλιος. Κύπρος 1974.



Με τιμές ήρωα και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή επαναπατρισμού των λειψάνων του   Συνταγματάρχη Μηχανικού Κωνσταντίνου Κούρλιου, και πιο συγκεκριμένα στην πατρώα γη του, το Μητρούσι Σερρών



 Τα οστά του Σερραίου ήρωα επέστεψαν στη γενέτειρά του και στο γιο του Χρήστο μετά από 45 χρόνια και μετά από πολλές ταλαιπωρίες, αφού αρχικά δεν έγινε ταυτοποίηση από τους ανθρωπολόγους.

 Ο ήρωας τότε Αρχιλοχίας Κούρλιος Κων/νος του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ σκοτώθηκε στην επική και άνιση μάχη στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ την 16η Αυγούστου 1974 αφού κράτησαν με αναλογία ένα Έλληνας προς 22 Τούρκους το στρατόπεδο για τρεις μέρες κι έτσι δεν πήραν ολόκληρη τη Λευκωσία οι εισβολείς.

 Ο γιος του Χρήστος 8 χρονών τότε θυμάται και λυγίζει στην αφήγηση.



Νιώθει το βάρος που φέρει , γιος ενός ήρωα και με περηφάνεια μας δείχνει τους αγώνες του στη ζωή, αφού και ο ίδιος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Υπηρέτησε στην αεροπορία και ο γιος του Κων/νος, όπως και ο παππούς του στο ναυτικό.





Πηγή: https://epiloges.tv/athanatos-stin-serraiki-gi-o-konstantinos-koyrlios-45-chronia-meta-foto/?utm_source=sharebuttons&utm_medium=facebook&utm_campaign=mashshare