Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Η αλήθεια και το φως, ο αγώνας, ο λόγος και η πράξη μας, θα νικήσουν το σκοτάδι, την προπαγάνδα και το ψεύδος.



Θ. Μαλκίδης 

Γενοκτονία: Η αλήθεια και το φως  θα  νικήσουν, το σκότος, την προπαγάνδα και  το ψεύδος.


Η Γενοκτονία των Αρμενίων  αποτελεί κρίσιμη δοκιμασία για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τις αξίες και τις αρχές της ζωής, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. 

Η κοινή παρουσία, η παρουσία  Αρμενίων και Ελλήνων  αγωνιστών σε όλον τον κόσμο, από το Ερεβάν μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες κοινότητες της Αρμενικής και της Ελληνικής Διασποράς, αποδεικνύει ότι συνεχίζουμε έναν ανιδιοτελή αγώνα, βασισμένο στην αλήθεια και το δίκαιο.

Η αλήθεια απελευθερώνει όπως αναφέρει το Ευαγγέλιο και πράγματι η αναγνώριση της Γενοκτονίας θα απελευθερώσει και πρώτη απ ΄ όλους  την Τουρκία και μετά  τις δυνάμεις της άρνησης παγκοσμίως.
Η απόδοση της Δικαιοσύνης   στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων,  παρότι   κυβερνήσεις, θεσμοί, παρακράτος, προπαγάνδα και μηχανισμοί εκβιασμοί και θανάτου στην Τουρκία και αλλού,  θα ήθελαν να είναι  εξαφανισμένο, δεν έγινε πράξη.
Χιλιάδες άνθρωποι  σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχουν  Αρμένιοι,  Έλληνες, μαζί με χιλιάδες άλλους  ανθρώπους  που πιστεύουν στη ζωή και τη Δημοκρατία  τιμούν τα θύματα της Γενοκτονία και ζητούν από τα κράτη διαβίωσής τους και την Τουρκία να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία.
Εκατό χρόνια και πλέον μετά τίποτα δεν ξεχάστηκε. 
Η άνοιξη των δολοφονημένων λαών από το οθωμανικό κράτος, 
το νεοτουρκικό  και  το κεμαλικό  καθεστώς έρχεται. 
Η αποσιώπηση και η λήθη ανήκουν  στο παρελθόν και οι 
αγώνες των λαών για ελευθερία και αλήθεια δικαιώνονται.  
Η αλήθεια και το φως  θα  νικήσουν, το σκότος, την 
προπαγάνδα  και  το ψεύδος.

Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη ΝΕΤ