Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού: Nα συλληφθεί ο δολοφόνος Ισαάκ που είναι υποψήφιος στο ψευδοκράτος


Συγκλονίζει η κόρη του Τάσου Ισαάκ: Ο δολοφόνος του πατέρα μου καμαρώνει κι  εμείς αδιαφορούμε - Newsbomb


Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», επί τη ευκαιρία της «επανεμφάνισης» του Ερχάν Αρικλί, που αξιώνει τη θέση  του κατοχικού ηγέτη, καλεί τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες για σύλληψη και έκδοση όλων των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

«Την υποψηφιότητά του για τις παράνομες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα υπέβαλε ο Ερχάν Αρικλί. Εναντίον του Αρικλί, που είναι και μέλος της ψευδοβουλής, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας.


Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», επί τη ευκαιρία της «επανεμφάνισης» του Ερχάν Αρικλί, που αξιώνει την καρέκλα του κατοχικού ηγέτη, καλεί τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες για σύλληψη και έκδοση όλων των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.


Όπως τονίζει ε την υποψηφιότητα, δημιουργείται μια ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να επανορθώσει για την αβουλία τεσσάρων κυβερνήσεων και τεσσάρων Γενικών Εισαγγελέων και να ζητήσει επανειλημμένα την έκδοση του Αρικλί, που έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ, τον άγριο Αύγουστο του 1996.


Πηγή: skai.gr