Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Ερντογάν για Αλβανία: Είμαστε δύο αδελφικές χώρες που αφήσαμε ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία

 


Επιθυμώ να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που φιλοξενούμε στην Άγκυρα τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και την επιτροπή του.

.  …
Η Αλβανία είναι μία φιλική, αδερφική και συμμαχική χώραν

Εμείς επί αιώνες ζήσαμε μαζί .Μαζί αγωνιστήκαμε. Είμαστε δύο αδελφικές χώρες που αφήσαμε ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία.
Τα αιώνων σημάδια της κοινής μας ιστορίας μπορεί να τα δει κανείς σε ένα ευρύ πεδίο από την φιλολογία και την τέχνη ως την διανόηση και την αρχιτεκτονική.



….
Σε συνάντηση που είχαμε με τον κύριο πρωθυπουργό, παράλληλα με τα διμερή θέματα εξετάσαμε και τα περιφερειακά θέματα.
Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε στο μετέπειτα διάστημα, σε κάθε είδους επίπεδο, όπως στην πολιτική, στο στρατό και στον πολιτισμό.
……
Μετά και από τους δύο αυτούς τους σεισμούς, ως Τουρκία ανταποκριθήκαμε στην έκκληση των Αλβανών αδερφών μας για βοήθεια. Από τις εργασίες έρευνας και διάσωσης, μέχρι και σε άλλες βοήθειες, επιστρατεύσαμε κάθε δυνατότητα μας για χάρη του αλβανικού λαού.
Επίσης για τους αδερφούς μας των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν αποφασίσαμε να χτίσουμε 522 οικίες.
Στις 23 Δεκεμβρίου μαζί πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια της θεμελίωσης των σπιτιών που θα κατασκευάσει η ΤΟΚΙ για τους σεισμοπαθείς.
Μακάρι η κατασκευή αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2021, ώστε να παραδώσουμε αυτές τις οικίες στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη.
Πιστεύω πως αυτές οι οικείες θα αποτελέσουν ένα νέο σύμβολο της κοινής μοίρας Τουρκίας και Αλβανίας.

………….:

Tags: