Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

«Mακεδονική» γλώσσα και η απόσυρση τις μεταμεσονύχτιες ώρες .....



Την αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων 

ως  «μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού  με την αναγνώριση πολιτικού φορέα ο οποίος έχει την έδρα του στην Αρδαία Αλμωπίας.


Βάσει της συμφωνίας στις Πρέσπες που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η ΝΔ  αλλά και των τριών εφαρμοστικών  πρωτοκόλλων η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας !

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Πρόκειται για  μια άκρως επικίνδυνη κίνηση καθώς μια γλώσσα που ΚΑΜΙΑ σχέση  έχει με την ελληνική ή την Αρχαία ελληνική γλώσσα (δηλαδή και την μακεδονική) αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» από ελληνική κυβέρνηση!

 Υ. Γ. Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.   Πολίτες, οργανώσεις και δήμαρχοι πίεσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και ήρθε η δικαίωση. 

        1:14 τα μεσάνυχτα το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακάλεσε την έγκριση της εν λόγω ΑΜΚΕ από το μητρώο Πολιτιστικών Φορέων που πιστοποιούνται για κρατικές επιχορηγήσεις......