Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Αμμόχωστος, Καστελλόριζο, Έβρος



Θ. Μαλκίδης 

Αμμόχωστος, Καστελλόριζο, Έβρος 

Είναι γεγονός ότι από το Μάρτιο υφιστάμεθα εισβολή από την Τουρκία : Αμμόχωστος, Καστελλόριζο, Έβρος. Είναι κατανοητό πιστεύω σε όλες και όλους ότι δεχόμαστε πίεση ως Ελληνισμός από τον Τουρκικό επεκτατισμό προκειμένου να υποχωρήσουμε. Η στάση του Τουρκικού εθνικισμού στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον Έβρο έδωσε την ευκαιρία σε όσες και όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού φασισμού - κράτος, στρατός, παρακράτος- λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία, έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και εκτός.


Η Τουρκία αμφισβητεί και παραβιάζει την ελληνική εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα, την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στον Έβρο. 
Μήπως εμείς απεμπολούμε το Αιγαίο μας;



Αμφισβητεί τα  ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ προβάλλει ως μοναδική λύση στην Κύπρο, την παραμονή του τουρκικού  στρατού, των εποίκων και της συνέχειας της κατοχής. Η Αμμόχωστος είναι η τελευταία απόδειξη.... 
Η  συνεχής  υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο, είναι η (σκληρή) πραγματικότητα.

Ο  Ελληνισμός οφείλει να υπερασπισθεί τη Γη, τη Θάλασσά του, τον Αέρα του, από την Αμμόχωστο και το Καστελλόριζο, μέχρι τον Έβρο .